forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Danas je posljednji dan...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

pcoro
Senior Member

Croatia
2281 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/09/2021 : 21:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ja bi to čitao! Samo, teško će bit dobar kao ovaj prvi dio. Sve je lakše kad si mlad!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/09/2021 : 22:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Glupa kurva koja se ne srami ispričati, da je glupa kurva, nema pojma o crtanju i iz toga uradi sasvim pristojan alter strip koji budi ćuđenje.

Izgleda se i tako može živjeti i na kraju čak postati umjetnik. Životinjska volja za životom je svakako prisutna. Imala je i sreće da ispriča svoje, mnogo droljama koje su imale posla sa mafijozima vjerovatno negdje trunu kosti.

Svakako više volim Julie Doucet iz feminističke emancipacijske stripovske priče.

A ti si ka neki umjetnik?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 16/09/2021 22:33:37
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 00:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
O tome neka drugi govore.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 17/09/2021 : 01:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Ja bi to čitao! Samo, teško će bit dobar kao ovaj prvi dio. Sve je lakše kad si mlad!

lakše okrećeš leđa sreći, baš te briga s kim ćeš leći

na 362 strane bavi se ljubavnim trouglom: ulli voli georga ali "nisu fizicki kompatibilni", dok strasna veza sa kimom preti da je proguta

kratak privju: https://www.theparisreview.org/blog/2019/06/19/how-i-tried-to-be-a-good-person/
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1594 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/09/2021 : 07:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Na stranu umjetnost, nije ni meni crtež ludilo, ali glupa kurva?

Da je radila gluposti, slažem se, tko nije u toj dobi. Kurva? Pa dosta su je iskorištavali, nije bio njezin svjesni izbor.

Također nigdje ne vidim da strip pokušava biti pretenciozan i zagovarati žensku emancipaciju.

Edited by - Kerempir on 17/09/2021 08:04:11
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3516 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 17/09/2021 : 08:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Macon tako razgovara. Za njega su tenisači crnci iako imaju svoje ime a uspješne autorice glupe drolje i sl.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/09/2021 : 09:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Pa normalno. Kad Konan i Dylan jebu sve po spisku onda su kult i poezija. No kad žena to napravi i jasno osudi i iskritizira samu sebe onda je kurva kurvetinska.
Ovakvi kao Macon koji od dvije kile stripa vide samo jebanje nisu niti svjesni da svojim komentarima otkrivaju više o sebi nego o stripu.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2281 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 17/09/2021 : 09:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by pcoro

lakše okrećeš leđa sreći, baš te briga s kim ćeš leći

na 362 strane bavi se ljubavnim trouglom: ulli voli georga ali "nisu fizicki kompatibilni", dok strasna veza sa kimom preti da je proguta

kratak privju: https://www.theparisreview.org/blog/2019/06/19/how-i-tried-to-be-a-good-person/

Da, vidio sam da je to radnja. Moram priznat da mi se tako neš odmah manje sviđa, više volim čitat o lakomislenim klinkama nego o ljubavnim trokutima, takva tema me odma ispuni nelagodom. Ali je izvrsno pogođena, čak i ako je autobiografska. Tu je sad taj neki ženski emancipacijski momenat plus još erotski sukob crno - bijelo, ali i mozak-kita, ono, interesantno, provokativno! To je prava stvar, to bi diglo prašinu, a ne ove kmečalice šta objavljuje VBZ!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 11:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir

Na stranu umjetnost, nije ni meni crtež ludilo, ali glupa kurva?

Da je radila gluposti, slažem se, tko nije u toj dobi. Kurva? Pa dosta su je iskorištavali, nije bio njezin svjesni izbor.

Također nigdje ne vidim da strip pokušava biti pretenciozan i zagovarati žensku emancipaciju.

Normalno, da zagovara žensku emancipaciju. Ženska ide gde hoće i radi šta hoće a u međuvremenu diže noge ako ji je tako stalo. Nemojte o kakvim osjećajima kao motivacijom za to.

Kako je teško pogledati malo iza gornjeg layera i videza?

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 17/09/2021 12:01:57
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 11:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Macon tako razgovara. Za njega su tenisači crnci iako imaju svoje ime a uspješne autorice glupe drolje i sl.

Neko može biti crnac i top tenisač. Neko može biti glupa drolja i uspješna autorica.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 11:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Pa normalno. Kad Konan i Dylan jebu sve po spisku onda su kult i poezija. No kad žena to napravi i jasno osudi i iskritizira samu sebe onda je kurva kurvetinska.
Ovakvi kao Macon koji od dvije kile stripa vide samo jebanje nisu niti svjesni da svojim komentarima otkrivaju više o sebi nego o stripu.

Bezsramna otkrivenost u bilo kojem mediju mi je interesantna samo ako je još dodan specialni kontekst. U tom stripu je specialni kontekst lutnja po Italiji bez para. Arapin budučnosti ima interesantni kontekst život u Siriji i poslednja knjiga nije tako interesantna jer se odvija u Francuskoj (djelimično je spašava otkriveno o školi iz pozicije đaka).

A jedni baš ne možete bez naljepnica za koje nemate osnova. Kad sam napisao glupa drolja, to nema veze sa mojim stavom do muškaraca koji skaću po ženama (kurvira? ne znam šta je muški ekvivalent drolje). Konan i Dylan su mi prenaivni, dok ovaj strip ima prljavu realističnu priću i zato mi je životniji (iako je likovno lošiji).

Ovakvi kao ti neka me poštede svoje gluposti.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 17/09/2021 12:26:12
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3516 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 17/09/2021 : 11:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Srami se Macone.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 11:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Sramim se te.

