forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 10:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Slazem se stobom Krugeru, nesta opasno ne stima iza te propagacije oko cijepljenih i necijepljenih. Zavadi pa vladaj izgleda.
Medutim, ja sam citao izvjestaje strucnika oko cjepiva koji kazu da ko je prebolio covid nema nikakve potrebe za vakcinom. A opet, i da nismo recimo prebolili ovu glupost, odabir na vakcinu treba da bude u potpunosti prema zakonu slobodnog izbora a ne preko pritiskovanja medija, korporacija i ovcastog drustva.

A kada ih pitas da li nakon cjepiva i dalje moras nositi masku - odgovor bude da. Onda citava fora oko ove stvari pada automatski u vodu. Isto kao sada ja odem da promijenim lanac na macu od motorke pa pitam prodavaca da li nakon zamjene mogu opet sjeci drva, a on na to odgovori sa ne. Gdje je tu logika? Koja je onda srvha u samom cijepljenju?
Usput, kada smo kod straha medu ljudima, skoro sam gledao na yt gdje se spominje slucaj covjeka koji tokom seksa ne skida masku. Mos mislit. U kuci. Medu zidovima. Lezi na svojoj supruzi... Sa maskom preko usta

Što se tiče ovog lika što se sexa sa maskom ti su likovi po meni totalno zastrašeni. Kao i oni što se voze sami u autu ili na biciklu pa nose masku. Mada što se tiče maski pojavit će se na zimu ili kad počne nekakvo zahladnjenje oni koji će nositi maske jer maska doista može pomoći u tim težim zahladnjenjima onima koji su osjetljivi na brzu izmjenu toplim sa hladnim zrakom pa će spriječiti nekakvu hunjavicu, no virus sigurno neće zaustaviti nekakva maska. Ja sam jedan od tih što su osjetljivi ali mi ne pada na pamet stavljati nekakvu masku. Radije ću se pripaziti. Nekad smo kao klinci nosili šalove, dakle to je to, maska ili šal, mada je šal sasvim sigurno bolja zaštita ali odrasli će rijetko koristiti šal.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 10:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Za pocetak, opet cu spomenuti jednog austrijskog forenzicara koji je uradio autopsiju nad brojnim tzv. zrtvama virusa, i pogodi sta - niko nije umro od posljedica, vec jednostavno zajedno sa virusom. Dakle imali ne imali virus oni bi umrli te iste godine.

Pročital, iznosi teze bez ikakvih dokaza...znači to kaj govori nema nikakvo znastveno uporište.
Na osnovu čega je došel do zaključka "Dakle imali ne imali virus oni bi umrli te iste godine."? Smiješno.
Ljudi u strahu i neznanju su skloni svakaj povjerovati

Objasni zašto pripremaju odvajanje cijepljenih od necijepljenih ako necijepljeni ne mogu nauditi cijepljenima?
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 10:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Okreni tezu pa bu ti jasno...

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 11:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Pojasni. Ti si strašno loš u logici.
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 03/06/2021 : 11:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message
Što piše Kruger prije si zamotao njušku u šal i nikoga nije bilo briga jel dovoljno hladno i jel ima smisla.
Danas se sve preispituje, a opet šta ti zakonski nametnu uredno odradiš.
Kome se da vezati ak stojiš u koloni ili cucka na lajni voditi.
Meni puno davanja, a opet mi stalno lovu otimaju i nemerem tu ništa.
I ja se cijepio i jedva preživio, ko zna šta će biti sa drugom dozom.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 11:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Naravno!

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 12:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

Naravno!

Opa, kad nemaš argumenata znao si stalno zakuhavati a sad muk. Što će to biti?
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 12:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message

Nema smisla nekome tko se pokazal kao nerazuman ikaj govoriti! Glavno je da si ti u mišjoj rupi gdje ti je i mjesto.

A i nema se kaj objašnjavati, zamjeni tezu i sve sjeda na svoje mjesto. U startu si izvrnul tezu i sad bi raspravljal

Edited by - BeaGea on 03/06/2021 12:06:21
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 12:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Nema smisla nekome tko se pokazal kao nerazuman ikaj govoriti! Glavno je da si ti u mišjoj rupi gdje ti je i mjesto.

A i nema se kaj objašnjavati, zamjeni tezu i sve sjeda na svoje mjesto. U startu si izvrnul tezu i sad bi raspravljal

Nisam zamijenio tezu. Govorim što jest.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 12:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Evo dosada zašto se bojiš biti u društvu necijepljenih ljudi ako si zaštićen cjepivom.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 12:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Moraš si najti nekog "gneralića" koji ima volje s tobom rapravljati. Znam, ne bu lako ali možda uspiješ. Novi mladi klinci su tu, čekaj da ti naleti koji!

