Author |
Topic |
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 09/09/2021 : 09:41:27
|
Ma pusti supermaćuhicu, preosjetljiv je :p
Uostalom, ako ga je strip koji prvenstveno želi biti provokativan isprovocirao da ostavi takav komentar, znači da je strip uspio upravo u onome što mu je i bio cilj, zar ne? ;) |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10347 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1945 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 09/09/2021 : 11:28:24
|
quote: Originally posted by supermark
1/10 Jedan od najgorih stripova koje sam pročitao Hrpa nebuloza koje ne bih stigao pobrojati da iskoristim cijeli godišnji odmor A trenutno imam pravo na 60 dana godišnjeg
A Supermen sav realan bez nebuloza? |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 09/09/2021 : 12:36:52
|
Dopustite čovjeku da mu se nešto ne sviđa, je li to toliko teško? Koji vam je bog? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1407 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 20/09/2021 : 10:26:13
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by Peyo
Baš me zanima kako bi onda SM ocijenio Tezukinog Swallowing the Earth?
https://tezukaosamu.net/en/manga/267.html
Meni taj nije sjeo nikako. Bio parodija/komedija ili ne svejedno.
Glavni lik loče poput Superhika, a ima tu svega i svačega udrobljenog ...
Ovaj opis radnje na linku što si stavio me zaintrigirao.
Tezukin humor je po mome malo čudan. Isto u Budi. Rekao bih, da zbog kulturnih razlika između nas i Japanaca. |
www.maconcomics.com |
|
|
don_draper
Advanced Member
4349 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 26/09/2021 : 20:58:32
|
Tezuka ne prestaje očaravati, što mi je bilo da sam ga tek nedavno počeo čitati. Ovaj put sve u jednoj (podebljoj) knjizi. Priča je puna kontroverzi i od samog početka najavljuje da se moramo pripremiti na svašta. Obrata ne nedostaje, ali ono što je glavni forte je što je ovo miks više žanrova koji odlično funkcionira! Ima tu dramatike, povijensog konteksta, kriminala, akcije i momenata humora. Sve je to jako dobro izbalansirano ako se priviknete na ritam i nekonvencionalnost (bar za tadašnja vremena) pojedinih dijelova. Osjeća se da je ovaj strip nešto posebno, ali cijelo vrijeme na jedan jasan i lako čitljiv način (baš kao Buddha). Ono što mi se sviđa, osim sjajno razrađene akcije i napetosti koja tjera da se strip što brže pročita, jest ta mračna i relevantna problematika glavnih likova. Daje materijala za razmišljanje i cijelom glavnom zapletu daje određenu težinu. Crtež je vrlo dobar i smatram da od viđenih mangi, Tezuka ima jedan od najboljih i meni osobno najprijemčivijih vizualnih izričaja. Nekonvencionalno, dramatično, nabrijano, ludo, ambiciozno, kontroverzno, a opet lucidno i sjajno upakirano, ovaj strip ne pada u svom ritmu i cilja na najvišu stepenicu i ne podbacuje. 5/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
Edited by - don_draper on 26/09/2021 21:19:15 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
don_draper
Advanced Member
4349 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 26/09/2021 : 21:20:13
|
quote: Originally posted by Paka01
Crtež ne prestaje razočaravati?
Ups, ispravio grešku, ne znam što mi se motalo po glavi tada Tezuka je s pravom nazvan ocem mangi |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10347 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 26/09/2021 : 22:36:13
|
Sjajno je što je Fibra uspjela objaviti toliko Tezukinih naslova.
Pretpostavljam da će doći na red i Phoenix serijal koji sadržava neka od ponajboljih Tezukinih djela. |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 10/11/2021 : 18:40:54
|
Prvi susret sa Tezukom je bila jedna kratka priča u Q stripu. Prvi dojam se i dalje drži: izvrsno pripovijedanje i crtež koji me nekako žulja. Kao da je svjestan da je na vrhu vlastitog umijeća i da je već brendiran, crta iste karikature iako ne mora. Pati se gdje treba lepršati. Pročitao sam još par Tezukinih stripova, nijedan nije loš ali me nijedan nije odvalio.
Adolf mi je bio super jer nema previše boleština. Buddha mi je najbolji i to ne samo zato što kritika kaže da je remek djelo. Zanimljiva tema, odlična izvedba. Čeka drugo čitanje, prvo je bilo sa skena i to poprilično davno. Oda Kirihitu je na mahove bezrazložno mučna i nije mi na listi za kupovinu.
Za UW mi se na početku činilo da namjerava preispitivati krivicu. Je li psihopat kriv ili su krive vrlo čiste i jasne okolnosti koje su ga stvorile? Ubrzo je postalo jasno da je strip obična tko-će-koga napetica što je sasvim OK. Rasplet i kraj je na žalost na razini osrednje epizode Scooby-Dooa tako da će MW na bubanj.
Ali nisam gotov sa Tezukom, nisam baš toliko lud! Shvatio sam da sam čitao samo gekige do sada, probat ću neki Tezukin strip za klince. Ayako ću pažljivo izbjegavati nako što sam čuo da je mučniji od Ode Kirihitu. Imam dovoljno muke i ovako, hvala. Naravno, pročitat ću Phoenix, taman će ga netko reprintati prije nego crknem. Možda me nešto od navedenog pukne pa mi Tezuka postane jasan. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 02/01/2022 : 16:42:22
|
Odličan strip, iako je sam kraj (zadnjih 20 strana) predvidiv, kao što su mnogi već rekli. Tokom čitanja prošla me je više puta jeza na tablama gde se vidi i opisuje Mičiov karakter i čisto zlo koje se nalazi u njemu. Ne znam za druge, ali me u tim trenucima Mičio jako podseća (kako likom, tako i mimikom) na Dodža iz Lokota i ključa. S obzirom na to kad su dela nastajala, verovatno je korektno reći, ako je došlo do sličnosti, da su se Džo Hil i Gabrijel Rodrigez tu ugledali na Tezukinog Mičia.
p.s. ima li negde da se nabavi Oda Kirihitu 1? |
|
|
Topic |
|