forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Potpuno novi filmski izazov: 10x10 u 2021
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/03/2021 : 00:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ako neko muci muku sa kategorijom IMDB ocena ispod 6.0, malo sam istrazivao po netu, (pored dobrih preporuka koje sam dobio na ovom topiku pre koju stranu tu pogotovo mislim na 3AM i Holy Smoke koje cu uskoro pogledati) i nasao sam ove filmove koje smatram vrednim gledanja:

1.) Lost River, rediteljski debi mog omiljenog mladog glumca Ryana Goslinga
2.) Knight of Cups, reditelja Terrencea Malicka (glume Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman)
3.) Showgirls, to su verovatno svi matoriji vec davno glegali, Kyle Maclahan i mnogo zenske golotinje koliko sam ukacio za sad
4.) Lady in the water, rezirao M. Night Shyamalan
5.) Pasolini, William Defoe glumi Pasolinija cuvenog Italijanskog reditelja, rezira meni jako drag Abel Ferara
6.) Knock knock, rezira Eli Roth, vec gledao ali sto da ne ponovo, simpatican film, Kijanu Rivs, tada nepoznata Ana de Armais za koju sam tad rekao da je prelepa i dobra riba i da ce se tek o njoj pricati u Holivudu, a sad su svi poludeli za njom
7.) Cheaper by the dozen, gledao kao klinac, simpaticna komedija za opustanje Stiv Martin u glavnoj ulozi
8.) Liga izuzetnih dzentlmena, eto za ljubitelje Murovog stripa da pogledaju losu filmsku adaptaciju, mada mi je kao klincu bila ok
9.) World Trade Center, za amerikance kontroverzni Oliver Stone, a mom srcu jako drag, ovog puta o teroriristickom napadu u Njujorku. I njegov film o Aleksandru Velikom- Alexander sa Colinom Farellom u glavnoj ulozi je isto ispod 6.0 ali njega ne mogu da gledam ponovo, predugacko, a i gledoa sam ga vise puta na TVu.
10.) Passion (2012), neo nori i De Palma i Rachel McAdams
11.) The Rookie, rezira Klint Istvud
12.) Aloha, Bredli Kuper sa Rachel McAdams i Emom Stoun
13.) The Babe, biografski film o Bejb Rutu cuvenom bejzbol igracu iz 30ih, glumi ga John Goodman, odlican izbor glumca, gledao davno na TVu kao dete, bio mi je dobar film, mogao bih da ponovim
14.) Batman Forever, omiljeni Betmen kao detetu 90ih Ludi Jim Carrey i Tommy Lee Jones
15.) Dangerous game (1993) glumi Harvi Kajtel, rezira Abel Ferrara
16.) Go Go Tales, glumi Nicolas Cage, rezira Abel Ferrara
17.) Blue State (2007). Gledao sam ga pre par godina na TVu i ostao mi je u dobrom secanju, kombinacija politike, drame i komedije. Mladi idealista i nezadovoljni glasac Demokratske stranke odlucuje da ispuni svoje pijano predizborno obećanje da će se preseliti u Kanadu ako George Bush bude ponovo izabran za drugi mandat
18.) Howard the Duck (1986)
19.) 88 Minutes (2007) Al Pacino
20.) Righteous Kill (2008) Al Pacino i Robert De Niro a ne valja
21.) People I Know (2002) Al Pacino
22.) Escape from LA (1997) Carpentnrtov nastavak kultnog Escape from New York
23.) Night and the city (1992.) De Niro i Jessica Lange

I naravno neizostavani The Room, remek delo Tommy Wiseaua i najgori film ikad napravljen, toliko los da je genijalan i da sam ga cak dvaput pogledao s uzivanjem!

*ko nije gledao, obavezno nek pogleda Only God forgives Nicolasa Windinga Refna, u glavnoj ulozi Gosling. Nisam ga naveo do sad jer nisam znao da film ima ocenu ispod 6.0, a meni je jako dobar.