P.S. Probaj s Antom, on nasjede na sve pa možda nasjedne i na ova tvoja
izmanipulirana pitanja.

Edited by - BeaGea on 03/06/2021 12:34:54
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/06/2021 : 12:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Postao si zanimljiv izbjegavač kad nemaš argumenata a gotovo uvijek nemaš argumenata.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 13:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
A kome ti prodaješ priču o argumentima :)
Ti si vjernik a ne osoba koja drži do argumenata...dosadno ti je kad nitko ne nasjeda. Evo, sad će Anto da ti uleti samo da uzme KP knjigu 9.

Edited by - BeaGea on 03/06/2021 13:44:58
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 03/06/2021 : 15:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:

quote:
Za pocetak, opet cu spomenuti jednog austrijskog forenzicara koji je uradio autopsiju nad brojnim tzv. zrtvama virusa, i pogodi sta - niko nije umro od posljedica, vec jednostavno zajedno sa virusom. Dakle imali ne imali virus oni bi umrli te iste godine.

Pročital, iznosi teze bez ikakvih dokaza...znači to kaj govori nema nikakvo znastveno uporište.
Na osnovu čega je došel do zaključka "Dakle imali ne imali virus oni bi umrli te iste godine."? Smiješno.
Ljudi u strahu i neznanju su skloni svakaj povjerovati

Lik je ugledni forenzicar. Ponavljam FORENZICAR
A zaboravih ti jos spomenuti da su mu naredili da ne vrsi nikakvu abdukciju nad tijelima sto on ipak nije poslusao i uradio preglede potajno.

A taj strah sto spominjes je vise sa tvoje strane. Zanimljivo mi je kako ova vecina sto povjeruje u lazi i krene se smrtno plasiti, taj isti strah prebacuje na druge neistomisljenike. Uvijek je tako bilo.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 03/06/2021 : 15:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:

quote:

Slazem se stobom Krugeru, nesta opasno ne stima iza te propagacije oko cijepljenih i necijepljenih. Zavadi pa vladaj izgleda.
Medutim, ja sam citao izvjestaje strucnika oko cjepiva koji kazu da ko je prebolio covid nema nikakve potrebe za vakcinom. A opet, i da nismo recimo prebolili ovu glupost, odabir na vakcinu treba da bude u potpunosti prema zakonu slobodnog izbora a ne preko pritiskovanja medija, korporacija i ovcastog drustva.

A kada ih pitas da li nakon cjepiva i dalje moras nositi masku - odgovor bude da. Onda citava fora oko ove stvari pada automatski u vodu. Isto kao sada ja odem da promijenim lanac na macu od motorke pa pitam prodavaca da li nakon zamjene mogu opet sjeci drva, a on na to odgovori sa ne. Gdje je tu logika? Koja je onda srvha u samom cijepljenju?
Usput, kada smo kod straha medu ljudima, skoro sam gledao na yt gdje se spominje slucaj covjeka koji tokom seksa ne skida masku. Mos mislit. U kuci. Medu zidovima. Lezi na svojoj supruzi... Sa maskom preko usta

Što se tiče ovog lika što se sexa sa maskom ti su likovi po meni totalno zastrašeni. Kao i oni što se voze sami u autu ili na biciklu pa nose masku. Mada što se tiče maski pojavit će se na zimu ili kad počne nekakvo zahladnjenje oni koji će nositi maske jer maska doista može pomoći u tim težim zahladnjenjima onima koji su osjetljivi na brzu izmjenu toplim sa hladnim zrakom pa će spriječiti nekakvu hunjavicu, no virus sigurno neće zaustaviti nekakva maska. Ja sam jedan od tih što su osjetljivi ali mi ne pada na pamet stavljati nekakvu masku. Radije ću se pripaziti. Nekad smo kao klinci nosili šalove, dakle to je to, maska ili šal, mada je šal sasvim sigurno bolja zaštita ali odrasli će rijetko koristiti šal.

To mi ima smisla za zima.
Al fazon je u tome sto su sami naucnici dokazali da maska ne predstavlja nikakvu zastitu od virusa.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 16:06:45  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
....ponavljam, što god da je, nije ponudio nikakvo znastveno utemeljene dokaze. Preostaje mu samo vjerovasti na riječ ili ne? Ja sam od onih koji vjeruju samo dakazima i zato mu ne vjerujem. Posebno ne kad tvrdi da bi umrli iste godine i da nisu dobili virus. Otkad se može znati tko kad umire?

