forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

Markos
Webmaster

Croatia
29744 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/02/2021 : 16:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Hahaha..kakvi cirkusanti ovi izdavači s Istoka!

Ja se šalim s kolegama zato što oni znaju da u tome nema zle namjere, a nekako mi ovi tvoji komentari zvuče ružno, kao naslađivanje, a to nije u redu. Zato nemoj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4235 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/02/2021 : 16:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ja se šalim s kolegama zato što oni znaju da u tome nema zle namjere, a nekako mi ovi tvoji komentari zvuče ružno, kao naslađivanje, a to nije u redu. Zato nemoj.

Ne naslađujem se ni najmanje, vec sam razocaran nekim postupcima...

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 22/02/2021 : 17:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jednostavno, nas je na ovom tržištu nekoliko, i funkcionišemo na osnovu džentlmenskih dogovora.

Sad, nekom je to smešno, nekom nerazumljivo, nekom razočaravajuće...

Meni je to očaravajuće i bez sumnje jedna od najboljih stvari u ovom poslu.
Navedite mi neku branšu gde su stvari tako postavljene i gde tako funkcionišu?

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4235 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/02/2021 : 17:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KOMIKO

quote:

quote:

quote:

Jednostavno, nas je na ovom tržištu nekoliko, i funkcionišemo na osnovu džentlmenskih dogovora.

Sad, nekom je to smešno, nekom nerazumljivo, nekom razočaravajuće...

Meni je to očaravajuće i bez sumnje jedna od najboljih stvari u ovom poslu.
Navedite mi neku branšu gde su stvari tako postavljene i gde tako funkcionišu?

Ne znam, jer radim u školi i za mene samo po zakonu. Baš trenutno traju natjecanja u raznim predmetima i učenik koji sudjeluje nije dužan pohađati taj dan nastavu. Kolege večinom prešućuju to djeci jer ih ravnatelji na to nagovaraju ali mene to ne zanima. Kad imam natjecanje djeci jasno i glasno dam do znanja da su taj dan oslobođeni nastave, a ako ih netko ikaj pita zašto su izostali neka ga samo uputi meni. Za mene ne postoji ništa ispod stola, e sad kako se to radi u privatnoj praksi ne znam, pa se eto čudim.
U 15 godina nijedan ravnatelj mi se nije suprotstavio jer i sam zna kaj piše u zakonu.

Za neke vjerojatno ispadam i naivan, ali ja dobro znam svoja prava i obaveze.

Edited by - BeaGea on 22/02/2021 17:13:09
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/02/2021 : 17:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Dobovor između izdavača nije protuzakonit pa ne znam što je tu smiješno ni tragično.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 22/02/2021 : 17:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
Ne razumem paralelu, naravno da nema ništa ispod stola. Kog stola? Šta može biti ispod?

Ali postoji poštovanje, nema nelojalne konkurencije, nema zabadanja noža u leđa, nema otimanja naslova, neprijateljskog preuzimanja, nema cinkarenja i klipova u točkove, preotimanja autora, ogovaranja i blaćenja.
Možda mi ispadamo naivni, ali tako funkcioniše scena već preko deceniju.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
404 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 22/02/2021 : 17:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Ako čita neko iz ČK (a verujem da da)...ova njihova DC, Marvel izdanja...

Nek dodaju njima i Constantine, Spawn, Injustice: Gods Among Us, Galactus the Devourer Vol 1 6, Fantastic Four: Books of Doom...ima da prodaju samo tako...pa makar bilo deo onog best of...
Go to Top of Page

RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts

Member since 20/11/2015

Posted - 22/02/2021 : 17:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send RadioClash a Private Message  Reply with Quote
Spawn je Image, ali bi bio red da i njega neko objavljuje.

"Gambare Gambare Senpai"
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17749 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 22/02/2021 : 17:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Uzeleo sam se Betmena :)

Na cobbisu piše da su ovo brojevi 24 i 25.

Onda se brojevi od 20 do 23 ostavljaju za Snajderovog Betmena?
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3401 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 22/02/2021 : 17:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Nema šta drugo, sigurno Snajderi.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4235 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/02/2021 : 18:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne razumem paralelu, naravno da nema ništa ispod stola. Kog stola? Šta može biti ispod?

Ali postoji poštovanje, nema nelojalne konkurencije, nema zabadanja noža u leđa, nema otimanja naslova, neprijateljskog preuzimanja, nema cinkarenja i klipova u točkove, preotimanja autora, ogovaranja i blaćenja.

Pošteno!

Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3012 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 22/02/2021 : 18:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

quote:

Na cobbisu piše da su ovo brojevi 24 i 25.

Onda se brojevi od 20 do 23 ostavljaju za Snajderovog Betmena?

Logično

Pumpaj
Go to Top of Page

Lavirinat!
New Member

260 Posts

Member since 27/08/2011

Posted - 22/02/2021 : 18:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lavirinat! a Private Message  Reply with Quote
quote:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!

Nema biznisa do stripskog biznisa!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/02/2021 : 19:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Škorpiona nisu ali škorpione(pustinjske) jesu.

ah da,na to si mislio;mea culpa!!

