Author |
Topic |
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/01/2021 : 17:53:25
|
quote: Originally posted by Koresh
Uskoro čitajte recenziju epizode Ayahuasca! Radim završno poliranje recenzije. Posljednja recenzija završnog Nolittinog ciklusa objavljena je davne 2009. godine i to samo prva trodjelna epizoda. ( https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-mx-4-nesto-se-promijenilo/941/ ) Ayahuasca je nastavak... A nadam se da će se i ostali recenzenti uhvatiti u koštac sa završnom sagom. Upravo je kompletirana priča sa Abacaxijem "Lepa gomila kruzeira". Bilo bi dobro da to netko preuzme i recenzira.
Bravo za incijativu Koresh! Mozda se i ja pridruzim ali tek kad procitam celokupnu Nolittinu zavrsnu sagu. Nabavicu jos par brojeva Veselog cetvrtka, a preostalo cu uzeti iz Strip Agent maxija (da ne cekam po 3 meseca Veseli iako cu nabaviti i njihove svescice) i krenuti s citanjem od pocetka i onda se javljam za recenziju ako se osetim inspirisanim. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13083 Posts
Member since 03/01/2018 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7532 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 13/02/2021 : 18:51:56
|
Odlicna recenzija prozirne senke! Ipak unespokojava izjava na kraju recenzije o prodaji Mister NOa u zlatnoj seriji: Pa ipak, ni prelepa naslovna, ni sjajna priča unutra, nisu uspele da nateraju čitaoce da pokupuju barem tiraž za striparnice (o tiražu koji ide na kioske izlišno je i pričati), što dovoljno govori o (ne)popularnosti pilota u nas, nažalost.
Zaista steta i stvarno tuzno.
Ovo mi govori da verovatno Mister NO specijale necemo gledati u Zlatnoj seriji iako mi je to velika zelja. Aj da vidimo barem preostala 2 almanaha (sto verujem da sigurno hocemo) a za specijale uvek ostaje nada. A i Zlatna serija je ogledalo nekadasnje Zlatne serije (i LMS), sto znaci da treba da se šara sa raznim junacima, pa se iskreno nadam da ce se ipak naci mesta za Mister NO specijale jednog dana. |
|
|
tesan07
Starting Member
50 Posts
Member since 08/03/2011 |
Posted - 13/02/2021 : 19:08:10
|
Specijalce ćemo pratiti u Libellus izdanju.A ne treba se čuditi na nepopularnost pilota jer od broja 200 pa nadalje sa Nollitom su otišli i mnogi čitaoci. |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11522 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13083 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 16/02/2021 : 13:28:23
|
Što misliš Manhunter, da li se nekom od naših izdavača isplati izdavati to izdanje, hoću reći, da li su prava za takav strip možda tako skupa da jednostavno svi odustanu od pilota što se tiče izdavanja?
Meni se isto to čini kao idealnim izdanjem, 2-u-1, ono, da izlazi svaki drugi mjesec (što je dovoljno vremena da ga potencijalni kupac primjeti na kiosku), 6 brojeva godišnje, imamo 12 epizoda u godini.
Ne vidim razloga kad Blek, Miki i ost. kompanija idu, da ne može ići jedna ovakva stripčina kao što je Mister No. Ili je to do tih prava, a opet si mislim, ovo je još jedan njihov reprint, pa valjda to ne košta sad ne znam koliko da se netko ne usudi od naših niti pokrenuti.. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 16/02/2021 13:30:02 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 16/02/2021 : 13:44:34
|
Prava nisu baš jeftina, mislim da su skuplja samo za Zagora, DD I Texa. I verovatno u tome leži problem. A opet, ne verujem da bi se MN slabije prodavao od Mikija, Bleka ili Marka, pa i Kena. Verovatno izdavači imaju svoje razloge, možda im MN jednostavno nije omiljeni strip, pa ni ne pokušavaju,a ne postoji dobra volja da eventualne gubitke pokriju popularnijim serijal ima (DD i Zagor).
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/02/2021 : 15:51:57
|
Jedino ako se scena (kupci) nesto promenila, drukcije... Zato je i dosao led kod SA za pilota i Martina na kiosku.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 16/02/2021 : 22:25:57
|
Ocigledno je neisplativo. Vidite sta kaze prozirna u recenziji za Kapetana osvetu. Mizerno se prodaje Mister NO. Iz VC su u nekom od prethodnih uvodnika rekli da se uzasno slabo prodaje i redovna serija. O Strip Agentu i da ne pricam koji je odavno ugasio/ukinuo redovnu seriju. Ocigledno je vece interesovanje za Mikija, Bleka ili Marka pa i Kena. Jedino sto se dobro prodavalo jesu Kolekcionarske knjige Mister NOa i to mi nije jasno sto ne izdaju barem jednu godisnje, jer se svaka knjiga relativno brzo rasprodala. Pa nek i povecaju cenu za 200 dinara, na tiraz od 500 komada, to je dodatna zarada od 200 X 500 = 100 000 dinara. |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1163 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4343 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/02/2021 : 15:24:07
|
S obzirom da se na "pravu" objavu čeka 150 godina, ekskluzivno za sve fanove Mister Noa moja posljednja recenzija:
Ajde ajde, nemoj da bude posljednja, taman smo se ReemCP i ja dogovorili da ova ide danas/sutra Oprosti zbog kašnjenja, u pravu si što se buniš, no nažalost ima recenzija koje su poslane i prije tvoje pa ih još nismo objavili, plus koliko-toliko pokušavamo gledati da bude raznoliko što se tiče škola stripa.
U svakom slučaju, isprike još jednom, recenzija ide uskoro. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/02/2021 : 12:56:44
|
Koga zanimaju iskustva s Ayahuascom https://www.vbz.hr/book/mudrost-samana/ |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7532 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 01/03/2021 : 17:22:12
|
quote: Originally posted by Paka01
S obzirom da se na "pravu" objavu čeka 150 godina, ekskluzivno za sve fanove Mister Noa moja posljednja recenzija:
Ajde ajde, nemoj da bude posljednja, taman smo se ReemCP i ja dogovorili da ova ide danas/sutra Oprosti zbog kašnjenja, u pravu si što se buniš, no nažalost ima recenzija koje su poslane i prije tvoje pa ih još nismo objavili, plus koliko-toliko pokušavamo gledati da bude raznoliko što se tiče škola stripa.
U svakom slučaju, isprike još jednom, recenzija ide uskoro.
Došlo je samo do zasićenja, kada svaku rečenicu recenzije čitaš, vagaš i ispravljaš 50 puta dok ne dobiješ što želiš onda to postaje opterećenje. U pitanju je i iscrpljena inspiracija, a i preiviše vremena mi je oduzimalo, barem više od onoga koliko sam si zacrtao da ću pisati. Povratak, možda, jednom... Ako bude biti će to Diabolik, strip koji mi je trenutno #1! |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 01/03/2021 : 17:44:57
|
quote: Originally posted by going going
Odlicna recenzija prozirne senke! Ipak unespokojava izjava na kraju recenzije o prodaji Mister NOa u zlatnoj seriji: Pa ipak, ni prelepa naslovna, ni sjajna priča unutra, nisu uspele da nateraju čitaoce da pokupuju barem tiraž za striparnice (o tiražu koji ide na kioske izlišno je i pričati), što dovoljno govori o (ne)popularnosti pilota u nas, nažalost.
Zaista steta i stvarno tuzno.
Ovo mi govori da verovatno Mister NO specijale necemo gledati u Zlatnoj seriji iako mi je to velika zelja. Aj da vidimo barem preostala 2 almanaha (sto verujem da sigurno hocemo) a za specijale uvek ostaje nada. A i Zlatna serija je ogledalo nekadasnje Zlatne serije (i LMS), sto znaci da treba da se šara sa raznim junacima, pa se iskreno nadam da ce se ipak naci mesta za Mister NO specijale jednog dana.
Najviše bih voleo da objave Maxije, jer su njih samo dva. A Bilo jednom u Njujorku je remek-delo. Verovatno će Libellus u nekom trenutku, doduše, ali ovde govorimo o VČ. Ni meni nikako nije jasna nepopularnost Pilota... Premda sam tek nedavno krenuo aktivno da čitam serijal, za kratko vreme mi se visoko popeo na listi omiljenih stripova. Retko koji strip je ovako pun životne radosti, da se lako zažmuri na jedno oko za sve tipične SBE slabosti. |
|
|
Topic |
|