Edited by - going going on 23/06/2021 05:41:39
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7412 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/03/2021 : 07:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Bome si se potrudio. Većinu toga sam pogledao i nema tu nekog posebno dobrog filma, ali na listi su mi već dugo Knight of Cups, Pasolini i Passion, hvala što si me podsjetio na njih.

A evo i nekoliko neameričkih filmova iz iste kategorije za one koji vole nešto drugačije.

Kinetta (2005)
Adieu au langage (2014)*
Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)
Los amantes pasajeros (2013)
High Life (2018)
Pola X (1999)

Neki od njih su bolji, neki lošiji, ali su svi neobični (ok, osim Pedra) i iz raznih razloga zanimljivi za pogledati.

*po mogućnosti gledati 3D verziju

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2021 : 02:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Bome si se potrudio. Većinu toga sam pogledao i nema tu nekog posebno dobrog filma, ali na listi su mi već dugo Knight of Cups, Pasolini i Passion, hvala što si me podsjetio na njih.

A evo i nekoliko neameričkih filmova iz iste kategorije za one koji vole nešto drugačije.

Kinetta (2005)
Adieu au langage (2014)*
Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)
Los amantes pasajeros (2013)
High Life (2018)
Pola X (1999)

Neki od njih su bolji, neki lošiji, ali su svi neobični (ok, osim Pedra) i iz raznih razloga zanimljivi za pogledati.

*po mogućnosti gledati 3D verziju

Nema na cemu za podsecanje na Knight of Cups, Pasolini i Passion! Ja ba sinoc pogledao Pasolinija pa cu napisati osvrt na glavnom Filmovi topiku.
Salò sam gledao pre par godina (jedini Pasolinijev film koji sam gledao) i nije bas gledalacko iskustvo koje bih rado u skorije vreme ponovio. Ovi tvoji predlozi deluju stvarno interesantno, Godard, Lanthimos, Almodovar... Pogotovo Kinetta do sada jos nisam pogledao ni jedan film Yorgosa Lanthimosa i Pola X po opisu filma deluju bas interesantno i vredno gledanja.

Ja bih na ovu svoju listu filmova vrednih gledanja dodao i Blue State (2007). Gledao sam ga pre par godina na TVu i ostao mi je u dobrom secanju, kombinacija politike, drame i komedije.
Mladi idealista i nezadovoljni glasac Demokratske stranke odlucuje da ispuni svoje pijano predizborno obećanje da će se preseliti u Kanadu ako George Bush bude ponovo izabran za drugi mandat.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7412 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 07/03/2021 : 10:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Pogotovo Kinetta do sada jos nisam pogledao ni jedan film Yorgosa Lanthimosa i Pola X po opisu filma deluju bas interesantno i vredno gledanja.

Kinetta je Lanthimosov prvi i najslabiji film, onako polu-amaterski, ali je neobičan i nagovješta kakve stvari možemo očekivati od ovog Grka, po meni jednog od najzanimljivijih redatelja danas. Obavezno pogledaj njegove ostale filmove.

A Pola X... To je, realno, katastrofa. Ali kakva katastrofa! Za ne povjerovati je što je sve Carax natrpao u taj film. U svakom slučaju, još jedno posebno iskustvo. Očekivano, i ovdje je u pitanju najslabiji redateljev film, te bih ti također predložio da pogledaš ostale (ako već nisi) jer su praktički svi odlični, a i nema ih puno.

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1632 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 08/03/2021 : 07:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Bome si se potrudio, svaka cast. Za mene, ono sto me na toj listi zanimalo, vec sam pogledao, a ostalo ne bih. Dok vidim dramu ispod sestice, rezem zile :)

Ovaj tjedan dva filma za izazov, Klavir Jane Campion, koji sam propustio pa nadoknadjujem i potvrdjujem kvalitetu, izvrstan film. Kaze, u nedavnoj anketi BBC-ja proglasenim najboljim ikad snimljenim filmom u zenskoj reziji. Cijela lista: https://www.bbc.com/culture/article/20191125-the-100-greatest-films-directed-by-women-poll

Drugi film je ispod sestice, onako kako u zadnje vrijeme meni pase, nek je horor i to jos iz osamdesetih, fenomenalno. Tu ne znam di da pocnem, los scenario, gluma, rezija, specijalni efekti, nizak budzet film je katastrofa. Ali meni zabavna katastrofa.

Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2021 : 10:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vukozec

Smješten je u vrijeme rata i rat je centralna tema. Nisu ratni samo akcijski filmovi. Je li Schindlerova lista ratni film?

Ne znam da li logorski filmovi treba da idu pod zanr ratnog filma ili su oni podzanr ili podkategorija ratnog filma?

Ne znam naprimer kako klasifikovati Prohujalo s vihorom, tu je isto prisutan rat, mada kao dramska okolnost koji utice na radnju a ne kao glavna centralna tema filma. Plus nema ni jedne scene rata, ako ne racunamo onaj total Atlante kako gori.

Da, zanimljivo pitanje je ovo za 'Prohujalo s vihorom'. Gledao sam to sad iza Nove godine, i nisam uvrstio u ratne na svom popisu. Nema oznake 'war' niti na ibdb-u.
Nisam uvrstio niti 'Lawrenca od Arabije'.

Ali evo, nedavno tek nedavno sam gledao 1917., i danas dovršim ovo s Belmondom. Sasvim solidan film.
https://www.imdb.com/title/tt0058740/?ref_=nm_flmg_act_54
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2021 : 23:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Bome si se potrudio, svaka cast. Za mene, ono sto me na toj listi zanimalo, vec sam pogledao, a ostalo ne bih. Dok vidim dramu ispod sestice, rezem zile :)

Ovaj tjedan dva filma za izazov, Klavir Jane Campion, koji sam propustio pa nadoknadjujem i potvrdjujem kvalitetu, izvrstan film. Kaze, u nedavnoj anketi BBC-ja proglasenim najboljim ikad snimljenim filmom u zenskoj reziji. Cijela lista: https://www.bbc.com/culture/article/20191125-the-100-greatest-films-directed-by-women-poll

Drugi film je ispod sestice, onako kako u zadnje vrijeme meni pase, nek je horor i to jos iz osamdesetih, fenomenalno. Tu ne znam di da pocnem, los scenario, gluma, rezija, specijalni efekti, nizak budzet film je katastrofa. Ali meni zabavna katastrofa.

Hvala! Klavir mi je vec odavno na spisku zbog meni najdrazeg glumca Harvija Kajtela. Ja pre neki dan pogledao simpaticnu komediju s Dzonom Kjuzakom High Fidelity (ili u nasem prevodu Dobar zvuk), taj film isto ima oznaku music na IMDBu, simpatican i vredan gledanja. Lagana romanticna komedija koja ne vredja inteligenciju.
Interesantna i dobra lista ova 100 najboljih filmova koje su rezirale zene. Drago mi je sto je American Psycho na 18. mestu po mom misljenju mogao bi i u top 10, ali ajd nisam pogleda sve filmove s ove liste. Hitch Hiker Ide Lupino isto tu blizu na 20. i nekom mestu, lepo. Virgin Suicides mi zasluzuje bolju poziciju na ovoj listi.

E sad a Matrix kako moze da se kvalifikuje kao film koji su rezirale zene??? Ja sam tek prosle godine saznao da su braca Wachowski promenili pol, ali su to svakako uradili sad pre koju godinu, a 90ih kada su pravili Matrixe su bili muskarci, pa mi je izuzetno glupo da taj film navode medju najbolje filmove koji su rezirale zene.

quote:
Originally posted by hrvoje23

Da, zanimljivo pitanje je ovo za 'Prohujalo s vihorom'. Gledao sam to sad iza Nove godine, i nisam uvrstio u ratne na svom popisu. Nema oznake 'war' niti na ibdb-u.
Nisam uvrstio niti 'Lawrenca od Arabije'.

