Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 19/03/2021 : 14:00:19
|
Borat 2 (2020) Kad je film krenuo, prvo sam pomislio:"Konačno jedan politički nekorektan film!" ali onda su zakenjali sa feminizmom na kraju Ocjena:7/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 19/03/2021 : 16:42:50
|
@Revolutionary Road Pogledao nekada i vec sasvim zaboravio. Da, mlako je dobar opis. :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 19/03/2021 16:45:36 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/03/2021 : 23:51:44
|
Eh cude me takve reakcije na Revolutionary Road, i devojci mi se nije svideo. A na mene je bas ostavio bas dobar utisak. I prica i gluma i atmosfera. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8540 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 20/03/2021 : 01:01:03
|
Pogledao The Midnight Sky. Kritika ga bas ne mazi, ali meni je bas fino legao. Clooney izvrstan. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 20/03/2021 : 16:02:20
|
quote: Originally posted by going going
The Trial of the Chicago 7 (2020.) scenario i rezija Aaron Sorkin
Smeće od filma, sniman samo za Oskara. Ako hoćeš da budeš nominovan za kipića, snimi politički korektan film i uz to još u omiljenom okruženju: sudnici. Pomalo sam bio iznenađen da je gluma glavnih aktera ispodprosječna.
News of the world
Djelimično dosadan film, može se pogledati ako se nema šta drugo. Ukoliko ne, nisi ništa propustio.
Revolutionary road (2008.), rezija Sam Mendes
Film za zaborav, Kate i Leo su ionako napisali istoriju sa prvim zajedničkim filmom. Pogledaj pomenuti Marriage story, kud i kamo je bolji.
quote: Originally posted by Tonto Pogledao The Midnight Sky. Kritika ga bas ne mazi, ali meni je bas fino legao. Clooney izvrstan.
Možda si taj dan bio dobro raspoložen pa ti je legao. Dešavalo se i meni da pogledam neki loš film kad imam dobar dan, pa ostavi pozitivniji utisak nego što u stvarnosti jeste.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25519 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/03/2021 : 17:44:12
|
quote: Originally posted by Tonto
Pogledao The Midnight Sky. Kritika ga bas ne mazi, ali meni je bas fino legao. Clooney izvrstan.
Jedva sam izdržao do polovine filma, tako da ne mogu da sudim o drugoj. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 20/03/2021 : 23:13:40
|
Se7en (1995) I dalje remek - djelo. Ocjena:10/10 |
|
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1327 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 22/03/2021 : 09:09:46
|
Odlučio pogledati Justice League Synder's Cut, s obzirom na to kakav se hype podigao. Onaj iz 2017. nisam gledao, nije me zanimao, a ni ti superherojski miš maši me inače većinom ne zanimaju. No, začudo, Batman vs. Superman mi je bio čisto solidan; valjda prvenstveno zbog malo mračnijeg tona nego inače, plus Snyderova režija je nerijetko poprilično upečatljiva. Sveukupno gledano, u Snyderovoj 4-satnoj ligi jedino mi epilog djeluje bespotrebno (smarajuće). Nekima su sve one "slow motion" scene možda davljenje, ali meni su ostavile baš stripovski dojam. Plus i za odabir Nicka Cavea. Ništa pretjerano zadivljujuće, ali s obzirom da sam izbirljiv po pitanju ovakvih filmova i većinom su mi bezvezni, može proći.
P.S. News of the World mi je bio idejno vrlo zanimljiv, ali na trenutke prespor i predvidljiv. Isto sve skupa solidno, mada prvenstveno zbog glumaca. Inače baš se osjeti, kod mnogih filmova, da se snimaju za vrijeme korone
The Mauritarian je pak apsolutno za preporuku, meni osobno možda i najbolji film snimljen u posljednjih godinu (korona) dana. |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
Edited by - bonjovi4ever on 22/03/2021 09:15:31 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25519 Posts
Posted - 22/03/2021 : 11:17:07
|
Kraj filma je odlična poveznica na Batman vs Superman, gde imamo to isto dešavanje. |
|
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1327 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 22/03/2021 : 12:15:20
|
Gledao sam Batman vs. Superman prije jedno 5 godina, tako da osim solidnog dojma, ne sjećam se puno toga. Mada Jared Leto mi baš ne sjeda ko Joker, pa me i to zasmetalo, koliko god da je dobar inače za takve psihotične uloge (zadnje u The Little Things npr.).
