forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2086 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 19/02/2021 : 21:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Niko se izgleda ne seca da su Makondo najavili Drakulu jos pre nego sto je izaslo Fibrino izdanje i sad CK to radi...

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10932 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 19/02/2021 : 21:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

Niko se izgleda ne seca da su Makondo najavili Drakulu jos pre nego sto je izaslo Fibrino izdanje i sad CK to radi...

ma ne ovog strip drakulu, nego onog pravog, izvornog
Go to Top of Page

john connor
Advanced Member

Serbia
3014 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 19/02/2021 : 21:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Da li je dobro za njih, vreme ce pokazati. Ali ovo se videlo jos kod Vecitog rata...
Go to Top of Page

john connor
Advanced Member

Serbia
3014 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 19/02/2021 : 21:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
A Marko je u pravu, Ck izbacuje mass market varijantu, low bugdet, pa kome se strip svidi kupuje definitivno izdanje, omnibus, deluxe, fibru, dw...nesto sto je dw zeleo sa radi sa stripotekom, kao neki provir za albumsko izdanje...
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 19/02/2021 : 21:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
I LL kopira VČ, jeste provalili?

Resistance is futile.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2021 : 21:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by anto
politički nekorektan izraz je za "Fibra za siromašne".

To ti je kao da nekom kažeš: Ti sirotane, ne kupuješ Fibrina izdanja zato što si siromašan, ili: Da nisi siromašan, kupio bi Fibrino izdanje.

Ja sam ono Antovo shvatio kao komentar na "budget varijantu"

i dobro si shvatio

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2086 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 19/02/2021 : 21:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Ne, bas ovog Bess-ovog. Sa Kristijanom sam pricao jos onda.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 19/02/2021 : 23:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zvanićno nije nigde objavljeno da će Makondo izdati Bessovog Drakulu, bilo je samo priče o Stokerovoj knjizi...možda je Kristijan imao želju da oni to objave ali je Čk bila brža i otkupila prava...to je ona priča zašto izdavači izbegavaju da javno iznose svoje želje i planove pre otkupa nekog naslova...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

panic
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 18/12/2002

Posted - 20/02/2021 : 00:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send panic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

...jer realno, moje poznavanje stripa i ČK je ipak neusporedivo.

Realno, iako je ovo verovatno tačno, to bi trebalo da kaže neko drugi...
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 20/02/2021 : 00:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:

Treba znati da svima nama stižu isti katalozi u inboxe, od istih agenata, izdavača, sa istim preporukama i izveštajima o prodaji na domicilnom trižištu.
I naravno da će se najčešće razmatrati iste stvari. Konkretno, u slučaju Besovog Drakule, 3 izdavača iz Srbije su bili zainteresovani, pre nego što je objavljen bilo gde u regionu.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10932 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/02/2021 : 08:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ok, zapazio sam da godinama vuku po najavama knjigu drakula
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 20/02/2021 : 11:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KOMIKO

quote:

Treba znati da svima nama stižu isti katalozi u inboxe, od istih agenata, izdavača, sa istim preporukama i izveštajima o prodaji na domicilnom trižištu.
I naravno da će se najčešće razmatrati iste stvari. Konkretno, u slučaju Besovog Drakule, 3 izdavača iz Srbije su bili zainteresovani, pre nego što je objavljen bilo gde u regionu.

To se vadiš za Lisca,Vijona, Baš ovdašnjeg, Rebetiko...
Šalim se naravno.
Pa legitimno pravo svih koji kupe prava je i da objave strip...
Meni žao samo što kad se duplira u .sr ne ide ћирилица.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 20/02/2021 : 22:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Eto relevantnog objašnjenja i potvrde onoga što sam pisao...dakle, nema nikakvog "kopiranja" nečijeg kataloga već legitimni otkup istog naslova u dve različite države...a sad ko će prvi da ga objavi i na kom jeziku zavisi od dosta faktora, o tome mogu sami izdavači da kažu nešto...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3158 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 20/02/2021 : 23:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
OK. a sada zamisli da npr. Ludens krene s edicijom Best of Marvel, na normalnom formatu, 30 % jeftinijim od onog ČK.
Misliš da ne bi mnogi padali u nesvijest kao što su recimo padali kada je Fibra krenula sa kiosk Kenom 3u1.
Siguran sam da bi, i razumio bih dramu, iako mi razum kaže "sve je legitimno".
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/02/2021 : 02:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

