forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 379

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1706 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 12/11/2021 : 14:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by PaoloRivera

quote:
Originally posted by ivan_micic

Na cobissu dodali:
Mračne noći. Metal smrti
Betmen. Smrt u porodici / Džim Starlin

Isusee tooo!!

Ozbiljno? Priča je dno.

Sećam se kad sam čitao da sam bio zapanjen koliko je glupo i loše napisao. A važi za “bitnu” epizodu, tj na svim je listama “Best Batman stories ever”.

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10483 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/11/2021 : 14:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Meni je zabavan i bolji od ovih Snyderovih da ne kažem čega.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3326 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 12/11/2021 : 15:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Meni je zabavan i bolji od ovih Snyderovih da ne kažem čega.

To baš i nije teško.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17207 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 12/11/2021 : 15:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Metal smrti (Dark Nights: Death Metal) ti je nastavak na ovo: https://carobnaknjiga.rs/mracne-noci-metal

Smrt u porodici je ovo: https://www.amazon.com/Batman-Death-Family-Jim-Starlin/dp/1401232744

Ništa posebno zanimljivo.

Čudi me što ne krenu malo više s ovim Elseworlds. Jeste da je i to šaroliko, ali ipak nije baš dno dna.
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
524 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 12/11/2021 : 16:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by ivan_micic

Na cobissu dodali:
Mračne noći. Metal smrti
Betmen. Smrt u porodici / Džim Starlin

Isusee tooo!!

Ozbiljno? Priča je dno.

Nisam još čitao, ali me jako privlači. Lošije od, recimo… hm… Millarovog Enemy of the State?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10483 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/11/2021 : 16:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
https://www.goodreads.com/book/show/107032.Batman
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/11/2021 : 16:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nažalost nisam čitao tu od Millara pa ne mogu usporediti.
Inače nisam neki preveliki poznavatelj priča iz tog Batmanovog perioda, no ova mi je ostala u lošem sjećanju zato što kao pokušava ići na neku ozbiljnu i donekle kompleksnu radnju, no sve to skupa ne funkcionira na način na koji bi (po meni) trebalo funkcionirati. Mislim da Death in the Family drži status nekakvog Batman klasika zbog svog utjecaja na neke Batmanove likove (kao što vidimo i po naslovu), a ne zbog same kvalitete. Posebno se to vidi u nekim kasnijim poglavljima u kojima (SPOILER! pišem za one koji su čitali) Joker postaje Iranski ambasador. Mislim, koji k? No, ako ništa, Aparov crtež je zato stvarno lijep.

Doduše, novija izdanja često sadrže i priču A Lonely Place of Dying koju nisam čitao, tako da ne mogu suditi o njenoj kvaliteti.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
524 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 12/11/2021 : 17:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
E, vidis, drago mi je ako je Aparov crtez tako dobar jer je meni neke stvari vrijedno nabavit vec samo zbog crteza, koncepta ili znacaja nekog dogadaja u prici, cak i ako mi prica sama po sebi nije za vise od jednog citanja. Onda nemam dileme, uzet cu Smrt u porodici

Sto se Enemy of the State tice, bas sam neki dan prodao prvu CK knjigu i isti dan kasnije cuo da ga spominju u Cartoonist Kayfabe kao nesto po cemu pamte Marvel iz 2000-ih. I sad razbijam glavu dal da ga opet kupim, ali ovog puta obje knjige, i zavrsim citanje do kraja jer sam se prve knjige bas i odlucio rijesit jer me se ta prva polovica price nije dojmila… mozda sam trebao procitat do kraja prije konacne presude? Ili su Piskor i Rugg opet nesto zabrijali? Zanimaju me sad i misljenja drugih.

Edited by - PaoloRivera on 12/11/2021 17:23:17
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10483 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/11/2021 : 17:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nažalost nisam čitao tu od Millara pa ne mogu usporediti.
Inače nisam neki preveliki poznavatelj priča iz tog Batmanovog perioda, no ova mi je ostala u lošem sjećanju zato što kao pokušava ići na neku ozbiljnu i donekle kompleksnu radnju, no sve to skupa ne funkcionira na način na koji bi (po meni) trebalo funkcionirati. Mislim da Death in the Family drži status nekakvog Batman klasika zbog svog utjecaja na neke Batmanove likove (kao što vidimo i po naslovu), a ne zbog same kvalitete. Posebno se to vidi u nekim kasnijim poglavljima u kojima (SPOILER! pišem za one koji su čitali) Joker postaje Iranski ambasador. Mislim, koji k? No, ako ništa, Aparov crtež je zato stvarno lijep.

