forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagorova južnoamerička odiseja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 59

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/04/2021 : 18:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Afrika Odiseja je puno bolja od juznoamericke.. a obe su osvjezenje na serijalu..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 14/04/2021 : 20:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Muči me Izgubljeni svijet...

Nije mi opravdan status ove priče, nije mi jasan toliki raskorak s općim konsenzusom. Jeli javnost samo bila željna nekog odmaka od standardnog?
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 14/04/2021 : 20:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Danas procitao bahiu...jedna od boljih prica JA odiseje..veceras krecem sa sertaaom i odlicnim bisiem...odlican crtez della monice u bahii...samo mi je laurentijev crtez u amazonkama slabiji...prisco u mumiji isto dobar, a i prica ok..ferri mi je bio zanimljiv najvise zbog mister noovih naslovnica u zelenom labirintu...rubini i kain mi se nisu bas svidjeli..magniantini i oni cajuni osrednje...
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2277 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 14/04/2021 : 21:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Nije mi opravdan status ove priče, nije mi jasan toliki raskorak s općim konsenzusom. Jeli javnost samo bila željna nekog odmaka od standardnog?

Nema problema, tome forum i služi. Napiši šta te muči, a mi ćemo to proanalizirati i naći di griješiš
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7510 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 14/04/2021 : 22:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

quote:

Nema problema, tome forum i služi. Napiši šta te muči, a mi ćemo to proanalizirati i naći di griješiš

Zašto tražiti kad je čovjek potpuno u pravu od riječi do riječi!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2277 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 15/04/2021 : 10:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ali stavio je i upitnik, znaci ima neke nedoumice koje bi se mogle rijesiti kroz kvalitetnu forumsku diskusiju i još jedno Bošelli/Bure sučeljavanje
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 16/04/2021 : 10:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Nije mi jasno toliko oduševljavanje s izgubljenim svijetom, priča nije loša al ne vidim taj elitni level.

Krenuh dalje i gle čuda opet Zagor sreće stare poznanike u čileanskim Andama, pa dobro jel tako teško osmisliti nove likove, doslovno svaka priča ima neke stare poznanike koji su se eto našli u južnoj americi, poprilično lazy.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2277 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/04/2021 : 16:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Meni je Izgubljeni svijet bio grower, raste sa daljnim čitanjima. A i puno znači taj spektakularni crtež.. super crtež, dobra priča, ne treba ništa drugo.

Vezano za poznanike, mislim da nije loše da se pojavljuju. Je malo nelogično ali stvara osjećaj kontinuiteta Zagorovog svijeta, nagrađuje vjerne pratitelje. Kad sam bio klinac, uvijek su me intrigirali ti likovi iz prošlih epizoda, bilo prijatelji, bilo neprijatelji. Novo je precijenjeno, živjelo staro!

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7822 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 16/04/2021 : 17:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije mi jasno toliko oduševljavanje s izgubljenim svijetom, priča nije loša al ne vidim taj elitni level.

Krenuh dalje i gle čuda opet Zagor sreće stare poznanike u čileanskim Andama, pa dobro jel tako teško osmisliti nove likove, doslovno svaka priča ima neke stare poznanike koji su se eto našli u južnoj americi, poprilično lazy.

Nije samo lijenost, u pitanju je i neznanje.
Stvarno je glupo da čitava ta odiseja nije izrodila nova 2-3 dobra lika.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/04/2021 : 00:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Sinoc procitao cangaceirose...odlican bisijev crtez, prica i ne bas...krenuo sa izgubljenim svijetom...djeluje dobro zasad...osim crteza...nikako mi ne lezi rubini...skoro svaku stranicu koju procitam, zastanem gledam crtez i pokusavam skontati sta mnogi toliko vide u njemu...ne znam...meni se ne svidja..malo me na andreucija podsjeca, ciji takodjer crtez nisam bas previse volio u zagoru...puno su mi drazi, recimo braca di vito i esposito..

Edited by - zlatan bihac on 17/04/2021 00:26:43
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 18/04/2021 : 22:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Pročitah Sudnji dan.

