Author |
Topic  |
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 20/09/2021 : 12:15:12
|
ATLANTIC CITY (1980.): Ne znam je li to od previše slušanja Springsteena - koji je inače u pjesmama često obrađivao Atlantic City - ali protagonisti ove krimi romant. drame, sa svojim snovima, nadama, iluzijama i svakodnevicama koje su zaglibile u kaljuži prošlosti, dok se prisjećaju davne slave... Koji žele postati instant pobjednici i doći do lake zarade, što ih često odvodi u pogibelj... Bez daljnjeg su podsjetio na ono mračnije razdoblje Springsteenovog stvaralaštva (Nebraska, Darkness on the EOT...), koje mi je ujedno i najdraže.
Pa je zato moj dojam, vjerojatno, pomalo i subjektivan, ali ovo jest jedan sasvim pristojan film, potpomognut odličnim ulogama Burta Lancastera i Susan Sarandon. Nema ovdje junaka ni pobjednika, a možda čak ni likova koji će se gledatelju svidjeti, bilo da je to zbog njihove bešćutnosti, gluposti, patetike ili nevjerojatne naivnosti. Ali kao kolaž isprepletenih životnih priča, koje oživljavaju Atlantic City s kraja 70-tih, film itekako funkcionira. 8/10 |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4070 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 20/09/2021 : 14:21:31
|

Nije to loše ali je dosadno. Cage odličan. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12232 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
BeaGea
Advanced Member

4070 Posts
Posted - 20/09/2021 : 18:19:29
|
Navodno je i na konju, nakon Unforgivena. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 20/09/2021 : 20:08:34
|
quote: Originally posted by going going
Da li ste videli trejler za poslednji film Klinta Istvuda? Cry Macho izlazi krajem godine u bioskope i na HBO Max. Nakon sto me je The Mule razocarao, nemam neka prevelika ocekivanja iako jako volim Istvuda i kao glumca i kao reditelja
Trejler? Gledao sam cijeli film. Bojim se da ces ostati razocaran, ali i kapa do poda velikom majstoru, s obzirom da ima 91 god. Film je inace patetican sa losim glumcima. Jedina svijetla tacka je Clint, mada bi uloga pasala bolje nekom ko ima maksimalno 60 godina. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4070 Posts
Posted - 20/09/2021 : 20:39:30
|
Da li ste videli trejler za poslednji film Klinta Istvuda? Cry Macho izlazi krajem godine u bioskope...
Malo ti informator kasni ;)
Ja upravo rezerviral karte za srijedu. Napokon neki film koji vrijedi kina. Nisam bil od zadnjeg Tarantina. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12232 Posts
Posted - 20/09/2021 : 20:44:28
|
Ma ja video poster na kom pise 23. novembar, kad sad uzeo i proverio na netu vidim film izasao pre neki dan. Ne pratim sta je novo u domacim bioskopima od pre Korone. Tj. od Festa prosle godine. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7616 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts
Posted - 22/09/2021 : 10:59:56
|
quote: Originally posted by Shaner
Morao sam se tjerati da ostanem budan, a to mi se desilo svega nekoliko puta u životu. Šteta.
Ja sam imao osjećaj kao da gledam maraton kontroverznih reklama iz modne industrije i nakon pola sata sam prihvatio da nisam u trendu. |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
Edited by - bonjovi4ever on 22/09/2021 11:00:30 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4070 Posts
Posted - 22/09/2021 : 22:43:45
|
Cry Macho 3/5
Snimil je Clint puno malih drama i ovo jedna nizu. Nekoliko klintizama i fotografija najjaci su aduti, ali mozda su i jedini. Sve u svemu, film nece pobrati lovorike. Tesko ce zadovoljiti i one koji ga vole. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7616 Posts
|
going going
Advanced Member

Serbia
12232 Posts
Posted - 24/09/2021 : 19:54:42
|
Evo za sve ljubitelje Nikolasa Kejdza! Prenosim sta kaze instagram stranica gromade filmske i slazem se u potpunosti s njima!
https://www.the-sun.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/09/NINTCHDBPICT000681881310.jpg
,,Ritam vozi i ne staje kod Kejdžmena, juče-danas je u leopard pantalonama napravio osrednji haos u nekom hotelu u Las Vegasu, ima na netu i snimak. Svedoci događaja su to ovako prepričali za štampu:
"Bili smo u tom baru kad smo primetili čoveka za kog smo isprva mislili da je pijani beskućnik. Ponašao se sumanuto. Šokirali smo se kad se kasnije pokazalo da je to Nikolas Kejdž. Bio je potpuno razvaljen, svađao se s osobljem i šetao je bos. Osoblje nam je reklo da je pio tekilu i viski. Vikao je na ljude i pokušavao da se potuče, a zatim su ga nadležni zamolili da ode. Bio je toliko pijan da je jedva obuo japanke pre nego što su ga ispratili. Na kraju ga je jedan od gostiju restorana odveo kući" - rekli su prisutni.
