Author |
Topic |
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 09/08/2021 : 06:23:31
|
quote: Originally posted by john connor
Za 30eur po knjizi, u promo periodu, jedino mat sa pozlatom dolazi u obzir.
Koliko se trudiš mogao bi ti Pergam plaću dati. Ili barem strip. I to ispravan..... |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2741 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 09/08/2021 : 09:06:25
|
Pa tebi Libellus ocigledno daje redovito.
Pergam MNo ne planiram kupovati, 8eur za jednu svesku bonelija, 96str, je mnogo, pa makar bio a4, kolor, sta vec... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47303 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/08/2021 : 09:30:58
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by lwood
Hm,moraću to pregledat. U Zagor kolor biblioteci je presjajan papir.
Triba vidit uživo.
najbolji papir za kolor Bonelli je onaj u Republici |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 09/08/2021 : 09:31:49
|
quote: Originally posted by john connor
Za 30eur po knjizi, u promo periodu, jedino mat sa pozlatom dolazi u obzir.
Zlatni mat klasik |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 12/08/2021 : 14:10:06
|
Ljudi, koliko je izasli tih A4 koloraca u Italiji i da li je mozda Pergam najavio da li ce nastaviti c/b ako kolorci stanu? |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
djukak
Senior Member
2942 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 12/08/2021 : 14:21:55
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Ljudi, koliko je izasli tih A4 koloraca u Italiji i da li je mozda Pergam najavio da li ce nastaviti c/b ako kolorci stanu?
Najavljeno je 60 brojeva za sada (ne znam koliko ih je izašlo). Mjesečnim ritmom Pergamu će opet trebati 5 godina, tako da otom potom |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
RaoulDuke
Junior Member
Croatia
454 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 12/08/2021 : 14:55:32
|
Ljudi, koliko je izasli tih A4 koloraca u Italiji i da li je mozda Pergam najavio da li ce nastaviti c/b ako kolorci stanu?
42 broja su izašla u Italiji. Vrlo brzo će se znati kakava je sudbina edicije. |
|
|
paranoid
Junior Member
339 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
RaoulDuke
Junior Member
Croatia
454 Posts
Member since 02/05/2016 |
|
paranoid
Junior Member
339 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
goodpaso
New Member
Serbia
179 Posts
Member since 03/05/2020 |
Posted - 14/08/2021 : 20:56:52
|
quote: Originally posted by JORGE
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by jaki
Daj ti nama 3 u jedan,c/b na roto papiru za 49 kn i mi zadovoljni🙂
Ili...npr. 7 u jedan, c/b na WC papiru za 19 kuna....
Jaki je dobo napisao, upravo kako je i Ken Parker izguran do kraja, cca 3 epizode u kiosk izdanju za 50 kuna. Izdanje odlično, tisak i papir kvalitetni.
A na ovaj pod....ebljivi komentar o wc papiru najbolje je ni ne osvrtati se.
Izgleda da cemo se nacekati Pilota kao trobroj od pocetka za cenu kao Ken Perker... |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11579 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2313 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 17/08/2021 : 09:24:00
|
Kad dođe doba godišnjih, volim ponoviti kakav neupitni klasik. Ovog ljeta je to bila epizoda Dobrodošli u Meksiko, nekad znana kao Plaćenik/U krugu smrti/Dvostruka ucena. Imao sam tu priču u tri raskupusane, požutjele sveske oklijevao s čitanjem, mislio sam da će me to smetati ali priča me odmah uvukla.
Radnju sam bio pomalo zaboravio, ali kako sam čitao tako se polagano dizao veo magle sa sjećanja, omogućujući mi da uvijek budem mali korak ispred priče pa sam uživao u božanskom osjećaju sveznanja i nadmoći, a ujedno sam mogao i bolje ocijeniti kvalitetu vođenja priče i scenaristička rješenja. Sa svakom okrenutom stranicom raslo je zadovoljstvo i divljenje jer je strip krcat brojnim upečatljivim detaljima i zanimljivim likovima i cijelo vrijeme provlači ima taj neki neodoljivi "ko ga jebe" pogled na svijet koji me najviše oduševljava kod Mister Noa, kombinaciju hedonizma i idealizma, prihvaćanja da svijet nije savršen, ali i volje da se bori za svoje ideale.
