Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 12/08/2021 : 20:55:50
|
Što se ovdje uopšte postavlja pitanje naziva stripa kad je predstavnik izdavača otvorio temu i najavio Taličnog Toma |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Member since 24/10/2019 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2746 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 12/08/2021 : 21:36:58
|
Nijedan naslov stripa nije podeljen kao ovde...ipak je razlog nostalgija, i kako je dozivljen prvog puta...Za one koji su se upoznali kao sa Lucky Luke, njima je to najprirodnije, meni je Talicni Tom, nikako drugacije, zato npr nisam ni uzimao Bukglibova izdanja...a nije mi to to ni na engleskom...isto mi je sa Duskom Dugouskom, verujem da je nekome u Hr to smehotresno... |
Edited by - john connor on 12/08/2021 21:37:23 |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2873 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19034 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/08/2021 : 22:00:24
|
quote: Originally posted by jagodanbg
A sto bi bilo smehotresno? Pa i u HR je bio Dusko Dugousko do 91.
fala bogu dragom da se u Dnevniku nisu setili Ken Parkera nazvati Duško Dugopuško! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 12/08/2021 22:01:00 |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 13/08/2021 : 08:21:03
|
Zanimljivo je kako su i neki Diznijevi junaci na ovim prostorima dobili imena...
recimo, Paja Patak i Šilja, obojica su nazvani po dvojici radnika iz ''Politikine'' štamparije. ''Paja'' je bio oniži i elegantno popunjeniji čikica, dok je ''Šilja'' bio kolega dugajlija.
S druge strane, genijalni su mi bili nazivi za likove iz crtaća ''Rakuni'' onaj glavni negativac mravojed - Ćiral Stipsa i njegov sin Čedomir.
|
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 13/08/2021 : 09:11:21
|
Pa nije. Zekoslav Mrkva je bio i 80-ih u sinkronizaciji Televizije Zagreb. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3837 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 13/08/2021 : 09:29:10
|
quote: Originally posted by VALTER
Pa nije. Zekoslav Mrkva je bio i 80-ih u sinkronizaciji Televizije Zagreb.
Tocno.
Kaj te muci njofra? Bas nabavil te epizode sa nasom sinkronizacijom pa Vito i ja uzivamo. Jedino ne znam jel pametno dijete odgajati na tim nasilinim crticina gdje stalno netko nekom puca u glavu ili eksplodira, u danasnje vrijeme kad su crtici sasvim drugaciji!? Govorimo o dijetetu u dobi od sest/sedam godina. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/08/2021 : 09:38:38
|
Mnogo je opasno tako odgajat dicu. Pogledaj nas šta smo tako odgojeni. Sami psihopati i serijske ubojice. Inače bolje mi je bilo Duško Dugouško od ZM. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 13/08/2021 : 09:49:12
|
Ja s malom gledam starog Zekoslava, Tom i Jerry i He-Man. Računam da san ispa ok, pa što ne bi ona. Još da Sandokana nađem i di mi je kraj.... |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3837 Posts
Posted - 13/08/2021 : 09:58:31
|
quote: Originally posted by lwood
Mnogo je opasno tako odgajat dicu. Pogledaj nas šta smo tako odgojeni. Sami psihopati i serijske ubojice. Inače bolje mi je bilo Duško Dugouško od ZM.
Klasicna pogreska...stvari moras gledati u kontekstu vremena. Nase vrijeme djetinjstva i danasnje vrijeme nisu isti svjetovi. Ja sam s 15 godina sam ili sa susedom (jos mladim od mene) sjeo na bus i otisel na Maksimir na tekmu. Mislis da bi danas to bilo pametno napraviti?
Mali je nakon dva dana Zekoslava, Mirka Zlikovskog i Brzog Gonzaleza pocel loviti sestru s plasticnim nozem po kuci, tako da!? Objasnil sam mu da je crtic jedno a stvarnost drugo, ali nisam pametan kaj je dobro a kaj nije. Medvjedic Pedignton, Zar i Psici u ohodnji su sasvim drugaciji crtici. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/08/2021 : 10:05:16
|
quote: Originally posted by BeaGea Jedino ne znam jel pametno dijete odgajati na tim nasilinim crticina gdje stalno netko nekom puca u glavu ili eksplodira, u danasnje vrijeme kad su crtici sasvim drugaciji!? Govorimo o dijetetu u dobi od sest/sedam godina.
Mnogo je opasno tako odgajat dicu. Pogledaj nas šta smo tako odgojeni. Sami psihopati i serijske ubojice. Inače bolje mi je bilo Duško Dugouško od ZM.
Odgovorio ti lwood.
Ali ovo mi se čini odličnom pripremom za krasne video igrice gdje ideš hodnikom i ubijaš sve što se miče.
Ne živciraj se zbog crtića. Kako god odgajao djecu napravit ćeš pogrešku (to rade svi roditelji bez iznimke, neki više, neki manje).
S druge strane bitno je da se ne drogiraju i da su zdravo. Ostalo kako ispadne ispadne, to je van tvoje moći. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3837 Posts
Posted - 13/08/2021 : 10:08:26
|
quote: Originally posted by prop_ovednik
Ja s malom gledam starog Zekoslava, Tom i Jerry i He-Man. Računam da san ispa ok, pa što ne bi ona. Još da Sandokana nađem i di mi je kraj....