Prvo da apsolviram ovaj tehnički dio scenarija. Ima dosta loših stvari, tipičnih buratinizama u izvedbi scenarija, neko vještiji bi sastavio protočniju "pitkiju" stvar. Ne sviđa mi se opetovano ubacivanje već poznatih likova iz nekih drugih priča i odiseja kroz ovu sagu, to je ono baš lijeno rješenje. Također cijeli podzaplet s nekim protuhama rudarima kojima kasni tanka plaća pa napadaju Zagora i prijatelje je naporan, dosadan i posve suvišan. Cijelo vrijeme čekaš neki dublji smisao njihova uplitanja ali izgleda da je jedina svrha bila umjetno proširenje priče i nabijanja stranica. Verni i Sedioli takvi kakvi jesu, Verni je samo nabrijan fan i dobar u kopiranju ali crtač nije i to je sve žalosno drveno a Sedioli koji ni sam nije Bog zna što ali jest crtač pa izvlači ovog amatera koliko može.

No fokusirao bi se na bolje strane ove priče, na srž. Bure ima dobru ideju sa uvođenjem povijesnog događaja i to prvi put imamo točan datum maltene sat događaja. Kako smo i sami proživili potres s ove točke je i to dodatna draž u priči.

Bure je toskanac, pa vješto ubacuje motiv Savonarole kroz lik fratra/redovnika Tomasa. Još jedno dojmljivo uplitanje povijesnog detalja i uvijek zanimljiv motiv fanatizma i njegovog odnosa spram religije (imamo i likove 2 staložena redovnika) i znanosti kao i odnos religije i znanosti.

Tu je i taj najzvčniji detalj uplitanje Charlesa Darwina koje je dosta lipo izvedeno. Darwin vodi dijaloge s kapetanom broda a i ta opreka funkcionira i na višoj razini isprepletena s pričom o fanatiku "suverenom" Savonaroli. Dosta lipo izvedeno i kompaktno složeno.

U svemu tome imamo još jedino razinu a to je pitanje vjere općenito, Bure umeće niz zanimljivih misli, rekao bih da je dosta tu utkao samog sebe, ali ne na neki naporan i preachy način već sve odmjereno. Plus i citiranje Galilea kroz usta guvernera.

Zaista dobar spoj, ovdje je Bure dao ono kvalitetno od sebe. Ima niz jakih scena, posebno dio u kojem Zagor ošto nastupa protiv fatalizma i paralelno dok otkopava ruševine iza potresa verbalno pokopava prepuštanju sudbini i naglašava da nema klonuća duhom mora se nastaviti život-uistinu pravi Zagor!

Zagor čak spašava Darwina (i povijest?) i još mu dobaci da napiše knjigu Moglo je to malo bolje i ne tako banalno ali zgodan detalj. Ovako kronološki najbolji Bure u ovoj sagi, nezahvalno je ići u nekakvu psihoanalizu ali Burin interes oko pitanje vjere je moguće zaslužan zašto je Bure ovako dobar.

Edited by - Poncho on 18/04/2021 22:53:01
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/04/2021 : 08:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Sve je to ispalo kilavo ali u jednu ruku i simpatično.
The Voyage of the Beagle,njegovu knjigu šta opisuje putovanje,kombinaciju dnevnika i zapažanja, si čita?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 19/04/2021 : 08:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Pristojna epizoda, moglo je ipak dosta bolje. Ideja je odlična, ali scenarij i likovi su mogli biti šareniji, recimo lik Tomasa je prebanalno napisan. Od Burattinijevih JA priča, bolje su mi 'Mumija s Anda' i 'Ognjena zemlja'.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 19/04/2021 : 09:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Nije priča savršena ali puno je sadržajnija od mumije s Anda. U Mumiji s Anda je prebanalno i na brzinu razrađen dio s onim amazonkama (ili rođakinjama amazonki?). A i cijela tema ženskoga je manje dojmljivo odrađena od temi iz Sudnjeg dana, Bure ovu temu naprosto bolje poznaje.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/04/2021 : 11:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Mumija s Anda je prosjecna prica. Ne pamtim Ju Po Nicem posebno. Slazem se sa Ponchom u Svemu Sto je rekao za sudnji dan. meni se najvise svidio zagorov obracun sa zaludjenom neobrazovanom svjetinom koja je naravno u ogromnoj vecini u odnosu na one normalne
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/04/2021 : 11:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Pa to uopće nije čudno ako imaš na umu da je u to doba bilo možda 15 % pismenih na cilom planetu...

