forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 564

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/03/2021 : 00:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

The Shape of Water (2017) r. Guillermo del Toro

Od ovog filma sam mnogo ocekivao. Ovo je mogao da bude genijalan film, vredan Oskara kojeg je dobio, ali nije. Moderna reinterpretacija Stvorenja iz mracne lagune je mogao da bude bas jak film, poetican, lep, mocan, sto del Toro sve vreme pokusava da uradi ali ne uspeva. Mogao je da uzme neku epizodu Stvorenja iz mocvare Alana Mura i da tu dobije inspiraciju i da napravi mnogo bolju pricu.
Ovako imamo polu film jer je sve uradjeno nekako napola i sve je crno belo, odlicna je fotografija i odabir glumaca, ali nedovoljno je razvijen odnos cudovista i devojke, njihovo upoznavanje i zblizavanje u bazi, a i kasniji odnos kod kuce, zatim lik zlog upravnika obezbedjenja kog glumi Majkl Senon je isto nekako nedovoljno iskoriscen, nije objasnjeno zasto voli da mu zena cuti tokom seksa, pa da se onda malo detaljnije na tome poradi kasnije kad proba da se nabaci glavnoj junakinji, samo stvorenje je nedovljno razvijeno kao lik, nismo ga nimalo upoznali, videli njegovu ljudskost i dobrotu, ni glavna junakinja nije nista bolja, ona nam kaze da nju cudoviste vidi za ono za sta je ona stvarno, ali to ona nama kaze u filmu a mi to ne vidimo sto je veliki problem itd. Takodje znam da je morao na neki nacin da sazna gde je cudoviste ali zar bi mu to bas rekao ruski spijun naucnik koji zna da ce da umre i tek tako ce da izda stvorenje i njegove prijateljice. Jedino sto bih pohvalio je prikaz njenog prijatelja homoseksualca kog glumi Richard Jenkins i njegov pokusaj nabacivanja zaposlenom u Dineru i scena izbacivanja crnaca iz Dinera i sam kraj filma koji je jako dobar, gotovo poetican cemu Del Toro tokom celog filma stremi, ali ne nosi onu emotivnu jacinu koju bi trebalo, jer se pre toga nismo dovoljno vezali za likove i skoro pa da nam je svejedno sta ce biti.
Kad sam uzeo da prepricam ovaj film majci, ona kaze to zvuci kao stvarno dobar film, i istina bolje zvuci preprican nego kad ga pogledas, jer prica filma ima strasan potencijal (iako je vidjena mnogo puta) a ne iskoriscava ga.
Zbog toga ovo je veliko razocarenje.

Par prijatelja koji su aktivno pratili Oskare te godine i pogledali sve filmove koji su bili u trci za nagradu su mi svi rekli da je najbolji film bio tri bilborda, tako da cu i njega uskoro pogledati.

Oldboy (2003), r. Park Chan-wook

Oldboy je vec nesto drugacije. Izuzetno dobro reziran i izveden film, sjajna gluma, sjajna muzika, razigrana kamera, odlicno reseni flashbakovi, ritam filma. Sve je odlicno odradjeno. Samo mi je sama prica malo previse nerealna i ,,sapunicasta" pri kraju. Mada mozda sapunica nije prava rec, a i nemam nista protiv nerealnih elemenata u filmovima, naprotiv bas ih volim. Ali malo mi deluje over the top to objasnjenje i tolika osveta. Mada, ne znam. Morao bih jos malo da razmislim o filmu, da mi se slegnu utisci. Svakako je vredan gledanja i izuzetno je dobar film, samo mi je zao sto me nije odusevio i raspametio na kraju, a to sam prizeljkivao i ocekivao.

Edited by - going going on 06/03/2021 00:42:29
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7365 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/03/2021 : 07:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Par prijatelja koji su aktivno pratili Oskare te godine i pogledali sve filmove koji su bili u trci za nagradu su mi svi rekli da je najbolji film bio tri bilborda, tako da cu i njega uskoro pogledati.

Od nominiranih te godine, izdvojio bih Get Out, Call Me by Your Name, Three Billboards i Phantom Thread. Ovaj zadnji kao najbolji. A mimo nominiranih bilo je tu, kao i svake godine, dosta zanimljivih filmova. Posebno bih istaknuo Blade Runner 2049, Visages villages, A Ghost Story, Mother! i Good Time.

