Author |
Topic  |
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 31/07/2021 : 14:49:02
|
quote: Originally posted by jaki Pa je ali dok dođe u HR vjerovatno će biti skuplje.Ali nije u tome stvar.. Neki članovi su pljuvali po LL zato što im je Mister No skup i očekivali su(bez ikakvog razumnog razloga)da Pergamovo izdanje bude bar upola jeftinije.
A dok dođe na novi zeland još je mnogo, puno skuplje? Ili do kupaca kojima je pergam "tu" a libellus tamo negde i treba da dođe? Pergamovo izdanje i jeste duplo i više jeftinije. Ne možeš samo da sabereš 3 pergamova izdanja i porediš cenu sa jednim libellusom jer su 3 zasebna stripa uvek dosta skuplja od jednog integralnog. Umesto toga treba da se zapitaš koliko bi koštalo libellusovo izdanje A4, 98 strana u boji. Problem pri poređenju je HC/SC razlika, ali takvo LL izdanje bez ikakvih korica, znači samo knjižni blok, bi bez problema bilo duplo skuplje. Sa koricama triput skuplje. LL ima kvalitet, tradiciju, izgrađeni renome i zasluženo poverenje kupaca ali takođe i previsoke, abnormalne cene. |
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 31/07/2021 : 14:54:31
|
Pa pitaj one koji su očekivali to. Svatko imalo upućen u temu zna da ne moze biti.Ali bilo je bitno pljunuti na LL. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Posted - 31/07/2021 : 14:56:22
|
quote: Originally posted by dd fan
quote: Originally posted by jaki Pa je ali dok dođe u HR vjerovatno će biti skuplje.Ali nije u tome stvar.. Neki članovi su pljuvali po LL zato što im je Mister No skup i očekivali su(bez ikakvog razumnog razloga)da Pergamovo izdanje bude bar upola jeftinije.
A dok dođe na novi zeland još je mnogo, puno skuplje? Ili do kupaca kojima je pergam "tu" a libellus tamo negde i treba da dođe? Pergamovo izdanje i jeste duplo i više jeftinije. Ne možeš samo da sabereš 3 pergamova izdanja i porediš cenu sa jednim libellusom jer su 3 zasebna stripa uvek dosta skuplja od jednog integralnog. Umesto toga treba da se zapitaš koliko bi koštalo libellusovo izdanje A4, 98 strana u boji. Problem pri poređenju je HC/SC razlika, ali takvo LL izdanje bez ikakvih korica, znači samo knjižni blok, bi bez problema bilo duplo skuplje. Sa koricama triput skuplje. LL ima kvalitet, tradiciju, izgrađeni renome i zasluženo poverenje kupaca ali takođe i previsoke, abnormalne cene.
Nista nisi svatija.
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 31/07/2021 : 15:03:39
|
Prestanite više sa offtopicom. Imate temu o visokim cenama kod LL, a ovde pričajte o izdanju Pergama.
Stvarno ste preterali sa ovim. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19462 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 31/07/2021 : 17:59:29
|
Ajmo kompromis.. Stripovi su jeftini, samo su nam plače premale.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7966 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 31/07/2021 : 20:44:30
|
quote: Originally posted by Stark
Ne želim da zvučim kao Pergamov advokat ali stvarno mi nije jasno kako izdanje u boji na A4 formatu i oko 100 stranica može biti jeftinije od 8€?