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/02/2021 : 20:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lavirinat!

quote:

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/02/2021 : 21:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Sad sam proverio - moj poslednji upit za Besovog Drakulu je od 5. novembra 2019.

A u Francuskoj je izašao u nekoliko dana ranije, u oktobru 2019.

OK. I zašto nisi kupio prava?

Čuo se sa drugarom iz prijateljske izdavačke kuće, kaže oni planiraju, ja se povukao.
Bio je red na mene, oni su se prethodno povukli iz nečeg što sam ja uradio.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/02/2021 : 21:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12314 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/02/2021 : 00:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Sad sam proverio - moj poslednji upit za Besovog Drakulu je od 5. novembra 2019.

A u Francuskoj je izašao u nekoliko dana ranije, u oktobru 2019.

OK. I zašto nisi kupio prava?

Čuo se sa drugarom iz prijateljske izdavačke kuće, kaže oni planiraju, ja se povukao.
Bio je red na mene, oni su se prethodno povukli iz nečeg što sam ja uradio.

Ovo je stvarno lepo za cuti i bas mi je drago sto Vuk ovako prica o domacoj strip izdavackoj sceni jer ipak je mala scena i bolje da se svi razumeju i pomazu nego da jos postoji i neprijateljstvo.

Iako je pre koju godinu izbila ona frka na relaciji Carobna Knjiga Darkwood, a pre toga kako su lepo saradjivali na Torgalovim integralima, Moebius kolekciji i zajednickoj strip prodavnici na Trgu Republike.

quote:

Odlicno!
Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 23/02/2021 : 00:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hmmm, ja bih samo rekao da sam pre 2-3 dana slušao radio emisiju* sa Vukom gde on priča upravo o toj slozi i harmoniji na srpskoj strip sceni, i onda potom u svojim preporukama spominje Lavirint i predlaže voditeljima emisije da dovedu Dekaru u neku narednu emisiju.

* https://podcast.daskoimladja.com/index.php?name=2021-02-04-11._Rastrojavanje_2021-02-04_-_Vuk_Markovi%C4%87.mp3
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 23/02/2021 : 05:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

Čk nije imao šanse da zna da će Bessov Drakula kod Fibre proći dobro, kako je prošao, da bi neko izvukao famozni zaključak o "kopiranju" tuđeg kataloga...

Ma, ko je taj Drakula?

Stvarno, ko je mogao da pretpostavi da će se strip s tim anonimusom prodavati tako dobro?!

Čarobna knjiga je taman htela da "iskopira" Vezenje, a onda videli da se rasprodalo Fibrino izdanje sa likom za koga niko nikad nije čuo,
pa daj brže-bolje Drakulu...

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1336 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 23/02/2021 : 08:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Kad čujem izdavače kako se raspravljaju oko autorskih prava sjetim se legendarnih stihova:
"Dok svi ljudi spavaju
Galebi se karaju"
Go to Top of Page

Lavirinat!
New Member

260 Posts

Member since 27/08/2011

Posted - 23/02/2021 : 08:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lavirinat! a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Manny

quote:

quote:

Hmmm, ja bih samo rekao da sam pre 2-3 dana slušao radio emisiju* sa Vukom gde on priča upravo o toj slozi i harmoniji na srpskoj strip sceni, i onda potom u svojim preporukama spominje Lavirint i predlaže voditeljima emisije da dovedu Dekaru u neku narednu emisiju.

* https://podcast.daskoimladja.com/index.php?name=2021-02-04-11._Rastrojavanje_2021-02-04_-_Vuk_Markovi%C4%87.mp3

Da je Vuk napisao kako "od strane Komika postoji poštovanje, nema nelojalne konkurencije, nema zabadanja noža u leđa, nema otimanja naslova, neprijateljskog preuzimanja, nema cinkarenja i klipova u točkove, preotimanja autora, ogovaranja i blaćenja." ne bi bilo nikakve reakcije. No, obzirom da je tu opisana celokupna (dis)harmonična SrBska Stripoizdavačka Scena, ta izjava je (u najmanju ruku) urenebesno smešna, te shodno tome:
"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!"

Nema biznisa do stripskog biznisa!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 23/02/2021 : 09:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Uh, uh, uh... šta uradiše sa Moebiusom... 'bem ti transkripcije i ko ih izmisli...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 23/02/2021 : 09:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako je tako, zašto onda VČ "okupira" neka izdanja godinama, a ista ne izdaje, umjesto da ih prepusti drugima da ih izdaju?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 23/02/2021 : 09:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Nije mi jasno kako su Humanoidi dozvolili ovako nešto...
Ajde da je na ćirilici objavljeno onda bi i imalo smisla, ovako deluje kao sprdnja... još mi je neshvatljivije kad se zna da su zajedno sa Dw izdavali biblioteku pod originalnim nazivom "Moebius"!?!
Uh, kako me je ovo razočaralo... a baš sam se radovao ovoj novoj biblioteci...

...BD, c'est la vie...

Edited by - axle munshine on 23/02/2021 09:35:42
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.77 seconds. Snitz Forums 2000