Ništa čovek zapravo nije posebno loše ni učinio, malo popio, šta će, jedino istinski sramotno u priči je što ove drukare uopšte nisu ni prepoznale Kejdža dok im nisu saopštili ko je.
Uostalom, sve ovo apsolutno isto je radio u istom Vegasu pre 25 godina, samo pred kamerama i još je uzeo Oskara za to. Život imitira umetnost, Nikola obrće igrice i tako iznova i iznova. Kraljina."
|
 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts
Posted - 26/09/2021 : 10:49:44
|
CRY MACHO (2021.): Mali film kojem dojam podiže odlična uloga kokota. Pretjerali su s Clintom u ponekim scenama, jer jednostavno je prestar, mada je i dalje frajer stare garde. Jedna topla ljudska priča, s dobro doziranim humorističnim trenucima, a koja može proći pod preporuku ako se ne očekuje ništa spektakularno. Kaže Clint za jednog murjaka: Isuse, taj da ima mozak bio bi opasan! :D 6.5/10
GHOST SHIP (2002.): Gledao sam ovaj horor kao dečec, dok smo puno sjedili pred mojim starim, glomaznim televizorom i opijali se do obnevidjelosti. Pročitao sam nedavno da je u njemu jedna od najboljih horor scena ikad - tj. više puta je navođena kao takva - i koja mi je donekle ostala u sjećanju. Pa rekoh da obnovim dojmove. I da, uvodna scena je zaista prava poslastica za ljubitelje horora: prekooceanski brod, mjesečina, orkestar i gomila osakaćenih tijela oslonjenih jedni na druge u samrtnom grču, dok se crijeva dotjerane gospode prosipaju palubom. Ostatak filma je rutinski odrađen, ali ima neku draž, osobito kad se u flashbacku razotkriva sudbina koja je zadesila putnike, ali i ubojice. U konačnici poprilično zabavan horor. 6.5/10
FLASHPOINT (1984.): Mladi Treat Williams i Kris Kristofferson u akc. trileru o pronađenom novcu. Dosta dinamično snimljeno i scenaristički zanimljivo povezano u završnici, iako možda poprilično nevjerojatno prezentirano. Ali nazovimo to autorskom slobodom, da sad ne spojlam glavni misterij filma. 7/10
PROMISING YOUNG WOMAN (2020.): Iznenađujuće dobar triler koji je u raspletu ipak pomalo razočarao. Ne pratim pretjerano te današnje mlade glumice, ali Carey Mulligan je ovdje rasturila. Ne znam ni zašto sam očekivao krvoločniju, eksplozivniju završnicu - možda zato jer ovakvi filmovi obično tako i završavaju - ali ovdje se očito išlo na što realističniji pristup. Samo što je to u konačnici ispalo nekako mlako, mada je vjerodostojno prikazano da su ljudi, osobito u današnje vrijeme, ispod sve te drečave vanjštine najobičnija govna, seratori i kukavice; manipulatori koji svojim spletkama i nehumanošću jedni druge čine poremećenima. 8/10 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/09/2021 : 11:20:04
|
Evo za sve ljubitelje Nikolasa Kejdza! Prenosim sta kaze instagram stranica gromade filmske i slazem se u potpunosti s njima!
https://www.the-sun.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/09/NINTCHDBPICT000681881310.jpg ... Život imitira umetnost, Nikola obrće igrice i tako iznova i iznova. Kraljina."
Nedavno je jedna izuzetno intelignetna osoba napisala ovo:
quote: Originally posted by Jedna izuzetno inteligentna osoba
U posljednje vrijeme je vidljivo da ima botova koji pokusavaju da od Cagea naprave neku vrstu kralja trasha, dakle kult. Ne palite se na to, njegovi filmovi su sranje, kao i njegova gluma.
|
 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts
Posted - 27/09/2021 : 07:39:59
|
THE BALLAD OF LITTLE JO (1993.): Vestern drama inspirirana istinitom pričom o Josephine Monagan, koja je oko 30 godina živjela na svom imanju prerušena u muškarca. Režiser i scenarist su si, bez daljnjeg, dali podosta slobode u smislu da su na istinitom segmentu - mlada žena protjerana iz bogataške obitelji jer se poseksala i zatrudnila s fotografom - gradili baladu o Jo. Suzy Amis donekle jest uvjerljiva u ulozi muškarca, ali koliko god da se trudila, ipak u njenom izgledu ima previše ženstvenosti. Stvarnoj Josephine je ta transformacija uspjela jer, po pitanju izgleda, nije bila baš nešto lijepa, čak je bila i podosta muškobanjasta (koliko sam uspio vidjeti iz nekoliko njenih slika). Mada u stvarnosti neke mještane, koji su je desetljećima poznavali, nije uspjela zavarati (ili je barem pobudila sumnju), nije teško povjerovati da se, čak i na popisu stanovništva, vodila kao muškarac (točnije dva puta kao muškarac i jednom kao upitnog spola). Vjerojatno joj je krajem 19. stoljeća, živeći na izoliranom imanju, ovako nešto i moglo poći za rukom. I ovdje zapravo leži jedini problem filma: ispada da je Josephine baš sve uspjela prevariti (osim Kineza koji je baš živio s njom i "Gandalfa" koji je vidio pismo njene obitelji). No, film unatoč tome obiluje prelijepim panoramama, a sadrži i jednu iznimno potresnu i neočekivanu scenu, koja se dugo zadržava u mislima. Vrijedi film pogledati, barem onima kojima ne smeta sporiji tok radnje i mogu prihvatiti ponešto naive. 7/10 |
 |
|
koze123
Average Member

975 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 29/09/2021 : 20:32:27
|
Ghost Ship mi je kad sam imao svega 12 godina pustio porodični prijatelj - malo je reći da se uvodne scene sećam do danas, i to u detalje. Jebo ga pas, samo to mogu reći.