Isto pitanje?    |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7966 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 31/07/2021 : 20:51:41
|
A druga stvar da li je bitno samo obojiti klasicne dimenzije ili dobiti isto to na A4 formatu?Valjda M.No zasluzuje da Ferrijev,Disov,Bignotijev crtez blistaju u povecanim kadrovima...Ovo je posebno izdanje i fala Pergamu sto nije nista smanjio vec se pridrzava orginalnog. |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
Anto_123
Average Member

787 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 31/07/2021 : 21:59:13
|
A majketi pa imamo dva izdavača koji su pokrenuli istu stvar u isto vrijeme, pa de se više opredjelite za jednog i onog drugog ostavite na miru bilo Pergam ili LL. ja sam se odlučio za Libellusovo izdanje i ne pada mi na pamet tražiti manu drugom, naprotiv, ukoliko u skorije vrijeme Pergam pokrene nešto što nemam , bit ću mu vjerni kupac.Na drugoj temi svi se ložimo na Veseli kako neda prava za pojedine stripove a sam ih koči, sad imamo dva pa opet ne valja, jel nam to treba i treći ,da nas usreći |
 |
|
Gru
Average Member

839 Posts
Member since 07/01/2014 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11937 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 01/08/2021 : 01:26:10
|
Ja mislim da je najskuplji strip koji posjedujem (u odnosu broj stranica/cijena) Bezdušni od Libelusa. Prelijepe knjižice, ali 42 KM za 64 strane u boji naspram ovih 16 za 98 strana govore koliko je fer pergamova cijena, posebno što je tiraž tu negdje. Na stranu libelusa doduse ide HC, ali sumnjam da HC/SC razlika može napraviti 26 maraka razlike u cijeni. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19462 Posts
Posted - 01/08/2021 : 06:23:52
|
Jeftino, ocekivao sam visu cijenu.. Ta je u rangu Libellusa.. Što god uzeli nečete pogresit, jeftinije nikad Niko na ovim podrucjima nece pilota objavit.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19462 Posts
Posted - 01/08/2021 : 10:43:59
|
quote: Originally posted by jaki
Tko zna?😉
 Jedino da si bio intiman sa Bernardom pa nesto nacuo... Pod intimna mislim sa njim na zuji naravno.. |
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 01/08/2021 : 11:15:44
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by jaki
Tko zna?😉
 Jedino da si bio intiman sa Bernardom pa nesto nacuo... Pod intimna mislim sa njim na zuji naravno..
Kakvi su ovo upisi telleru? Zar moraš s nekim bit intiman da bi s njim popio pivu? Čudni neki običaji vladaju kod vas u Sloveniji 
Iako će bit prije da još nisi ručao, a ovakva vrućina pa čovjek svašta piše  |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3086 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 01/08/2021 : 11:44:56
|
Vjerojatno ću uzeti i LL izdanje, a i Pergamov prvi broj pa ću onda vjerojatno biti pametniji s kojim izdanjem nastaviti dalje.... Nekako u startu dajem prednost ijekavici kad imam izbora, ali ne mora biti presudno. U svakom slučaju puna podrška izdanju |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5218 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 01/08/2021 : 12:50:42
|
Format A4 je obećavajući, pohvale izdavačima, no možda je, s obzurom na A4 format, trebalo raditi nekakvu blažu verziju HC-a (zbog savijanja) |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
desertfox123
Starting Member
45 Posts
Member since 04/06/2012 |
Posted - 01/08/2021 : 14:00:22
|
Prije svega zelim uspjeh novom izdavacu. Cijena vam je veliki plus,dok ce tempo izlazenja biti presudan. Kad bi mogli odrzati tempo od makar jedne sveske mjesecno bilo bi super. Cijena je izuzetno povoljna 20KM/16KM na snizenju. Po meni je povoljnije od Storija za koje sam ocekivao da ce biti regularno 15/12 KM na snizenju. Pergamovci drzim vam fige i kupicu prvo izdanje u znak podrske. Volio bih vidjeti Mikija i Marka isto u kolor izdanju A4 formatu. Ili da izdate vi ili Golconda (ne znam drzi li Veseli Cetvrtak prava na izdavanja Kapetana Mikija i Komandanta Marka). |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14515 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 01/08/2021 : 14:29:23
|
Ja sam se isto dvoumio ispočetka koje izdanje uzeti, malo razmišljao o svim mogućnostima i odlučio da je jedino rješenje ispravno - uzimam od Pergama izdanje Mister Noa, također i od Libellusa! Ipak je to Mister No, poseban junak čije su priče za višestruko čitanje, a imat ću priliku ga čitati na HR jeziku, isto tako i na ekavici - kako je netko spomenuo, nešto poput moderne vezije LMS-a i to još u boji i to na velikom formatu (velike formate baš obožavam!).