Doduše, novija izdanja često sadrže i priču A Lonely Place of Dying koju nisam čitao, tako da ne mogu suditi o njenoj kvaliteti.

Mislim da si skroz krivo shvatio Death (ako nisi ti onda sam ja). Naime, ja sam (a čitao sam ga prije više od 30-ak godina) ga shvatio kao nezahtjevnu (izuzev tragičnog događaja rekao bih prije svega u komercijalne svrhe) lakozabavnu avanturističku zezanciju (što je po meni idealna pozicija za avanturistički strip).

Death treba gledati i s obzirom na vrijeme nastanka, a to je prije 9/11, Reagan je još predsjednik, a Arapi/islamisti se tek uvode kroz medije (npr. Povratak u budućnost) kao budući veliki neprijatelji.

Aparov crtež mi je sasvim ok, a scenarij ima dobrih momenata, a jedan od ponajboljih mi je pri kraju sa Supermanom. Ovo što pišeš za Jokera i njegov angažman je dobar štos, a ako si gledao Argo jasno ti je da bi taj režim angažirao i crnog vraga da iritira Amere. Pogledaj samo npr. ponašanje Mahmuda Ahmadinežada dok je bio predsjednik Irana.

A Lonely Place of Dying mi je među manje zanimljivim/osrednje kvalitetnim Batsovima.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/11/2021 : 17:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Eh, moguće, čitao sam ga ima 10ak godina i nisam mu se vraćao nakon toga, možda bih i morao osvježiti pamćenje, međutim stvarno me niti malo ne privlači da mu opet dajem još jednu šansu.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 12/11/2021 : 21:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, vidis, drago mi je ako je Aparov crtez tako dobar jer je meni neke stvari vrijedno nabavit vec samo zbog crteza, koncepta ili znacaja nekog dogadaja u prici, cak i ako mi prica sama po sebi nije za vise od jednog citanja. Onda nemam dileme, uzet cu Smrt u porodici

Sto se Enemy of the State tice, bas sam neki dan prodao prvu CK knjigu i isti dan kasnije cuo da ga spominju u Cartoonist Kayfabe kao nesto po cemu pamte Marvel iz 2000-ih. I sad razbijam glavu dal da ga opet kupim, ali ovog puta obje knjige, i zavrsim citanje do kraja jer sam se prve knjige bas i odlucio rijesit jer me se ta prva polovica price nije dojmila… mozda sam trebao procitat do kraja prije konacne presude? Ili su Piskor i Rugg opet nesto zabrijali? Zanimaju me sad i misljenja drugih.

Meni je bio u najbolju ruku prosjek, baš me razočarao kad sam ga nabavio prije 10-ak godina. Ako ti se nije svidjela prva polovica, neće ni druga.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/11/2021 : 21:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Velika većina starijih Betmena ne pati od Snajderove megalomanije, naduvavanja, preterivanja, neumerenosti i neverovatnosti u svojoj kvaziozbiljnosti.

Tako da sve što nije Snajder, a jeste verno ideji originalno zamišljenog Betmena, biće osveženje na našem tržištu.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/11/2021 : 21:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Aparov crtež u ovom delu karijere nije na nivou onom od 10-ak i više godina ranije, čisto da se zna, ali je vrlo dobar.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10483 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/11/2021 : 21:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Velika većina starijih Betmena ne pati od Snajderove megalomanije, naduvavanja, preterivanja, neumerenosti i neverovatnosti u svojoj kvaziozbiljnosti.

Tako da sve što nije Snajder, a jeste verno ideji originalno zamišljenog Betmena, biće osveženje na našem tržištu.

Potpisujem sve.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/11/2021 : 21:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno, uvijek je lijepo vidjeti pokojeg starijeg Batmana, no i unatoč tome nemam neko pozitivno mišljenje oko ovog naslova. Nije ovo recimo na razini kvalitete Strange Apparitions ili tako nečega.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1707 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 12/11/2021 : 22:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Snyder je jedan od retkih koji su me doveli u stanje da želim da bacim knjigu ili svesku koju čitam na zid, zbog količine propusta i budalaština koje ubacuje da bi mu priče bile, valjda, šokantnije. Tresla se gora, rodio se miš. Srećom, radilo se o digitalnom izdanju. Američki vampir, konkretno. Naslov koji bi, po svim postavkama, trebalo da mi se svidi. Ali nije. A volim Albuquerque-ja.

