forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/02/2021 : 20:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

@ BeaGea, sto se Zagreba tice i ovog sto si pobrojio, pa Depesovci su ti bili gore 4 puta. Ja ih u ZG-u popratio triput. Pogledao sam i Pixies na Salati, s Overflow-om kao predgrupom, odlicno je bilo. O Hipodromu i Metallici sve je vec receno, sjajna im je bila set lista. A Ramonese sam ja odgledao u velikom Domu sportova 1990-e. Sto za to reci? Ma ludilo, mozda tako najbolje opisem taj nastup.

pa nabrajam ono kaj sam imal na dlanu i ispustil ;)

Overflow, fantazija od benda (bili)!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 04/02/2021 09:02:25
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/02/2021 : 20:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Znan Tonto, zafrkajemo se...ali da ima nastupa za umrit, ima...
Ovi sta mu je doviknija; play some Slayer, dobija je dvi sekunde uvoda Raining blood-a.
Baza je...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/02/2021 : 21:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

@ BeaGea, sto se Zagreba tice i ovog sto si pobrojio, pa Depesovci su ti bili gore 4 puta. Ja ih u ZG-u popratio triput. Pogledao sam i Pixies na Salati, s Overflow-om kao predgrupom, odlicno je bilo. O Hipodromu i Metallici sve je vec receno, sjajna im je bila set lista. A Ramonese sam ja odgledao u velikom Domu sportova 1990-e. Sto za to reci? Ma ludilo, mozda tako najbolje opisem taj nastup.

pa nabrajam ono kaj sam imal na dlanu i ispustil ;)

Overflow, fatazija od benda (bili)!

Znam, znam... ali, ono gore si. Da sam ja gore gdje bi mi koncertni kraj bio... a blizu Ljubljana, Bec, Grac, Budimpesta... uf, uf. Kako rekoh ja minimum 850 km svaki put.jbg.
Overflow je zaista 'svjetski a nas'! Cesto sam ga dobijao u paru s nekim slavnim bendom. Otvarali su predamnom Pixiese, Nomeansno, The Fall... a i samostalno su nenadjebivi, svoji i posebni, narocito ona jedna sezona/godina kad su pjevali Miskinu na hrvatskom.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/02/2021 : 21:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
20-tak godina sam vec u Brodu ;)
Zaboravih da je između Ramonesa i Bowiea, tu jos 1994. bio Carter USM. Za mene jedan od rijetkih bendova koje slušam kroz cijeli zivot, ne samo u fazama, uvijek s istim žarom. Vidjet ćemo do kad!

Ovo slušam neprekidno vec skoro 30 godina i imam srecu kaj je snimljeno :)

Ekipa došla snimit album usred rata

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/02/2021 : 21:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ipak nije Raining blood nego South of Heaven.

Inače mi idu na živce ti koji se na koncertu deru sviraj ovo i ono ali ovo je čak i simpatično ispalo :D
Inače super mi je Do wrong right, ove ostale bih trebao ovjerit kad budu lijeni ljetni dani.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2021 : 21:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ipak nije Raining blood nego South of Heaven.

Inače mi idu na živce ti koji se na koncertu deru sviraj ovo i ono ali ovo je čak i simpatično ispalo :D
Inače super mi je Do wrong right, ove ostale bih trebao ovjerit kad budu lijeni ljetni dani.

Meni osobno najbolji bend koji se pojavio zadnjih dvadesetak godina. Jednostavno nemaju lošu stvar, a svirka im je vrhunska.

Za upoznavanje preporučujem ovaj polsatni koncertčić.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2021 : 22:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Inače mi idu na živce ti koji se na koncertu deru sviraj ovo i ono

Je, to je iritantno do bola. Ja imam frenda koji dođe ispred bine i onda viče npr. Jinxima - sviraaaj Jinxee!

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 03/02/2021 : 22:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
U Americi je najzloglasniji "Play Freebird!“. Kod nas je neko vrijeme bila popularna zajebancija “Sviraj Đubrivo! “
Popularan je i Motorhead, i" play" i "sviraj" :)

Inače je "Freebird" metastazirao iz originalnog pokliča "Play Whipping Post!"
(puno bolji je bio izvorni oblik ako mene pitate). Zappi je dopizdilo da mu to stalno viču pa je odlučio pripremiti odgovor koji je ispao ovako:

Edited by - vukozec on 03/02/2021 22:04:25
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/02/2021 : 22:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
E da, BeaGea, Carter USM, fantastican bend. U Hrvatsku ih je doveo Davor Tiljak, voditelj Izvan struje, takoder fantasticne emisije na HTV-u.
Koncert kojeg su i snimili u Domu sportova mi je jedan od najdrazih, zaista. Dolazio je kao dodatni cd-e na Worry bomb. Imam jos i poster doma s tog koncerta.
Predgrupe su bile Touch friction odlican bivsi splitski bend i Vjestice.
Godinama smo poslje ja i brat gledali cijeli koncert na VHS-u, kojeg je vrhunski profesionalno snimio HRT.
Sa najvecim zadovoljstvom se sjetim tog nastupa i Carter slusam intezivno dan danas kao sto si i ti kazao.
A i the Love album je imao posvetu za sve njihove prijatelje sa ovih prostora.
Inace volim i solo projekte Jim Boba i Fruitbata...
Ma odlicni su bili. Odlicni.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/02/2021 : 22:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

E da, BeaGea, Carter USM, fantastican bend. U Hrvatsku ih je doveo Davor Tiljak, voditelj Izvan struje, takoder fantasticne emisije na HTV-u.
Koncert kojeg su i snimili u Domu sportova mi je jedan od najdrazih, zaista. Dolazio je kao dodatni cd-e na Worry bomb. Imam jos i poster doma s tog koncerta.
Predgrupe su bile Touch friction odlican bivsi splitski bend i Vjestice.
Godinama smo poslje ja i brat gledali cijeli koncert na VHS-u, kojeg je vrhunski profesionalno snimio HRT.
Sa najvecim zadovoljstvom se sjetim tog nastupa i Carter slusam intezivno dan danas kao sto si i ti kazao.
A i the Love album je imao posvetu za sve njihove prijatelje sa ovih prostora.
Inace volim i solo projekte Jim Boba i Fruitbata...
Ma odlicni su bili. Odlicni.

Evo, ovo gore je cijeli snimak s koncerta prekidan s intervjujem kojeg vodi Tiljak, epizoda posvecena njihovom nastupu. E da, Izvan struje...

Moj prvi CD (drugi i treči su također albumi carter USM-a ):

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 03/02/2021 22:33:31
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/02/2021 : 22:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Pogledaj da smo 90-tih imali Izvan struje, DJ is so hot, Metal maniu, Hit depo a harali tamburice i dance :)

Bila je i neka rave emisija ili je to bilo u sklopu DJa!?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/02/2021 : 07:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Jest bome, imali smo tih glazbenih emisija masu... nisam rave, tehno i sintetiku pratio nimalo, ne sjecam se mozebiti te emisije.

Ali sjecam se i ja svog prvog cd-a; Iggy Pop Blah, blah, blah. Sjecam ga se kao jucer da je bilo.
A sjecam se i drugog te treceg;
Zodiac Mindwarp/ Hoodlom thunder
I
Black Crowes/the Southern harmony and musical companion
Kupljenih u Solunu, (Thessaloniki-u)...

Boze, kao da je jucer bilo.
Uspomene, uspomene...

A kad smo kod Carter USM-a, evo jedna odlicna pjesma njihove zagrebacke predgrupe, splitskog Touch friction i Tonija Pruga; Cut the rope.

Pjesma se vrtila na MTV-ju ranih devedesetih.
Steta sto su prestali svirati netom nakon izdanog albuma...

https://youtu.be/MX1M5UYlP-8

Zaista odlicna stvar.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/02/2021 : 08:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
A evo sad se mislim o, i prisjecam te vec potpuno zaboravljene, odlicne grupe iz mog grada. Grada iz kojeg i nije bas 'vele' kvalitetnog rocka proizaslo...nazalost.

Toch friction sigurno jest.

Pa evo, za dobro jutro i dobar vam dan, ovaj njihov odlican album, iz onih teskih i nesretnih vremena, kad je ovo, zaista bilo 'svijetlo na kraju tunela'...

Bacite uho, trebalo bi vam se svidjeti. Zaista preporucam od srca. Zaboravih i ja na ovo protokom godina, a drago mi je sto je ovo bilo u Splitu i sto sam bio svjedok ovoga direktno. Da nismo prodiskutirali o Carter USM, ko zna kad bi se ovog prisjetio, a sad cu odgusta ispreslusavati ivaj album...

Probajte i vi. Dakle cijeli album Touch friction-a;

https://youtu.be/_TQn_fRFy7s

Gustajte!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/02/2021 : 09:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
I Rapa Nui je iz Splita!?

Ima na kompilaciji Tribute to Bruce Lee fanzina Lunatic tih par bendova koju su stvarno dobri.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/02/2021 : 09:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ima na kompilaciji Tribute to Bruce Lee fanzina Lunatic tih par bendova koju su stvarno dobri.