Ne shvaćam svađe, frustracije, negodovanja, nestpljivosti oko izlaska i sve ostalo - ja samo mogu reći da sam presretan kad su Pergamovci i Libellusovci najavili Mister Noa, svaki dan se budim sa smješkom. I da ponovim, uzimam Mister Noa od jednih i drugih, neka je obadvoma sretno u izdavanju i da uspiju sve rasprodati. Mister No je jedan od rijetkih junaka za kojeg se stvarno isplati duplati (ako to možemo tako nazvati). I da, cijene oba izdavača su sasvim korektne, nemam nikakvih primjedbi. |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19462 Posts
Posted - 01/08/2021 : 16:00:44
|
Zadnja dva posta dvoje forumasa su za veliki naklon. . Procitajte jih vise puta jer su govorila dva mudra forumasa.. |
|
Edited by - teller on 01/08/2021 16:01:14 |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 01/08/2021 : 17:35:57
|
Ja ću uzeti Pergamov Mister No jer je vjerniji originalu. Jezik mi nije toliko bitan jer sam odrastao na zs i lms pa neću niti primjetiti. Jedino mi je bio malo iznenađujući prijevod jer očito da nam se predstavnici pergama obraćaju ovdje na ijekavici, ali ok... Njihov izborda ne rade na jeziku kojim i pričaju... Puno sreće s pilotom i jednima i drugima. Meni tempo i nije nešto presudan jer ionako imam sve priče u nekoliko verzija. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19462 Posts
Posted - 01/08/2021 : 17:46:06
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Ja ću uzeti Pergamov Mister No jer je vjerniji originalu. Jezik mi nije toliko bitan jer sam odrastao na zs i lms pa neću niti primjetiti. Jedino mi je bio malo iznenađujući prijevod jer očito da nam se predstavnici pergama obraćaju ovdje na ijekavici, ali ok... Njihov izborda ne rade na jeziku kojim i pričaju... Puno sreće s pilotom i jednima i drugima. Meni tempo i nije nešto presudan jer ionako imam sve priče u nekoliko verzija.
 Sa tim da Libellus ima sreče, na lageru sajta stoji jedna velika 0,razprodano več.. Zaželimo srecu jos Pergamu, koliko imaju oni tiraž? |
|
 |
|
desertfox123
Starting Member
45 Posts
Posted - 01/08/2021 : 18:05:51
|
quote: Originally posted by teller
Zadnja dva posta dvoje forumasa su za veliki naklon. . Procitajte jih vise puta jer su govorila dva mudra forumasa..
I ne samo to...recimo Marti Misterija i Dilan Dog u boji 3 u 1 ili Ken Parker u boji, Magicni Vjetar u boji, Price sa Divljeg Zapada u boji.. Kap. Miki je nekih 130 svesaka zajedno( po 100 strana svaka sveska). |
 |
|
desertfox123
Starting Member
45 Posts
Posted - 01/08/2021 : 18:30:26
|
Mislim da je Pergam napisao da je tiraz MNo-a 400 primjeraka po broju. Striparnicama ide otprilike po 50 komada svakog broja, zatim tu su i preprodavci. Sve u svemu, mislim da treba rezervisati svoj primjerak na vrijeme da ne bi bilo na kraju boli glava. A interesantno je da je M.No kolor 3 u 1 jeftiniji od Zagora kolor 3 u 1 kod Libellusa. M.No kosta 208 kuna dok je Zagor na 215 kuna jos sa vecim tirazom. U Libellusu vjerovatno nisu ocekivali da ce se prodavati tako dobro vec su se ravnali prema c/b seriji kojoj je tiraz takodje oko 300 komada trenutno. Ja cu kupovati i Libellusovog i Pergamovog pilota zasad.   |
Edited by - desertfox123 on 01/08/2021 18:36:19 |
 |
|
Topic  |
|