forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1090

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/03/2021 : 12:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
7 sigurnih naslova za kupnju i još 5 potencijalnih u ove dvije ture. Ne znam kako da to izvedem financijski ali ovakvu hrpu masthevuša dugo nisam vidio. :)))

Markos je po stoti put dokazao da osim što ima ukusa za stripove također ima obzira i za one stripaše koji su se kasnije uključili/propustili neke neizostavne klasike. Ovo će biti i više nego dostojno obilježen petanaesti rođendan Tko će se sada usuditi propustiti takve stripčine poput Blasta, Alvara, Vrha bogova i Morta Cindera!?

Jedino mi naslov Morta Cindera nekako preobičan. Ona ljubičasta i zlatna(ako se dobro sjećam) sa stražnje strane su mi genijalne.
Ovako nešto:

Edit: i zaboravio sam se nakloniti zbog Arapa, Taniguchija, Aye, Bombe a najviše zbog Perramusa! Chiaroscuro overdose! To se čekalo!

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 28/03/2021 12:48:31
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/03/2021 : 12:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A u biti koju god da staviš, ne bi bilo loše, jer na crno sve ide, ali Melina je htjela da bude ozbiljno i crno-bijelo jerbo "umjetnošć".

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/03/2021 : 12:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Inače, imali smo osam varijanti naslovnice, to je bila živa muka za izabrati i na kraju sam ja prelomio za ovaj motiv. Bio sam se mislio staviti čak i glasanje, ali sam se, srećom, brzo pribrao:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/03/2021 : 12:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos Bio sam se mislio staviti čak i glasanje, ali sam se, srećom, brzo pribrao:)

Uf to bi bio pravi kaos, otvaranje Šestog pečata na forumu.
ALI BI BILO ZABAVNO!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 28/03/2021 : 13:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Auh, sta me doceka!!
Uzimam bez razmisljanja: Arapina, Ayu 2, Tanigucija (!!!!!), Postavke sustava, Ubij ili umri, Bomba, Blast (konacno!!), Perramus (Breccia!!) i Mort Cindera (ne mogu da docekam da vidim ovo izdanje iako imam vec 3 - Fibra, DW i staro italijansko u malom formatu).

Uzimam ali sam se dvoumio: Vrh bogova i Alvar Mayor

Ne uzimam: Bezimena (apsolutno me ne zanima ni strip ni autor), Djeca kapetana Granta (imam kolorku i sasvim mi je dovoljno), Drakula (imam orku i sasvim mi je dovoljno).
Takodje necu uzeti Mausa jer imam Komiko izdanje i Neznalice jer imam prvo izdanje. Pored toliko rasprodatih stripova, ne znam zasto su Neznalice zasluzile reprint... Nisam jos procitao strip ali mi ne deluje toliko vrhunski da se radi reprint. Bolje da je reprintovan Tom's Bar. Mislim da je to jedan od najtrazenijih rasprodatih Fibri a izasao je pre 100 godina.

I to je otprilike to. Debeo minus na mom racunu!

Posebno su me odusevili Covjek iz tundre, Perramus i Bomba. Jedva cekam da izadje pa na citanje preko reda.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 28/03/2021 : 13:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Sto si nam to pokazao?!?!? Sad cu ceo zivot da patim jer Fibrino izdanje nema tu boju fonta!! PREDOBRO izgleda!!
Kad sam video naslovnu za novog Morta, prvo sto sam pomislio da bi font mogao u nekoj drugoj boji. Ovako mi previse izgleda monotono.

Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 28/03/2021 : 13:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
I Antu u inat ne treba objaviti kolorke jos neko vreme kad je nezadovoljan sa silnim kolorkama iz prethodne ture.

I nova naslovna za Djecu kapetana Granta izgleda nekako... pogrebno. Ne znam kako da objasnim ali nikako ne odgovara stripu koji je vise namenjen deci nego konjima poput nas. Sva sreca pa sam ugrabio kolorku.
Koji je originalni format Djece kapetana Granta?

Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 28/03/2021 13:15:57
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/03/2021 : 14:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Inače, imali smo osam varijanti naslovnice, to je bila živa muka za izabrati i na kraju sam ja prelomio za ovaj motiv. Bio sam se mislio staviti čak i glasanje, ali sam se, srećom, brzo pribrao:)

Pa kad je Zagor moga imat 13 naslovnica onda Mort može bar 8

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2081 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 28/03/2021 : 14:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Moglo bi po američkom sistemu, 8 varijanti s različitim bojama/naslovnicama -
a svaki deseti primjerak ima i hologram te sjaji u mraku.

A što se sredstava tiče (jer ne znam odakle namaknuti pare) ..
sad je idealno vrijeme za opelješiti benzinske itd.
Uđeš s maskom - nikome čudno.

quote:
Originally posted by Humbert Coe

Ubij ili umri nije doslovan prijevod, ali sa sobom nosi dvostruko, dvosmisleno značenje, o kojem je u stripu i riječ.
Biti ubijen znači i umrijeti, naravno, i istina je i to da nije isto što i umrijeti od starosti ili bolesti, ALI budući da će za radnju biti bitno i umiranje od bolesti, naslov je, smatram, lukav.
Da se razumijemo, ne treba tražiti filozofiju u svim naslovima i misliti da su svi odlični, ali ovaj je baš efektan zbog ovoga što sam naveo.

