forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 577

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/02/2021 : 10:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

quote:
Originally posted by Jerry Krause

Doživiš to Rizbo, doživiš...

Krajem godine bi trebao u penziju..ko bu to platil..to je pravo pitanje uz ovu tvoju konstataciju

Pensjun! Mirovina! Koja lipa, koja sveta ric!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1127 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 15/02/2021 : 12:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mmihoci

quote:

Dali ove godine idu dvije knjige ili samo jedna iz NN-rupe u izdanju..?

Vjerojatno ćemo odgovor znati na kraju godine.
Ako i pitaš LL-ovce vjerojatno nećeš dobiti precizan odgovor.
Znam samo da bi uskoro (to uskoro znači par mjeseci) trebala izaći 16. knjiga.

Samo da se nadopunim. dosta ovisi o isporuci naslovnica za svaku epizodu.

Pitao sam zato jer su postavili ritam izdavanja. Jednu godinu izdaju jednu knjigu jednu godinu dvije...sad sam pogledao..nažalost ovu godinu ide samo jedna knjiga..sranje

A čuj, Roberto valjda kuži "balkanštinu" pa kad vidi kritike za svoje naslovnice na ovom Forumu, izgubi volju da ih crta.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 15/02/2021 : 12:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Vjerujem da je Roberto dobrano nacrtao i više nego dovoljno naslovnica za nekoliko knjiga. Ali prije mislim da je do Libellusa i njihovih kalkulacija koliko da na godišnjoj razini izbace starih epizoda.

Drže oni taj ritam od 10-15 knjiga godišnje, a kako ima bezbroj popratnih edicija treba sve to uskladiti. Tko će nama ugoditi, ja bih recimo da što prije dođemo do Rata svjetova, a Rizbo i neki bi popunjavali rupe.

Ne može Rizbo tako brzo, što si popunio, popunio si...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6179 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 15/02/2021 : 13:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
10. krug

https://www.sergiobonelli.it/nathan-never/2021/02/15/sondaggi/la-copertina-piu-bella-decimo-turno-1009218/

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1127 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 15/02/2021 : 13:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vjerujem da je Roberto dobrano nacrtao i više nego dovoljno naslovnica za nekoliko knjiga. Ali prije mislim da je do Libellusa i njihovih kalkulacija koliko da na godišnjoj razini izbace starih epizoda.

Drže oni taj ritam od 10-15 knjiga godišnje, a kako ima bezbroj popratnih edicija treba sve to uskladiti. Tko će nama ugoditi, ja bih recimo da što prije dođemo do Rata svjetova, a Rizbo i neki bi popunjavali rupe.

Pitao ih par puta (ne samo za tu rupu kod NN-a, već i za Nicka i Dylana) i ne bih rekao da oni "kalkuliraju" mada jesu (i oni to priznaju") dosta spori.
Ali kod NN stare epizode, Nicka i Dylana se crtaju nove naslovnice knjiga (a za NN stare i naslovnice epizoda) a ponekad im dojadi poneki junak kod obrade pa ga malo zapostave. A i vidiš da se na Dylanu mjenjaju crtači naslovnica knjige i da ponekad (kao na zadnjoj Dylanovoj koju je radio isti taj Roberto) odrade toliko da odrade.
A ne vjerujem da bi se LL odlučio to prekinuti (osim ako ih Bonelli pritisne) da sad mjenjaju formu i koncept svojih serijala.
Probali ih nagovoriti da Pilota prebace u ovoj fazi na 3u1 ili 2u1 format ali tog ništa. Ići će dalje ove "tanke" knjižice do kraja.
Mada kad bolje razmislim to je i bolje jer onda kolekcija ipak u globalu zgleda bolje kad su sve knjige uniformne po konecptu.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/02/2021 : 14:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

10. krug

https://www.sergiobonelli.it/nathan-never/2021/02/15/sondaggi/la-copertina-piu-bella-decimo-turno-1009218/

41. Prepredobra! Mada je i 21 igrala. Cetvorka je u vlasnistvu jednog kolekcionara u Splitu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 15/02/2021 : 14:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
87
Perfektna naslovnica sa zvjezdanim svodom u spilji, tijekom iscitavanja tog dvobroja shvatiš kako lijepo i apstraktno docarava te epizode
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 15/02/2021 : 17:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Glasao za 4-ku.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/02/2021 : 09:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Cetvorku, Otok smrti, sam svojevremeno dugo mjerkao kad je bila dostupna za kupnju. Jako mi se svidala. No odustao sam jer je Castellini naknadno zalijepio lijevu saku Nathana na originalan crtez. Nije bio zadovoljan polozajem sake i nacrtao ju je ponovo pa naljepio. Inace je takvo sto radio vise puta na svojim originalima, a to me je odbilo konkretno od ove. Na kraju je nakon dugo vremena prodaje, ipak zavrsila bas u Splitu, kod jednog kolekcionara. A da je odlicna, bas jest. Efektna. SF. Bas kako treba za serijal koji predstavlja.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15905 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 16/02/2021 : 09:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
348- savršeno

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/02/2021 : 09:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

348- savršeno

Da da, odlična je, ta bi mi bila druga po redu.
Baš mi se jako sviđaju i Giardove naslovnice, ima maštu, odlično crta, a i sam njegov crtež u stripu.

