forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Пергам / Pergam
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 44

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14178 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 21/10/2021 : 15:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Ediciju 3/1 plaćao bih i na kiosku 20km, a kamoli ne u striparnici. Jedva čekam!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/10/2021 : 16:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by mladjo

Ja bih MrNO 3 u 1, HC, na mjesečnoj bazi za 49 kn sa promo periodom od tri tjedna za 29 kn.

Išlo bi k'o alva, naročito ove preko 200.

Odma počet sa dvista i eto formule😉

Te bi išle i na tjednoj bazi

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

SPQRoma
Average Member

Italy
973 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 21/10/2021 : 21:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navaho
Pergam nisam spomenuo.

Ako nisi skontao, na temi si o Pergamu.

Kako ljudi smarate, to je smiješno više.

HOKA-HEY
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2948 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 22/10/2021 : 08:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Jedino sto nisam nasao za ove 3u1, da li ce to biti Bonelli format ili isto A4 kao kolorci? Racunam (i nadam se) da obicni Bonelli format, svejedno origi Bonelli ili ovaj nas "domaci" skraceni.

Boneli format.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 22/10/2021 : 11:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stark

quote:

quote:

quote:

[quote]Originally posted by jaki

[quote]Originally posted by Stark

Koliko je ovo malo manje skupo izdanje?

valjda desetak eura...

Pa to je značajno jeftinije u odnosu na LL, a ne ''malo manje''...

Ok, nikad mi matematika nije išla ali kako?

Libellus promo cijena 87 kn po epizodi ( 3u1 = 260 kn )
a s obzirom da je sve otišlo po promo ( -20% ) onda je 69 kn po epizodi ( promo 3u1 = 208 kn ).

Pergam 1 = 75 kn ( ako je točno što piše Jakša da toliko košta )
Jel Pergam u tvrdom uvezu?

Kako je to, u bilo kojem od dva slučaja, jeftinije? I to "značajno" jeftinije! Kako?
Ne pitam za prijatelja, mene zanima.

Ono, zaboli me ali... stvarno jel' do nabijanja postova ili...?

Nisam ni ja prijatelju baš neki matematičar, zato sam i otišao u pravnike.

Znači Libellus je oko 30 eura ako računamo sa popustom, je li tako?
Pergam se očekuje oko 10 eura cijena, je li tako?

Znači razlika u cijeni je 20 eura, odnosno 200%.

Možda mi različito valorizujemo novac, i ja to poštujem, ali takva razlika je za mene značajna. HC mi ne igra nikakvu ulogu, štavište ne podnosim ga u Bonelli izdanjima, ali to su opet moji subjektivni razlozi.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 22/10/2021 : 12:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valjda desetak eura...

a s obzirom da je sve otišlo po promo ( -20% ) onda je 69 kn po epizodi ( promo 3u1 = 208 kn ).

Kako je to, u bilo kojem od dva slučaja, jeftinije? I to "značajno" jeftinije! Kako?

Možda mi različito valorizujemo novac, i ja to poštujem, ali takva razlika je za mene značajna. HC mi ne igra nikakvu ulogu, štavište ne podnosim ga u Bonelli izdanjima, ali to su opet moji subjektivni razlozi.

S razlogom si otišao u pravnike....

Libellus je 30 Eura za 3 epizode, Pergam 10 Eura za jednu epizodu u lošijem pakiranju i sporijem tempu...

Si, sada... ?
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 22/10/2021 : 12:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Inače kolekcionarski Bonelli zaslužuje i dolazi u obzir jedino samo u HC-u, sve ostalo što se mene tiče možete i na tariguzu izdavati...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/10/2021 : 13:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Jedino samo kazes... zanimljivo. Reci nam vise.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 22/10/2021 : 13:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

Inače kolekcionarski Bonelli zaslužuje i dolazi u obzir jedino samo u HC-u, sve ostalo što se mene tiče možete i na tariguzu izdavati...

A tako nešto postoji? Boneli? Ma daj nemoj me zasmejavati. Strip je da bude tariguz.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 22/10/2021 : 13:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:

A tako nešto postoji? Boneli? Ma daj nemoj me zasmejavati. Strip je da bude tariguz.

Ne bi vjerovao - postoji. Ali ima vremena za tebe. Bitno je da se trudiš.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7805 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 22/10/2021 : 13:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Niko nije spomenuo kolor izdanje, već ovo šta će ići 3 u 1, c/b, tako da rasprava nema smisla, pogotovo što se još ni ne zna koliko će koštati ovo izdanje od pergama. A, da će biti jeftinije od libelusa, i to barem duplo, to stoji...
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 22/10/2021 : 13:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Jedino samo kazes... zanimljivo. Reci nam vise.

Više ? Pa ti ni ovo kraće nisi razumio.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/10/2021 : 13:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

Niko nije spomenuo kolor izdanje, već ovo šta će ići 3 u 1, c/b, tako da rasprava nema smisla, pogotovo što se još ni ne zna koliko će koštati ovo izdanje od pergama. A, da će biti jeftinije od libelusa, i to barem duplo, to stoji...

Nisi u pravu... baš suprotno. Pričali smo i uspoređivali cijene kolornih izdanja koje imamo na tržištu.
Tek kasnije je krenulo “preusmjeravanje” na još uvik nepostojeće izdanje koje već ima postojeću cijenu... možda. Dakle, pretpostavka je da će, kao i sva Izdanja iz susjedstva biti jeftinije i apsolutno nitko to ne spori... kupovat će se ono što je bliže afinitetu ili novčaniku konzumenta... samo se vraćam na pravničku logiku😜 ( vidi post iznad ) koja po deafultu kaže kako je kolor “znatno” jeftiniji... E pa nije!

