Poštovani čitaoci, s velikim zadovoljstvom predstavljamo novu knjigu Komikovog "Prvog izbora" - integralno izdanje dvotomnog serijala PLASTIČNA GOSPA, izuzetne saradnje dva velika autora modernog frankofonog stripa - Paskala Rabatea i Davida Pridoma. Oba autora su poslednjih godina objavljivana kod nas uz nepodeljeno oduševljenje i kritike i publike. Tim više smo ponosni što smo u prilici da ovu njihovu višestruko nagrađenu kolaboraciju uvrstimo u našu centralnu ediciju. Knjiga treba da izađe za nekoliko nedelja, kao naše aprilsko izdanje.
Tehnički podaci:
„PRVI IZBOR“
PLASTIČNA GOSPA Tekst: Paskal Rabate Crtež: David Pridom Glavni urednik: Vuk Marković Prevod: Goran Kostrović Strana: 120 Štampa: u boji Format: 215×305 cm Povez: tvrdi Cena u pretprodaji: 1600 dinara Predviđeni datum objavljivanja: 15. 4. 2021.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
u pretplati je naša četvrta knjiga o Sudiji Dredu pod naslovom Prokleta zemlja, koja donosi jednu od najpoznatijih storija iz klasičnog perioda serijala o Sudiji Dredu. Scenario su napisali Džon Vagner i Pet Mils, a crtež je poveren velikanima britanskog stripa - Brajanu Bolandu i Miku Makmahonu.
Ovo će biti naša najobimnija knjiga o Sudiji Dredu do sada - na preko 200 strana - biće velikog formata i u tvrdom povezu, poput knjiga Presuda je smrt!, Dan kada je zakon umro i Dete pravde. Prokleta zemlja izlazi u svojoj necenzurisanoj verziji i sadrži i poglavlja koja decenijama nisu smela da se objave pod pretnjom tužbe velikih lanaca. Sa promenom zakona u Velikoj Britaniji, napokon smo u prilici da dobijemo kompletnu sagu i svom originalnom ruhu.
Dizajn i ovog puta potpisuje Ivica Stevanović, a prevod Kristijan Relić.
Cena u pretplati je 2000 dinara, što uključuje i troškove dostave, a svi pretplatnici će na poklon dobiti i poklon print štampan u ograničenom broju primeraka na najfinijem umetničkom papiru i dostupan isključivo u okviru pretplate.
Pretplatu možete izvršiti na račun ID Komiko (Kosovska 20, 21000 Novi Sad) broj 250-2060000245780-39 sa naznakom "Uplata za knjigu". Poziv na boj nije potreban. Pretplata traje do 10. aprila 2021.
Srdačni pozdravi, ID Komiko
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Izdaješ li ga kronološki? Ide li sve ili samo odabrane priče/autori? Je li bitan redoslijed čitanja? Postoji li šansa i za reprint druge knjige nekad u budućnosti? Koje su točno razlike između dvije Komikove edicije?
Nisam upoznat sa serijalom, a razmišljam se početi pa da znam što me čeka.
Izdaješ li ga kronološki? Ide li sve ili samo odabrane priče/autori? Je li bitan redoslijed čitanja? Postoji li šansa i za reprint druge knjige nekad u budućnosti? Koje su točno razlike između dvije Komikove edicije?
Nisam upoznat sa serijalom, a razmišljam se početi pa da znam što me čeka.
Unaprijed hvala!
Evo, ovako. Za sada sam u "velikoj" ediciji objavio nekoliko kultnih dugačkih storija iz klasičnog perioda Dreda. One su tada bile presecane malim pričama od po 6 strana, između tih većih storija. Takve male priče, dobre, idu u drugu ediciju, manjeg formata i u mekom povezu. Redosled nije naročito bitan, može se čitati ovako kako sko ih objavljivali, a može se krenuti sada od Proklete zemlje jer je ona jako rana storija. Postoji šansa i za reprint druge knjige.
Vuce, tek sad sam pogledao film American Splendor i odusevio se. Da li je mozda Komiku u planu objavljivanje ovog stripa ili Our Cancer Year ? Deluje mi bas u Komiko fazonu, pogotovo sto ste objavljivali dosta stripova Roberta Kramba, a Kramb i Harvey Pekar su bili prijatelji i saradnici.
Nismo dobili podršku na konkursu, za razliku od dosadašnjih knjiga. Ovo se prvi put desilo. Pokušaćemo još jednom, ako podrška izostane moraćemo sopstvenim snagama sve da guramo.