EDIT: LOL, dadao da mi se viđa crtež u stripu, krivo sam se izrazio.

Edited by - DiSkAcH on 16/02/2021 15:35:27
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 16/02/2021 : 09:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
244 - uvjerljivo
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6179 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/02/2021 : 10:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:

348- savršeno

Da da, odlična je, ta bi mi bila druga po redu.
Baš mi se jako sviđaju i Giardove naslovnice, ima maštu, odlično crta, a i sam njegov crtež.

Meni se njegov stil ne sviđa, sterilan je i ne koristi baš perspektivu što naslovnicama oduzima dinamiku. Ova s divovskom robotskom rukom je i najbolja njegova naslovnica koju sam dosad vidio, ali općenito mi se i ne sviđa baš.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/02/2021 : 15:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
@Beva, a meni je ova recimo baš odlična, jednostavna i vrlo efektna:

Edited by - DiSkAcH on 16/02/2021 15:38:54
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6179 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/02/2021 : 15:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

@Beva, a meni je ova recimo baš odlična, jednostavna i vrlo efektna:

Dobra stvar je što pokušava nešto drukčije, ali tehnički baš nije na razini, barem po meni. Plus što mi se njegova stilizacija baš i ne sviđa. Ali to je samo moje mišljenje.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/02/2021 : 17:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ima ih jos sto tako misle.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15905 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/02/2021 : 14:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam još uvijek za popunjavanje rupa..gdje ju vidim odmah se bacam da popunim

Samo onako usput da sad ne tražim..od kojeg do kojeg broja su "Rat svjetova"..

Edited by - risbozg on 17/02/2021 14:18:21
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/02/2021 : 14:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Mislim da počinje od 238/239?
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/02/2021 : 15:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
16 epizoda.
Prvi put objavljeno;
Od No.239 do, No.253.
Od travnja 2011-e, do lipnja 2012-e.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15905 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/02/2021 : 20:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Super dečki..hvala

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/02/2021 : 01:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ima vec par dana da sam iscitao dugo ocekivane Generacije, pa evo par rijeci o dozivljenom;

Nema sto, ima vec neko vrijeme da sam mahom jako zadovoljan Bonelli konceptom kratkih i zavrsenih serijalcica, a pogotovo ovim i ovakvim; Sto bi bilo kad bi bilo shemama.
To se, po meni, vec nelose, do vrlo dobro iskazalo na Zagoru, Martiju, Texu, Dylanu, Mr No-u, pa i Nathanu. Ja sam i Godinu nultu i Ponovo rodenje sasvim lijepo primio, pa mi je i ovo izazivalo zazubice i s nestrpljenjem sam ovu sestodijelnu pricu docekao kod nas. Necu se pretjerano zadrzavati u detaljima radnje da ne kvarim dozivljaj onima koji ce tek otvoriti stranice ovog Serrinog mini serijala, vec cu kazati ponesto o vizuelnom dozivljaju koji je meni bitniji.

Prva pricica je nulti broj, kojeg crta covjek zaluden Mangama i to obilato koristi u Italiji. Massimo Dall' Oglio je za takav stil vec pokupio i neke nagrade, ali meni spicasti nosici i razrogacene 'Japanske' oci ne pristaju N.N.-u. Kratki uvod i donekle vizuelno pretjerivanje glomaznih pusaka i bica vodi nas u drugi pricu...

Koja je teski hommage Frank Milleru i Sin cityu, kako naslovnicom tako i crtezom, a pogotovo imenom epizode; Sin city/Hell city, s dodatkom bluesa. Dobro je to odradeno ali ni blizu uzoru, niti je to moguce tek tako. No ideja stoji i prihvatljiva mi je...

Broj dva, pa to bi bilo Anime, Anime i Anime. Pretjerivanja sa glomaznim torzima ne nedostaje, a tu je i batina/buzdovan od metra ipo, pun siljaka koji stoji liku na ledima i u saci...i vrhunac je pretjerivanja, ali vidjet ce te to i sami...

Trica je totalni naklon Flashu Gordonu, Mingu, Dale Arden i velikom Alexu Raymondu, kako je meni sjelo i prikazano. I dobro je to odradeno kroz olovku i tus Andrea Bormida.