Ali evo, nedavno tek nedavno sam gledao 1917., i danas dovršim ovo s Belmondom. Sasvim solidan film.
https://www.imdb.com/title/tt0058740/?ref_=nm_flmg_act_54

Onda po mom misljenju bi najbolje bilo gledati da li na IMDBu ima oznaku War.
1917. mi je izvrstan film. Najbolji ratni film u poslednjih par godina, zajedno sa Ayerovim filmom Fury.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1632 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 31/03/2021 : 08:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Zakljucujem ozujak, 45/100. Bolje nego sto sam ocekivao na pocetku. Malo i o pogledanome zadnjih tjedana.

Dokumentarac o EKV solidan, al volio bih da je malo dublji. To je inace jedan od bendova koje prije bas i nisam slusao pa sam poceo i mogu shvatit zasto imaju taj mit oko sebe. Imaju super pjesama, al aranzmani su im totalne osamdesete. Hightlighti filma, Sonja Savic mi je ispala nekako iritantno arogantna, Firci bas pozitivno iznenadjenje, a onaj zadnji bubnjar, majko mila, droga me je zela.

Novi Tom i Jerry sam bio prisiljen gledat. Gledajte ak imate klince.

Savage mi je bio dobar, drama o novozelandskim bandama iz pozicije glavnog lika i navodno po istinitim dogadjajima. IMDb nije pravedan, po meni, ja bih mu dao sedmicu. Malo je zahtjevniji, sporijeg tempa, ali meni se svidio.

Nezeljena bastina - dobar dokumentarac. Neka rjesenja malo prvoloptaska, ali vrlo dobra poanta filma. Sad se sablaznjavamo kad ISIS i talibani dizu u zrak mezopotamske skulpture ili kad se hoce maknut Mestrovic ispred UN-a, a ovaj kulturocid pocetkom devedesetih, nikom nista. Steta sto se Skoricka poslije osramotila onom gatarom.

Sound of Metal generalno vrlo dobar. Onako malo staromodniji oskarovski film. Riz Ahmed super.

Nemojte gledat Enter the Fat Dragon. Par dobrih koreografija i to je to. Inace mazohizam.

Liga pravde, sve se vec napisalo po drugim topicima. Ja sam sam sebe iznenadio koliko mi je film bio okej. Evo da pohvalim i humor, sto namjeran, sto nenamjeran. Namjeran, lik Barryja Allena. Nenamjeran, jao znaci smijao sam se svaki puta kad kazu Mother Box. Bas debilana od imena, al ajde, to ostalo iz starog stripa. I na kraju, kad lik sasvim ozbiljno kaze They call me the Martian Manhunter, ne da sam umro od smijeha, nego fakat

Idemo dalje, super mi je ovaj izazov.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2869 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 31/03/2021 : 23:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
- 10 domaćih (yu ili ex-yu) filmova 8/10
- 10 azijskih filmova 8/10
- 10 filmova iz 2021. i/ili 10 filmova pogledanih u kinu (možete kombinirati) 7/10
- 10 crno-bijelih filmova 7/10
- 10 filmova koje su režirale žene 10/10
- 10 glazbenih filmova 6/10
- 10 ratnih filmova 6/10
- 10 dugometražnih (60+ min) dokumentaraca 8/10
- 10 filmova sa IMdB ocjenom manjom od 6.0 9/10
- 10 filmova mjesečno u prosjeku 58/120

Jedna kategorija riješena, još 9.
Jedna od zabavnijih stvari u ovom izazovu je traženje filmova koji zadovoljavaju više kriterija i koji inače ne bi došli na red.
Kako sam najslabiji s muzičkim filmovima (muzičke dokumentarce ne računam), potražio sam domaće filmove koji spadaju u tu kategoriju.
U ožujku sam pogledao dva, "Zvižduk u 8" iz 1962. i "Ljubav i moda" iz 1960.
Zvižduk u 8 mi je bio potpuno nepoznat (istoimena pjesma mi je naravno poznata). Pokazalo se da film nije puno više od eksploatacije te pjesme i popularnosti pjevača Đorđa Marjanovića. Sve je u filmu loše, gluma, priča (ako se uopće može smatrati da neka priča postoji), šale, scenografija, ... Čak i pjevanje Đorđa Marjanovića nije na razini koju sam očekivao. OK, barem sam zabilježio 3 boda (film je crno bijeli).