Eto relevantnog objašnjenja i potvrde onoga što sam pisao...dakle, nema nikakvog "kopiranja" nečijeg kataloga već legitimni otkup istog naslova u dve različite države...a

To što netko "kopira" samo stripove koji su dobro prošli ne znači da nije legitimno.Neka "iskopiraju" neki strip koji je u Fibri loše prošao
A ovo o dva jezika,tržišta i države uopće nije tema ove rasprave.
Ima nas ovdje par koji misle da VČ u kreiranju svoje izdavačke politike gleda koji su naslovi dobro prošli u HR da ih izda u SR.
Ništa čudno,ništa loše i ništa nelegalno.
Zar treba nekog braniti kad ga nitko ne napada?
Pa ja bi prvi da prodajem nešto gleda kako je to prošlo na sličnom tržištu i bira ono što je dobro prošlo.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10684 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/02/2021 : 10:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki
Pa ja bi prvi da prodajem nešto gleda kako je to prošlo na sličnom tržištu i bira ono što je dobro prošlo.

Gdje je zapelo sa tvojim Texom, kopirantu jedan ?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/02/2021 : 10:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Gleda sam kako je prošao

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29744 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/02/2021 : 11:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:

quote:

Eto relevantnog objašnjenja i potvrde onoga što sam pisao...dakle, nema nikakvog "kopiranja" nečijeg kataloga već legitimni otkup istog naslova u dve različite države...a sad ko će prvi da ga objavi i na kom jeziku zavisi od dosta faktora, o tome mogu sami izdavači da kažu nešto...

Sad me bas povlacis za jezik. Zasto su neki treneri i izbornici bolji od drugih? Svi dobivaju iste kataloge od agenata sa statistikama i uspjesnosti i golovima, zar ne? Zasto onda Barca kupi Dembelea sa 17 godina a ne Mbapea? Zasto kupi Griezmana koji rastura u Atleticu a u Barci ga nema nigdje? Slicno je i u izdavastvu. To sto je neki naslov najprodavaniji u Francuskoj ili Americi ili Italiji ne mora nista znaciti za prodaju u Hr ili Srb. Upravo je u tome kvaliteta izbornika, da zna prepoznati vise od puke statistike, da ima nos za odredjene naslove, da poznaje domacu publiku itd itd.

CK je firma s desetak zaposlenih, sto je velik hladni pogon, nije to lako servisirati, i s politikom jeftinih cijena, primjerenom standardu i situaciji u srbiji. Kao i svaka normalna firma, da bi opstala mora zaradijivati. S tako niskim cijenama nema puno prostora za promasaje i zato mora pazljivo birati. Jer bilo je eksperimenata koji nisu dobro zavrsili. Samim tim, puno je lakse ako imas nekoga tko je vec istestirao trziste nekim naslovom. To nije nista lose, niti ilegalno niti krivo, dapace. To je zdrav razum.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1656 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 21/02/2021 : 11:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ja zapravo stvarno nemam ništa protiv Čarobne Knjige (niti ijednog drugog izdavača kad smo kod toga) i posjedujem neke njihove stripove koji mi se baš sviđaju kako su odrađeni. No eto, kao što rekoh, tako mi ovo sve skupa izgleda. Oni su mi kao izdavač isti kao i skoro pa svi drugi, ima stvari za pohvale, ima stvari za kritike. Meni kod njih recimo užasno izgleda ona travestija šta rade s američkim stripovima, ne bi ono uzimao ni da je džabe, dok s druge strane briljiraju recimo s Asterixom i Bluberijem, tako da ono, ima tu materijala i za izbjegavati i za kupovati.

Nisam upućen pa me zanima sto si mislio na ovo boldano? Imam jako malo izdanja od njih i recimo od amerikanaca imam Novu Granicu i razmišljao sam još kojeg amerikanca uzeti pa me zanima koje su konkretne zamjerke?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/02/2021 : 11:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir

quote:

Ja zapravo stvarno nemam ništa protiv Čarobne Knjige (niti ijednog drugog izdavača kad smo kod toga) i posjedujem neke njihove stripove koji mi se baš sviđaju kako su odrađeni. No eto, kao što rekoh, tako mi ovo sve skupa izgleda. Oni su mi kao izdavač isti kao i skoro pa svi drugi, ima stvari za pohvale, ima stvari za kritike. Meni kod njih recimo užasno izgleda ona travestija šta rade s američkim stripovima, ne bi ono uzimao ni da je džabe, dok s druge strane briljiraju recimo s Asterixom i Bluberijem, tako da ono, ima tu materijala i za izbjegavati i za kupovati.

