forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/10/2021 : 18:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Shaneru, kakav s Pasolinijem?

Nedavno pogledal Teoremu. Zanimjiv razvoj događaja. Tajanstveni stranac dolazi na imanje i redom zavodi prisutne, seks kao terapija tj. okidaca za promjenu u razmisljanju!!!

Pogledao sam jedino Salò o le 120 giornate di Sodoma (dva puta) i to je stvarno nešto posebno. Svakako imam u planu pogledati još njegovih radova, uključujući i Teoremu.

Pročitao sam i jednu zbirku njegove odabrane poezije, koja me je, kao nekoga kome poezija generalno ne leži, ugodno iznenadila. Tu je i (izuzetno zanimljiva) knjiga Nešto napisano Emanuelea Trevija koji isprepliće priču o svom radu u zakladi Pier Paolo Pasolini s onom o Pasolinijevim posljednjim danima i radom na posljednjoj knjizi pod imenom Petrolio. Imam doma još dva Pasolinijeva romana, ali nikako da dođu na red.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 27/10/2021 : 19:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
O, pa cestitam. Pasolini je svestran i vrijedi ga upoznavati. Na zalost sam se zadrzal samo na filmovima i stvarno mi je uzitak gledati ih.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 28/10/2021 : 13:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao skoro nista od svih tih Marvel adaptacija, ali kako je klinac malo stariji bacamo pogled i na te stvari :)
- Venom (prvi deo) - sad mi je jasno zasto nisam ni hteo da gledam sve te Marvel adaptacije :D
- Deadpool (prvi deo) - ok, nesto je ipak ok za pogledati, ovi Ryani su bas dobri glumci (oboje)

Pa se onda krenuli relaksirati sa remake-om Aladdina. Meni je crtic iz '92 jedan od omiljenih ikad ( a video igra je jedina koju sam uz Supaplex sumanuto igrao dok mi ne bi plavi duhovi (ili pokretne makaze, jelte) igrali pred ocima kad krenem da spavam).
Tako da, kakav god bio film , on ce imati prolaz kod mene. Will Smith je vise nego pristojan kao duh, Aladin i Jasmin su solidni, jedino su se opasno zajebali u kastingu za Jafara.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!

Edited by - Barker on 28/10/2021 13:34:24
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 30/10/2021 : 21:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote

Plejada poznatih glumaca ali film jedva vrijedan pažnje. Zanimljiva je Orsonova uloga Roberta Fultona ili pak de Sice kao pape Pia VII., a tu je i Claudia Cardinale i brojni drugi. Svi pod režiserkom palicom Abela Gancea, cijenjenog francuskog filmaša. Austerliz nije prvi njegov filmski susret s Napoleonom, još 1927. (33 goodina ranije) snimil je (tehnički) vrlo zanimljiv film Napoleon. U filmu se služil tehnikom triptiha tj. spajanja tri slike u jednu, kaj film svrstava u jedan od prvih prikazanih u širokom formatu (iako se ova tehnika ne prihaća kao široki format, službeno). Film se odnedavno nalazi na Netflix platformi, a ima i naše podnaslove.

Vidim da se pojavljuje sve više europskih klasika na Netflixu i svi skoro imaju naše podnaslove. Filmovi Abela Ganza, Godarda, Carola Reeda baš vesele!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/10/2021 : 22:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Neizmerno simpatičan film. Ništa više od toga, ali svejedno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 30/10/2021 : 22:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Je, obavezno pogledati! Baš pozitiva od filma...

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/10/2021 : 22:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Caknut. :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/11/2021 : 18:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Da stavim i ovdje, meni je ovo prvi glas.
Da jedva čekam bi bilo malo reći.

Evo meni osobno bi bilo drago da to bude...hmmm, James Gunn, on se pokazao kao dobar akcijsko humoristični redatelj.
Luc Besson bi isto došao u obzir, ali mislim da je kvaliteta njegovih filmov apočela opadati.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4631 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 01/11/2021 : 19:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Malo sam i ja sad progoogleao o toj temi
Luca Bessona mislim da mozemo prekriziti jer su ga Jodorowsky i Moebius tuzili da je Peti element djelomicno plagijat Inkala.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/11/2021 : 19:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

Malo sam i ja sad progoogleao o toj temi
Luca Bessona mislim da mozemo prekriziti jer su ga Jodorowsky i Moebius tuzili da je Peti element djelomicno plagijat Inkala.

I izgubili na sudu jer je mislim Moebius imao prste u Petom Elementu...biće neka šupska posla.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/11/2021 : 20:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Cronenberg?

A mogao bi Villeneuve.

Nego...

The Darkest Film Shoots in History
https://www.ranker.com/list/dark-film-shoots/christopher-shultz

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/11/2021 : 21:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

The Death of David Cronenberg
https://www.imdb.com/title/tt15482624/

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 01/11/2021 : 22:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Vidim Cronenbergu bilo dosadno u lockdownu.

Što se tiče adaptacije Inkala, izuzetno sam skeptičan. Još bi moglo proći da ga radi Alejandro himself, ali bojim se da je prestar za to. Gaspar Noé? Leos Carax? Terry Gilliam? Sestre Wachowski?