|
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25519 Posts
Posted - 22/03/2021 : 12:30:30
|
Meni je BvsS najbolji od svih DCEU filmova, ubedljivo. U njemu ima nekoliko minuta na koje se nadovezuje epilog ovog novog JL. |
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 22/03/2021 : 13:50:46
|
quote: Originally posted by bonjovi4ever
Odlučio pogledati Justice League Synder's Cut, s obzirom na to kakav se hype podigao. Onaj iz 2017. nisam gledao, nije me zanimao, a ni ti superherojski miš maši me inače većinom ne zanimaju. No, začudo, Batman vs. Superman mi je bio čisto solidan; valjda prvenstveno zbog malo mračnijeg tona nego inače, plus Snyderova režija je nerijetko poprilično upečatljiva. Sveukupno gledano, u Snyderovoj 4-satnoj ligi jedino mi epilog djeluje bespotrebno (smarajuće). Nekima su sve one "slow motion" scene možda davljenje, ali meni su ostavile baš stripovski dojam. Plus i za odabir Nicka Cavea. Ništa pretjerano zadivljujuće, ali s obzirom da sam izbirljiv po pitanju ovakvih filmova i većinom su mi bezvezni, može proći.
P.S. News of the World mi je bio idejno vrlo zanimljiv, ali na trenutke prespor i predvidljiv. Isto sve skupa solidno, mada prvenstveno zbog glumaca. Inače baš se osjeti, kod mnogih filmova, da se snimaju za vrijeme korone
The Mauritarian je pak apsolutno za preporuku, meni osobno možda i najbolji film snimljen u posljednjih godinu (korona) dana.
+1 Na Mauritanca. Jako jako dobar film i iskreno se divim pravom ''Mauritancu'' (djeluje jako pozitivno ). Nije mi samo jasno kako su ovo američani odlučili snimiti i to sa fantastičnom glumačkom postavom. Inače, do filma nisam ni znao za ovog čovjeka, znao sam za Gitmo i događanja tamo.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Zmaj Ognjeni Vuk
Starting Member
Serbia
59 Posts
Member since 22/03/2021 |
Posted - 23/03/2021 : 19:11:46
|
Ladri di biciclette (1948)
10/10
Klasik italijanskog neorelizma, bajkovita i jednostavna priča koja u sebi krije neke izuzetno velike moralne i etičke dileme.
Apsolutna preporuka! Jedan od najboljih filmova svih vremena! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/03/2021 : 23:08:28
|
Scent of a woman (1992)
Koja filmčina!!!
Kako sam dosad propustio pogledati ovo remek - djelo? :D:D
Ocjena:10/10 |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/03/2021 : 23:11:51
|
Tango scena:10/10
Ferrari scena:10/10
Scena pred povjerenstvom u školi:11/10 |
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5319 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 24/03/2021 : 12:23:47
|
https://www.imdb.com/title/tt0903624/?ref_=tt_sims_tt https://www.imdb.com/title/tt1170358/?ref_=tt_sims_tt https://www.imdb.com/title/tt2310332/?ref_=tt_sims_tt br /
HOBIT trilogija
Iskoristih što trilogija Hobit ide na HBO i odgledah produžene verzije.
Tolkinov svijet me je, od prvog čitanja Silmariliona prije 20+ godina, opčinio i uvijek će mi biti u vrhu dometa ljudske mašte i mjesto gdje uvijek mogu da "odem" znajući da će svaki izlet tamo, bilo literarni, bilo vizuelni, donijeti pozitivne emocije. Zbog toga sam pomalo i popustljiv prema ekranizaciji prvog Tolkinovog djela. Ustvari, ovo i nije ekranizacija knjige "Hobit", ovo je ekranizacija dešavanja iz vremena koje prethodi velikom ratu za prsten i svojevrsni uvod u tu priču. Neka od tih dešavanja se samo naslućuju u "Hobit" i drugim Tolkinovim djelima, neka su pomenuta u "Nezavršenim pričama", a neka je i sam Jackson dodao kako bi napravio poveznicu sa svojom pričom iz Gospodara prstenova.