Svaka daljnja rasprava je samo sukob mišljenja i nikad se na ovom forumu suprostavljene strane neće naći na istom tragu. Ali to me nije briga.

Najnormalnije sam tražija matematičko pojašnjenje “znatno” jeftinijeg izdanja ( tek sam iz petnaestog puta položija matematiku na faksu😬😉 )... ispostavilo se da su ( osim mene ) još neki platili ispit iz matematike.🤣

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/10/2021 : 13:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valjda desetak eura...

Uh, ako ovako računaš pravničke usluge...😉
Šalim se, tri epizode su kod Libellusa za te novce. Ali dobro... nastavljamo u revijalnom tonu.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/10/2021 : 13:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Stark je pitao Jakija koliko košta ovo novo 3 u 1 crno-bijelo Pergam izdanje, na što je Jaki odgovorio valjda deset eura. Stark je komentirao da je to značajno jeftinije, a kasnije je nastala zabuna oko kolor izdanja.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 22/10/2021 : 14:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Stark je pitao Jakija koliko košta ovo novo 3 u 1 crno-bijelo Pergam izdanje, na što je Jaki odgovorio valjda deset eura. Stark je komentirao da je to značajno jeftinije, a kasnije je nastala zabuna oko kolor izdanja.

Opet ti prevodiš što je drugi mislio...

Od čega znatno jeftinije ?

Pa kod LL c/b je koncept totalno drugačiji .

Ali iskreno i treba biti jeftinije, pa to je kao da neko kaže Zastava je jeftinija od Mercedesa, pa je zar bi trebalo biti drugačije ?

Edited by - logo111 on 22/10/2021 14:09:05
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/10/2021 : 14:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

O čemu vas dvoje?
Pričamo o ovom 3 u 1(bar ja)
I o nedostatku kiosk/jeftinog Mr Noa tipa 3 u 1 za 49 kuna.

Jakijev post s prethodne stranice koji svi ignorirate.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/10/2021 : 14:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali iskreno i treba biti jeftinije, pa to je kao da neko kaže Zastava je jeftinija od Mercedesa, pa je zar bi trebalo biti drugačije ?

Ne briga me za te stvari, ne zanima me ni jedno ni drugo izdanje niti planiram kupovati.

Ako je tebi isti strip samo zbog korica nekoliko kategorija lošiji, šta da ti kažem, uživaj u koricama.

Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 22/10/2021 : 14:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala Beva, ja o tome i govorim

Mislio sam da smo kolor izdanje već raspravili i apsolvirali, sada kada su izašle slike 3/1 cb izdanja imamo novu temu i na nju se i odnosi moj komentar.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27176 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/10/2021 : 14:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Stark i Beva za 5 a ostali na popravni

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 22/10/2021 14:23:31
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27176 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/10/2021 : 14:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Cijenu sam lupija odoka jer otprilike toliko i koštaju i golcondini 3u1 Bonelli stripovi.
Sigurno će imat svoju publiku jer ipak (ako bude takva cijena)će biti puno povoljniji od LL koji (ako se ne varam)nije još ni došao do tih epizoda.
Mene Mister No baš i ne zanima.
Rado bi nabavio neke Disove rane priče u kiosk varijanti ali zasebno a ne s 3u1.Zbog toga nisam ni Magičnog kupova ni od LL ni od PG.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 22/10/2021 : 14:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne briga me za te stvari, ne zanima me ni jedno ni drugo izdanje niti planiram kupovati.

Ako je tebi isti strip samo zbog korica nekoliko kategorija lošiji, šta da ti kažem, uživaj u koricama.

Naravno da je u kolekcionarski bitno određeni primjerak imati u što boljem izdanju i što boljoj opremi (korice,papir, prijevod ..)
Pa nisam te vidio baš da si "pametovao" Markosu zašto određena izdanja koja su bila odlično odrađena izdaje u još boljoj opremi, stavlja u kolekcionarske kutije...
Što je, nemaš "muda" ili si licemjeran.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/10/2021 : 14:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
hahahahha kakav cirkusant....pa sad ti s njim vodi dijalog :)

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/10/2021 : 14:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da je u kolekcionarski bitno određeni primjerak imati u što boljem izdanju i što boljoj opremi (korice,papir, prijevod ..)
Pa nisam te vidio baš da si "pametovao" Markosu zašto određena izdanja koja su bila odlično odrađena izdaje u još boljoj opremi, stavlja u kolekcionarske kutije...

Ja nemam problema s cijenom Libellusa, za mene su preskupi i ne mogu ih sebi priuštiti. Srećom me uglavnom ne zanimaju stripovi koje izdaju pa sam tu miran.

Nisam kupio nijedno Fibrino superluksuzno izdanje, to me ne zanima. Uvijek ponavljam da ću radije kupiti SC izdanje istog stripa jer mi je tako jeftinije. Ako je tehnički OK urađeno i solidnog prijevoda, uvijek biram jeftinije. Logika mi je kupiti više jer sve što kupim pročitam, manje mi je važno kako izgleda u kolekciji, to je sekundarno.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17247 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/10/2021 : 15:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja nemam problema s cijenom Libellusa, za mene su preskupi i ne mogu ih sebi priuštiti. Srećom me uglavnom ne zanimaju stripovi koje izdaju pa sam tu miran.

Nisam kupio nijedno Fibrino superluksuzno izdanje, to me ne zanima. Uvijek ponavljam da ću radije kupiti SC izdanje istog stripa jer mi je tako jeftinije. Ako je tehnički OK urađeno i solidnog prijevoda, uvijek biram jeftinije. Logika mi je kupiti više jer sve što kupim pročitam, manje mi je važno kako izgleda u kolekciji, to je sekundarno.

Mislim da je ključno ovo. Što kupiš treba i pročitati.
Go to Top of Page
Page: of 44 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000