Author |
Topic |
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16990 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5077 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 14/07/2021 : 12:43:06
|
Potajno sam se nadao da ipak NEĆE crtati trećeg Gruču, ali... uzalud |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17810 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 19/07/2021 : 00:19:15
|
Dobar kasapin i ruza vc 173
Pomalo old skul Samo crtez cudan Sta je ovaj jos radio Dorides nikad cuo |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 29/07/2021 : 01:24:25
|
quote: Originally posted by Jocko
Dobra ilustracija Zdravko, pretpostavljam inspirisana naslovnom ''Crna smrt''.
Hvala Jocko. Da, ta naslovna mi je bila inspiracija, tacnije ovaj moj crtez je ustvari omaz toj ilustraciji i artworku sa Iron Maiden albuma "Killers" i "The Number of the Beast", a sam naslov imaginarne epizode je omaz Iron Maiden pjesmi "Murders in the Rue Morgue" (ciji naslov je, opet, inspirisan kratkom pricom E.A Poa ) i Craven Road ulici... |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
Edited by - CZdravko on 29/07/2021 01:30:02 |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2203 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 30/07/2021 : 09:42:02
|
I dalje mi nije jasno sta i koliko ovo znaci italijanima. Od onog sto sam video na fejsu podeljeni su izmedju ljubavi i mrznje :) Pitam se koji li je sledeci Robeov marketinski trik u vezi serijala? Mozda krene povratak zlikovaca kao kod Zagora, ali Dilan i tu nije najsjajniji, vecina je bila na nivou devojke meseca- procitati i zaboraviti :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 30/07/2021 : 13:07:52
|
Znači ovako. Pitaju ljudi zasto naslovna sa Rossijem nije samo varijant. Odgovor: ako vec imas “event” neces ga skrivat po variantima. Pitaju ljudi zasto su stavili Cavenagove naslovnice na zadnju stranicu. Rrobe odgovara: Vasco je najmanje poduplao prodaju. Drugim rjecima, talijanima znaci. Nas boli Q ako su dobre priče. Svi fanovi su nesto uvredljivi danas i misle da su nesto bitno a izgleda da mozda nisu. Odustat od stripa zbog ovakvog necega je glupost. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 30/07/2021 : 13:29:00
|
quote: Originally posted by Deers
Znači ovako. Pitaju ljudi zasto naslovna sa Rossijem nije samo varijant. Odgovor: ako vec imas “event” neces ga skrivat po variantima. Pitaju ljudi zasto su stavili Cavenagove naslovnice na zadnju stranicu. Rrobe odgovara: Vasco je najmanje poduplao prodaju. Drugim rjecima, talijanima znaci. Nas boli Q ako su dobre priče. Svi fanovi su nesto uvredljivi danas i misle da su nesto bitno a izgleda da mozda nisu. Odustat od stripa zbog ovakvog necega je glupost.
Ja bih osobno volio da za svaki strip dobijemo dvije naslovnice. U ovom bih konkretnom slučaju samo obrnuo pa ipak Gigijevu stavio naprijed zbog OKP-a, ali naslovnica više po meni je samo plus.
Bit će zanimljivo vidjeti na što će se odlučiti domaći izdavači kad dođu do ovoga, VČ bi mogao uraditi različite naslovnice kao u Zlatnoj seriji. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Member since 26/01/2011 |
|
Andrey
New Member
British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 13/08/2021 : 14:23:57
|
Interesira me zna li netko koliko brojeva ima DD Superbook, kojeg na našim prostorima izdaje Veseli četvrtak? Odnosno, jel u Italiji završen serijal ili i dalje izlazi. Ako je ranije bilo riječi o toj temi, nisam uspio pronaći. |
---
<b></b> |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 13/08/2021 : 14:26:25
|
quote: Originally posted by El Morisco
Interesira me zna li netko koliko brojeva ima DD Superbook, kojeg na našim prostorima izdaje Veseli četvrtak? Odnosno, jel u Italiji završen serijal ili i dalje izlazi. Ako je ranije bilo riječi o toj temi, nisam uspio pronaći.
Superbook je u Italiji završio 2018. sa brojem 75. |
|
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 13/08/2021 : 23:43:19
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by El Morisco
Interesira me zna li netko koliko brojeva ima DD Superbook, kojeg na našim prostorima izdaje Veseli četvrtak? Odnosno, jel u Italiji završen serijal ili i dalje izlazi. Ako je ranije bilo riječi o toj temi, nisam uspio pronaći.
Superbook je u Italiji završio 2018. sa brojem 75.
Hvala! |
---
<b></b> |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/08/2021 : 00:29:40
|
Sclavi,Brindisi,Ambrosini&Piccatto:Dilan Dog-Užas iz beskraja/Vampiri/Maelstrom! (VČ, DDKI#21)
Pre neki dan,sestra se vraća iz Lidla i kaže da mi je kupila neki strip na akciji;kad ono DDKI#21 - da ne veruješ,dobih na poklon junaka koji mi možda i najviše ide na onu stvar (strip je koštao 200 kinti jer je bio oštećen). Unutra tri priče,koje sam pročitao u nekim zrelim godinama,mada u vreme kad stripa nije bilo ni za lek,pa je sve što je nekim čudom izdato,bilo oberučke prihvaćeno.
