Interesuje me gde mogu da nađem podatke u koliko primeraka su izlazili stripovi i revije u exyu interesuje me mikijev zabavnik,mikijev almanah, veliki Miki što je izlazio pre, ćao strip, strip/rock 81,82..., Alan Ford stripoteka, biserstrip, asterksov zabavnik, gigant, LMS, zs, eks... Da ne nabrajam dalje sve što je izlazilo, makar otprilike ako neko zna bila bi zahvalna
PROSEČNI TIRAŽI - OOUR "Izdavačka delatnost", Dnevnik U periodu od januara do jula (1981), prosečni štampani tiraži (ukupan tiraž podeljen sa brojem izlaženja, odnosno tiraž po jednom broju):
Krajem 70-tih godina ‘Zabavnik’ je štampao prosečno 450.000 primeraka. Početkom devedesetih štampali smo oko 250.000 (tri izdanja bez slovenačkog), a sad se to svelo na desetinu", objašnjava za "Vreme" Zefirino Grasi, glavni i odgovorni urednik "Politikinog Zabavnika"
Hebote koji tiraži….na što je to spalo danas…ako neki strip izgura 1000-3000 na našim prostorima, to se vj smatra vanserijskim. Mislim da su se kod nas npr Fibrini mrtvaci prodali u tiražima preko tisuću komada sa reprintima, ali Mrtvaci su fenomen. Ebat ga, vremena se mijenjaju…u rukama mulaca nekad stripovi, danas mobiteli.
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Hvala vam svima dobila sam podataka i više nego što sam očekivala pogotovo za dnevne novine i časopise i to me je interesovalo ali nisam htela da pitam posto je forum o stripu Ako neko ima još neke tabele linkove nek postavi
Hvala vam svima dobila sam podataka i više nego što sam očekivala pogotovo za dnevne novine i časopise i to me je interesovalo ali nisam htela da pitam posto je forum o stripu Ako neko ima još neke tabele linkove nek postavi
Ne znam da li ovo može biti od koristi (35., 81. do 89. str.):
Hebote koji tiraži….na što je to spalo danas…ako neki strip izgura 1000-3000 na našim prostorima, to se vj smatra vanserijskim. Mislim da su se kod nas npr Fibrini mrtvaci prodali u tiražima preko tisuću komada sa reprintima, ali Mrtvaci su fenomen. Ebat ga, vremena se mijenjaju…u rukama mulaca nekad stripovi, danas mobiteli.
To sam i ja pomislio, danas su druga vremena,a samim time i drugačije generacije koje su u međuvremenu stasale. Drugi su prioriteti,a ne uzeti strip u ruke,pročitati ga,pa složiti na svoje mjesto i razmjenjivati-guštati u tome...