Promising Young Woman je odličan film. Ne sviđa mi se taj radikalno feministički narativ, koji je u ovom filmu na momente eksplicitan a na momente implicitan. Jedini muški lik koji nije potpuno govno je Molina, dok su svi ostali muškarci predstavljeni kao ološ. Očekivao sam da će Keri izgubiti na kraju i to bi mi još pojačalo tu feminističku ideju koja je od starta prisutna, no završilo se kako se završilo. Sama završnica se ni meni ne sviđa, no ONA scena, kao i generalno dijalozi u filmu su na jako visokom nivou, odličan triler. Pisao sam o filmu ako se ne varam ranije, ali i od mene preporuka, isto neka osmica.
|
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7616 Posts
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9562 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/10/2021 : 07:59:55
|
James Bond. Ok je, zabavio me i nije mi izgledao da ima praznog hoda. Strašno je koliko film padne u zadnjoj trećini. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4627 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 07/10/2021 : 23:55:02
|
Many Saints of Newark
Kao veliki fan Sopranosa nisam mogao odoljeti odlasku čim prije u kino da ovo pogledam. Moram priznati da sam očekivao više od filma u odnosu na krajnji dojam koji sam stekao. Kao što je upućenima već poznato, ovo nije priča o postanku Tonyja Soprana (kako se reklamiralo ponekad), već je ovdje centralna figura Dick Moltisanti (inače otac Cristophera). Dickie kao glavni lik nema ni izbliza karizmu i karakterno-moralno sivilo kakvo je krasilo Tonyja Soprana u seriju. Dojma sam da je dosta slabo karakteriziran i da se zbrda-zdola upotrijebila sva sila filmskih klišeja o gangsterima da bi dobili jednog generičnog glavnog lika. Sporedni likovi su ovdje većinom od ranije poznati likovi iz serije što daje određenu nostalgičnu notu, ali često ispadne podosta tragikomično i previše svrsishodno. Ipak pohvale idu sinu Jamesa Gandolfinija za pojavu kao mlađa verzija Tonyja. Neki likovi (Livia Soprano) su, pak, premalo korišteni i baš kao Dickie nedovoljno "duboki". Ono što mi je nedostajalo u ovoj seriji je autentični sopranovski crni humor. Bilo je par pokušaja ovdje, ali sve je ispalo više kao neslana šala. Glavni nedostatak filma je zapravo to što fali fokusa. Nakon odgledanih 2 sata da me netko pita o čemu se film radi, ne bih znao dati konkretni odgovor. Malo je to priča o Dickieju, pa malo priča o Newarku, pa malo obiteljska drama, pa malo priča o odrastanju, sve skupa nekako siromašno sadržajem, a razduljeno u formi. S druge strane je previše neuvjerljivo i nefokusirano da bi ispao neki panoramski pogled na Newark iz tih vremena. Što bi se reklo film je "ni na nebu, ni na zemlji", totalno neopredjeljen. Imam osjećaj da su kreatori ovdje ustuknuli pred formatom filma pa odustali od brojnih ideja jer nisu mogli koristiti luksuz kakav im je prije 22 godine ponudio format serije. To je rezultiralo time da filmu često fali radnja i djeluje kao popunjavanje vremena. Prestrogo bi bilo ovo uspoređivati sa serijom, ali pošto su kreatori isti onda se ipak može prigovoriti nestrukturiranost i manjkava odrađenost. Na onoj pozitivnoj strani je to što stvarno udara nostalgija i ima mnogo easter eggova za fanove serije. Ima i u interakcijama likova bljeskova kvalitete, ali sve je to daleko od HBO-ove serije. Sve u svemu, nisam nezadovoljan što sam utrošio 2 sata na ovo jer ovaj film ipak donosi ovaj pomalo zaboravljeni žanr u kina. Ispunjava neke osnovne uvjete za takav žanr, ali pored takvih genijalaca šteta je da ovo ispada kao neka generična krimi drama. Definitivno bih volio da su se odlučili na što će otpasti veći dio runtimea i tako dali neki čvrsti temelj radnji i motiv koji će se prizivati u sjećanje kad se bude pričalo o ovom filmu. |
I sell the fact that I can't be bought |
Edited by - don_draper on 07/10/2021 23:57:07 |
 |
|
Topic  |
|