Kcer mi uopce nije bila zainteresirana za te stare crtice. Gledala se Peppa i Hello Kitty. Ali zato danas voli citati Visnju, Hildu, Sestre i gledati anime!!! Zato i nisam siguran trebam li Vitu odgajati na svojoj proslosti ili ga pustiti da zivi u sadasnjosti? |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3837 Posts
Posted - 13/08/2021 : 10:11:16
|
quote: Originally posted by Peyo S druge strane bitno je da se ne drogiraju i da su zdravo. Ostalo kako ispadne ispadne, to je van tvoje moći.
Necemo se sloziti Bit cu sretniji ako zapale nego da piju alkohol. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 13/08/2021 : 10:15:33
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by Peyo S druge strane bitno je da se ne drogiraju i da su zdravo. Ostalo kako ispadne ispadne, to je van tvoje moći.
Necemo se sloziti Bit cu sretniji ako zapale nego da piju alkohol.
Čekaj, pa vidiš da se i Talični ostavio cigarete i sad je sa onom glupom travkom u ustima |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3837 Posts
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1492 Posts
Member since 13/01/2008 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17147 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/08/2021 : 11:23:31
|
quote: Originally posted by BeaGea
Klasicna pogreska...stvari moras gledati u kontekstu vremena. Nase vrijeme djetinjstva i danasnje vrijeme nisu isti svjetovi. Ja sam s 15 godina sam ili sa susedom (jos mladim od mene) sjeo na bus i otisel na Maksimir na tekmu. Mislis da bi danas to bilo pametno napraviti?
Mali je nakon dva dana Zekoslava, Mirka Zlikovskog i Brzog Gonzaleza pocel loviti sestru s plasticnim nozem po kuci, tako da!? Objasnil sam mu da je crtic jedno a stvarnost drugo, ali nisam pametan kaj je dobro a kaj nije. Medvjedic Pedignton, Zar i Psici u ohodnji su sasvim drugaciji crtici.
pogreška,tvoja i današnjih roditelja šta držite dicu pod staklenim zvonom |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
BeaGea
Advanced Member
3837 Posts
Posted - 13/08/2021 : 11:45:43
|
quote: Originally posted by prop_ovednik
Fala ti puno!!!
Nadam se samo da rade povznice. Ne mogu se ulogirati da provjerim ali prije koji mjesec sam poskidal hrpu tih crtica i sve je radilo!
@lwoode Lako je bilo kad je Torcida bila narancasta. Kad danas vidim kako se sjever crni od majica za dom spremnih, naravno da svoje dijete ne zelim tome izloziti. Ustvari zelim ga prije toga pripremite na budale takve vrste. |
Edited by - BeaGea on 13/08/2021 11:56:28 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3837 Posts
Posted - 13/08/2021 : 11:55:25
|
quote: Originally posted by delboj
Ovi današnji crtani filmovi su potpuno negledljivi za nas starije.
Pa nije bas. Super je kaj su danasnji crtici vrlo edukativni! Kung fu pandu sam gledal 10-tak puta koliko je dobra i poucna, a tu je citav niz dobrih dugometraznih naslova od Ledenog doba pa nadalje.
Poanta je samo kaj je to sasvim drugaciji pristup. Kaj je i normalno jer svako vrijeme nosi svoje, i nosit ce! |
Edited by - BeaGea on 13/08/2021 11:58:04 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 13/08/2021 : 13:58:43
|
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuu... Nakon toliko godina kukanja i neprestanih odgovora kolega da drugi drže prava i da se prestanem nadati, ovo sam posve isključio iz mozga. I onda, paf! TALIČNI & ĐORĐE, srpski, latinica, boja, tvrdoukoričeni integrali. Jeste li vi svjesni da ne postoji bolji stripski serijal u Galaktici???? Za duboki svemir ne mogu tvrditi, još nisu sve pregledali
Asteriks mi nikad nije legao, previše mi je bio simplificiran. Ali dobro, to je svakako izvanredan strip, samo eto, do mene je. Ali Talični... Ajme kako dobro! Sjećam se 6. razreda (!!!) kad nam je nastavnik likovnog nešto počeo govoriti o stripovima. Mi odmah Zagor, Blek... A on će: "Rekao sam stripovi, a ne šund. Npr. Talični, Asteriks..." Ja mu na to: "A Alan Ford, druže?" Zavrtio je glavom i pokazao rukom onu gestu u značenju "tako-tako"...
PS Je li sigurno Dimitrijević? Ne smeta da se malo uredi, popravi, modernizira. Da ne govorim o tipfelerima. Ali JEZGRU NE DIRATI NI U LUDILU. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2746 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 13/08/2021 : 14:18:31
|
Dace Bog da je Dimitrijevic.
Ali koliko su ljudi jednokanalni, ako oni tako misle, moraju i svi ostali...covece ako je neko odrastao sa Lucky Lukom, pa njemu je Talicni svakako bzvz...kod nas u Srb samo, i jedino Talicni.
Ali vidis mladi ljudi misle da se TvBg gledao uveliko u Zg, i da je bio Dusko Dugousko, a ne Zekoslav Mrkva, dokazi njemu drugacije... |
|
|
Topic |
|