Ima tu Jacksonovih intervencija koje na prvi pogled predstavljaju jeres u Tolkinovom svijetu (ljubav između patuljka i vilovnjakinje), iako je i sam Tolkin kao jednu od najvećih ljubavnih priča svog svijeta ispričao priču o ljubavi smrtnika i viskoke vilovnjakinje iz Prvog doba (Beren i Lutjena), a posle i ljubav samog Aragorna i Aruene, tako da mi to nije predstavljalo neki problem sve dok ima smisla u postavci filma, a ima.
Ono što je svakako za zamjeriti Jacksonu je apsolutno pretjerivanje u akcionim scenama, koje više djeluju kao igrica i onemogućavaju gledaoca da se iskreno zabrine za sudbine njegovih likova u takvim situacijama, već generički prati što će se desiti. Tu prije svega mislim na scene sa Goblinima iz prvog dijela, bjekstvo u buradima iz tamnica Mrkih vilovnjaka i jurnjavu po zaleđenoj rijeci tokom rata pet armija. Takođe, draže bi mi bilo da je malo smanjio broj tkz. "comic releif" scena, u kojima neki likovi naročito dominiraju i dodatno smanjuju "ozbiljnost" priče, koja, iako prema svom predlošku neuporedivo laganija od Gospodara prstenova, nosi i svoju težinu, pogotovo ako se uzme u obzir Jacksonova ideja da se napravi pravi prequel za ono što smo gledali u Gospodaru prstenova.
Ono gdje je film najbolji je "rast" dva glavna lika, Bilba Baginsa i Torina Hrastoštita, koji se kroz sva tri filma razvijaju i nose glavni teret priče. Razvoj tog odnosa i njhov lični rast/pad je nešto što nosi jaku emociju i šalje dobru poruku. Takođe, ima tu još vrijednih emotivnih minijatura, društveno angažovanih komentara i sveukupno gledano, film mi je emotivno ispunio svoj cilj. Moram pohvaliti i scene sa Golumom, Azoga kao glavnog zlotvora; Šmaug je iako previše pričljiv prilično dobro ispao, a sva dešavanja oko Dol Guldura su vrijedan doprinos mitologiji i produbljuju priču.
Uglavnom, ovo je trilogija koja ima svojih vrijednosti, naročito za ljubitelje Tolkinovog svijeta, a u kojoj mogu uživati i neki casual gledaoci pod uslovom da su gledali Gospodar prstenova i imaju dovoljno koncentracije za desetosatno pripovijedanje i potrebnu dozu mašte.
|
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3301 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 24/03/2021 : 14:24:38
|
I ja sam obrnuo Hobite, sad opet i LOTR gledam. Apropo Hobita, što više ih gledam, sve sam manje zadovoljan. Mišljenja sam da je možda prvi deo i najbolji, minus sve sa Goblinima. Problem drugog dela je Smaug, koji je vizuelno sjajan, ali nijednom nisu uspeli izazvati u meni osećaj da je on toliko moćan da mi taj podvig i deluje kao podvig. Prvo, neko ko melje ko sujetna baba nikad ne može biti posebno strašan, a drugo, te akcione scene u planini su mi ga više prikazale kao nekog glomaznog al trapavog no nekog skoro pa neuništivog. Treći deo najrazvučeniji, najviše CGI-a. I svaki put kad gledam, utiska sam kako mi je s tehničke strane LOTR daleko superiorniji u odnosu na Hobite, a s obzirom da znamo koliko u deset godina tehnologija može da napreduje, to je poveliki minus. Ljudi u prosteticima su izgledali 10x strašnije no CGI orci/goblini.