I ne, nije struka rekla da maska ne predstavlja nikakvu zaštitu....ili ne razumiješ ili si kruger (manipulator). Zaštita koju pruža maska nije dovoljna tj. zanemariva je, to je struka rekla! To je jedan od razloga zašto je nužno cjepivo, jer metode kojima se pokušalo zaustaviti virus nisu dovoljne.
Hoće li to uspjeti cjepivo preostajem nam da vidimo, ali dosad je uvijek funkcioniralo pa ne vidim razloga da ne funkcionira i dalje.

Edited by - BeaGea on 03/06/2021 16:11:24
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 03/06/2021 : 16:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
A po kojim "naucnim" tvrdnjama ti opravdavas svoje tvrdnje? Cuo si samo jedan medij pa sve ima smisla? Trebaju se sve strane saslusati a ne samo drzati mainstream medija i nauka koje citavo vrijeme bacaju kontradikcije na sve strane.
Da ti mozda pretjerana statistika "mrtvih" od korone mozda nije najbolji dokaz? Pa koliko je ljudi iznijelo izjava da u slucajevima gdje neko premine od druge bolesti ili nesretno strada u saobracajki, to se sve svodi kao umro/umrla od covida jer je postojala sansa da se ionako zarazi od njega. Kazu jedno ovaj mjesec a sljedeci drugo. Stalno se stvaraju neki novi sojevi samo da bi se prisililo na vakcinaciju.

Zabranjuju okupljanja a fazon je sto smo vise skupa to se razvija kolektivna odbrana od virusa sto je dokazano, ali ovo ti nece reci jer se ne slaze sa njihovom agendom.

I da nam Bea napokon odgovori - koju opasnost predstavljaju necijepljeni cijepljenima ako tzv vakcina predstavlja zastitu od virusa?
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 17:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
To moras sam shvatiti!

Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 03/06/2021 : 17:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
opasnost je što će necijepljeni uvijek podsjećati ove druge kakve su poslušne i preplašene ovčice.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
229 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 03/06/2021 : 19:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message
Ne bih rekao da je toliki problem susret vakcinisanih sa nevakcinisanim nego nevakcinisanih sa nevakcinisanim. A cak i ako si vakcinisan nisi 100% zasticen, ali je koliko vidim smrtonosan ishod gotovo nemoguc. Ako ima veliki broj nevakcinisanih, virus ce nastaviti da postoji sto dalje implicira na postojanje smrtonosnih slucajeva radi tog virusa. Dalje, broj oboljelih odrzava opterecenje na zdravstveni sistem. Dalje, ako virus postoji u nekoj znacajnijoj mjeri, on moze da mutira. Mutiran virus moze znaciti novi ozbiljniji val zaraze pa cak i u dobroj mjeri ponistiti ucinak vakcine tj ugroziti i one koji su vakcinisani. Mnogo je razloga zasto odrzavanje virusa aktivnim nije dobro i zasto to moze imati ozbiljnije poslijedice dugorocno. Masovno vakcinisanje jeste jedan od efikasnih nacina da virus oslabi gotovo do mjere da ne postoji ili da se suzbije njegovo jacanje ili mutiranje.

Ja iskreno jesam za vakcinu, ali za kvalitetnu vakcinu u smislu da je prosla sto veci broj testiranja, da ima sto kvalitetnije sastojke, da je pravljena i cuvana u sto boljim uslovima i da je razvijana od sto boljih strucnjaka. Dakle za vakcinu za koju su vezane gotovo nikakve nuspojave.

Ovo sto sada imamo na snazi jeste masovno pelcovanje, sto je razumljivo s obzirom na situaciju, ali u takvim uslovima moguce je da imamo vakcine slabijeg kvaliteta pa cak i one koje mogu u nekim rijetkim slucajevima izazvati nesto ozbiljnije nuspojave.

Sto se tice anti vaksera, nisam jos uvijek cuo pravi argument zasto ne nikako vakcini. Naslusao sam se tu svega, od onih najradikalnijih pretpostavki da ljudima ugradjuju cipove. Niko Nikic iz Niodaklevaca je nekome bitan u smislu da bude cipovan, a vec ima maticni broj, broj licne karte, broj vozacke dozvole, rodni list, mjesto boravka, broj registacije automobila, broj stana i kuce, registovano ime i prezime, zdravstveni karton, pasos, broj telefona, id adresu ako koristi internet a ako je radio sranja ima i dosije o tome.