Rasist si ti, ne ja. Rijeć crnac ima za tebe automatsko negativno značenje dok za mene ima neutralno. Ne znam, kako se crnac kaže na negativni način, kao što je recimo na engleskom par riječi black (man) i nigger. Upotrebio sam black man.

Dojadilo mi je, da se glupost izražava kao pamet, osjetljivost, pravdoljubje ili šta ja znam več. Navikao sam, da vas ima mnogo. Ali prvo i najviše ste društveni konformisti (jer niste glupi u svemu).

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 17/09/2021 11:59:55
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 17/09/2021 : 12:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Odjodlaj nam "Dao bi 100 Amerika".
Umjetniče od kurca.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 12:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Koji kurac si ti?

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 17/09/2021 12:05:09
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 17/09/2021 : 12:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koji kurac si ti?

Dok ne odjodlaš "Dao bi 100 Amerika", ili barem "Svega će bit al prijatelja neće" neću s tobon pričat.
Ajmo macone, jodlaj.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 12:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Nemam pojma, šta ti to znači.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/09/2021 : 12:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@Macon: ok, malo si se objasnio. Što ne znači da ti je isticanje autoričinog "kurvarluka" u prvi plan baš bogznakakav komentar budući da je to sastavan dio stripa. Ispada da bi ona bila manje kurva i strip bi bio još bolji da je izostavila eksplicitne dijelove.
A što se tiče moje gluposti- ovakav kao ja kaže OK

Bok, kako si.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 17/09/2021 : 12:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemam pojma, šta ti to znači.

Čekaj, jesi Slovenac ili nisi?
Koga ti zajebavaš.
Koliko ja znan, svi Slovenci znaju jodlat, žene in se zovu Mojca, i svi znaju kompletan opus Jasmina Stavrosa.
Ti si biće onaj "Ja se kličem Meho" Slovenac.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1413 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/09/2021 : 12:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Mi imamo jednog dj-ja sa imenom Jasmin Starwars.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1594 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/09/2021 : 13:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Ne znam odakle ova ostrascenost, a i ne kužim očito internu spiku o crnim tenisačima (btw slažem se da crnac nema pogrdnu konotaciju, više bi to bile rijeci poput crncuga, majmun i sl) niti me iskreno zanima pa ću se zadržati samo na svome dijelu.

Prvo, nigdje nisam vidio kroz strip spike o girl power i sl., samo dvije pankerice koje u svojoj mladosti-ludosti misle da je cijeli svijet njihov i dupeta im htjela vidjeti malo mora. Nikakve skrivene agende tu nema.

Drugo, što se tiče kurvanja ili nisam toliki moralni puritanac i sklon olako osuđivanju da ako jednom zajebes, zajebo si za cijeli život. Ulli je napravila greške, iskreno ih je razotkrila, ne s namjerom da se opravda, već da prizna da je radila gluposti i podvukla je crtu nakon toga i nastavila dalje ne dopuštajuci da je to determinira za ostatak života.

Uglavnom dalje ne mislim sudjelovati na ovom topicu s obzirom na trenutnu razmjenu uvreda, a i generalno strip mi je u najboljem slučaju tek ok kako sam i napisao u prvom postu i nije me toliko dirnuo, bilo pozitivno bilo negativno, da opravdavam svoje impresije. Naravno, vrijedi i obratno.

Edited by - Kerempir on 17/09/2021 13:25:47
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10352 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 17/09/2021 : 13:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Mene više zanima iz kog razloga je ovaj strip rasprodan.

Da li to znači da se kod nas formirala publika koja voli ovakve stripove i spremna ih je kupiti ili su neki drugi razlozi.

Naime, puno vrjedniji i kvalitetniji stripovi još nisu rasprodani ili su se duže prodavali.

P.S. Ako je riječ crnac uvredljiva, onda je uvredljiva i riječ bijelac.
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1482 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 17/09/2021 : 13:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Ovaj je, koliko pamtim, bio i dosta reklamiran, Ulli je imala i veliki intervju u jutarnjem (ako griješim, ispravite me). Možda je to diglo popularnost. Nije ovo nešto loše, ali daleko mi je od top kvalitete. Pročitao jednom, više neću.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 17/09/2021 : 15:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Mene više zanima iz kog razloga je ovaj strip rasprodan.

Da li to znači da se kod nas formirala publika koja voli ovakve stripove i spremna ih je kupiti ili su neki drugi razlozi.

Naime, puno vrjedniji i kvalitetniji stripovi još nisu rasprodani ili su se duže prodavali.

P.S. Ako je riječ crnac uvredljiva, onda je uvredljiva i riječ bijelac.

Jedan od razloga je sigurno i to šta su ovaj naslov otkupile kljižnice. Ne virujen baš da su se po knjižarama ljudi tukli za svoj primjerak.
Ovaj strip definitivno nije za tebe.
Poprilično san siguran da ćeš ako ga ikad pročitaš ostavit negativan komentar.
Još san sigurniji da autoricu nećeš nazvat glupon kurvon.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10352 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 17/09/2021 : 16:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Pročitat ću ga ziher pa ću ostaviti utiske.

Vjerujem da je ovo za jedno čitanje i nikad više pa me tim više čudi rasprodanost (namjerno nisam naglašavao knjižnice da nikoga ne iziritiram).

Jedini strip od Fibre koji me je odbio od čitanja (nakon 70 do 80% pročitanih Fibrica) je zasad J.C (i to do daljnjega, dat ću mu još jednu šansu).
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000