Author |
Topic  |
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Posted - 14/11/2021 : 16:49:42
|
quote: Originally posted by ReemCP
Naravno, super i da se Drogsy vraća, koliko sam samo puta pročitao njegovu recenziju 1.broja Nicka Raidera, možda se čovjek odluči nekad da napiše i još koju ;)
Tek sad vidim ovo. Poslao sam ja onomad DeeCay-u i recenziju drugog broja, ali ju je negdje posijao |
Go kneel and weep
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7523 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 14/11/2021 : 17:08:58
|
quote: Originally posted by drogsy
Naravno, super i da se Drogsy vraća, koliko sam samo puta pročitao njegovu recenziju 1.broja Nicka Raidera, možda se čovjek odluči nekad da napiše i još koju ;)
Tek sad vidim ovo. Poslao sam ja onomad DeeCay-u i recenziju drugog broja, ali ju je negdje posijao
Ajde drogsy, vrati se Nathanu, ne mogu samo ja pisati. |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Posted - 14/11/2021 : 17:32:35
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Tek sad vidim ovo. Poslao sam ja onomad DeeCay-u i recenziju drugog broja, ali ju je negdje posijao
Ajde drogsy, vrati se Nathanu, ne mogu samo ja pisati.
Da, još ti uvijek dugujem ono obećanje iz 2018. za "Gospodara klonova" i "Povratak Legs", baš sam razmišljao ovih dana da ga ispunim čisto da se podsjetiš jednog davno zaboravljenog i danas nadasve čudnog osjećaja komentiranja NN recenzije  |
Go kneel and weep
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 14/11/2021 : 17:38:38
|
quote: Originally posted by igor 12
da, nažalost. tako je kako je, još mogu za ove dvije zagorove recenzije u redovnoj seriji izvući slike koje želim. za sve slijedeće mi ne preosaje ništa drugo osim izrezati poneku sliku iz bonellijevih najava, ili eventualno naći još poneku surfajući bespućima interneta.
Vidjet ću ja Igore, imam na poslu printer koji ima i skener, pa probati koju vinjetu skenirati i vidjeti hoće li to na nešto ličiti. Kupujem sve od Zagora, sve edicije (kiosk izdanja) samo je isto malo problem kao kod Sarghana, i ja to kupujem sa nekim vremenskim odmakom od datuma izlaženja, jer čekam da se nakupe stripovi pa onda obavim narudžbu iz striparnice.
vjerujem da dosta nas tako radi, pa tako i ja.
što se skenova tiče, budemo vidjeli. ne želim te s tim gnjaviti, pogotovo na poslu. ako ništa, ima službenih bonelli stranica pa od tamo poneku sliku skinuti i to je to. hvala ti na ponudi
poslana recka tajanstveni pueblo, pa kad izađe na kioske, taj ju dan objavimo. |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7523 Posts
Posted - 14/11/2021 : 17:52:32
|
Da, još ti uvijek dugujem ono obećanje iz 2018. za "Gospodara klonova" i "Povratak Legs", baš sam razmišljao ovih dana da ga ispunim čisto da se podsjetiš jednog davno zaboravljenog i danas nadasve čudnog osjećaja komentiranja NN recenzije 
E da, to nisam iskusio već godinama. 
@Spock, piši mu opet rezervacije za Nathane. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8107 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 14/11/2021 : 19:02:40
|
Uh, jeste se raspisali, nisam vidio dok nije bilo kasno. Sad ne mogu izbrisati 6 svojih postova.
Bravo drogsy - hvala!  |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 14/11/2021 19:16:13 |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8107 Posts
Posted - 14/11/2021 : 19:26:51
|
Vrhunski što se drogsy opet aktivirao.
To je još dan pravi dobitak u recenzentskoj ekipi!
@Jerry: Upišem, ne brini.  |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 14/11/2021 : 20:29:47
|
quote: Originally posted by tex2
Poslana recenzija TX VC 50-51... Voz za Redvil - Blokirani put
To je iduća priča koja izlazi u izdanju Ludensa, pa kad saznam da izlazi javim, pa se može tada objaviti.
Dogovoreno, vidjet ćemo kad LudensovPotrcko najavi topic, onda ćemo gledati da objavimo recenziju, bitno da je ona spremna Igor je isto bio vrijedan i svoju poslao pa ćemo tako tempirati.
Ijoj, šteta :( Vjerujem da bi ti nastavio dalje pisati da je to tada prošlo, šteta. Nije mi jasno kako je mogao izgubiti..
Vid' ti Jerryja kako on preko reda uzima mi čovjeka kojeg sam ja prvi žicao. Eh, da Nick ima epizodu sa SF elementima, imao bi zadatak da napišeš za nju recenziju, ovako si se izvukao 
quote: Originally posted by Spock
Vrhunski što se drogsy opet aktivirao.
To je još dan pravi dobitak u recenzentskoj ekipi!
