Author |
Topic  |
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 27/10/2021 : 18:29:05
|
quote: Originally posted by BeaGea
Shaneru, kakav s Pasolinijem?
Nedavno pogledal Teoremu. Zanimjiv razvoj događaja. Tajanstveni stranac dolazi na imanje i redom zavodi prisutne, seks kao terapija tj. okidaca za promjenu u razmisljanju!!!
Pogledao sam jedino Salò o le 120 giornate di Sodoma (dva puta) i to je stvarno nešto posebno. Svakako imam u planu pogledati još njegovih radova, uključujući i Teoremu. 
Pročitao sam i jednu zbirku njegove odabrane poezije, koja me je, kao nekoga kome poezija generalno ne leži, ugodno iznenadila. Tu je i (izuzetno zanimljiva) knjiga Nešto napisano Emanuelea Trevija koji isprepliće priču o svom radu u zakladi Pier Paolo Pasolini s onom o Pasolinijevim posljednjim danima i radom na posljednjoj knjizi pod imenom Petrolio. Imam doma još dva Pasolinijeva romana, ali nikako da dođu na red.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4072 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 27/10/2021 : 19:50:00
|
O, pa cestitam. Pasolini je svestran i vrijedi ga upoznavati. Na zalost sam se zadrzal samo na filmovima i stvarno mi je uzitak gledati ih. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 28/10/2021 : 13:33:28
|
Nisam gledao skoro nista od svih tih Marvel adaptacija, ali kako je klinac malo stariji bacamo pogled i na te stvari :) - Venom (prvi deo) - sad mi je jasno zasto nisam ni hteo da gledam sve te Marvel adaptacije :D - Deadpool (prvi deo) - ok, nesto je ipak ok za pogledati, ovi Ryani su bas dobri glumci (oboje)
Pa se onda krenuli relaksirati sa remake-om Aladdina. Meni je crtic iz '92 jedan od omiljenih ikad ( a video igra je jedina koju sam uz Supaplex sumanuto igrao dok mi ne bi plavi duhovi (ili pokretne makaze, jelte) igrali pred ocima kad krenem da spavam). Tako da, kakav god bio film , on ce imati prolaz kod mene. Will Smith je vise nego pristojan kao duh, Aladin i Jasmin su solidni, jedino su se opasno zajebali u kastingu za Jafara. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
Edited by - Barker on 28/10/2021 13:34:24 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4072 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
BeaGea
Advanced Member

4072 Posts
Posted - 30/10/2021 : 22:05:16
|
Je, obavezno pogledati! Baš pozitiva od filma... |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 01/11/2021 : 18:08:31
|
Da stavim i ovdje, meni je ovo prvi glas. Da jedva čekam bi bilo malo reći.

Evo meni osobno bi bilo drago da to bude...hmmm, James Gunn, on se pokazao kao dobar akcijsko humoristični redatelj. Luc Besson bi isto došao u obzir, ali mislim da je kvaliteta njegovih filmov apočela opadati.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4631 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 01/11/2021 : 19:01:46
|
Malo sam i ja sad progoogleao o toj temi Luca Bessona mislim da mozemo prekriziti jer su ga Jodorowsky i Moebius tuzili da je Peti element djelomicno plagijat Inkala. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Posted - 01/11/2021 : 19:40:13
|
quote: Originally posted by don_draper
Malo sam i ja sad progoogleao o toj temi Luca Bessona mislim da mozemo prekriziti jer su ga Jodorowsky i Moebius tuzili da je Peti element djelomicno plagijat Inkala.
I izgubili na sudu jer je mislim Moebius imao prste u Petom Elementu...biće neka šupska posla.  |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 01/11/2021 : 22:36:42
|
Vidim Cronenbergu bilo dosadno u lockdownu. 
Što se tiče adaptacije Inkala, izuzetno sam skeptičan. Još bi moglo proći da ga radi Alejandro himself, ali bojim se da je prestar za to. Gaspar Noé? Leos Carax? Terry Gilliam? Sestre Wachowski?
Nego, je gledao tko Titane? Možda bi Inkala trebalo dati baš Juliji Ducournau. 
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
Zula
Senior Member

1637 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 04/11/2021 : 09:12:24
|
quote: Originally posted by Tonto
Riders of Justice (2020)

Izvrsna crna komedija s Mads Mikkelsenom u glavnoj ulozi. Ne sjećam se kad sam se ovako dobro nasmijao. Red nasilja, red drame, red komedije i galerija uvrnutih likova. Preporuka ipo.
Pogledao u zadnjih par dana 2 puta. Prvo zato jer se zna da je dvaput dvaput... A drugo, zato što je to baš jako dobar film, ali danski pa možda neće biti svima u fokusu. Ne bih rekao da je to "crna komedija". To je izvrsno napravljen mix 3 vrlo jasna žanra, ali spretno isprepletena: psihološka drama, akcija i komedija. Nema puno ovakvih filmova, niti ovakvih situacija. Prava je majstorija voditi toliko likova kroz film i dovesti ih sve u jednu zaokruženu cjelinu. Poslastica! |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1789 Posts
Member since 11/06/2008 |
|
Wolfman
Senior Member