Zato i ne pričam o Snyderu. Ali ipak me čudi da se taj naslov (American Vampire) ne pominje češće.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
524 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 13/11/2021 : 00:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

Meni je bio u najbolju ruku prosjek, baš me razočarao kad sam ga nabavio prije 10-ak godina. Ako ti se nije svidjela prva polovica, neće ni druga.

Šteta jer pojedini elementi sa SHIELD-om i Kitty Pride u X-Mansionu imaju puno šarma, i ima duhovitih dijaloga, ali priča mi je ipak ostavljala dojam ispraznosti. Ne mislim pritom na akciju samo radi akcije, to mi je skroz ok, nego mi ona teleportacija i slična neorganska mumbo jumbo rješenja nekako nisu pripadala Wolverine mythosu. A i JR Jr. kao da je sfušario svoj dio. Ali kažem, ima šarma koji me vuče ...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/11/2021 : 01:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pa kako su joj tooliko velike oci, ne jabucice nego tenis lopte!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2762 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 13/11/2021 : 23:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
I nastavlja se losa praksa, nakon Spirua 1 tiskanog u Rotogr, po cobissu, 2 i 3 su prebaceni u ocajni Simbol, Sami 2 isto vise nisu u Rotogra nego u Grafostilu...ovo je vec vidjeno na Dzeremaji, Valijantu koje sam i prestao da kupujem zbog toga, po meni nepostovanje kupaca, navlacenje prvim knjigama, da bi nastavili kupovinu uprkos losim tehnikalijama, veoma bezobrazno od strane Ck, a moglo bi se nazvati i svojevrsnom prevarom...ruzno zaista...unistice desetine naslova da ih niko nikada vise u Srb ne objavi kako treba...

Postenije bi bilo da su odmah krenuli sa Simbolom, pa kome smeta neka ne kupuje, nego ovako naopako da rade...

Edited by - john connor on 13/11/2021 23:52:00
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2301 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 14/11/2021 : 00:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Kompromis... Lošije ide prodaja, pa ili da prekinu serijal ili prebace u jeftiniju štampariju...

Ili druga varijanta:

Nije Simbol toliko loš. Gotovo da nema razlike sa Rotografikom. Bar tako vide u ČK, zato i ne čudi što im je svejedno gde koji nastavak ide.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 14/11/2021 00:01:01
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2762 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 14/11/2021 : 00:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Sto se mene tice, bolje da nisu ni ulazili u stripove, ne bi se po..ali po desetinama naslova...one skracene amere da ne pominjem, to je vec nakaradno na kvadrat...a po toj logici svakom serijalu lose ide prodaja, jer na svakom su to napravili, a izdanja izlaze kao na traci...radovao sam se onomad i Dzeremaji, i Valijantu, sada mi stizu i Spiru i Talicni, i ovog potonjeg ce garant uajebati, jbg ludom radovanje...

Edited by - john connor on 14/11/2021 00:05:21
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2762 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 14/11/2021 : 00:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
A simbol je los, i razlika u odnosu na Rotogr je zemlja i nebo...
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2301 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 14/11/2021 : 01:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ma, ne verujem da će se igrati sa Taličnim.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 14/11/2021 : 01:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
Za Talicnog je dobra vest sto postoji alternativa u obliku Cinebookovih integrala - reprint prva tri je ocekivan od 17og novembra, kada ce se pojaviti i knjige 4 i 5...
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 14/11/2021 : 08:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Sto se mene tice, bolje da nisu ni ulazili u stripove, ne bi se po..ali po desetinama naslova...one skracene amere da ne pominjem, to je vec nakaradno na kvadrat...a po toj logici svakom serijalu lose ide prodaja, jer na svakom su to napravili, a izdanja izlaze kao na traci...radovao sam se onomad i Dzeremaji, i Valijantu, sada mi stizu i Spiru i Talicni, i ovog potonjeg ce garant uajebati, jbg ludom radovanje...

ČK zaslužuje poprilično kritika, npr. skraćeni ameri, izbacivanje sadržaja, objavljivanje samo dijelova pojedinih "run-ova", ali se brate poprilično i pregoni. Upravo sam maksuz uzeo ponovo Džeremaje i prelistavao, gledao da li krckaju, puckaju, kakav je otisak, kakav je uvez i nisam našao nikakvu, ali baš nikakvu razliku u kvalitetu između integrala koje je radio Roto s onima iz Simbola. Čak mi se čini da je ponegdje kod Roto znala uletiti mutnije odštampana stranica. Ja stvarno ne vidim šta je, evo konkretno kod Džeremaje, "ujebano".
Go to Top of Page
Page: of 379 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000