Drogsy je tražena roba Baš sam pročitao ovu recenziju koju je poslao, izvrsna je (baš sam se inače pitao kako da više ne piše), gledat ćemo da isto brzo dođe na red, jedino što je sad Senkin MM friško na sajtu pa kad zaredamo malo dr. različite junake, brzo će i on na sajt :) |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 14/11/2021 : 20:38:34
|
vjerujem da dosta nas tako radi, pa tako i ja.
što se skenova tiče, budemo vidjeli. ne želim te s tim gnjaviti, pogotovo na poslu. ako ništa, ima službenih bonelli stranica pa od tamo poneku sliku skinuti i to je to. hvala ti na ponudi
poslana recka tajanstveni pueblo, pa kad izađe na kioske, taj ju dan objavimo.
Igore, probao sam napraviti sken za probu, znači ona Zagi epizoda koja je već na sajtu: https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lusp-41-povratak-u-kucu-strave/2705/
Naišao sam na neke probleme, pa ako se Sarghan može uključiti u raspravu, da mi pomogne savjetom :)
Problem se događa kod kiosk stripa što ga ja ne mogu skroz otvoriti pod kutem od 180 stupnjeva, evo kako sam skenirao jednu tablu: https://i.postimg.cc/Fzhbr7b8/002sm.jpg
Taj dio stripa koji je do hrbata, ne znam kako da ga otvorim da mi skenira kako bih htio. Vidim kod Libellusa da se knjiga puno lakše može otvoriti i vjerujem da ću si tu uspjeti skenirati neke kadrove za potrebe recenzije.
Evo rezultat vinjete kad sam je odrezao od one gore skenirane table:

Dok primjerice, ovaj dio do ruba stripa, njegov sken ispadne puno bolji, evo vinjeta (koja se nalazi odmah tik do ove iznad) kako mi je ispala:
 |
|
Edited by - ReemCP on 14/11/2021 20:39:39 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 14/11/2021 : 21:01:47
|
Ova druga nije loša, sasvim ok, par takvih bi obogatilo recenziju. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 14/11/2021 21:02:29 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 14/11/2021 : 21:33:29
|
Pojedinacne vinjete bi mogao skenirati, ali samo one rubne gdje strip zavrsava :) Ovaj dio do uveza stripa je zeznut, mozda se Sarghan javi s kakvim tajnim receptom :)
Pasica bi isto bila problem za sken, a znam da Igor voli takve slike koristiti u svojim recenzijama. Ali postoji mogućnost da se odabere vinjeta npr. na 16. str. i vinjeta na 78. str. pa ih ja spojim naknadno da budu jedna pored druge kao pasica. |
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7523 Posts
Posted - 14/11/2021 : 21:56:29
|
Vid' ti Jerryja kako on preko reda uzima mi čovjeka kojeg sam ja prvi žicao. Eh, da Nick ima epizodu sa SF elementima, imao bi zadatak da napišeš za nju recenziju, ovako si se izvukao 
Reem, Reem, vidi se da si noviji član ovdje, nemaš dobre argumente. Drogsy je moj stari pobočnik u NN recenzijama. Prije desetak godina sam ga regrutirao da piše i ima 2 davno obećane NN recenzije od prije 2-3 godine. Ali ste ga očito vi, nova ekipa recenzenata, skrenuli na krivi put.  |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 14/11/2021 : 23:26:20
|
Ma to se ja samo malo zezam s tobom, super da ćeš dobiti napokon partnera u NN, znam koliko je to zeznuto kad si sam u tome (možda da je i Kerempira probati angažirati?). Osobno sam bio i više nego oduševljen kad mi se Hercule pridružio u recenziranju Nicka, on i ja to polako, laganini, ali sigurno rješavamo, imamo puno još slučajeva koji su pred nama, ali ništa, a da nije rješivo ;) |
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 15/11/2021 : 07:01:59
|
reem, da, kužim u čem je problem. najbolje da istrgneš stranicu iz stripa i onda skeniraš ma gle, što se tiče tog specijala nemoj ništa skenirati i vrijeme gubiti oko toga. nećemo nikakve slike dodavati i mijenjati jer je priča bezvezna.
za još jednu rezerviranu zagijevu priču (kromove sluge)mogu bez problema naći slike koje mi odgovaraju,a nakon priča s hellingenom koje će uskoro vč objaviti morat ću početi kupovati njihova izdanja kako bih mogao pratiti zagora i pisati recenzije. ne da mi se čekati na ludensove objave tih priča u redovnoj seriji, a za popratne edicije tipa kolor, specijal i onaj rebrandirani maxi i dalje ću kupovati ludesova izdanja. a za slike, ma to je najmanji problem, ako se ništa kvalitetno ne nađe može recenzija i bez slika, važnije je ono napisano.
|
Edited by - igor 12 on 15/11/2021 07:14:37 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 15/11/2021 : 12:05:00
|
reem, da, kužim u čem je problem. najbolje da istrgneš stranicu iz stripa i onda skeniraš
Hehe, znaš da sam i na to pomišljao  Vidio sam jedan kratki YT video gdje jedan Amer slično radi na jednom američkom stripu, samo ti su stripovi zaklamani pa on to izvadi i onda skenira normalno.
