Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Kerempir
Senior Member
1596 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 17/11/2021 : 13:32:48
|
Dobar je ovaj nury, od svih stripova koje je fibra objavila (odnosno koje imam) ovaj mi je i najfilmičniji. Nije na nivou nekih meni vrhunskih nuryjevih stripova ( kataloga, bili jednom..) ali zabavan, dinamican i sa neočekivanim završetkom. |
Edited by - Kerempir on 17/11/2021 13:33:28 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 17/11/2021 : 18:34:30
|
quote: Originally posted by Kerempir
Dobar je ovaj nury, od svih stripova koje je fibra objavila (odnosno koje imam) ovaj mi je i najfilmičniji. Nije na nivou nekih meni vrhunskih nuryjevih stripova ( kataloga, bili jednom..) ali zabavan, dinamican i sa neočekivanim završetkom.
Katanga. Mobitel? |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Kerempir
Senior Member
1596 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 17/11/2021 : 18:37:37
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by Kerempir
Dobar je ovaj nury, od svih stripova koje je fibra objavila (odnosno koje imam) ovaj mi je i najfilmičniji. Nije na nivou nekih meni vrhunskih nuryjevih stripova ( kataloga, bili jednom..) ali zabavan, dinamican i sa neočekivanim završetkom.
Katanga. Mobitel?
Ma je, ni prvi ni posljednji put gdje se mobitel pravi pametniji |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1485 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 18/05/2022 : 12:00:32
|
Simpatično, filmično, brzo i efikasno. Spada u ona djela koja se lako čitaju, glava ne boli, ali lako se i zaborave. Ostane onaj osjećaj da je to ok bilo i vrijeme utrošeno nije uzalud bačeno. Crtež na trenutke pretjeran, karikaturan, akcija na granici normalne, ali sve u svemu... Dobro je, zadovoljan. |
|
|
don_draper
Advanced Member
4366 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 12/02/2023 : 00:06:34
|
Tematski me ovo privuklo, a Nuryjev potpis na scenariju je svakako dovoljan razlog za interes. Već smo vidjeli Nuryju na djelu kad je u pitanju 2.svjetski rat, ali BJUF je vrlo visoka letvica koju ovaj strip ne doseže ni blizu. Strip je kratak i dinamičan. U suštini je ovo klasični thief scenarij ubačen u ratno okruženje. Takva radnja nosi sa sobom neka ograničenja i mane. Likovi su nepamtljivi i stereotipni, radnja je svrsishodna i stvari su podosta predvidljive. Ratno okruženje daje možda neku relevantnost svemu, ali nekako je sve to slabašno. Rasplet je zadovoljavajuć, sve je ovo školski odrađeno, ali nema nečeg što bi ovo izdvojilo u sjećanju. Nury se svakako zna okružiti dobrim crtačima pa je i ovdje jako dobro to odrađeno. Vrlo mudro kadriranje akcijskih scena. Sveukupno je ovo jedan solidan strip. Dobro je što se zna što se dobiva s ovim stripom jer je dosta tipičan primjer svog žanra. No, nije nešto što će se pamtiti i čuvati u kolekciji. 3/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 03/02/2024 : 18:13:01
|
Sasvim ok, opuštajući avanturistički BD. Filmski scenario, road trip varianta, šaroliku glavni likovi među kojima neki i umiru, twist na kraju, lijepe boje..pa što bi još htjeli? Nemora svaka kolorka bit teška obiteljska drama. Neka ovakvih stripova u što većem broju. Zadovoljan. |
Bond.James Bond. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 15/02/2024 : 08:28:45
|
Nury još jednom dokazuje da je neprikosnoveni majstor žanrovskih (u punom smislu te riječi) strip scenarija. Ovo bi bio sjajan macaroni combat film iz 70ih. Tu je i crtež koji odlično paše ovakvoj vrsti akcijskog stripa. Nema širinu Nuryjevih najuspjelijih naslova, ali nepretenciozna lako konzumirajuća zabava je garantirana.
Nury ranked, from the top:
BJUF Tyler Cross Katanga Silas Corey Staljinova smrt WEST Atar Gull Kako se obogatiti u lipnju 1940. Smrt caru Zlato i krv Sin sunca
(moram stvarno onog snajperista pričitati da kompletiram)
|
|
|
Topic |
|