Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Deers
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9464 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17195 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
DOMI
Advanced Member
![](avatars/1081539187.jpg)
Croatia
5133 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 14/07/2021 : 12:43:06
|
Potajno sam se nadao da ipak NEĆE crtati trećeg Gruču, ali... uzalud![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
zeljko
Advanced Member
![](AvatarUpload/egdfthrthrzjthzjth.JPG)
Bosnia and Herzegovina
17842 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 19/07/2021 : 00:19:15
|
Dobar kasapin i ruza vc 173
Pomalo old skul Samo crtez cudan Sta je ovaj jos radio Dorides nikad cuo |
Utabanim stazama ocaja! |
|
CZdravko
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/dyd avatar.jpg)
291 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/41XRrQTcRFL.jpg)
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
|
CZdravko
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/dyd avatar.jpg)
291 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 29/07/2021 : 01:24:25
|
quote: Originally posted by Jocko
Dobra ilustracija Zdravko, pretpostavljam inspirisana naslovnom ''Crna smrt''.
Hvala Jocko. Da, ta naslovna mi je bila inspiracija, tacnije ovaj moj crtez je ustvari omaz toj ilustraciji i artworku sa Iron Maiden albuma "Killers" i "The Number of the Beast", a sam naslov imaginarne epizode je omaz Iron Maiden pjesmi "Murders in the Rue Morgue" (ciji naslov je, opet, inspirisan kratkom pricom E.A Poa ) i Craven Road ulici... ![](icon_smile_big.gif) |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
Edited by - CZdravko on 29/07/2021 01:30:02 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2260 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Barker
Advanced Member
![](AvatarUpload/100 Days Off.jpg)
Fyro Macedonia
4666 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 30/07/2021 : 09:42:02
|
I dalje mi nije jasno sta i koliko ovo znaci italijanima. Od onog sto sam video na fejsu podeljeni su izmedju ljubavi i mrznje :) Pitam se koji li je sledeci Robeov marketinski trik u vezi serijala? Mozda krene povratak zlikovaca kao kod Zagora, ali Dilan i tu nije najsjajniji, vecina je bila na nivou devojke meseca- procitati i zaboraviti :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
vronski 3
Senior Member
![](AvatarUpload/bili.jpg)
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 30/07/2021 : 13:07:52
|
Znači ovako. Pitaju ljudi zasto naslovna sa Rossijem nije samo varijant. Odgovor: ako vec imas “event” neces ga skrivat po variantima. Pitaju ljudi zasto su stavili Cavenagove naslovnice na zadnju stranicu. Rrobe odgovara: Vasco je najmanje poduplao prodaju. Drugim rjecima, talijanima znaci. Nas boli Q ako su dobre priče. Svi fanovi su nesto uvredljivi danas i misle da su nesto bitno a izgleda da mozda nisu. Odustat od stripa zbog ovakvog necega je glupost. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
Beva
Advanced Member
![](AvatarUpload/GrouchoMarx.jpg)
Bosnia and Herzegovina
6210 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 30/07/2021 : 13:29:00
|
quote: Originally posted by Deers
Znači ovako. Pitaju ljudi zasto naslovna sa Rossijem nije samo varijant. Odgovor: ako vec imas “event” neces ga skrivat po variantima. Pitaju ljudi zasto su stavili Cavenagove naslovnice na zadnju stranicu. Rrobe odgovara: Vasco je najmanje poduplao prodaju. Drugim rjecima, talijanima znaci. Nas boli Q ako su dobre priče. Svi fanovi su nesto uvredljivi danas i misle da su nesto bitno a izgleda da mozda nisu. Odustat od stripa zbog ovakvog necega je glupost.
Ja bih osobno volio da za svaki strip dobijemo dvije naslovnice. U ovom bih konkretnom slučaju samo obrnuo pa ipak Gigijevu stavio naprijed zbog OKP-a, ali naslovnica više po meni je samo plus.