Ma snaći ćemo se mi ako nekad negdje zapne, već ćemo nešto smislit'  |
|
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1864 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 15/11/2021 : 20:30:07
|
Problem se događa kod kiosk stripa što ga ja ne mogu skroz otvoriti pod kutem od 180 stupnjeva, evo kako sam skenirao jednu tablu: https://i.postimg.cc/Fzhbr7b8/002sm.jpg
Stavi stranicu koju želiš skenirati na sredinu skenera i skeniraj sve, nema veze ako se vidi susjedna stranica, ionako se to izreže. Neki programi za obradu imaju mogućnost da se sjena ukloni, ali to ovisi od programa do programa. Ako ne, može se izrezati i pofarbati bijelo izvan okvira, no to moraš imat kvalitetnije programe.
Što se tiče kuta od približno 180 stupnjeva, to neću ovdje pisati kako skenirati jer će me glancer-kolekcionari razapeti. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 15/11/2021 : 21:55:30
|
Hvala puno na savjetu, probat' ću kako si mi objasnio 
quote: Originally posted by Sarghan
... to neću ovdje pisati kako skenirati jer će me glancer-kolekcionari razapeti.
Hehe, pametno  |
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8107 Posts
Posted - 15/11/2021 : 22:44:21
|
quote: Originally posted by anto
šta bi sa Spokovom recenzijom preostalih Žeroma?
Zadnja se nije nešto proslavila ni po komentarima, ni po pregledima. Mislio sam tamo negdje u trećem mjesecu (kao i prethodne dvije godine jedan integral godišnje) treći integral recenzirati, ali nisam u nekoj formi.
EDIT: Poslao Kena! |
Edited by - Spock on 16/11/2021 07:55:09 |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8107 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 17/11/2021 : 09:57:52
|
Spockov komentar ovdje mi je dao misliti i palo mi je na pamet da možda ne bi bilo zgorega organizirati nekakvu "radnu akciju" (neće bit fažola, sry ) kontra-recenziranja ovih katastrofalno loših i kratkih recenzija. Vjerojatno ih ima još puno sličnih, tako da i ti stripovi dobiju prave recenzije kakve zaslužuju. Šta kažete? Mogu se čak i ja uhvatit jednog ili dva Bonellija  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 17/11/2021 09:58:08 |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 17/11/2021 : 10:47:09
|
Ne pišem recenzije ali nisam za to da se gubi vrime na kontrarecenzije. Ima hrpetina Bonellija koja nemaju recenziju. Pogotovo Tex i Dylan... |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Posted - 17/11/2021 : 12:39:14
|
Mislim Paka da je to dobra ideja, znači neka radna akcija koju dosada nismo imali. Osobno sam mislio, ako se sjećaš kad je Sarghan organizirao onu "Božić akciju" recenzija, uzeti recenziju: https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lex-92-bozic-kalibra-45/95/
..zbog već, jel, navedenih razloga. Tada sam mislio da sam još prezelen za takvo nešto, a u međuvremenu na nagovor Solara, pisao sam onaj tekst o "Snježnim Bonelli pričama", tako da sam se tu dosta dotaknuo te priče i nakon toga je onda isparila ta želja pisanjem kontrarecenzije. Jer teško je nešto drugačije napisati o konkretnoj priči kad sam već iznio svoje stvarne dojmove u vezi iste.
Mene zasad drži ta neka "Nick Raider groznica" pa ću njega forsirati dok god to ide.
Ali, svakako podržavam ideju, volio bih recimo pročitati neku Igorovu recenziju Zagora iz tog drugačijeg, ranijeg perioda, iako u njegovim recenzijama ovog modernog Zagora, možemo s vremenom pročitati usporedbe s nekim ranijim pričama. Kad govorim o Igoru, on je zapravo i debitirao na sajtu kontrarecenzijom: https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-714-716-ubojica-iz-darkwooda/930/
Jedino se mora tu paziti kod objava, nema nažalost one opcije za edit. Znači, kad je objaviš, ako si nešto zeznuo, nema popravka Mora se onda Markosu javiti da on intervenira. Jednom sam, u jednoj recenziji gdje je bilo dosta nakošenih riječi (citati), samo jedan kod zaboravio zatvoriti s </i> i gotovo cijela recenzija se poremetila (nakošen bio većinski dio teksta) i brže bolje na -edit opciju tražit grešku i ispraviti. Kod kontrarecenzije nažalost nemamo te opcije -edita. |
|
Edited by - ReemCP on 17/11/2021 12:40:14 |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 17/11/2021 : 13:06:05
|
krivo, reem, moj debi je bio s tajna pukovnika perryja. sustav je moju kontrarecenziju stavio kao prvu. nisam provjeravao, al mislim da je sa svim kontrarecenzijama takav slučaj, da izgledaju kao da su prve napisane
e da, kad sam počeo pisati recke samo su dvije bile nerecenzirane iz tog dnevnikovog perioda, timber bill i pleme drvenih lica. |
Edited by - igor 12 on 17/11/2021 13:14:27 |
 |
|
Topic  |
|