U cetvorci krece bolji dio serijala. Polozeni format je teski 'omaz' novinskom kais stripu 50-ih, 60-ih, 70-ih...
Ja sam se ovdje odmah prisjetio kaiseva Bricka Bradforda, Johnnya Hazarda, Ripa Kirby-a... sa svakom zasebnom numeracijom kaisa te imenom stripa i autora na svima njima zasebno. Totalni retro! Odusevila me i djelomicno sivkasta srafirana pozadina koja me je vratila na stranice legendarnog stripa Jeff Hawka. Ovde mi je Sergio Giardo obavio odlican posao a inace mi nije bio bas drag. Ovdje je odlican i potrebno je to naglasiti.

Petica je prava steampunk style poklonica i rastura u pravom smislu rijeci. Rosario Raho je ovdje napravio najbolji posao u serijalu a pozivanje na Dr. Jekylla i Mr. Hydea, Dr. Frankensteina i Dr. Moreaua, to samo dize vise. Gustajte u ovoj epizodi odlicna je!

Zavrsetak pripada ponovo, onom koji je s nulom i poceo. Massimu Dall' Ogliu. Ovaj bijelo/sivi strip, (nikako crno bijeli), vrvi od Manga stil spicastih nosica i vec gore navedenih ovecih 'japanskih' ociju. Meni to ne lezi... tesko se s tim nosim i glomazne pusketine te situacije i okruzenja koje ce te vidjeti sami, meni ne leze u Nathanovom vizuelnom izricaju. Pretjeruje se cak i za SF. No, kako kazem vidjet cete i sami...

Ono sto je bitno, prica i scenarij donosi avanturu onu davnu Bonellijansku, i serijal se iscitava brzo. Zabavan je. Ali meni smeta nedostatak suvislog kraja. A to sam do sada volio kod SBE novih kratkih serijala. Prica se naprasno zavrsava 'ni u sta' i vjerovatno autor(i) misle i na moguce nadovezivanje neceg novog u buducnosti. Nekakvog nastavka. To mi je 'falinga' i to mi je zasmetalo. No ako bude nastavka, rado cu ga kupiti, jbg. Nathan je to. Moje je misljenje je da ovaj serijal malo stoji bolje od dosadasnja dva, ali ne puno. Uglavnom kao fanovi Nathana, uzest cemo ga ovako ili onako a to maheri prodaje avanture iz ulice Buonarroti 38 u Milanu savrseno dobro znaju.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 19/02/2021 : 07:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
@Ivanl: Napisao sam već za drugu epizodu Genercija da je to 101% Fist of The North Star sa malo Mad Max-a, ali ako ne vloiš mangu i anime, razumijem da ti nije napeto. Meni je super kako su to dobro skinuli u NN svijetu. Navedeni anime je jedan od najkrvoločnijh i dosta je poznat, i čisto da ne bi bilo zabune, ubačena je jedna scena da se potvrdi da je riječ o navedenom animeu, neću reći koja da ne spojlam. Ugl sa svime se lažem kako si napisao(EDIT: dakle ne sa svime, nisam pozorno citao), samo sam ja veliki ljubitelji animea i meni se sviđa i crtež u toj zadnjoj epizodi.

EDIT: Ajoj, ja nisam dobro procitao, da ni ja se ne bi onda slozio da je malo bolji od ostala dva; meni je osjetno bolji.

Ali evo čisto da napomenem, meni je redovni NN i dalje naj, ispred svih popratnih edicija.

Edited by - DiSkAcH on 19/02/2021 20:33:33
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9456 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 19/02/2021 : 08:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
S tim da je i Fist of the North Star inspiriran Mad Maxom.

Ja za razliku od Ivanla bih baš zbog Dall'Oglia najradije nabavio ove stripove.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 19/02/2021 : 08:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Na stranu umjetnicki ukusi koji nam se ne poklapaju (da ponovimo, svidja mi se, u drugom čitanju mi je skroz legao i crtez prvog broja kojim na početku nisam bio odusevljen, ali ok, starog psa se ne može naučiti novim trikovima), ali...

1. Da je jedva "malo bolji" od drugih miniserijala. To je tako originalno MULTIVERZUMSKI obradjena prica, sa sjajnim omazima, i već samo zbog ovog istaknutog prethodni miniserijali nemaju sto stajati u istom rangu sa ovim, a koja zapravo prepričava prastaru priču o kojoj ću u sljedećoj tocki

2. Da nema kraj.. Cijelo vrijeme se kroz serijal provlači otrovan odnos roditelja koji su prošli cijelu skalu od ljubavi do međusobne mržnje, koji ostavljaju posljedice na njihovo dijete, i da bi ono bilo slobodno živjeti svoj život, samo je jedan zamisliv kraj, upravo ovaj prikazan.

Edited by - Kerempir on 19/02/2021 08:53:37
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/02/2021 : 13:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nekome jest, a nekome, pak ne!
Tebi je, a meni, pak nije!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 577 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.09 seconds. Snitz Forums 2000