Author |
Topic |
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 26/08/2017 : 13:21:25
|
quote: Originally posted by anto
glede oduška,već sam ga dao
Znam, ali to vec zahtijeva citanje izmedu redova, razmisljanje... Javim ti se za dva mjeseca kad skuzim sto si mislio :) |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 26/08/2017 : 13:38:15
|
quote: Originally posted by Mrkva
Meni se vise svidjela Kitaja, ovo mi nije blisko, tako je "frajerski", a ja se ne znam frajerisati. U Kitaji znam da imam posla s luzerima, a ovo su neki nadrealno kul momci, cak i kad to nisu. Moram uzet jos tog Razjarenog pa mi se mozda poslozi i ova Autocesta.
Razjaren je isto više "frajerski". |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/08/2017 : 16:38:35
|
Znam, ali to vec zahtijeva citanje izmedu redova, razmisljanje... Javim ti se za dva mjeseca kad skuzim sto si mislio :)
quote: Originally posted by Poli
Uf, Kitaja bolja od ceste!? Sto jos necu procitati ...
To je zato što ne čitaš između redova
Moram uzet jos tog Razjarenog pa mi se mozda poslozi i ova Autocesta.
Razjarenog obavezno!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 26/08/2017 16:40:50 |
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 26/08/2017 : 17:02:38
|
quote: Meni se vise svidjela Kitaja, ovo mi nije blisko, tako je "frajerski", a ja se ne znam frajerisati. U Kitaji znam da imam posla s luzerima, a ovo su neki nadrealno kul momci, cak i kad to nisu. Moram uzet jos tog Razjarenog pa mi se mozda poslozi i ova Autocesta.
Nisam imao taj osećaj tokom čitanja Autoceste.. Arapin jeste kul, ali nekako prirodno, to mu leži, takav je tip, ima harizmu šta li.. Ali onaj ćoravi plavušan uopšte nije kul, štaviše baš je šonja tokom najvećeg dela stripa. Meni je sama radnja stripa i jurnjava bila kul, ali likovi su mi, svi osim Arapina, bili baš tragikomični - npr ćelavi negativac se trudi da bude kul ali to nije. Onaj čova što je jedini stanovnik u selu je isto ne-kul, čak i oni narkodileri su prilično smotani. Pa i onaj švaler kicoškog izgleda s početka je sve samo ne kul. To je i velika razlika između američkog i francuskog stripa, pa i filma generalno - u američkim se likovi trude da budu kul i šmeksi i u akcionim komedijama a naročito krimićima, dok kod francuza i kad ima jurnjave to se okrene na šalu (Reno, Depardije, Clavije, Taxi...) i likovi ispadnu više tragikomični nego nadrealno kul. Tako i ovde. Baš u maniru francuskih akcionih (tragi)komedija sa primesama drame. PS. Ali sam strip jeste baš onako muški, papučica gasa do daske. |
|
Edited by - Jocko on 26/08/2017 17:07:01 |
|
|
don_draper
Advanced Member
4439 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 22/06/2021 : 17:09:01
|
U zadnji čas nabavljeno, kasno pročitano, ali nema žaljenja. Uz zanimljiv povijesni kontekst (prva europska manga!) ovaj strip mi je jako prirastao srcu. Od samog početka se kreće filmski uz brzo upoznavanje glavnih aktera, a onda kreće akcija iz jako bizarne situacije i proteže se na cijeli strip. Jako je malo trenutaka za uzeti predah jer na putu iz svog gradića ovaj duet susreće nevolju za nevoljom. U maniri filmova ceste osim što se pejzaži izmjenjuju, pojavljuju se svakojaki novi ekscentrici i razne lokalne političke prilike koje Baru vješto dokumentira. Na momente je bilo teško pratiti tko je tko, prije svega zbog Baruovog crteža koji je dosta simplističan, ali funkcionalan u ovakvom stripu. Vrlo dobrog ritma, pun zanimljivih zapleta i s dva glavna aktera koja s vremenom samo rastu u očima čitatelja te brojnim ekscentričnim antagonistima ovaj strip me stvarno ugodno iznenadio i držao me prikovanim za čitanjem koje je proletjelo brzo, ali s užitkom. U konačnici, nedostaje nekoliko finesa za najvišu ocjenu i možda se u pojedinim trenucima mogla naći bolja rješenja za neke situacije, ali to su sve dosta sitni prigovori. 4.5/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6236 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 23/09/2023 : 18:10:31
|
Nakon 15 godina palo je 2.čitanje i dojam je sad puno bolji. U maniri Taxija od Luc Bessona ali malo ozbiljnije. Rolerkoster što bi se reklo, od prve do zadnje stranice. Ima svega - smijesnih, tuznih, brutalnih trenutaka. Tokom čitanja i Karim i Alexandre postanu simpatični, zavole se ti likovi.. Crtež je malo problematičan |
Bond.James Bond. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2538 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
naker
Advanced Member
4801 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 25/09/2023 : 20:33:48
|
Manga na evropski način urađena u fazonu road stripa gde uz obilje humora, seksa i nasilja pratimo suludu jurnjavu belaca, crnaca i arapa po francuskim putevima besa i rasizma.. Ništa više i ništa manje od ovoga, ali strip je ultra zabavan za čitanje. Slažem se sa Cortom da je Kobilin format bolji. Voleo bih čitati još nešto od Barua. |
|
|
Topic |
|