Nisam upućen pa me zanima sto si mislio na ovo boldano? Imam jako malo izdanja od njih i recimo od amerikanaca imam Novu Granicu i razmišljao sam još kojeg amerikanca uzeti pa me zanima koje su konkretne zamjerke?

Izbacivanje random stvari upitne kvalitete random redoslijedom i trpanje unutar jedno te iste edicije recimo. Onda, što se tiče konkretno Brubakerovog Kapetana Amerike, izbace prvo poglavlje priče (Zimski Vojnik) i treće poglavlje (Smrt Kapetana Amerike), dok drugo poglavlje (Red Menace) uopće ne objave. Osim toga, dizajn DC i Marvel best of edicija mi je odvratan (DC Gold Hot je posebna smijurija). U nekim knjigama ne navode autore ključne za izgled stripa, recimo ne možeš objaviti Wolverine: Origin i ne navesti Richarda Isanovea među autore. Njegov je doprinos krucijalan u tom djelu. E da, dijeljenje jednog stripa na dvije knjige čisto eto kako bi bilo skuplje. Nova Granica je bez problema recimo mogla ići u jednoj knjizi kao i u američkom izdanju, isto kao i Smak Bezbroj Svetova, Zimski Vojnik, Tajni Ratovi, itd itd itd...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1656 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 21/02/2021 : 12:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Izbacivanje random stvari upitne kvalitete random redoslijedom i trpanje unutar jedno te iste edicije recimo. Onda, što se tiče konkretno Brubakerovog Kapetana Amerike, izbace prvo poglavlje priče (Zimski Vojnik) i treće poglavlje (Smrt Kapetana Amerike), dok drugo poglavlje (Red Menace) uopće ne objave. Osim toga, dizajn DC i Marvel best of edicija mi je odvratan (DC Gold Hot je posebna smijurija). U nekim knjigama ne navode autore ključne za izgled stripa, recimo ne možeš objaviti Wolverine: Origin i ne navesti Richarda Isanovea među autore. Njegov je doprinos krucijalan u tom djelu. E da, dijeljenje jednog stripa na dvije knjige čisto eto kako bi bilo skuplje. Nova Granica je bez problema recimo mogla ići u jednoj knjizi kao i u američkom izdanju, isto kao i Smak Bezbroj Svetova, Zimski Vojnik, Tajni Ratovi, itd itd itd...

Thnx, već sam naletio na kritike oko rupa u poglavljima, slažem se da je konkretan naslov slobodno mogao biti u jednoj knjizi premda me ne smeta previše, ali za ove druge stvari nisam znao.

A ništa, idem na asterixa.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1336 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 21/02/2021 : 12:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti si Paka poseban slučaj u pozitivnom smislu i teško je zadovoljiti tvoje standarde jer znaš više o američkom stripu, superherojima i svim tim vezanim sitnicama, valjda od cijele redakcije. Ali za manje zahtjevne korisnike su im sasvim ok izdanja da se publika upozna. Ionako skoro nitko drugi ne radi sve američke junake koji oni izdaju, osim Batmana kojeg Fibra prije objavi.

Edited by - petarStripovi10 on 21/02/2021 12:42:29
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/02/2021 : 12:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma okej, ja za sebe govorim

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17749 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/02/2021 : 12:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

Ionako skoro nitko drugi ne radi sve američke junake koji oni izdaju, osim Batmana kojeg Fibra prije objavi.

Pa ne baš uvijek, evo sad će objaviti jednog Betmena koga Fibra nije objavila.
Go to Top of Page

john connor
Advanced Member

Serbia
3014 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 21/02/2021 : 14:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Travestija, lepo pogodjeno sto rade sa americkim stripovima. Delim stav sa tobom, plus izbacivanje poglavlja iz Annihilation, iz Hobgoblina, ma svasta nesto lose...
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.12 seconds. Snitz Forums 2000