Author |
Topic  |
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 24/11/2021 : 22:56:19
|
quote: Originally posted by naker
U isto vreme i prelep i pretužan strip, voleo bih da se ovo rasproda pa da ljudi kukaju što ga nisu uzeli kada je trebalo. Budite mudri pa uzmite svoj primerak na vreme i uživajte u sjajnom, ali sjajnom stripu 
Da je s ovim svetom sve u redu, Abelarda bi svaka kuća imala!
quote: Originally posted by going going
Vidim da postoji i ,,nastavak" ,bas me interesuje sta se tu desava, tako da cu ga nabaviti u sto je kracem mogucem roku.
Neš pogrešiti, odličan je i Alvin. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
Edited by - Chief Warhead on 24/11/2021 22:57:20 |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10590 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2846 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 21/01/2022 : 11:40:55
|
Uzeh da ponovim Abelarda, evo skoro ce 5 godina od objavljivanja, a uopste nemam dojam da je toliko vec proslo. Tada me je strip odusevio, jedna lepa prica, prozeta filosofskim promisljanjima, humorom, vedrinom , koja kako radnja odmice dobija sasvim drugaciji ton. nedostatak happyenda koji je nekima zasmetao, meni je bio odlican, jer odgovara okrutnosti, materijalizmu, nedostatku empatije, savremenog drustva. Sa druge strane sada imam problem, kakva je poruka koju autori salju, ne rizikovati, ne probati, izolovati se u sigurnosti svog malog sveta, ili kritika da nas roditelji, staratelji, ne pripremaju na pravi nacin, sa suocavanjem sa realnoscu, na suceljenje sa problemima, i preskakanju zivotnih prepreka. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6343 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 23/10/2022 : 09:31:22
|
Nije strip kakav bi držao u kolekciji ali radi se o dobrom ostvarenju svakako. Simpatican (i naivan) je mali Abelard, sa svojim porukama koje izvlači iz šešira i dobrotom prema svima. Crtez zanimljiv, nije vrhunski ali jest dopadljiv i jednostavan.
Ali kao i u većini slučajeva sa ovakvim stripovima, uvijek ta pretjetana patetika na kraju. Kad se ne zna što bi, ide se po sistemu ajmo rasplakat čitatelje.
Slozio bih se da je ovo strip koji bi sjajno isao kao poklon nekome ko inace ne cita stripove. |
Bond.James Bond. |
 |
|
Jazzbina1
Starting Member
39 Posts
Member since 19/12/2021 |
Posted - 02/11/2022 : 19:09:26
|
Jedan od razloga zašto kupujem stripove je i taj da svojoj djeci ostavim u amanet pokoju lijepu priču, uz one koje im i sam ispričam, koja će ih razveseliti, zabaviti ali i ostaviti svojom ljepotom bez daha, podsjetiti ih na prevrtljivost života, ali i jedinstvenost puta kojim kroče. Abelard je takav strip. Pravi dragulj. |
 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 03/11/2022 : 23:19:05
|
Nećeš pogrešiti i ako sebe i dečicu častiš nastavkom. I Kreja (Jaybird) vredi nabavke. Ako nema, maltretirati Markosa da objavi. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
 |
|
Macon
Senior Member

Slovenia
1749 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 04/03/2023 : 19:54:42
|
Strip ima u redu priču (ali ništa posebno) ali što me je privuklo, je crtež. Debela linija, dupla, trojna, a onda šrafure i tekstura. Ako to oduzmeš, onda crtež dosta gubi.
Više manje mi je to dečja lektira slično na Plessixa i Vjetar. Ne mislim to ko negativno ali takva mi je atmosfera. Poruke su dosta klišejske, slično smo več puno puta pročitali. |
www.maconcomics.com |
 |
|
Topic  |
|
|
|