Bit će zanimljivo vidjeti na što će se odlučiti domaći izdavači kad dođu do ovoga, VČ bi mogao uraditi različite naslovnice kao u Zlatnoj seriji. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Death-at-sea-bottom.jpg)
Croatia
1824 Posts
Member since 26/01/2011 |
|
Andrey
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/Copy of Botolo.gif)
British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
|
El Morisco
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/00001el morisco.jpg)
Croatia
461 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 13/08/2021 : 14:23:57
|
Interesira me zna li netko koliko brojeva ima DD Superbook, kojeg na našim prostorima izdaje Veseli četvrtak? Odnosno, jel u Italiji završen serijal ili i dalje izlazi. Ako je ranije bilo riječi o toj temi, nisam uspio pronaći. |
---
<b></b> |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 13/08/2021 : 14:26:25
|
quote: Originally posted by El Morisco
Interesira me zna li netko koliko brojeva ima DD Superbook, kojeg na našim prostorima izdaje Veseli četvrtak? Odnosno, jel u Italiji završen serijal ili i dalje izlazi. Ako je ranije bilo riječi o toj temi, nisam uspio pronaći.
Superbook je u Italiji završio 2018. sa brojem 75. |
|
El Morisco
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/00001el morisco.jpg)
Croatia
461 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 13/08/2021 : 23:43:19
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by El Morisco
Interesira me zna li netko koliko brojeva ima DD Superbook, kojeg na našim prostorima izdaje Veseli četvrtak? Odnosno, jel u Italiji završen serijal ili i dalje izlazi. Ako je ranije bilo riječi o toj temi, nisam uspio pronaći.
Superbook je u Italiji završio 2018. sa brojem 75.
Hvala! |
---
<b></b> |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21384 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/08/2021 : 00:29:40
|
Sclavi,Brindisi,Ambrosini&Piccatto:Dilan Dog-Užas iz beskraja/Vampiri/Maelstrom! (VČ, DDKI#21)
Pre neki dan,sestra se vraća iz Lidla i kaže da mi je kupila neki strip na akciji;kad ono DDKI#21 - da ne veruješ,dobih na poklon junaka koji mi možda i najviše ide na onu stvar (strip je koštao 200 kinti jer je bio oštećen). Unutra tri priče,koje sam pročitao u nekim zrelim godinama,mada u vreme kad stripa nije bilo ni za lek,pa je sve što je nekim čudom izdato,bilo oberučke prihvaćeno.
I taman sam hteo da vidim kako će mi danas leći te starije priče koje nisu krš kao ove nove - sad sigurno mogu da kažem da je Dilan Dog jedan prosek proseka serijal,pa čak i za Boneli standard.Mislim,moram priznati da me je svaka od tri priče zabavila tokom čitanja,osim što mi je svaki put na kraju prošlo kroz glavu "wtf??". Klasičan slučaj kad uzmeš strip,pročitaš ga i daš dalje.
Jedino što nikako ne mogu da skapiram popularnost koju ima;pogotovu na ovim prostorima.
Za sve tri priče ocena je tu negde između 2.5/5 i 3/5.
ako nekome treba ova knjiga,dobija je na polon od mene. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
Jocko
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/41XRrQTcRFL.jpg)
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 16/08/2021 : 15:39:51
|
Uzas beskonacnosti je prvi DD (Vanini izdanje) koji sam ikada procitao, sa 8 godina - posteno me je istraumirao, jer je prica teska porodicna dramurda zamaskirana pod plastom vanzemaljaca. Vampire sam takodje citao u tom periodu. Maelstrom ima primamljivu naslovnicu ali sam je citao prvi put tek pre 4-5 godina, nastavak meni vrlo drage price Zlocin. Kombinacija dve odlicne i jedne dobre (Vampiri) price. Ocito ti serijal uopste ne lezi. Verovatno su ti Dilan i Gruco kao likovi iritantni a prepoznatljiv (crni) humor serijala bezveze? Imamo slican ukus za BD stripove ali se oko Dilana lome koplja, bas me zanima sta ti je u pomenutim epizodama toliko lose. |
|
Edited by - Jocko on 16/08/2021 15:45:48 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Death-at-sea-bottom.jpg)
Croatia
1824 Posts
Member since 26/01/2011 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/08/2021 : 22:03:39
|
quote: Originally posted by anto
Sclavi,Brindisi,Ambrosini&Piccatto:Dilan Dog-Užas iz beskraja/Vampiri/Maelstrom! (VČ, DDKI#21)
Pre neki dan,sestra se vraća iz Lidla i kaže da mi je kupila neki strip na akciji;kad ono DDKI#21 - da ne veruješ,dobih na poklon junaka koji mi možda i najviše ide na onu stvar (strip je koštao 200 kinti jer je bio oštećen). Unutra tri priče,koje sam pročitao u nekim zrelim godinama,mada u vreme kad stripa nije bilo ni za lek,pa je sve što je nekim čudom izdato,bilo oberučke prihvaćeno.