Pa, može i jedno i drugo, zašto ne.
Ipak, i mene je na prvu zateklo ..
ali dobro, sam strip je bitniji (i još k tome valja).
S guštom ću ga ponoviti, na stranu naslov

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 28/03/2021 14:45:28
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13074 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/03/2021 : 14:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

I Antu u inat ne treba objaviti kolorke jos neko vreme kad je nezadovoljan sa silnim kolorkama iz prethodne ture.

I nova naslovna za Djecu kapetana Granta izgleda nekako... pogrebno. Ne znam kako da objasnim ali nikako ne odgovara stripu koji je vise namenjen deci nego konjima poput nas. Sva sreca pa sam ugrabio kolorku.
Koji je originalni format Djece kapetana Granta?

23,00 x 29,99

Have mercy
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2021 : 14:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

quote:

Pa upravo je izašla tura Kolorki. Ne može nova odmah!

ništa što dolazi Pedrosa u maju u Zagreb?

A jesi navro. Izaći će Zlatno doba, bez brige, samo još nije gotova naslovnica.

sad sam već zadovoljniji.

što ne znači da možeš da prolongiraš Povratak na Aldebaran do jeseni

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2021 : 14:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Arapina i oba Jira u travnju.

U 5. mjesecu bi mi mogao sjesti ovaj SF Postavke sustava i mislim se za Blasta isplati li se isprsiti za ovaj integral?!

sad jaoš malo čačnuh Postavke,i moram reći da sam pogrešio što ga smatrah,na prvu,da nije moja šalica kave - mislim da će ovo biti jedno lepo druženje između mene i Uga.

Glede Blasta,nabavljaj obavezno - itekako se isplati!!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2021 : 15:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Humbert Coe

quote:
Originally posted by sumohrvat

Ajme, odakle krenuti u ovoj novoj turi... Obzirom da sam nekoliko puta Marka molio za objavljivanje zasigurno će prvi pick biti Kill or be killed... Samo zašto ovakav prijevod??????? Ubij ili UMRI???? Ubij ili budi ubijen mi puno efektnije djeluje. Umrijeti se miže od starosti, bolesti... Ali ajde, definitivno ostaje prvi izbor...
Bomba mi se čini fantastična. Vjerujem da bi to moglo biti iznenađenje godine. Barem meni. Novi Jiro se uzima obavezno... O tome nema rasprave uopće. Vrh bogova imam i neću ga duplirati. Alvar Mayor se uzima pod obavezno, to sam se već davno izjasnio da jedva čekam. I Mort Cinder. Ostale reprinte imam i ne želim ih duplirati. Osim Blasta... Njega nemam, ali nemam niti želju jer mislim da nije to za mene.

Ubij ili umri nije doslovan prijevod, ali sa sobom nosi dvostruko, dvosmisleno značenje, o kojem je u stripu i riječ.
Biti ubijen znači i umrijeti, naravno, i istina je i to da nije isto što i umrijeti od starosti ili bolesti, ALI budući da će za radnju biti bitno i umiranje od bolesti, naslov je, smatram, lukav.
Da se razumijemo, ne treba tražiti filozofiju u svim naslovima i misliti da su svi odlični, ali ovaj je baš efektan zbog ovoga što sam naveo.

hvala na pojašnjenju - i meni je upalo na oko zašto nije Ubij ili budi ubijen (ali ne rekoh da ne bude kako samo zanovetam),ali sad kada si dao objašnjenje,stvari izgledaju kako treba.

quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by koze123

Stvarno su me oduševile najave, pošto neke naslove nisam nabavio na vreme - pre svega Decu kapetana Granta koje ću uzeti zbog prelepog crteža. Mort Sindera nikako da kupim od DW, a Tanigučija jedva čekam!

Svi hvale Blasta - jel to toliko težak strip? Ima se vremena da se odluči za to.

Sad će svakako biti.

sjajno
quote:
Originally posted by koze123

quote:
Originally posted by anto

Blasta obavezno nabavi;sjajan,sjajan strip,i siguran sam 100% da će ti se dopasti.

Uzimam na preporuke onda.

i bićeš mi itekako zahvalan na tome

Edited by - anto on 28/03/2021 15:05:09
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/03/2021 : 15:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Jel ima Marko šanse da izdaš i Southern Bastards?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2021 : 15:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

naslovnica je predivna;verujem da nisi pogrešio.

a i bolje što nisi stavio na glasanje;kakvi smo,posvađali bismo se na krv i nož,verujem da bi bio ključ na temu vrlo brzo.

edit:sad videh da ipak neće ići "zlatna" slova - šteta;slažem se sa Cromwellom i Aleksandrom da je ova varijanta monotonija.Ali dobro,to je sad nebitno,tražimo dlaku u jajetu.