Croatia
1131 Posts
Member since 13/07/2010 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6365 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 05/11/2021 : 18:00:54
|
Sinoč pogledao Tomu.
Skoro da i ne gledam filmove, ali ovo je...wow. Ne znam da li sam skoro gledao nešto ovako dobro. Sve je za čistu 10. Scena sa Ljiljanom u kafani...uh.
Bjela je majstor svog posla. |
Bond.James Bond. |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1206 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 05/11/2021 : 18:49:59
|
quote: Originally posted by Aco
Sinoč pogledao Tomu.
Skoro da i ne gledam filmove, ali ovo je...wow. Ne znam da li sam skoro gledao nešto ovako dobro. Sve je za čistu 10. Scena sa Ljiljanom u kafani...uh.
Bjela je majstor svog posla.
Odličan je film, skoro da nemam zamjerke. Ja sam ga gledao dva puta. Jednom solo pa sa ženom. U oba navrata je mahom cijela kino dvorana plakala na pojedine scene. Kad sam poslije projekcije sretao ljude u hodniku točno si mogao znati koji su gledali Tomu a koji neki drugi film... po očima... Opet, pitam se koliko bi se film svidio nekome tko ne voli tu vrstu glazbe i ako se mojoj boljoj polovici svidio a nije njegov fan. Jedva čekam seriju, pogledat ću je s guštom. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/11/2021 : 19:33:56
|
quote: Originally posted by udarnik007
Odličan je film, skoro da nemam zamjerke. Ja sam ga gledao dva puta. Jednom solo pa sa ženom. U oba navrata je mahom cijela kino dvorana plakala na pojedine scene. Kad sam poslije projekcije sretao ljude u hodniku točno si mogao znati koji su gledali Tomu a koji neki drugi film... po očima... Opet, pitam se koliko bi se film svidio nekome tko ne voli tu vrstu glazbe i ako se mojoj boljoj polovici svidio a nije njegov fan. Jedva čekam seriju, pogledat ću je s guštom.
Poznato mi je ovo...
Sorry,morao sam. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6365 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 05/11/2021 : 19:42:53
|
Treba razlikovati narodnu glasbu od smeća zvanog turbofolk, tako da mislim da to nije problem u doživljavanju filma. U filmu je glazba sjajna, kako Tomina tako ostala popratna. Joksimović isto zna svoj posao. Ima čak i 2 pjesme omiljene mi YU grupe ;-) |
Bond.James Bond. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Posted - 07/11/2021 : 10:35:38
|
Pogledali smo i mi sinoć Tomu, i kao neko kome je njegovo ime tako...zvučalo malo poznato tj kao neko ko nije poznavatelj (i ljubitelj) lika i djela moram reći da je film odličan! ''Boba Popadić'' odradio vrhunski posao. Fascinatno mi je kolko su sprski filmovi i serije ispred ovih naših, kao dva različita svjeta. I ta jedna scena u filmu, uf, baš me zanima postoje li roboti koji mogu odolit a da ne potekne suza? I da, u filmu je glazba super, od narodnjaka, do poularne starije glazbe. Ni na jedan trenutak mi nije bio dosadan, vrlo zadovoljan i ja i žena. Spominjete seriju, može malo više detalja? |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4072 Posts
Posted - 07/11/2021 : 10:55:53
|
quote: Originally posted by DiSkAcH Spominjete seriju, može malo više detalja?
Klasika. Kad radiš film (pogotovo ako ga financira TV kuca) uvijek ostane materijala i izbrisanih scena koje ubaciš u serijal tj. dobiješ film koji traje pet šest sati. |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1206 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 07/11/2021 : 15:53:41
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by udarnik007
Odličan je film, skoro da nemam zamjerke. Ja sam ga gledao dva puta. Jednom solo pa sa ženom. U oba navrata je mahom cijela kino dvorana plakala na pojedine scene. Kad sam poslije projekcije sretao ljude u hodniku točno si mogao znati koji su gledali Tomu a koji neki drugi film... po očima... Opet, pitam se koliko bi se film svidio nekome tko ne voli tu vrstu glazbe i ako se mojoj boljoj polovici svidio a nije njegov fan. Jedva čekam seriju, pogledat ću je s guštom.
Poznato mi je ovo...
Sorry,morao sam.
Ništa, ništa... Isprika prihvaćena.  |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4072 Posts
Posted - 07/11/2021 : 21:42:33
|
Pogledal Fuquin novi krimic, The Quilty. Prezadovoljan. Od pocetka tisucljeća nije snimil ovak majstorski režiran film.
Film nema previsoku ocjena jer se rietko kome gleda sat i ool jednog glumca u kadru, ali poruka filma je vrijedna gledanja. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 07/11/2021 : 23:13:04
|
quote: Originally posted by BeaGea
Pogledal Fuquin novi krimic, The Quilty. Prezadovoljan. Od pocetka tisucljeća nije snimil ovak majstorski režiran film.
Film nema previsoku ocjena jer se rietko kome gleda sat i ool jednog glumca u kadru, ali poruka filma je vrijedna gledanja.
Original mi je ipak bolji. |
And like that... he's gone. |
 |
|
Topic  |
|