Što se tiče Oldboya, meni je kraj bio izuzetno efektan, dramatičan i emotivan. Rekao bih da te dalekoistočne kinematografije imaju specifičnu poetiku na koju se treba naviknuti, ali ima ovdje znalaca koji o tome znaju više i bolje pa ću radije prepustiti riječ njima.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/03/2021 : 08:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Te godine su Tri bilborda bili ubedljivo najbolji film.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/03/2021 : 08:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A Shaneru, Mother je sranje neopisivo.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29621 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/03/2021 : 09:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

First Reformed (2017)

Scenario i rezija: Paul Schrader
Glume: Ethan Hawke i Amanda Seynfreid

Kakva je ovo filmcina! Bas me je odusevio film! Ne bih nista detaljisao ali medju najboljim filmovima koje sam pogledao ove godine po prvi put. Stvarno me je iznenadio i odusevio! Apsolutna preporuka!
Svaka cast Shraderu, oduvek sam voleo njegovu saradnju sa Skorsezeom pogotovo na Bringing out the dead i Raging Bullu. A Ethan Hawke je maestralan, kakav glumac!

Eto dodao na watchlist

i požalio
gledali cura i ja, ona tri-četiri puta zaspala
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7365 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/03/2021 : 11:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ma nemaš pojma. Ali da, moram ga pogledati ponovo da vidim kako će mi to ludilo leći bez one neočekivanosti i šoka.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 06/03/2021 : 11:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Od nominiranih te godine, izdvojio bih Get Out, Call Me by Your Name, Three Billboards i Phantom Thread. Ovaj zadnji kao najbolji. A mimo nominiranih bilo je tu, kao i svake godine, dosta zanimljivih filmova. Posebno bih istaknuo Blade Runner 2049, Visages villages, A Ghost Story, Mother! i Good Time.

Wind River, The Florida Project, Logan u svom žanru...

Phantom Thread zahtijeva strpljenje. Još jedna sjajna uloga DD Lewisa.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8538 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/03/2021 : 11:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma nemaš pojma. Ali da, moram ga pogledati ponovo da vidim kako će mi to ludilo leći bez one neočekivanosti i šoka.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/03/2021 : 12:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ukoliko baš toliko sebe mrziš, gledaj ga koliko god puta hoćeš.

Ja sam jedva izdržao do kraja, a poslednjih deset minuta filma sam proveo lupajući glavom o zid.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3301 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 06/03/2021 : 13:39:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Ček ček, pričate o onom Mother! Od Aronofskog? Il korejskom od Bong Joon Ho-a?
Ako je ovaj prvi u pitanju, raspad sistema. Kakav šok, kakvo ludilo?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/03/2021 : 13:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja pričam o raspadu od Aronofskog. A plašim se da i Shaner o njemu priča...

Go to Top of Page

koze123
Average Member

937 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 06/03/2021 : 18:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Shape of Water je jedna razblažena verzija nekih ranijih ideja koje je Del Toro mnogo bolje obradio u tim drugim filmovima - kao npr. Devil's Backbone pa i Crimson Peak. Takođe tema koju je Sklavi koristio do zla boga u svojim radovima, a odnosi se na to ko je zaravo čudovište. Ova dva filma od srca preporučujem, i to upravo tim redosledom. Distinkcija je u tome što je ovo između ostalog i Lepotica i zver za odrasle, pritom pravljena tako da se akademiji svidi - sa uključivanjem svih manjina i kritikovanjem načina na koji se ljudi prema njima odnose, i postavljanje toga u centar, vešto to prikriti tako da izgleda ne znam koliko posebno. Vizuelno SoW je predivan film, gluma je isto odlična (Majkl Šenon) kao i kostimografija, ali nije zaslužio tu pobedu koju je odneo. Get Out je svakako bolji film kao što Shaner kaže, i to ti sledeće preporučujem.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7365 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/03/2021 : 19:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja pričam o raspadu od Aronofskog. A plašim se da i Shaner o njemu priča...

Je, je, Aronofsky. Meni je bio i šok i ludilo. I baš ga pogledam opet ovih dana (čitaj: godine) pa javim da li sam lupao glavom u zid.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4751 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 06/03/2021 : 19:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Dešava se da ljudi u toku filma izađu iz bioskopa, ali moram priznati u slučaju Mother! da je to bilo prvi put da sam doživeo da se sala bukvalno do kraja isprazni i da se na prste jedne ruke moglo izbrojati koliko je ljudi istrajalo da pogleda film do kraja
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/03/2021 : 20:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Huh, znaci zesce od Srpskog filma?

A ni meni Shape of Water nije bio nesto. Ma kakav oskar, osrednji film, nemam ni zelju ponovno ga gledati, dok je Old Boy fakin legenda.

I da, Tri plakata je ZMAJ od filma!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 07/03/2021 01:58:46
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29621 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/03/2021 : 20:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Huh, znaci zesce od Srpskog filma?

Ma ni blizu
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 06/03/2021 : 23:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedan od najboljih filmova u zadnjih desetak godina.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2021 : 02:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni su cetiri najbolja filma iz 2017. Blade Runner 2049, First Reformed, Wind River i The Florida Project.

Gledacu i ostale preporuke za tu godinu sa ove stranice za 2017.godinu, mislim da ce prvi biti Tri bilborda.

@shaner, secam se da si rekao da te nesto ne privlaci First Refomed ali pogledaj molim te kad budes mogao First Reformed i javi kako ti se cini, neverovatno mi je da smo samo moja devojka i ja odusevljeni ovim filmom i sa foruma samo Poli! I dobro strucna kritika ga je pohvalila.

@supermark pusti spavanje tokom filma, kako ti se cini ovako? Je l ti stvarno bio toliko dosadan?
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2021 : 02:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Pasolini (2014.) rezija Abel Ferrara

Nema spojlera tako da slobodno citajte

Abel Ferara je nazalost premalo spominjan reditelj koji nije doziveo veliku i zapazenu slavu kao neki drugi reditelji koji su mu mozda donekle slicni po senzibilitetu. Rodjeni Njujorcanin, poznat po provokativnim temama koje istrazuje (preispitivanje vere, katolicizma, iskupljenje, pokajanje, droga, seksualnost i seksualno devijantna ponasanja) i posebnoj mracnoj i neugladjenoj atmosferi, gotovo naturalistickom pristupu i poetici svojstvenoj samo njemu najvise se profilisao i najpoznatiji je po dva filma King of New York (1990), Bad Lieutenant (1992, po mom misljenju remek delo) i The Funeral (1996). Ali pored tih filmova snimao je jos razne filmove i saradjivao sa mnogim velikim imenima i manje poznatim.
Verovatno je manje poznat jer je ostao beskompromisan i istrajan u svojoj zelji da pravi autorske filmove i zbog toga sto se posle teroristickih napada u Njujorku 11.septembra preselio u Rim gde zivi i radi od tada i gde mu je lakse da pronadje finansiranje.

A sada malo o filmu Pasolini! Film prati poslednje dane zivota cuvenog i kontroverznog italijanskog reditelja Pjera Paola Pazolinija (kog tumaci sjajni Viljem Defo) nakon sto se vratio u Rim sa putovanja u Stokholm i dok priprema i okuplja ekipu za film koji nikad nije uspeo da snimi jer je ubijen pod nerazjasnjenim okolnostima u 53.godini zivota. Film, hvala Abelu Ferari, nije uobicajeni dosadni biopic, vec Abel pristupa vrlo nekonvencionalno i neuobicajeno dajuci nam seriju intervjua Pasolinija sa novinarima gde vidimo njegove stavove sto politice sto socioloske sto filozofske, malo njegov odnos s porodicom i prijateljima/saradnicima i te scene njegovog zivota su ispresecane scenama iz tog nikada napravljenog filma koje se vrlo lepo uklapaju u celinu i nude jedno neuobicajeno iskustvo.

Velika preporuka za ovaj film, nije remek delo ili neko ludilo, ali neobicnom naracijom, dobrim odabirom muzike i sjajnom glumom Viljema Defoa, reditelj Abel Ferara gradi specificnu atmosferu i nudi interesantan (ali ne i epohalan) pogled u zivot Pazolinija, s postovanjem ali bez velicanja.

