Author |
Topic |
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 09/04/2021 : 20:13:22
|
quote: Originally posted by Peyo
Nadam se da će se konačno razbiti prokletstvo Fernandezove Zore i da neće ostati nedovršena na ovim prostorima
Jedino me smrt može spriječiti, nadam se da ću biti živ i zdrav sa našom ekipom.:) U 11. izdanju BOSONE biće objavljene upravo 32 stranice navedenog stripa, kojeg nažalost iz edicije Spunka nisu uspjeli objaviti! Tako da ćemo mi ipak uspijeti do kraja objaviti ovo izvanredno djelo Fernandeza! |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 09/04/2021 20:17:26 |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 09/04/2021 : 20:23:50
|
quote: Originally posted by all_ba
Samo da obavijestim štovatelje ovog istinskog remek-djela ("Grička vještica" Anrije Maurovića, scenariste Norberta Neugebauera) urađenog po predlošku čuvenog romana Marije Jurić Zagorke ( i to samo prvi dio "Kontesa Nera") da je već sve dogovoreno. Sredstva za štampu integrala su obezbijeđena, kao i dogovorena promocija na jesen u 10 mjesecu (tačan termin ćemo naknadno objaviti) u galeriji Klovičevi Dvori (Zagreb). Integral "Grička vještica" je kolkecionarsko izdanje u tiražu od 500 primjeraka, a svaki primjerak će imati svoju numeraciju na samoljepljivoj markici. Potpisnik dizajna korica je Milena Mikulić. Izdanje će imati 256 stranica, od toga 210 stranica samog stripa.
Ja sam siguran kupac jednog ili dva primerka. Samo mi je malo bezveze to numerisanje primerka. Kad budete imali naslovnicu ili neki nacrt dizajna bacite nam da mozemo da uzivamo malo.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 09/04/2021 : 20:31:26
|
quote: Originally posted by sawitch
Samo da obavijestim štovatelje ovog istinskog remek-djela ("Grička vještica" Anrije Maurovića, scenariste Norberta Neugebauera) urađenog po predlošku čuvenog romana Marije Jurić Zagorke ( i to samo prvi dio "Kontesa Nera") da je već sve dogovoreno. Sredstva za štampu integrala su obezbijeđena, kao i dogovorena promocija na jesen u 10 mjesecu (tačan termin ćemo naknadno objaviti) u galeriji Klovičevi Dvori (Zagreb). Integral "Grička vještica" je kolkecionarsko izdanje u tiražu od 500 primjeraka, a svaki primjerak će imati svoju numeraciju na samoljepljivoj markici. Potpisnik dizajna korica je Milena Mikulić. Izdanje će imati 256 stranica, od toga 210 stranica samog stripa.
Ja sam siguran kupac jednog ili dva primerka. Samo mi je malo bezveze to numerisanje primerka. Kad budete imali naslovnicu ili neki nacrt dizajna bacite nam da mozemo da uzivamo malo..
Hvala @Savichu! Numeracija je dobra stvar, iz praktičnih razloga. Već smo to praktikovali u BOSONA Specijalu (doduše u dosta manjem tiražu). Biće korice dizajnirane do ljeta, pa ćemo ih objaviti.:) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 09/04/2021 20:33:27 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2744 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 09/04/2021 : 20:33:53
|
Format je kockasti 235 x 270 cm, po tri pasice/kaiša po stranici. Papir (zasad) kunzdruck 135 gr. mat. To je kvalitetan papir.
Odlično! Hvala.
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/04/2021 : 22:42:01
|
Odlicno! Bas sam nekidan, nakon ove price na forumu prevrtao Strip-strip prastaro izdanje naseg najveceg majstora. A ovoj objavi posebno se radujem. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 10/04/2021 : 10:27:04
|
quote: Originally posted by ivanl
Odlicno! Bas sam nekidan, nakon ove price na forumu prevrtao Strip-strip prastaro izdanje naseg najveceg majstora. A ovoj objavi posebno se radujem.
Zahvaljujem @ivan1! Odavno je bilo vrijeme! Digitalnu restauraciju radim, evo već 3-4 godine i u ovom našem 10-om, jubilarnom izdanju završili smo ovaj najduži Maurovićev strip serijal. Vrlo smo ponosni na tu činjenicu! Naravno, da će integral biti kudikamo kvalitetniji i bolji, prije svega zbog dosta većih pasica, ali i ponovne restauracije, kvalitetnijeg papira i samog ugođaja-sve na jednom mjestu! |
|
Edited by - all_ba on 10/04/2021 10:28:50 |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
verab
Senior Member
Croatia
2744 Posts
Posted - 10/04/2021 : 17:07:55
|
quote: Originally posted by jaki
Što je to kvalitetniji papir? Valjda neće biti sjajni?
neće, bit će mat, nesrićo.
Papir (zasad) kunzdruck 135 gr. mat. To je kvalitetan papir.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
Posted - 10/04/2021 : 19:13:55
|
Ako mogu samo dodati nesto u vezi papira... Pogledajte Markosove knjige. Znacete sta ce da legne najbolje. Nemojte samo onaj sjajan pa da strip bude kao cigla posle. Ovo je steta ne odvaliti sa kvalitetom izdanja |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2744 Posts
Posted - 10/04/2021 : 19:38:52
|
nadam se da mi all_ba neće zamjeriti, s njegovog FB
str. 52. i 53.
moram pohvaliti format, pasice u ovom "kockastom" formatu su sjele savršeno. jedva čekam vidjeti dizajn naslovnice, a za papir se ne brinem, Balta je preiskusan grafičar da dozvoli kiks, pogotovo kod ovakvog once in the lifetime hvale vrijednog projekta.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 10/04/2021 : 19:39:24
|
quote: Originally posted by ivanl
Odlicno! Bas sam nekidan, nakon ove price na forumu prevrtao Strip-strip prastaro izdanje naseg najveceg majstora. A ovoj objavi posebno se radujem.