Druga pretpostavka je da ovime zele pobiti stariju populaciju kako bi smanjili broj stanovnika i olaksali penzione fondove. Zasto? Starise su najmirolljubljivija skupina stanovnista. Redovne platise racuna i kredita. Redovni posjetioci apoteka i doktora. Jedan od glavnih ciljeva farmako industrije je drzanje starisa u zivotu sto duze.

I sta je onda cilj? Pobiti ljude, osigurati da se naredne generacije radjaju autisticne ili pak cipovanje?

Svi ti koji su toliko protiv vakcina su se vec naprimali vakcina od rodjenja. Da ne govorim o tome koliko su se sirupa, praskova i tableta nagutali i koliko ce se tek do kraja zivota nagutati i pelcovati. I te vakcine kao npr protiv djecije paralize i sl spasile su nebrojno mnogo zivota, tako da je malo nekorektno uopsteno govoriti najgore o vakcinama.

O ljudima koji ne vjeruju da virus postoji, ne zelim ni pisati.

Jedini racionalan strah ili nedoumicu koju neko moze imati za covid vakcinu jeste da li je dovoljno ispitana, od kojeg proizvodjaca primam vakcinu, kako djeluje na trudnice tj. da li je i to dovoljno ispitano.

Razumljivo je da nikome nije drago primiti vakcinu o kojoj ti kao prosjecan covjek nemas pojma. Nemas pojma koji je sastojak, kako se pravi a samim tim dobivas sumnju da ce ti nesto lose biti od toga. Ali da nije vakcina ova pandemija bi mogla trajati ko zna koliko, odnijeti ko zna koliko zivota a sta bi tek ekonomiji uradila, to je posebna prica.

Ne vjerujem da je cilj doktorima i strucnjacima koji su mukotrpno radili na ovome, nekoga ubiti, cipovati ili obogaljiti. Moj savjet je da sto vise pratimo naucne studije o ovome i da se izborimo za najbolju mogucu vakcinu koja postoji ako se vec treba primiti.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4122 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/06/2021 : 19:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Dobrodosao!

Ako je suditi po ovom upisu, i vise si nego dobrodosao. U prvoj recenici si sve rekao.

Go to Top of Page

DinkoJ
New Member

257 Posts

Member since 09/11/2018

Posted - 03/06/2021 : 20:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DinkoJ a Private Message
Evo ja se baš jučer cijepio, dobio prvu dozu Pfizera, malo boli ruka na mjestu uboda ali sve drugo OK. Cijepivo je civilizacisko dostignuće te svima se mora omogučiti mogučnost cijepljenja ali isto tako svatko je gospodar svog života i ima pravo odabrati da li će se cijepiti ili ne.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 03/06/2021 : 20:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
Niko ne kaze da se niko od nas od malena nije pelcovao jer nismo imali izbora a roditelji su samo slusali drzavu i radili ono u sta su od te iste vjerovali.
Svako ima pravo da primi vakcinu al fazon je u tome da mediji ne bi trebali siriti paniku, a vecina ljudi je pod strahom. Nikakve vakcine nisu potrebne ljudskom tijelu jer samo prave probleme koji ce se prije ili poslije pojaviti, pitanje je samo vremena. Autizam je nekada bio rijetka bolest a sada se sve vise njih "radja" sa njime. Zanimljivo da se broj autistadora prosirio otkako smo se sve cesce pocinjali cijepiti. I ta najsigurnija vakcina ce biti nista drugo no zamaskirana smrt koju ce ljudi svojevoljno primati.

Jos kada bi se prestali sikirati, jeli zdravu ishranu i manili sranja onda bi imunitet bio daleko bolji i nikakav pfizer, astrazenec ili sputnik ne bi bili potrebni, jer ovako ili onako nisu nam potrebni. Sama brojka oko mrtvih je lazna jer kao sto rekoh, pogines u saobracajki a oni napisu da si umro od covida. Sami testovi su nepouzdani, a da se ne vracamo opet na one slucajeve sa magnetiziranim poljem gdje je primljena vakcina, krvnim ugruscima itd. Ti tzv novi sojevi samo sluze da nam uvale sto vise vakcina, a kada im ponestane drzava za sojeve, onda ce krenuti na gradove, sela, naselja, ulice, sokake, male komsiluke dok na kraju ne budemo napumpani hiljadama raznih cjepiva.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 03/06/2021 : 20:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Covid terapije nisu vakcine.
https://www.bitchute.com/video/DF94VaLrnjOk/

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 03/06/2021 : 21:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf
Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000