Jesu. Iz Splita su. Ali nisu na toj kompilaciji, koju imam negdje kuci... koliko se sjecam na toj komplilaciji su bendovi iz Splita; No comment, Rektum i Touch friction sa punkerskim singlom; Nema pravde. Zestoka stvar.
Meni su s tog cd-a bili najdrazi Kud Idijoti i Bambix. (Vis, i to bi trebao opet ispreslusati)
E da, tu je bio i Sumski sa Baba spava. Zajebantskom ali odlicnom pjesmom. Gledao sam ih prosle godine, nakon cijelog stoljeca i ruzno su glazbeno ostarili, uopce mi se nisu svidjeli...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/02/2021 : 09:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sjeca li se itko domace rock grupe iz 90-ih, na engleskom su neke stvari pjevali. Mislim da su se zvali Nova, negdje sa sjevera hrvatske su bili. Ne mogu to nigdje pronaci na netu...

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/02/2021 : 10:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jesu. Iz Splita su. Ali nisu na toj kompilaciji, koju imam negdje kuci... koliko se sjecam na toj komplilaciji su bendovi iz Splita; No comment, Rektum i Touch friction sa punkerskim singlom; Nema pravde. Zestoka stvar.
Meni su s tog cd-a bili najdrazi Kud Idijoti i Bambix. (Vis, i to bi trebao opet ispreslusati)
E da, tu je bio i Sumski sa Baba spava. Zajebantskom ali odlicnom pjesmom. Gledao sam ih prosle godine, nakon cijelog stoljeca i ruzno su glazbeno ostarili, uopce mi se nisu svidjeli...

Istina, nema Rape Nuija. Vjerojatno su na onoj kompilacije ranije onda. Prva je bila kazeta s 4 banda, onda dva kopilacijska CD-a i zadnji je bio split CD Why Stakla i Supermarket (mislim da je to No comment promjenio ime).

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 04/02/2021 11:15:30
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/02/2021 : 10:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Jest. Mislim da su imali neki angazman pod imenom Supermarket. Tko ce se svega sjetiti... No comment, kao sluzbeno nije ugasen, ali ja za njih ovdje nisam koncertno odavno cuo...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/02/2021 : 12:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote

Nema ni ovdje Rapa Nuija.
A ni ovdje na kazeti:
https://masterflac.com/23228-no-comment-why-staklaumskioambo-oet-workestrao-lunatic-volume-1.html

Izgleda da onda uopće nema rape na ovim lunaticovim izdanjima. Super kaj su ovi kompilacijski CD-ovi postavljeni na youtube pa mogu diskove čuvati od oštećenja.
Evo još malo o izgledu samog fanzinu:

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/02/2021 : 14:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/02/2021 : 14:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Dobra!

Waits je najjači :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/02/2021 : 14:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
BeaGea, sa kakvim sam samo gustom poslusao nakon sto godina ovaj tribute to Bruce Lee, pa to je nesto...
Koje i kakve dobre stvari, vratilo me na pocetak devedesetih...
Jest, Lunatic je bio famozan fanzin, vise magazin. Odlicno uraden i voden. Drugacija neka vremena svakako...
Skontam, slusajuci ovu kompilaciju, da sam No use for the name, gledao uzivo tokom Warped toura u Ljubljani, u najboljem koncertnom prostoru, ovih prostora...Krizankama. 12. rujna 1997-e Bio je odlican cijelodnevni festival, a zvijezde dana/veceri su bili The Specials, Toten Hosen i Bad religion.
Pa onda, sa ove liste, pionir NewYorkerske punk scene, legendarni Sonny Vincent... njega sam gledao u Splitu 11. veljace 2011-e. Kakva je to samo rasturacina od koncerta bila, uf.
U svakom slucaju sad cu i ja ovo poprilicno puta ispreslusati jos, i nadoknaditi zaboravljene godine...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/02/2021 : 15:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Meni je s Bruce Lee najbolji Bambix i Dead Ideas. Inace na ovoj poveznici gdje su naslovne strane Lunatica, imaš poveznicu sa skinuti pdf verzije sva 4 broja.
A urednicima fanzina svaka cast i naklon do poda. Znas li mozda kaj je s deckima danas?
Znam da je jedan forumasa prije koju godinu spominjal da je i on suradival s ekipim iz Lunatica. Nivox mu je nik. Ako se ne varam!?

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 04/02/2021 15:39:49
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/02/2021 : 16:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Lunatic su uredivali Kreso Babic i Darko Prolic. Prvi ne znam gdje je i sto je, potonji zivi i radi u Italiji kako sam cuo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/02/2021 : 13:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nick cave - Live at Alexandra Palace, 2020

Sluša se danas, Nikola sam za klavirom...

Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.43 seconds. Snitz Forums 2000