Drugi film koji sam pogledao, Ljubav i moda je druga priča. Za taj film sam prije znao samo po pjesmi Devojko mala koju u filmu izvodi Đuza Stoiljković. Prošle je godine film igrao ili trebao igrati u kinu Tuškanac, ali nisam išao. I ovaj film je više nakupina skečeva i pjevanja (Uz Đuzu, tu su i Gabi Novak i Ivo Robić) povezanih pričom o skupini studenata koji trebaju novce za avio klub i ljetovanje. Glavni problem u filmu je loša gluma i to ponajviše najboljih i najpoznatijih glumaca, Čkalja i Mija Aleksić su napravili karikature od svojih uloga. Nije pomoglo ni to da glavna glumica, Beba Lončar je lijepa, ali ne glumi baš dobro. Uz sve te zamjerke, film je zabavan i pokazuje neki drugi život tog doba koji nije često prikazivan u filmovima tih godina te ga vrijedi pogledati. Dodatni bonus je pogađanje iz kojih su stranih filmova (uglavnom talijanskih) "posuđene" neke scene.

Edited by - Ernie Pike on 31/03/2021 23:56:40
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/04/2021 : 12:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Za mene prošao još jedan mjesec bez i jednog pogledanog filma.
No ovaj izazov je maraton, a ne sprint. Stoga ima vremena da se sve nadoknadi.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/04/2021 : 09:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Za mene prošao još jedan mjesec bez i jednog pogledanog filma.
No ovaj izazov je maraton, a ne sprint. Stoga ima vremena da se sve nadoknadi.

Meni je pak ovaj bio brojčano najjači -52 kom.
Nešto se i popunilo, bilo je i duplih kategorija.
Nekoliko c/b koje je režirala Ida Lupino. Ponovio i The Best Years of Our Lives. Ponovio klasike S.Šijana. Ponovno trilogija Kuma.
Od nepogledanih dosad, pobjednik mjeseca je '1917'.

Nikako da pokrenem kategoriju 'kino i 2021'. A dokumentarci samo 1.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/04/2021 : 20:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Da li Minari u ovom našem izazovu može da upadne pod kategoriju azijski film, jer je reditelj koreanac i svi likovi skoro sve vreme u filmu razgovaraju na korejskom?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12948 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/04/2021 : 20:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da li Minari u ovom našem izazovu može da upadne pod kategoriju azijski film, jer je reditelj koreanac i svi likovi skoro sve vreme u filmu razgovaraju na korejskom?

Film je producirao Plan B, a distribuirao A24 - dvije američke kompanije. Dakle, zemlja porijekla je SAD.

Također, redatelj Lee Isaac Chung je rođeni Amerikanac.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 18/04/2021 20:44:05
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2869 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 02/05/2021 : 19:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
- 10 domaćih (yu ili ex-yu) filmova 10/10
- 10 azijskih filmova 8/10
- 10 filmova iz 2021. i/ili 10 filmova pogledanih u kinu (možete kombinirati) 9/10
- 10 crno-bijelih filmova 9/10
- 10 glazbenih filmova 9/10
- 10 ratnih filmova 8/10
- 10 dugometražnih (60+ min) dokumentaraca 10/10
- 10 filmova sa IMdB ocjenom manjom od 6.0 10/10
- 10 filmova mjesečno u prosjeku 77/120