Nego, je gledao tko Titane? Možda bi Inkala trebalo dati baš Juliji Ducournau.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1637 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/11/2021 : 09:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Riders of Justice (2020)

Izvrsna crna komedija s Mads Mikkelsenom u glavnoj ulozi. Ne sjećam se kad sam se ovako dobro nasmijao. Red nasilja, red drame, red komedije i galerija uvrnutih likova. Preporuka ipo.

Pogledao u zadnjih par dana 2 puta. Prvo zato jer se zna da je dvaput dvaput... A drugo, zato što je to baš jako dobar film, ali danski pa možda neće biti svima u fokusu.
Ne bih rekao da je to "crna komedija". To je izvrsno napravljen mix 3 vrlo jasna žanra, ali spretno isprepletena: psihološka drama, akcija i komedija. Nema puno ovakvih filmova, niti ovakvih situacija. Prava je majstorija voditi toliko likova kroz film i dovesti ih sve u jednu zaokruženu cjelinu. Poslastica!
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1789 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 05/11/2021 : 12:47:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
"Why Modern Movies Suck - They Are Written by Children"

https://youtu.be/CQ92cggLMx8

Kao dodatak i podrška gore rečenom, evo jednog starijeg "intervjua" koji nam otkriva mnogo:

https://youtu.be/iIY5b1JMvGs

Thought's the slave of life, and life Time's fool.

Edited by - ridiculus on 05/11/2021 12:48:48
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1131 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 05/11/2021 : 13:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Da stavim i ovdje, meni je ovo prvi glas.
Da jedva čekam bi bilo malo reći.

Evo meni osobno bi bilo drago da to bude...hmmm, James Gunn, on se pokazao kao dobar akcijsko humoristični redatelj.
Luc Besson bi isto došao u obzir, ali mislim da je kvaliteta njegovih filmov apočela opadati.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/incal-movietaika-waititi-to-direct-1235041908
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6365 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/11/2021 : 18:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Sinoč pogledao Tomu.

Skoro da i ne gledam filmove, ali ovo je...wow. Ne znam da li sam skoro gledao nešto ovako dobro. Sve je za čistu 10. Scena sa Ljiljanom u kafani...uh.

Bjela je majstor svog posla.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 05/11/2021 : 18:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Sinoč pogledao Tomu.

Skoro da i ne gledam filmove, ali ovo je...wow. Ne znam da li sam skoro gledao nešto ovako dobro. Sve je za čistu 10. Scena sa Ljiljanom u kafani...uh.

Bjela je majstor svog posla.

Odličan je film, skoro da nemam zamjerke.
Ja sam ga gledao dva puta. Jednom solo pa sa ženom.
U oba navrata je mahom cijela kino dvorana plakala na
pojedine scene. Kad sam poslije projekcije sretao
ljude u hodniku točno si mogao znati koji su gledali
Tomu a koji neki drugi film... po očima...
Opet, pitam se koliko bi se film svidio nekome tko
ne voli tu vrstu glazbe i ako se mojoj boljoj polovici
svidio a nije njegov fan.
Jedva čekam seriju, pogledat ću je s guštom.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/11/2021 : 19:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

Poznato mi je ovo...

Sorry,morao sam.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6365 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/11/2021 : 19:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Treba razlikovati narodnu glasbu od smeća zvanog turbofolk, tako da mislim da to nije problem u doživljavanju filma. U filmu je glazba sjajna, kako Tomina tako ostala popratna. Joksimović isto zna svoj posao. Ima čak i 2 pjesme omiljene mi YU grupe ;-)

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 07/11/2021 : 10:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Pogledali smo i mi sinoć Tomu, i kao neko kome je njegovo ime tako...zvučalo malo poznato tj kao neko ko nije poznavatelj (i ljubitelj) lika i djela moram reći da je film odličan!
''Boba Popadić'' odradio vrhunski posao. Fascinatno mi je kolko su sprski filmovi i serije ispred ovih naših, kao dva različita svjeta.
I ta jedna scena u filmu, uf, baš me zanima postoje li roboti koji mogu odolit a da ne potekne suza?
I da, u filmu je glazba super, od narodnjaka, do poularne starije glazbe. Ni na jedan trenutak mi nije bio dosadan, vrlo zadovoljan i ja i žena.
Spominjete seriju, može malo više detalja?

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/11/2021 : 10:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH
Spominjete seriju, može malo više detalja?

Klasika. Kad radiš film (pogotovo ako ga financira TV kuca) uvijek ostane materijala i izbrisanih scena koje ubaciš u serijal tj. dobiješ film koji traje pet šest sati.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 07/11/2021 : 15:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by udarnik007

Poznato mi je ovo...

Sorry,morao sam.

Ništa, ništa...
Isprika prihvaćena.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/11/2021 : 21:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Pogledal Fuquin novi krimic, The Quilty. Prezadovoljan. Od pocetka tisucljeća nije snimil ovak majstorski režiran film.

Film nema previsoku ocjena jer se rietko kome gleda sat i ool jednog glumca u kadru, ali poruka filma je vrijedna gledanja.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/11/2021 : 23:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Pogledal Fuquin novi krimic, The Quilty. Prezadovoljan. Od pocetka tisucljeća nije snimil ovak majstorski režiran film.

Film nema previsoku ocjena jer se rietko kome gleda sat i ool jednog glumca u kadru, ali poruka filma je vrijedna gledanja.

Original mi je ipak bolji.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.2 seconds. Snitz Forums 2000