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/04/2021 : 16:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Reko bi 2 posto
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/04/2021 : 18:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Pa to uopće nije čudno ako imaš na umu da je u to doba bilo možda 15 % pismenih na cilom planetu...

nisu ni naši stari bili pismeni pa nisu bili neobrazovana rulja

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/04/2021 : 19:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Reko bi 2 posto

Nije,1820.-te je primašilo 10 posto .

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/04/2021 : 19:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by lwood

nisu ni naši stari bili pismeni pa nisu bili neobrazovana rulja

Kako nisu bili pismeni? Unazad 5 generacija skoro svi su bili pismeni. Iman čak neke pisme od pradide koje je pisa u Argentini /Čileu prije 1. svjetskog.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/04/2021 : 22:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Negdje Sam citao da je kraljevina jugoslavija bila zadnja Po pismenosti u europi. To se promijenilo tek iza 2. Rata Kada kad je u kratko vremena nepismenost Pala na Par posto. Inace zanimljivo koliko je Puno ljudi otislo u Cile iz Dalmacije. Imam i ja tamo rodbine
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 08:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Imali smo čak i precjednika Kostarike.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 24/04/2021 : 13:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Nakon nadahnutog Bure u Sudnjem danu red je došao na Mignacca i pustolovinu u Patagoniju. Uf uf...

Ovo je baš jedan tipični minjako filler. Nenadahnuta priča sto puta viđena sa rutiniranim meh scenarijom. Sam krajolik i kultura tanko iskorišteni, jer ovo je ipak Mignacco a ne Nollita. Likovi su plošni i njihovo ponašanje je tupo. Još opet imamo lingvističke vratolomije za razumijevanjem svih sa svime. Nedostajalo je samo da u Patagoniji Zagor i Chico opet sretnu nekog lika kojeg već znaju. Nakon što je u Pobuni u Bahiji ugodno iznenadio i dao poanjbolju priču sage ovdje je onaj dobri stari nenadahnuti prosječni minjako.

Eto jedino je zanimljiv hommage velikom dvojcu Herzog/Kinski i što onaj lik pustinjaka u mladosti izgleda ko pljunuti Corto Maltese.

Sve u svemu pročitat jednom i zaboravit.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7510 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 24/04/2021 : 13:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nakon nadahnutog Bure u Sudnjem danu red je došao na Mignacca i pustolovinu u Patagoniju. Uf uf...

Ovo je baš jedan tipični minjako filler. Nenadahnuta priča sto puta viđena sa rutiniranim meh scenarijom. Sam krajolik i kultura tanko iskorišteni, jer ovo je ipak Mignacco a ne Nollita. Likovi su plošni i njihovo ponašanje je tupo. Još opet imamo lingvističke vratolomije za razumijevanjem svih sa svime. Nedostajalo je samo da u Patagoniji Zagor i Chico opet sretnu nekog lika kojeg već znaju. Nakon što je u Pobuni u Bahiji ugodno iznenadio i dao poanjbolju priču sage ovdje je onaj dobri stari nenadahnuti prosječni minjako.

Eto jedino je zanimljiv hommage velikom dvojcu Herzog/Kinski i što onaj lik pustinjaka u mladosti izgleda ko pljunuti Corto Maltese.

Sve u svemu pročitat jednom i zaboravit.

Upravo sam to i napravio. Jednom pročitao i zaboravio!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 24/04/2021 : 14:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Zapanjuje razina neambicioznosti i laganost u odrađivanju posla. Kao odiseja je nesto sta se priprema. I onda serviraš jedan takav meh prosjek.
Go to Top of Page
Page: of 59 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000