Mislim, pa ko ne bi htio tako živit? Da te nije briga ima li para ili nema, uživat u životu, pit skupe koktele po hotelima ako treba ali i suprotstavit se i kriminalcima i policiji, pobijedit na aero mitingu, ali i dat pare od nagrade koleginoj udovici iako bi i tebi dobro došle? Odbit pare nekog moćnika jer ti nije simpatičan i uvijek živit po svom?
Osim ovih klasičnih Mister No momenata, ovdje je dana i zanimljiva i informativna slika turizma u povoju, ima ta suprotstavljenost Mister Noa kao slobodara i turističke industrije, ali ne na način da se Mister No sad nešto zgraža ili bori protiv turizma, nego čisto kao neko supostojanje dvije stvari koje mogu ukrstiti put ali nisu iste..
Taj prikaz turizma je ful dobro dan, bio mi je gušt čitati o onim skakačima na kabradi, pa kasinima, hrvačkim mečevima, pa o proslavi dana mrtvih, arhitekturi Asteka - zapravo cijeli strip može funkcionirati i kao retro razglednica Meksika.
Genijalnih detalja koji su me oduševili je bezbroj - ona ružnjikava turistica, Mister No spava na predavanju o arheologiji, pa onaj razbojnik kojem nećak radi u policiji, uzbudljivi uvod sa zračnim mitingom, odnos Mister No - Debra Vinter - Tango Martinez, pa fora sa škorpionom na groblju, ili ono kad Mister No ide dugim putem do hotela :-D
Možda je mana što epizoda završava antiklimaksom - na kraju nema sukoba sa Tangom, ovaj samo nestane sa pozornice i priča zbog toga djeluje nedovršeno, ali jebiga.. ipak je to top priča, jedan od brojnih klasika rane faze serijala. |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 18/08/2021 : 13:06:51
|
quote: Originally posted by pcoro
Možda je mana što epizoda završava antiklimaksom - na kraju nema sukoba sa Tangom, ovaj samo nestane sa pozornice i priča zbog toga djeluje nedovršeno, ali jebiga.. ipak je to top priča, jedan od brojnih klasika rane faze serijala.
Bilo je planova da Tango bude glavni antagonista serijala, ali zbog pravca serijala da obuhvati što više različitih tema, kulutra i odlika južno-američkog kontinenta, odustalo se od te ideje i Tango nije odmakao od svega dva pojavljivanja i jednog camea u Civtellijevom debiju. |
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2313 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 18/08/2021 : 14:50:20
|
Zanimljivo.. možda je i bolje tako, obično se ti glavni antagonisti brzo istroše. Ovako ima jedna ovakva odlična epizoda i svejedno ga se svi sjećamo. |
|
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
387 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 18/08/2021 : 15:38:39
|
Moram priznati da me Mister No Revolucija oduševila u ova dva broja koje je izdao veseli Četvrtak u Obojenom Programu. Novi Jerry je isti onaj stari i čini se da mu šezdesete sasvim dobro leže kao i pedesete. Priče su dobre, teške ali tu i tamo zasija njegov humor. I dalje je stara naivčina, naročito u Kaliforniji kada ga preveslaju na aerodromu, što je fin omaž na njegove čuvene avanture. Nakon Vijetnama, čini se da je sve sjelo na svoje. Tu je pajper, tu je lupanje nogom, dobri stari Bat ali i Kruger koji je opet zasijao u par kadrova koje je preoteo u svom debiju u ovoj inkarnaciji Mister Noa. Scenarista je fino utkao detalje da nas podsjeti o kojem je dobu riječ ali ništa tu nije na silu, sve fino teče i baš bih volio čitati više epizoda ovog pilota u šezdesetim godinama. Crtež je dobar, priča je jaka a ima i omaž mom omiljenom pjesniku Ginsbergu. Preostao je još jedan Obojeni Program sa njegovim avanturama i to će bi baš teško pasti, što neću imati više ovog novog pilota.
|
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13211 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 20/08/2021 : 23:55:36
|
quote: Originally posted by roby05
U biti,ovo izdanje Me.No-a u boji ne bi ni uzima,jer mi je teska bezvezarija imat nesto kao knjigu i na kraju ti pise ono famozno "nastavlja se"!???
