Author |
Topic  |
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/09/2021 : 20:34:39
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
Evo i ja sam citao Inkal sa 11-12 godina i bio mi je "Wooow!"
inkal je jedno, ovo posle he drugo |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13011 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Chui
Senior Member

1238 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 15/09/2021 : 21:04:14
|
quote: Originally posted by Odoakar
Svojevremeno sam nećaku od 10 godina posuđivao Nevere i to je dosta čitao, onda sam mu kupovao Usagije, Konana i Dragonera i to je prolazilo dosta dobro. Sad sa 13-14 imam osjećaj da više ne čita toliko već uglavnom visi na Fortniteu i Apex Legendsima.
Na kraju uvijek pobijedi digitalija da smo u njihovim godinama nebi joj ni mi umakli. Doduše i mi smo ko klinci imali faze zaluđenosti gejmanjem, počevši od nintenda preko gameboya pa do plejke od 386ice do pentiuma. Ali uvijek je bilo vremena i za sve ostale oblike zabave pa i stripove. Kad si već spomenuo Nathan Nevera, sjećam se kad je izašao prvi broj slobodna dalmacija 1994, 7. razred osnovne, to je bila ljubav na prvo čitanje i ostala do danas. Tad sam išao u školu na otoku istu gdje nije bilo stripova al jednom tjedno bi išao u zadar na glazbenu - to su bile još te poremećene ratne godine - pa bi pobrao sve s kioska, tada je krenuo i Comic strip, to mi je bio prvi uvid u stripove dalje od talijanskih stripova. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6430 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 15/09/2021 : 22:50:10
|
quote: Originally posted by Chui
Svojevremeno sam nećaku od 10 godina posuđivao Nevere i to je dosta čitao, onda sam mu kupovao Usagije, Konana i Dragonera i to je prolazilo dosta dobro. Sad sa 13-14 imam osjećaj da više ne čita toliko već uglavnom visi na Fortniteu i Apex Legendsima.
Na kraju uvijek pobijedi digitalija da smo u njihovim godinama nebi joj ni mi umakli. Doduše i mi smo ko klinci imali faze zaluđenosti gejmanjem, počevši od nintenda preko gameboya pa do plejke od 386ice do pentiuma. Ali uvijek je bilo vremena i za sve ostale oblike zabave pa i stripove. Kad si već spomenuo Nathan Nevera, sjećam se kad je izašao prvi broj slobodna dalmacija 1994, 7. razred osnovne, to je bila ljubav na prvo čitanje i ostala do danas. Tad sam išao u školu na otoku istu gdje nije bilo stripova al jednom tjedno bi išao u zadar na glazbenu - to su bile još te poremećene ratne godine - pa bi pobrao sve s kioska, tada je krenuo i Comic strip, to mi je bio prvi uvid u stripove dalje od talijanskih stripova.
Eto, generacija smo(‘81), NN nas satro kolko je dobar bio kada je prvi puta izašao, igre i to. Inkala sam probao sa mislim 10-12 godina, ne mogu se sjetiti nikako. A možda i ranije. Ali bila su Sr izdanja, mislim da je bilo od Dečijih Novina, pojedinačni albumi. Tada sam i knjige i stripove žvakao kao lud, teta u knjižnici me ful volila, mislim da sam bio 1-2 tjedno uredno u knjižnici.  Kasnije u srednjeoj školi, pubertet, cure, izlasci, skuter…..kakve knjige, kakvi stripovi….tj knjige sam još tu i tamo i čitao, ali ni blizu ove faze u osnovnoj. Ali sam u to doba osnovne lupao i na kompu po igrama i družio se vani sa društvom….očito se dnašnji klinci više ograničavaju….ne znam. Nećakinju nisam probao još nagovarat na čitanje (kupovao sam joj slikovnice na IL zadnjih par puta), ali zato kad dode rokamo Wii ko veliki, ful joj se svidaju Kirby i Mario. :) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 15/09/2021 22:52:58 |
 |
|
Chui
Senior Member