Hobiti imaju više taj "feelgod" osećaj i za mlađu su populaciju no LOTR, ali sve te Disneyland gluposti koje je Beren spominjao mi ni najmanje ne leže, pogotovo kad se uzme da se ja u LOTR trilogiji okrećem od ekrana gunđajući svaki put kad Legolas izvodi svoje glupave vratolomije, koliko me tek ovo ovde nervira. Još mi je jedna scena baš zasmetala u trojci, jedna ozbiljno promašena šansa da se ostvari poetski utisak. Boss fight Thorin vs Azog, ono kad ovaj pluta ispod leda je baš lep momenat, koji su savršeno ukenjali nekakvim krajnje magijski nerealnim iskakanjem iz vode, kao da gledam neki glupavi trash horor.
Veliki sam Tolkinov fan, više puta iščitavao knjige, sigurno ne spadam u casual gledaoce. LOTR sam gledao barem 10x, možda i više. I gledaću ih sigurno i dalje. Hobite sam obrnuo sad po treći put, i mislim da im se neću više vraćati. Martin Freeman je sjajan ovde, Smaug izgleda lepo, Azog je isto super lik. Ali čak i detinjaste scene nisu te koje će odvraćati od ovih filmova, već to što mi je jednostavno vizuelno trilogija u dobrom delu odbojna. CGI mi je uništio osećaj uživljavanja ovde, bitke su mi dosadne, likovi nisu strašni, vizuelno kao da gledam neko klasično Marvel/novi SW sranje no nešto iz Tolkinovog sveta. |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 24/03/2021 : 15:37:53
|
Potpuno si u pravu da je LOTR daleko tehnički superiorniji uprkos tome što je 10 godina stariji i to jeste veliki minus Hobitu. Da ne pričam koliko su scene borbe i bitaka bolje koreografisane i režirane u LOTR.
Priča sa Šmaugom je donekle imala smisla tokom prvog susreta sa Bilbom i bila na momente duhovita, ali sve ono posle, a naročito priča tokom napada na Egzarot je apsolutno nepotrebna. Što se razvučenosti trećeg dijela tiče, cio onaj zaplet sa Gundabadom i uvođenje te armije je nepotrebno i predstavlja nesvrsishodno komplikovanje priče. Azogove legije su bile sasvim dovoljne kao velika prijetnja silama dobra. I ništa Jacksonu nije trebalo da jednog velikog kralja patuljaka, Daina, predstavi kao nekog ko jaše nekakvog prasca kad ide u boj.
E sad, po strani svi ti vizuelni patosi, pretjerivanja i Jacksonove intervencije/detalji u priči, koji su najčešće baš nepotrebni i promašeni, osnovna priča je dosta dobro urađena. Bilbov lični rast i spoznaja, Torinov usud i njihov odnos su ono što nosi film i kad se sklone svi ti pretjerani vizuali, to je ono što ipak drži ovaj film i daje mu kvalitet. Zaboravih da pomenem i Gandalfovu ulogu, koja daje jednu lijepu nadogradnju njegovoj priči iz LOTR.
Jasno je da je film mogao da da više i imao potencijala da bude mnogo bolji, ali potreba za PG-13 oznakom, povlađivanje masama zarad komercijalnog aspekta i Jacksonovo lutanje da li želi light ili ozbiljni prequel LOTR-u su umanjili očekivani kvalitet . Uprkos tome, kao što rekoh gore, meni je film emotivno gledano ispunio svoj cilj. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 24/03/2021 : 16:40:07
|
quote: Originally posted by mladjo
Scent of a woman (1992)
Koja filmčina!!!
Ocjena:10/10
Taj mi je uz Willa Huntinga u top 2 filma! |
And like that... he's gone. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7849 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 24/03/2021 : 16:59:30
|
Hobit trilogija je jedna od stvari koja danas ne valja u Hollywoodu. Od neke tanke knjižice su napravili 3 filma od dva sata samo da pokupe što više love. To je rezultiralo hrpom rastegnutih i dosadnih scena koje su u globalu nebitne.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 24/03/2021 : 18:50:56
|
quote: Originally posted by vice
quote: Originally posted by mladjo
Scent of a woman (1992)
Koja filmčina!!!
Ocjena:10/10
Taj mi je uz Willa Huntinga u top 2 filma!
Da, odličan je! |
|
|
|
Topic |
|