Roby, ali tako je originalno zamišljeno da se nastavlja, zašto bi to bilo famozno? Pa meni nema bolje od toga kad se na kraju nastavlja i kad obično bude puno upitnika, onda si uzmem predah i neko vrijeme razmišljam o pročitanom, procesiram ono pročitano i maštam što bi se dalje moglo događati i kako će se MN ovaj put izvući iz nevolje.
Ajde, OK su i kompletne priče, ali koliko su dobre, meni takve knjige predstavljaju i svojevrsni spoiler. Jer kad uzmeš tanju knjigu ili debelu (primjerice MN 71: “Izazov u Pantanalu”), ti točno znaš koliko neka priča ima stranica, nema one neizvjesnosti kao kod stripova koji se nastavljaju gdje (ako ne poznaš serijal) ne možeš naslutiti gdje će točno biti kraj te i te priče, hoće li autor zbrzati sami finiš ili će napraviti neke twistove na kraju i malo to zakomplicirati i rastegnuti u konačnici. Ono, imaš knjigu sa kompletnom pričom od nekih 330 stranica, na 270. stranici MN sve riješi i misliš da je gotovo, ali znaš u sebi da nije gotovo jer do kraja priče ima još 60 stranica
Bar ja tako razmišljam. Kod priča koje se nastavljaju, kad dođemo do kraja, uvijek možemo otići do police, uzeti novu knjigu i nastaviti sa čitanjem. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 20/08/2021 23:56:36 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/08/2021 : 08:54:14
|
I Bonelli je odustao od ideje da se u istom broju završava jedna i počinje nova priča. Rijetko se to događa u novije vrime a najviše na Zagoru. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5116 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 21/08/2021 : 23:08:11
|
Stiglo mi jučer... Friška tura
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
goodpaso
New Member
Serbia
179 Posts
Member since 03/05/2020 |
Posted - 25/08/2021 : 20:42:37
|
quote: Originally posted by RaoulDuke
42 broja su izašla u Italiji. Vrlo brzo će se znati kakava je sudbina edicije.
Sta sprecava izdavace da rokni 3 in 1 kao Ken Parker od pocetka crno belo za iste pare?. Jeste da bi se opet nastavljalo ali bi islo brze i u kontinuitetu. Drzo sam u rukama ovaj br1 kolorac,jeste ok ali da dam 16 eura da bih procitao jednu epizodu je meni mnogo makar kolor makar A4 mada jeste lepo |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11579 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/08/2021 : 00:56:03
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Verovatno sprečava to što Pilot ima slabu prodaju.
Neverovatno mi je da Mister NO ima slabiju prodaju od Marka, Mikija, Bleka, pa i Teksa, Bilija i Bronka i Ken Parkera.
|
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1841 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 26/08/2021 : 02:19:33
|
quote: Originally posted by going going
Neverovatno mi je da Mister NO ima slabiju prodaju od Marka, Mikija, Bleka, pa i Teksa, Bilija i Bronka i Ken Parkera.
Ne mora znacit da ima slabiju prodju, ne kostaju sva prava isto. |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5032 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 26/08/2021 : 03:03:57
|
Pa di si naša Ken Parkera i Teksa Stripovi su vrh vestern produkcije |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 26/08/2021 : 11:45:57
|
Pa kad je Mister No prs'o s devedesetim. Ovi što si nabrojao uglavnom su ostali iste debilane. |
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
Topic |
|