Author |
Topic |
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 30/11/2020 : 21:02:46
|
quote: Originally posted by Aco
Pa ne bih baš rekao da je toliko apstraktan. Odnosno kad se usporedi sa ostalim autorima u fibrinom katalogu, ima ohoho čudnijih i apstraktnijih od Bruna.
Meni je Tyler jedan pravi, pitak, old-school, klasični krimić/triler, kakvih u današnje doba i nema previše. Svakako ko voli klasični avanturistički strip, ovo mu dođe ko kec na desetku. Bar po mom mišljenju.
vidi se da ne poznaješ dobro Savića
glede kvaliteta Tajlera,tu nema dileme;strip je top - uz BJUF,najbolji mi Nuri (mada mi je Francuska malčice bolja).A pomenuh već sto puta,mogu da se pohvalim da sam "kumovao" prvom pojavljivanju stripa na ovom prostoru,kada sam ga predložio Milanu iz Padore za obajavljivanje;a on me poslušao (šteta što to ponekad i Markos ne učini za neke naslove). |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 26/02/2021 : 19:23:02
|
Nakon svega što sam pročitao od Nurya, uopće nisam od njega očekivao pravi punokrvni blockbuster :) A Katanga to je u svom pravom smislu, hrpa akcije, explozija, nasilja, sexa, spletki, klišeiziranih likova, vizualno isto izrazito komercijalan ali u pozitivnom smislu, u kontekstu pravog zabavnog akcijsko/triler blockbustera. Što su autori planirali su bome i uspjeli i za to bih Katangi dao 9/10. U ulozi Cantora sam se stalno dvoumio između Tommy Lee Jonesa i Jean Renoa. Koji bi vama bolje odigrao Cantora? :) |
Edited by - Chui on 26/02/2021 20:39:12 |
|
|
don_draper
Advanced Member
4349 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 17/12/2021 : 16:29:52
|
Malo Nuryja nikad ne škodi, a pogotovo u tandemu koji je stvorio Bilo jednom u Francuskoj. Katanga je tematski dosta slična BJUF-u, ali stilski značajno različita od BJUF-a. Iako je BJUF isto u neku ruku triler pun zakulisnih spletki i dogovora koji nemaju veze s poštenjem, ipak Katanga podiže letvicu što se tiče brutalnosti i nudi moderni uvid u rat i profiterstvo. Ovdje ima jako dobre pozadinske priče i zapleta, ali su vrlo česti obračuni i sjajno odrađene akcijske scene. Strip se dosta brzo čita i ne ispušta se lako iz ruku. Ne samo zbog napetosti, nego i pripovjednog genija Nuryja koji zna kako pustiti priču da teče i zna stvoriti jako dobre sukobe te ih paralelno pratiti. Ono u čemu strip ipak kaska je crtež koji je ovdje (pretpostavljam namjerno) dosta karikaturalan, što mi nije do kraja sjelo. Ovo je čisto moj subjektivni dojam, nekome će možda i pasati. U suštini, napeta i kvalitetna priča, konstantni zapleti i spletke koje je katkad i teško pratiti, ali nema tu kolosalnu kvalitetu BJUF-a, nažalost. Imam osjećaj da je ovdje opušteniji fokus radnje i dosta je ležerno prikazana dosta problematična tema, što je korektna odluka autora, ali ne daje tako cjeloviti i veličanstveni dojam za koji znam da Nury može pružiti. U nekoj rang listi Katanga pada iza BJUF, Zlato i krv te Tylera Crossa što se tiče Nuryjevog opusa. Ali, to je sve vrlo visoka razina kvalitete i Katanga nije bezvrijedan strip. Vrlo dobar, ali ovdje sam želio odlično. Rekao bih da je to moja krivica. 4.5/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 20/12/2021 : 12:06:19
|
Meni je Katanga bolja od BJUF baš zato što je kraći i ''gušći'' strip. BJUF je mooožda malkice prerastegnut, u Katangi nema praznog hoda. I BJUF ima neozbiljan crtež,ali u oba mi je crtež baš fora, u Katangi opet bolji jer npr nisu svi likovi isti/slično, što je porblem BJUF-a. Sve u svemu dva odlična stripa, da netko ne shvati nešto krivo. ;)
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
gaspa127
New Member
119 Posts
Member since 11/11/2022 |
Posted - 13/10/2024 : 23:15:16
|
Odlična je Katanga, jedina zamjerka je što ima likova u stripu čija su lica slično nacrtana, uz to ne pamtim baš najbolje imena (Munongo, Mobutu, Lumumba, Kimba, Kibwe...), pa još funkcije ( ministar unutarnjih poslova, ministar vanjskih poslova, ministar obrane, pa savjetnik jednoga pa drugoga...), pogubim se skroz, stalno sam listao nazad da se prisjetim tko je tko. Ne bi bilo loše u ovakvim stripovima imati na početku galeriju likova, nešto kao u Zatamnjenju ili Pet zemalja Ocjena 9/10 |
|
|
Topic |
|
|
|