Zahvaljujem @ivan1! Odavno je bilo vrijeme! Digitalnu restauraciju radim, evo već 3-4 godine i u ovom našem 10-om, jubilarnom izdanju završili smo ovaj najduži Maurovićev strip serijal. Vrlo smo ponosni na tu činjenicu! Naravno, da će integral biti kudikamo kvalitetniji i bolji, prije svega zbog dosta većih pasica, ali i ponovne restauracije, kvalitetnijeg papira i samog ugođaja-sve na jednom mjestu!
Mogu samo reci da jedva cekam listopad. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 10/04/2021 : 19:41:39
|
quote: Originally posted by sawitch
Ako mogu samo dodati nesto u vezi papira... Pogledajte Markosove knjige. Znacete sta ce da legne najbolje. Nemojte samo onaj sjajan pa da strip bude kao cigla posle. Ovo je steta ne odvaliti sa kvalitetom izdanja
Na ovo ni slova vise ne treba! I drugi su ucili, uocavali, uzimali od najboljih. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
Posted - 10/04/2021 : 19:58:41
|
quote: Originally posted by verab moram pohvaliti format, pasice u ovom "kockastom" formatu su sjele savršeno.
Necu da kudim dom ne vidim uzivo, ali moram priznati da mi je kvadrat neobican format. Na prvu bih rekao da bi mozda 4 kaisa bolje isla, ali ‘ajde da vidimo. |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2744 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 10/04/2021 : 21:41:30
|
Necu da kudim dom ne vidim uzivo, ali moram priznati da mi je kvadrat neobican format. Na prvu bih rekao da bi mozda 4 kaisa bolje isla, ali ‘ajde da vidimo. [/quote]
Stripforumov format Neznanca; Fulgosia/Neugebauera/Maurovica/Radilovica iz 2009-e, Koraljke; Aljinivica/Bakera iz iste godine, te Emila i detektiva Borivoja Dovnikovica iz 2011-e, kvadratastog, (kockastog), formata sa po tri pasice izgleda odlicno, mogu ti kazati. Nema sumnje da ce i ovo, (ako bude takvo), biti reprezentativno. |
|
|
StripArt
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
305 Posts
Member since 14/04/2019 |
Posted - 10/04/2021 : 22:43:47
|
Za sve ljubitelje Andrije Maurovića preporučam da na internetu potraže
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FILOZOFSKI FAKULTET ODSJEK ZA POVIJEST DIPLOMSKI RAD Andrija Maurović i hrvatski strip (1901-1981.) DIPLOMAND: Dina Horvat MENTOR: dr. sc. Goran Hutinec Zagreb, 2018
Tu piše da je prvo izdanje VEČERNJI LIST „Grička vještica“ 31. prosinca 1960. – 30. lipnja 1962. (scenarij priredio N. Neugebauer, prema romanima Marije Jurić – Zagorke ) a ‘reprint’ STRIP STRIP „Grička vještica“- objavljivan u svescima od 14. prosinca 1962. do 15. ožujka 1963. godine (scenarij priredio N. Neugebauer, prema romanima Marije Jurić – Zagorke )
Prema najavljenim dimenzijama izdanja izgleda da je ‘preuzet’ format iz STRIP STRIP samo umjesto dvije pasice će biti tri pasice po strani uz sačuvane dimenzije pasica/’slika’ tako da mi nije baš najjasnija opaska da “prije svega zbog dosta većih pasica”. Budući bi uz takve dimenzije četiri pasice po strani uvjetovalo da same dimenzije stripa/izdanja budu malo prevelike za ‘manipulaciju’ slažem se da je tri pasice po strani optimalno. Mada niti format Vedisove biblioteke “Bolja prošlost” gdje su dvije pasice po strani a same pasice/slike su malo veće nije loše rješenje. Nigdje se ne spominje ‘boja’. U STRIP STRIP je to bilo bijelo i boja zahrđalog željeza (ja sam ipak iz Zenice pa mi je to najbliže poređenje). Nadam se da će biti i neka promocija u Sarajevu jer je putovanje u Zagreb još uvijek neizvjesno zbog opće situacije (korona). Ako će brojevi biti numerirani može li jedna rezervacija za broj 10 jer imam isti broj Bosone Specijal. U svakom slučaju svaka čast za trud koji je uložen za jedno ovakvo izdanje a koje to i zaslužuje.
|
Everyone is entitled to their own opinion, but not their own set of facts. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 11/04/2021 : 00:15:41
|
Zahvaljujem svima na zanimanju za ovaj integral! Kad bude odštampano kudite i hvalite.:) Ono što mogu obećati je da će biti vrhunsko izdanje! @Verabe, sve OK.:) @Savichu, imamo u BOSONI sa četiri pasice/kaiša, nije to to (pregusto je za ovaj strip u inetgralnoj formi)). Ovo sa tri pasice je naidealnije za ovakvo izdanje. Sa dvije pasice smo imali u Strip Strip sveskama, ovo će biti mnogo bolje.:) @StripArt, moraćete svoj primjerak rezervisati tako što ćete se javiti na našu e-mail adrsu revija.bosona@gmail.com i potvrditi vaš primjerak svojim podacima. @Ivani , slažemo se 100%. |
|
Edited by - all_ba on 11/04/2021 00:16:57 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
|
Topic |
|