I taman sam hteo da vidim kako će mi danas leći te starije priče koje nisu krš kao ove nove - sad sigurno mogu da kažem da je Dilan Dog jedan prosek proseka serijal,pa čak i za Boneli standard.Mislim,moram priznati da me je svaka od tri priče zabavila tokom čitanja,osim što mi je svaki put na kraju prošlo kroz glavu "wtf??". Klasičan slučaj kad uzmeš strip,pročitaš ga i daš dalje.
Jedino što nikako ne mogu da skapiram popularnost koju ima;pogotovu na ovim prostorima.
ako nekome treba ova knjiga,dobija je na polon od mene.
Uf a meni je Uzas Beskonacnosti medju najomiljenijim Dilanovim epizodama. Jocko ju je savrseno opisao. Takodje je i Maelstrom, jako otkacena vise humorna epizoda ali itekako vredna paznja, tu su Vampiri najslabiji (sad ce Deers da se iznervira, on je veliki ljubitelj politickog Sclavija! ) ali ocigledno ti ne lezi Dilan Dog kao serijal. Meni taj Sclavijev spoj poeticnosti, filozofije, apsurda i humora bas odgovara. A i crtaci su vrlo dobri! U toj knjizi pogotovo Brindisi/Ambrosini/Piccato! |
|
swamp thing
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(157).jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 26/08/2021 : 00:15:16
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by anto
ako nekome treba ova knjiga,dobija je na polon od mene.
Uf a meni je Uzas Beskonacnosti medju najomiljenijim Dilanovim epizodama. Jocko ju je savrseno opisao. Takodje je i Maelstrom, jako otkacena vise humorna epizoda ali itekako vredna paznja, tu su Vampiri najslabiji (sad ce Deers da se iznervira, on je veliki ljubitelj politickog Sclavija! ) ali ocigledno ti ne lezi Dilan Dog kao serijal. Meni taj Sclavijev spoj poeticnosti, filozofije, apsurda i humora bas odgovara. A i crtaci su vrlo dobri! U toj knjizi pogotovo Brindisi/Ambrosini/Piccato!
Ne znam zašto još uvijek doživljavaš antove ocjene DD-a, pa on je poznat kao jedan od najzagriženijih hejtera ovog serijala, njemu ništa ne valja šteta truda da tu nešto pokušavaš shvatiti i objasniti ![](icon_smile_big.gif) |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/08/2021 : 00:55:09
|
Istina, antoan je stari dilanomrzac. Mozda mu se svide ove nove Rekijonijeve epizode gde satire Dilana i unistava sve ono sto se nama Sklavijevcima svidja kod serijala. |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 27/08/2021 : 23:06:25
|
Pratite li Bruna Brindisija na facebooku? Već neko vrijeme pod hashtagom #jemarricord objavljuje kratke memoare vezano za epizode Dylana koje je on crtao. Ima zanimljivih insajderskih informacija o scenarijima, cenzuriranim vinjetama, easter eggovima itd. Trenutno je na broju 121 gdje možemo, među ostalom, saznati da je radni naziv epizode bio Priča o jednoj noći (pretpostavljam kao pandan broju 43 i 100) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|