Hit mjeseca: Streets of Fire. Jedan od filmova koji bi mogao i u drugi Vukozecov topic.
Nekoć davno, jednog lipnja pustili su me iz škole jer sam imao sve zaključene ocjene, a u gradu u kinima dva filma Waltera Hilla. Walter Hill je tad bio legenda i za moje društvo The Director. Tako sam ja prvo otišao u Stenjevec u kino Jedinstvo pogledati Ratnike podzemlja (Warriors) i nakon toga u Cesarec Vatrene ulice (Streets of Fire). Moj najbolji kino dan u životu
Ratnici su i tad bili kultni film i poznata vrijednost. Vatrene ulice su s druge strane bile stilizirane i strašno cool, Diana Lane jako zgodna i tek malo starija od nas, pravi film za višestruko gledanje i prepričavanje u društvu. Neću ni spominjati ozljede nastale pokušajima imitiranja baratanja s leptir nožem
Mislim da na prste jedne ruke mogu nabrojati prilike u kojima sam gledao dva filma u kinu isti dan, a ovo je bio jedini put da to bude u dva različita kina.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7412 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 23/05/2021 : 23:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Čime popunjavate kategoriju filmova iz 2021 i/ili pogledanih u kinu? Ako je riječ o ovogodišnjim filmovima, pišite koji su i kakvi. Zanima me jesam li propustio nešto zanimljivo.

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1632 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 31/05/2021 : 18:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Ovaj mjesec samo tri filma za izazov. Em je lijepo vrijeme pa sam uglavnom vani, a i gledao sam neke druge stvari, i citao vise (zavaljen u visecu lezaljku ko Mr. No).

Sto se izazova tice, Armija mrtvih ni vrit ni mimo, Rupa je klasik i izvanredan film, zasad sigurno jedan od dva-tri najbolja s liste, a Colectiv, eto, ima i od Hrvatske korumpiranijih u EU.

@Shaner - Sto god sam pogledao da pripada u tekucu godinu, nista ne bih bas preporucio. Cini se da kompanije sve svoje adute trpaju za kraj godine, nadajuci se normalizaciji stanja.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2869 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 01/06/2021 : 21:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čime popunjavate kategoriju filmova iz 2021 i/ili pogledanih u kinu? Ako je riječ o ovogodišnjim filmovima, pišite koji su i kakvi. Zanima me jesam li propustio nešto zanimljivo.

Uglavnom filmovi s Netflixa. "The Dig" je jedini kojeg mogu preporučiti. Znaš kakva je godina kad su Godzilla vs Kong i Army of the Dead iznad prosjeka.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2869 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 01/06/2021 : 21:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
- 10 domaćih (yu ili ex-yu) filmova 10/10
- 10 azijskih filmova 10/10
- 10 filmova iz 2021. i/ili 10 filmova pogledanih u kinu (možete kombinirati) 10/10
- 10 crno-bijelih filmova 10/10
- 10 glazbenih filmova 10/10
- 10 ratnih filmova 10/10
- 10 dugometražnih (60+ min) dokumentaraca 10/10
- 10 filmova sa IMdB ocjenom manjom od 6.0 10/10
- 10 filmova mjesečno u prosjeku 90/120

Riješio sam sve kategorije osim 10 filmova mjesečno u prosjeku.
S Rashomonom sam dovršio crno-bijele i azijske filmove, a s Američkim snajperom ratne.
Zgodna je podudarnost da sam 90. bod dobio s 90. pogledanim filmom.

Edited by - Ernie Pike on 01/06/2021 23:19:55
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1632 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 10/06/2021 : 09:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Pogledao prije neki dan i preporucam crno-bijeli novozelandski dokumentarac The Ground We Won, o ragbi timu u jednoj NZ selendri. Zivotima lokalnih muzeva tako dominiraju ragbi, alkohol i krave, sve na kraju ispadne vrlo fascinantno.

Ovim filmom dosao sam do 60/100. Najvise se zasada patim s ovima manje od sestice, najvise - pomalo neocekivano - gustam u dokumentarcima.

Par prijedloga za buduce kategorije, dok ne zaboravim. Dajte i drugi, da pomognemo vukozecu, da se covjek ne muci tamo u prosincu kad bude sastavljao novi izazov:

10 filmova trajanja minimalno 180 minuta
10 sportskih filmova - za one zesce, 10 filmova fokusanih na samo jedan sport, npr. nogomet
10 islandskih filmova
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7412 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/06/2021 : 15:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Što se kategorija tiče, ja se uvijek trudim zadovoljiti sljedeće:

10 već pogledanih filmova
10 filmova iz tekuće godine
10 filmova iz 10 različitih desetljeća
10 filmova iz 10 različitih država

A za izazov predlažem:

10 nijemih filmova
10 omnibusa

Javim ako mi još štogod padne na pamet.