Inace ovaj film ima ocenu ispod 6.0 na IMDBU.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 07/03/2021 : 07:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

quote:

Jedan od najboljih filmova u zadnjih desetak godina.

+1

Obavezno pogledati ko nije.
Spomenuo bih i Whiplash i Room

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 07/03/2021 07:36:52
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7365 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 07/03/2021 : 10:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
@going

S obzirom da voliš Ferraru svakako bih ti preporučio slijedeće filmove:

Piazza Vittorio (2017) - Odličan dokumentarac o rkmskom kvartu u koji se Ferrara doselio. Zaboravio sam ga navesti među istaknute filmove 2017. a apsolutno pripada tamo.

Tommaso (2019) - Iako je ime lika izmišljeno, ovo je zapravo autobiografska priča gdje Dafoe glumi Ferraru i jednostavno je uronjen u njegovo stvarno okruženje. Žena i kćer su stvarne Ferrarine žena i kćer, snimano je u njegovom stanu, njegovom kvartu i svi likovi koji se pojavljuju glume (ili ne glume, teško je reći) sami sebe. Jako zanimljiv film u kojem Abel svojim polu-dokumentarnim pristupom stvara odličnu atmosferu.

Ne znam samo može li ih se naći na netu. Ja sam srećom imao priliku oba pogledati u kinu, a vidim da imaju jako malo ocjena i komentara na imdb-u pa ne znam koliko su dostupni. Javi ako ih nađeš, rado bi ih ponovo pogledao.

Go to Top of Page

koze123
Average Member

937 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 07/03/2021 : 18:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Whiplash je remek delo koje sam tri puta gledao - između ostalog jednom pre godinu i nešto za fakultet, sa temom analize dva glavna lika i njihovih iracionalnih uverenja i ponšanja koja iz njih proizilaze. Jedan od najboljih zadataka koje sam radio, po treći put sam uživao, ipak posmatrajući film iz jedne druge perspektive. Sve preporuke, Miles Teller je podcenjen, tu je apsolutno pokidao.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 07/03/2021 : 20:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Whiplash je remek delo koje sam tri puta gledao - između ostalog jednom pre godinu i nešto za fakultet, sa temom analize dva glavna lika i njihovih iracionalnih uverenja i ponšanja koja iz njih proizilaze. Jedan od najboljih zadataka koje sam radio, po treći put sam uživao, ipak posmatrajući film iz jedne druge perspektive. Sve preporuke, Miles Teller je podcenjen, tu je apsolutno pokidao.

Apsolutno. Meni među 5 naboljih u 21. vijeku.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2021 : 22:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

@going

S obzirom da voliš Ferraru svakako bih ti preporučio slijedeće filmove:

Piazza Vittorio (2017) - Odličan dokumentarac o rkmskom kvartu u koji se Ferrara doselio. Zaboravio sam ga navesti među istaknute filmove 2017. a apsolutno pripada tamo.

Tommaso (2019) - Iako je ime lika izmišljeno, ovo je zapravo autobiografska priča gdje Dafoe glumi Ferraru i jednostavno je uronjen u njegovo stvarno okruženje. Žena i kćer su stvarne Ferrarine žena i kćer, snimano je u njegovom stanu, njegovom kvartu i svi likovi koji se pojavljuju glume (ili ne glume, teško je reći) sami sebe. Jako zanimljiv film u kojem Abel svojim polu-dokumentarnim pristupom stvara odličnu atmosferu.

Ne znam samo može li ih se naći na netu. Ja sam srećom imao priliku oba pogledati u kinu, a vidim da imaju jako malo ocjena i komentara na imdb-u pa ne znam koliko su dostupni. Javi ako ih nađeš, rado bi ih ponovo pogledao.

Hvala na preporukama, zvuci bas zanimljivo i po mom ukusu. Potrazicu, pa se javljam ako ih nadjem!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/03/2021 : 22:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Monster hunter (2020)
Evo maloe igrice za vas:probajte naći zavisno složenu rečenicu u filmu.
Znači bez:Fuck!, Let's do!, Ok, Die! isl.
Šogor i ja pogledali ali poprilično nezainteresirano.
5/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 564 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.17 seconds. Snitz Forums 2000