I taman sam hteo da vidim kako će mi danas leći te starije priče koje nisu krš kao ove nove - sad sigurno mogu da kažem da je Dilan Dog jedan prosek proseka serijal,pa čak i za Boneli standard.Mislim,moram priznati da me je svaka od tri priče zabavila tokom čitanja,osim što mi je svaki put na kraju prošlo kroz glavu "wtf??". Klasičan slučaj kad uzmeš strip,pročitaš ga i daš dalje.
Jedino što nikako ne mogu da skapiram popularnost koju ima;pogotovu na ovim prostorima.
Za sve tri priče ocena je tu negde između 2.5/5 i 3/5.
ako nekome treba ova knjiga,dobija je na polon od mene. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 16/08/2021 : 15:39:51
|
Uzas beskonacnosti je prvi DD (Vanini izdanje) koji sam ikada procitao, sa 8 godina - posteno me je istraumirao, jer je prica teska porodicna dramurda zamaskirana pod plastom vanzemaljaca. Vampire sam takodje citao u tom periodu. Maelstrom ima primamljivu naslovnicu ali sam je citao prvi put tek pre 4-5 godina, nastavak meni vrlo drage price Zlocin. Kombinacija dve odlicne i jedne dobre (Vampiri) price. Ocito ti serijal uopste ne lezi. Verovatno su ti Dilan i Gruco kao likovi iritantni a prepoznatljiv (crni) humor serijala bezveze? Imamo slican ukus za BD stripove ali se oko Dilana lome koplja, bas me zanima sta ti je u pomenutim epizodama toliko lose. |
|
Edited by - Jocko on 16/08/2021 15:45:48 |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Member since 26/01/2011 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/08/2021 : 22:03:39
|
quote: Originally posted by anto
Sclavi,Brindisi,Ambrosini&Piccatto:Dilan Dog-Užas iz beskraja/Vampiri/Maelstrom! (VČ, DDKI#21)
Pre neki dan,sestra se vraća iz Lidla i kaže da mi je kupila neki strip na akciji;kad ono DDKI#21 - da ne veruješ,dobih na poklon junaka koji mi možda i najviše ide na onu stvar (strip je koštao 200 kinti jer je bio oštećen). Unutra tri priče,koje sam pročitao u nekim zrelim godinama,mada u vreme kad stripa nije bilo ni za lek,pa je sve što je nekim čudom izdato,bilo oberučke prihvaćeno.
I taman sam hteo da vidim kako će mi danas leći te starije priče koje nisu krš kao ove nove - sad sigurno mogu da kažem da je Dilan Dog jedan prosek proseka serijal,pa čak i za Boneli standard.Mislim,moram priznati da me je svaka od tri priče zabavila tokom čitanja,osim što mi je svaki put na kraju prošlo kroz glavu "wtf??". Klasičan slučaj kad uzmeš strip,pročitaš ga i daš dalje.
Jedino što nikako ne mogu da skapiram popularnost koju ima;pogotovu na ovim prostorima.
ako nekome treba ova knjiga,dobija je na polon od mene.
Uf a meni je Uzas Beskonacnosti medju najomiljenijim Dilanovim epizodama. Jocko ju je savrseno opisao. Takodje je i Maelstrom, jako otkacena vise humorna epizoda ali itekako vredna paznja, tu su Vampiri najslabiji (sad ce Deers da se iznervira, on je veliki ljubitelj politickog Sclavija!) ali ocigledno ti ne lezi Dilan Dog kao serijal. Meni taj Sclavijev spoj poeticnosti, filozofije, apsurda i humora bas odgovara. A i crtaci su vrlo dobri! U toj knjizi pogotovo Brindisi/Ambrosini/Piccato! |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 26/08/2021 : 00:15:16
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by anto
ako nekome treba ova knjiga,dobija je na polon od mene.
Uf a meni je Uzas Beskonacnosti medju najomiljenijim Dilanovim epizodama. Jocko ju je savrseno opisao. Takodje je i Maelstrom, jako otkacena vise humorna epizoda ali itekako vredna paznja, tu su Vampiri najslabiji (sad ce Deers da se iznervira, on je veliki ljubitelj politickog Sclavija!) ali ocigledno ti ne lezi Dilan Dog kao serijal. Meni taj Sclavijev spoj poeticnosti, filozofije, apsurda i humora bas odgovara. A i crtaci su vrlo dobri! U toj knjizi pogotovo Brindisi/Ambrosini/Piccato!
Ne znam zašto još uvijek doživljavaš antove ocjene DD-a, pa on je poznat kao jedan od najzagriženijih hejtera ovog serijala, njemu ništa ne valja šteta truda da tu nešto pokušavaš shvatiti i objasniti |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/08/2021 : 00:55:09
|
Istina, antoan je stari dilanomrzac. Mozda mu se svide ove nove Rekijonijeve epizode gde satire Dilana i unistava sve ono sto se nama Sklavijevcima svidja kod serijala. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 27/08/2021 : 23:06:25
|
Pratite li Bruna Brindisija na facebooku? Već neko vrijeme pod hashtagom #jemarricord objavljuje kratke memoare vezano za epizode Dylana koje je on crtao. Ima zanimljivih insajderskih informacija o scenarijima, cenzuriranim vinjetama, easter eggovima itd. Trenutno je na broju 121 gdje možemo, među ostalom, saznati da je radni naziv epizode bio Priča o jednoj noći (pretpostavljam kao pandan broju 43 i 100) |
|
|
Topic |
|