Edited by - Shaner on 10/06/2021 15:35:40
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/06/2021 : 22:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja se trenutno najvise mucim sa kategorijom Azijski filmovi. Za sad samo 2 pogledana Oldboy i ovaj sto cu vam sada preporuciti.

Pre mesec dana sam pogledao sjajan iranski film pa eto preporuke ako neko nije gledao Taste of Cherry reditelja Abbasa Kiarostamia. Dobitnik Zlatne palme za 1997.godinu. https://en.wikipedia.org/wiki/Taste_of_Cherry
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2869 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 20/06/2021 : 23:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Prijedlozi za kategorije:
10 sportskih filmova
10 afričkih filmova
10 Hitchcockovih filmova
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7412 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/06/2021 : 09:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja se trenutno najvise mucim sa kategorijom Azijski filmovi. Za sad samo 2 pogledana Oldboy i ovaj sto cu vam sada preporuciti.

Pre mesec dana sam pogledao sjajan iranski film pa eto preporuke ako neko nije gledao Taste of Cherry reditelja Abbasa Kiarostamia. Dobitnik Zlatne palme za 1997.godinu. https://en.wikipedia.org/wiki/Taste_of_Cherry

Odličan je Kiarostami. Svakako pogledaj još koji njegov film. Ja ih nisam gledao puno, ali preporučio bih Copie conforme.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/06/2021 : 21:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Odličan je Kiarostami. Svakako pogledaj još koji njegov film. Ja ih nisam gledao puno, ali preporučio bih Copie conforme.

Hocu! Planiram Close-Up, Certified Copy i Like Someone in Love.

Predlog za kategorije za sledeci izazov:
10 spaghetti westerna a da ih nije rezirao Sergio Leone
10 skandinavskih filmova (Danska, Svedska, Norveska, da li i Finske filmove tu da ukljucimo?)
10 Juznoamerickih filmova
10 Hickokovih filmova
10 noir filmova

Edited by - going going on 21/06/2021 21:23:04
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/06/2021 : 06:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo stanja na mom spisku za sada

- 10 domaćih (yu ili ex-yu) filmova 7/10 {Balkanska medja, Zajedno (2011), Otac (2020), Ajvar (2019), Profesionalac, Dara iz Jasenovca, Poslednji krug u Monci}

- 10 azijskih filmova 2/10 {Oldboy (korejski), Taste of cherry (iranski)}

- 10 filmova iz 2021. i/ili 10 filmova pogledanih u kinu 5/10 {The Dig, The Little things, Biggie: I got a story to tell, Zack Snyder`s Justice League, Judas and the black messiah}

- 10 crno-bijelih filmova 6/10 {The third man, The Hitch-Hiker, The man who wasn`t there, Citizen Kane, Mank, Stagecoach}

- 10 filmova koje su režirale žene 5/10 {Marie Antoinette, Ajvar, Nomadland, Wonder Woman, Promising young woman, The Hitch-Hiker}

- 10 glazbenih filmova 7/10 {Searching for Sugar Man, My Darling Vivian, High Fidelity, Biggie: I got a story to tell, O brother where art thou, Sound of metal, Whiplash}

- 10 ratnih filmova 6/10 {Balkanska medja, Apocalypse now, Dara iz Jasenovca, Saving private Ryan, Wonder Woman, Rescue Dawn}

- 10 dugometražnih (60+ min) dokumentaraca 7/10 {Searching for Sugar Man, Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse, My Darling Vivian, Biggie: I got a story to tell, Three identical strangers, The Great Hack, Grizzly man}

- 10 filmova sa IMdB ocjenom manjom od 6.0 3/10 {Pasolini, Lost River, Witch hunt}

- 10 filmova mjesečno u prosjeku 98/120

Edited by - going going on 29/06/2021 12:49:41
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000