Znači nema uopće više maxija u Italiji, ukinut je? Nekako mi je promakla ta vijest, misli san da su ga samo smanjili na jednom godišnje. Ako je tako, ipak mi je žao ove edicije jer je ponudila nekoliko vrlo dobrih priča. Ovaj Zagor plus nova edicija mi ne obećava previše.
To ukidanje i premjestanje edicija je potpuno besmisleno ako se ne planira napraviti nista po pitanju sadrzaja. Da je upitati burattinija zasto je ukinuta maxi edicija on pojma nebi imao sto da odgovori. Edicija je realno bila odron, a sada ce se otvoriti neka nova edicija, promijeniti ce se eventualno dizajn naslovnica i broj stranica, a unutra ce opet biti isto smece kao i do sada. Smisao/poanta svega toga?
Znači nema uopće više maxija u Italiji, ukinut je? Nekako mi je promakla ta vijest, misli san da su ga samo smanjili na jednom godišnje. Ako je tako, ipak mi je žao ove edicije jer je ponudila nekoliko vrlo dobrih priča. Ovaj Zagor plus nova edicija mi ne obećava previše.
Promijenio je ime, i izlazit će četiri puta godišnje umjesto dosadašnjih triput, doduše na nešto manjem broju stranica. To je manipulativni psihološki trik koji se u marketingu zove rebranding, kada istoj stvari nadjeneš novo ime i predstaviš kao nešto novo. Gore i opasnije je kada različitim stvarima nadjeneš isto ime pa nešto nepoznato i potencijalno opasno predstaviš kao sigurno i poznato, ali to je za neke druge teme.
Maxi je u italiji jednostavno sa nedavnim poskupljenjem-preskup. Onda se smanji broj stranica,promijeni ime i ubrza tempo 😄 Sad kad je nestalo pravih Maxija moga bi Ludens ubacit koji "lažni".Npr euripsku odiseju?
Pročitao za 50 minuta. Korektna i brza priča, no očekivao sam malo više misterija. Obješanjenja misterija su trebala ići na kraju, a ne već na 90 stranici. Možda stranice umetnute krivim redoslijedom Uglavnom, moglo je to i bolje s obzirom na tematiku i lokaciju priče.
Chiarolla meni klasično dobar, jedino sam primijetio da je na zadnjoj tabli 277. stranice zaboravio liku nacrtati brkove i bradicu.
Chiarolla meni uvijek drag, ima jedan crtež Ramatha u transu za poster. Sama priča na kraju zapletena bespotrebno, previše elemenata ubačeno u zadnju trećinu. Sve u svemu, korektno, lako čitljivo. Ljubavna štorija nedorađena, tako da izgleda malo i na fors ubačena unutra.
Promijenio je ime, i izlazit će četiri puta godišnje umjesto dosadašnjih triput, doduše na nešto manjem broju stranica. To je manipulativni psihološki trik koji se u marketingu zove rebranding, kada istoj stvari nadjeneš novo ime i predstaviš kao nešto novo. Gore i opasnije je kada različitim stvarima nadjeneš isto ime pa nešto nepoznato i potencijalno opasno predstaviš kao sigurno i poznato, ali to je za neke druge teme.
Da, klasican ribrending. Izmislis novu ediciju, numeraciju od #1, a svi ljudi iz nekog razloga vole da imaju prvi broj necega i onda isto sranje podvaljujes pod drugim pakovanjem. Medjutim moram priznati da mi je zao da se maxi ukida. To mi je bila omiljena sporedna Zagorova edicija, mada odavno je to senka onog nekadasnjeg Maxija gde su bile stvarno dobre i vredne price (Dugo putovanje, Napustena utvrda, Ratnici, Marinci, Tajni agenti, Tonkin gnev, Crni osvetnik, cak i nesrecno prevedena Nocna mora na moru mi je bila jako dobra).
procitao ovaj maksi..odlicna prica i jos bolji crtez..jedva cekam nove chiaroline uradke...zagor plus 2 crta chiarola...moram pohvaliti i zamberletija..posle nekoliko losijih prica ova je bas dobra i neka samo tako nastavi