Edited by - anto on 28/03/2021 15:13:20
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2021 : 15:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
elem,što se tiče novih tura;nakon prospavane noći i sagledavanja situacije iz jednog smirenijeg aspekta,ovako stoje stvari:
april - Aja,Arapin i Taniguči se uzimaju bez razmišljanja (kao i Vrh bogova,ali ne za ličnu kolekciju),i svaka čast za svaki naslov;ali nadam se da će ići još nešto.
maj - Bomba,Brubejker i Postavke obavezno,ajde i taj Peramus,da vidim čemu ta pompa (ne padam previše na Alberta,mnogooo mi je draži Enrike).Takođe i Zlatno doba (kad god da izađe).U stvari,svi noviteti osim Bezimene.To će kupiti Bušido u 50 primeraka.
Glede reprinta - Alvar obavezno,Decu kapetan Granta i Morta 99% (za Decu nas malo Marko zavitlava;mogao je to u startu da objavi u ovom formatu,a ne da sad moram da jurim da ga prodam (što neće biti teško);jedino mi je možda žao što nije naslovnica iz prvog izdanja;kod Morta malo ostaje žal što Ljudi olovnih očiju idu položeno,i što naslovni font nije u zlatotisku).
Uzima se i Blast,ali kao i Vrh,ne za ličnu kolekciju (da sad ne objašnjavam).Drakula mi je sasvim dovoljan i ovakav koji imam.

Edited by - anto on 28/03/2021 15:26:53
Go to Top of Page

Bokoja
New Member

137 Posts

Member since 26/11/2020

Posted - 28/03/2021 : 15:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Bokoja a Private Message  Reply with Quote
Dan drugi kako se oduševljavam najavama, ova tura je baš po mom guštu. Preskačem samo Brubakera, jer me ne zanima, i Blast koji imam u pojedinačnim albumima, sve ostalo jedva čekam, nova izdanja da nabavim, stara da upgradujem.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/03/2021 : 16:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Prelijepe su ove nove najave, ne sjećam se kad me zadnji put zanimalo toliko naslova iz jedne ture.

Vjerojatno većina čitatelja, a i Markos, uzimaju Kolorku kao krunu Fibrinog izdavaštva, no za mene su to Orka i Orka Specijal. To su dvije etikete koje su mi svojevremeno promijenile poimanje stripa kao medija i pokazale mi da je crno-bijeli strip puno više od Bonellija kojeg sam do tada jedino čitao. Eternaut, Maus i Pakao su naslovi koji će vjerojatno zauvijek ostati na mojoj polici, baš mi puno znače i vrijede čitanja ispočetka i ispočetka. Da i ne govorim kako mi se više sviđa nešto slobodniji dizajn Orki u odnosu na Kolorke. Ova nova tura sadrži neke fenomenalne reprinte koje ću definitivno uzeti (prvenstveno Mort Cinder, Vrh Bogova i Blast), no isto me tako strašno zanimaju i novi Taniguchi, Bomba i Perramus. Ma jedva čekam!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2021 : 16:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da,slažem se - Orka specijal je možda i najbolja edicija u Fibrinom katalogu; Orka već ne,mada i tu ima fenomenalnih i odličnih dela poput Pakla,Cindera,Kape,Vratašca...

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/03/2021 : 16:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kod Fibre svaka edicija je van ikakve konkurencije. (S)Kupi se sve, i to je to!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9581 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/03/2021 : 17:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Slazem se s Pakom, Orka i Orka spec su mi najdraze edicije.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6456 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/03/2021 : 17:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Jel ima Marko šanse da izdaš i Southern Bastards?

Sada sam skužio da sam ja zapravo ovo pobrkao sa Crossed kojeg su svi popljuvali, kako i zašto neznam. Ali može i od mene jedan plusić na ovo.
Nisam čitao, ali ako je imalo slično Skalpiranima, može.

I da, i ja podržavam ovu mini navalu c/b stripova.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 28/03/2021 17:24:56
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/03/2021 : 17:24:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Slabije je od Skalpiranih. Zapravo, sve što je Aaron ikad napisao je slabije od Skalpiranih.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 28/03/2021 17:24:26
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6456 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/03/2021 : 17:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Slabije je od Skalpiranih. Zapravo, sve što je Aaron ikad napisao je slabije od Skalpiranih.

Skidam skenove da bacim oko.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 28/03/2021 17:25:40
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
646 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 28/03/2021 : 17:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Strašno dobre najave. Posebno me vesele reprinti nekih izdanja koja mi se jako sviđaju, a nisam ih imao priliku ranije nabaviti ili nisam uopće znao za to. Mort Cinder, Taniguchi, Perramus, Blast, a možda i Brubaker vrlo vjerojatno će se kad tad naći na mojoj polici.
Go to Top of Page
Page: of 1090 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.33 seconds. Snitz Forums 2000