1238 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 16/09/2021 : 08:58:30
|
quote:
Kasnije u srednjeoj školi, pubertet, cure, izlasci, skuter…..kakve knjige, kakvi stripovi….tj knjige sam još tu i tamo i čitao, ali ni blizu ove faze u osnovnoj. Ali sam u to doba osnovne lupao i na kompu po igrama i družio se vani sa društvom….očito se dnašnji klinci više ograničavaju….ne znam. Nećakinju nisam probao još nagovarat na čitanje (kupovao sam joj slikovnice na IL zadnjih par puta), ali zato kad dode rokamo Wii ko veliki, ful joj se svidaju Kirby i Mario. :)
Da srednja je sve preokrenula, doduše još sam nešto pratio NN i Conana, al digla se ovisnost o basketu, osim u kino puno se izlazilo i na utakmice zadra u jazine. Legiće i masterse su zamijenile makete aviona za sastavljanje, stigao je u kuću i PC pentuim 100 pa su krenule ovisnosti znane kao Duke Nukem 3D, Quake, Warcraft II i Starcraft A po ljeti se šljakalo, starci rekli sinko sad si ti već čovjek izvoli raditi ako misliš jesti doma: konobarenje i ostale stvari vezane uz obiteljski restoran na otoku. Ja probao kumčeta (srednja škola) navući na batmana pa ništa (super je prihvatio stari starcraft naravno ), njegova mlađa sestra je još počela čitati ubijam divove, ali prije dvije godine i još nije završila. Al od frenda gitariste mali voli crtati i obožava stripove pa sam mu poklonio neke stripove, a i sam ih nešto crta. Al eto on ima neku predispoziciju da zavoli strip. Tetama iz jednog dječjeg doma je bilo drago kad sam donio nešto stripova, kažu da čitaju, pa nadam se da se svidjelo klincima. Ma današnjim klincima je super tako kako im je, njima je to najbolje ikada, al kad usporedim naša djetinjstva i njihova imam dojam da smo mi u to doba puno toga više doživjeli, njima djetinjstva danas određuju programeri i mašta i kreativnost im se najvećim dijelom svodi na to što im oni dopuste u igricama i aplikacijama. |
Edited by - Chui on 16/09/2021 09:04:24 |
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 17/09/2021 : 23:19:29
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by Chui
Na kraju uvijek pobijedi digitalija da smo u njihovim godinama nebi joj ni mi umakli. Doduše i mi smo ko klinci imali faze zaluđenosti gejmanjem, počevši od nintenda preko gameboya pa do plejke od 386ice do pentiuma. Ali uvijek je bilo vremena i za sve ostale oblike zabave pa i stripove. Kad si već spomenuo Nathan Nevera, sjećam se kad je izašao prvi broj slobodna dalmacija 1994, 7. razred osnovne, to je bila ljubav na prvo čitanje i ostala do danas. Tad sam išao u školu na otoku istu gdje nije bilo stripova al jednom tjedno bi išao u zadar na glazbenu - to su bile još te poremećene ratne godine - pa bi pobrao sve s kioska, tada je krenuo i Comic strip, to mi je bio prvi uvid u stripove dalje od talijanskih stripova.
Eto, generacija smo(‘81), NN nas satro kolko je dobar bio kada je prvi puta izašao, igre i to. Inkala sam probao sa mislim 10-12 godina, ne mogu se sjetiti nikako. A možda i ranije. Ali bila su Sr izdanja, mislim da je bilo od Dečijih Novina, pojedinačni albumi. Tada sam i knjige i stripove žvakao kao lud, teta u knjižnici me ful volila, mislim da sam bio 1-2 tjedno uredno u knjižnici.  Kasnije u srednjeoj školi, pubertet, cure, izlasci, skuter…..kakve knjige, kakvi stripovi….tj knjige sam još tu i tamo i čitao, ali ni blizu ove faze u osnovnoj. Ali sam u to doba osnovne lupao i na kompu po igrama i družio se vani sa društvom….očito se dnašnji klinci više ograničavaju….ne znam. Nećakinju nisam probao još nagovarat na čitanje (kupovao sam joj slikovnice na IL zadnjih par puta), ali zato kad dode rokamo Wii ko veliki, ful joj se svidaju Kirby i Mario. :)
Decije novine nisu izdale Inkal, bilo je to legendarno Vista No1 izdanje ;) |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2423 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 17/09/2021 : 23:28:14
|
Meni je iz tog univerzuma sasvim dovoljno imati Inkal i Metabarone... Ali, znam da ću teško odoleti tom trojnom paktu kad izađe  |
Resistance is futile. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6430 Posts
Posted - 01/11/2021 : 18:05:46
|
OP OP OP!! Marko, jesi ti za ovo znao ranije?  Pa nam zato spremaš kutijicu za slijedeću godinu?
 |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2993 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 04/11/2021 : 15:49:26
|
Hm, nista njegovo jos nisam gledao, samo sam Jojo Rabbit stavio na merak ali jos ceka. Edit: Pardon! Jesam! Gledao sam What We Do in the Shadows, i to mi je bila bas dobra i otkacena crna komedija. 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 12/11/2021 15:57:49 |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 04/11/2021 : 16:11:45
|
quote: Originally posted by Poli
Hm, nista njegovo jos nisam gledao, samo sam Jojo Rabbit stavio na merak ali jos ceka.
Znaci, neistrazeno polje sto se mene tice...
Thor i What do we do in the shadows ostavi zadnje, a kreni sa Hunt for Wilderpeople pa prijeđi na Jojo Rabbit. Nećeš požaliti.
Izgleda da je Taika pravi uno di noi, jer osim Incala u najavi već ima i rad na budućim adaptacijama Akire i Flasha Gordona. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
BeaGea
Advanced Member

4063 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
naker
Advanced Member

5519 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 04/11/2021 : 17:37:27
|
Eh, ne delim baš oduševljenje iskreno Waititi stvari previše okreće na humorističnu stranu i donekle je razumljivo što je izabran jer je humor bitna stavka Incala i ne sumnjam da će film biti zabavan za gledanje ali bojim se da ne ostane samo na tome i skeptičan sam da li će uspeti da skine svu tu ezoteriju i ludilo koje ovo Alejandrovo čedo ima u sebi
Koliko vidim po najavama Waititi nema šta sve nije dobio da radi i radije bih voleo da su projekat dali nekom alternativcu sa vizijom željnog dokazivanja kojeg Hollywood još nije iskvario jer u biti to je Jodorowsky. Ali OK videćemo nadam se da će me demantovati  |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 04/11/2021 : 17:41:16
|
quote: Originally posted by naker
Eh, ne delim baš oduševljenje iskreno Waititi stvari previše okreće na humorističnu stranu i donekle je razumljivo što je izabran jer je humor bitna stavka Incala i ne sumnjam da će film biti zabavan za gledanje ali bojim se da ne ostane samo na tome i skeptičan sam da li će uspeti da skine svu tu ezoteriju i ludilo koje ovo Alejandrovo čedo ima u sebi
Samo nek pojača humor na račun ezoterije i puna kapa  |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9560 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6430 Posts
Posted - 04/11/2021 : 18:53:53
|
Taika Waititi je odličan redatelj i glumac! Film bi mogao biti opasna bombetina! Ja jedva čekam, ali ovo vj nema šanse da bude gotovo još najmanje 3 godine. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia