forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1096

going going
Advanced Member

Serbia
12325 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/11/2021 : 19:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by going going

quote:

quote:
Originally posted by going going

Bilo bi lepo, mozda, videti i Brubakerov rad na Kapetanu Americi?

Bilo bi lijepo, ali toga ima stvarno puno, tako da čisto sumnjam... No s druge strane, objavljuje Fibra i duže serijale.

Mnogo? Zar nije ceo Brubakerov run samo Zimski vojnik (izdala CK u dve knjige), Red Menace (nije objavila CK) i Smrt Kapetana Amerike (objavila CK u dve knjige)?
https://alanford.co.rs/stripovi/?s=kapetan+amerika&post_type=product&filter_izdavac=carobna-knjiga

To je sveukupno oko mozda 1500 stranica? Tri knjige od po 500 strana kao Ubij ili umri i eto ga.

Edit: Ah ne, sad vidim da je celi run sastavljen od 50 brojeva
https://en.wikipedia.org/wiki/Captain_America_(vol._5)
Pa dobro i nije to toliko strasno, izdavala je Fibra i duze Amere (Skalpirani 60 brojeva, Trans 60 , Y 60, Sandman 80 + dodatne knjige, 100 metaka 100 brojeva, Propovednik 66, Ex Machina 50, Fables ne zna se koliko ima...)

Edit 2: ne znam zasto ne radi ovaj link ka Kapetanu Americi vol.5 nego ide na opstu stranicu o Kapetanu.

Oh my sweet summer child...

Captain America by Ed Brubaker
Captain America vol. 5 #1–25; Captain America 65th Anniversary Special; Winter Soldier: Winter Kills 2007 978-0785128663

The Death of Captain America
Captain America vol. 5 #25–42 2009 978-0785138068

Captain America Lives
Captain America vol. 5 #43–50; Captain America #600–601; Captain America: Reborn #1–6 2011 978-0785145141

Captain America: The Trial of Captain America Omnibus
Captain America: Who Will Wield The Shield?; Captain America (2005) #602–610; Steve Rogers: Super-Soldier #1–4; Captain America (2005) #611–619, #615.1; Captain America (2011) #1–10 Dec. 2014 978-0785192725

Captain America: Return of the Winter Soldier Omnibus
Captain America and Bucky #620–628, Fear Itself: Captain America #7.1, Winter Soldier #1–5, Captain America (2011) #11–19, Winter Soldier #6–14

-------------

Znači ako sam dobro izračunao to je otprilike 124 broja. Koliko mi se čini ovako napamet, jedini duži serijali koje Fibra objavljuje su Fables (150 brojeva) i Živi Mrtvaci (193 broja). Od ta dva čini mi se da Fables i ne ide najbolje, dok su Živi Mrtvaci skupljeni u ogromne omnibuse, a ne bih baš htio vidjeti Kapetana u istoj opremi, da ne govorim da bi cijena sigurno bila veća jer je serijal u boji (plus bi možda išao u Zatamnjenje formatu)

Uf stvarno mnogo! Ali svejedno bih voleo to da vidim!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5758 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/11/2021 : 20:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Čudovišna i Monstruozna bi bili tačni prevodi ali ne sviđa mi se kako zvuče.. Ako original nije opcija onda mi Monstresa deluje kao najbezbolnije rešenje
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3158 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 25/11/2021 : 20:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Beštija
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2446 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 25/11/2021 : 20:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Može samo Žena, dovoljno je strašno i mistično. :)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/11/2021 : 21:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Čudovišna i Monstruozna bi bili tačni prevodi ali ne sviđa mi se kako zvuče.. Ako original nije opcija onda mi Monstresa deluje kao najbezbolnije rešenje

Ipak ne bi, makar to nama zvuci prihvatljivo. Rijec je o zenskom cudovistu, imenici dakle, a ne opisnom pridjevu.
Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 25/11/2021 : 22:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Manny

Ako pričate o Monstrumesi koju je objavio Dibidus, to je (meni) bezveze strip.

Zašto? Mislim, ne provociram, stvarno me zanima. Meni je to baš zanimljiv i upečatljiv fantasy s vrhunskim worldbuildingom.

Glavni problem mi je priča, ona mi je konfuzna (pročitao sam prva tri trejda) i nedorečena. Ne osećam jaku povezanost između događaja, nije mi "uverljiva" (koliko bi to žanr naravno dozvolio), čini mi se kao da čitam istrgnute stranice iz nekog složenijeg dela, te da sve ono što se događa na jednoj strani i nije bitno na sledećoj. Previše likova koji ne dobijaju dovoljnu minutažu da razumem uopšte zašto su tu i kuda ih priča vodi. Ne sviđa mi se ni kako ih Sana Takeda crta, crtež mi je - koliko god bio impresivan - za formu grafičke novele nepodesan i pomalo kičast. Takođe, deluje mi kao da autor želi da obuhvati publiku Politikinog zabavnika (od 7 do 77), pa je na trenutke to horor, pa onda sve nešto bajkovito, pa onda ona mačka-učiteljica koja na kraju svakog trejda priča neku priču malim mačkicama (ti delovi mi deluju za publiku 7-8 godina), itd.
Prošlo je vremena od kada sam ga čitao, tako da sam i zaboravio šta mi je sve smetalo, ali dovoljno bi bilo reći da mi otada nije palo na pamet da recimo pogledam šta se dogodilo u narednim epizodama. Jednostavno me se više nije ticalo.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 26/11/2021 : 07:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zašto? Mislim, ne provociram, stvarno me zanima. Meni je to baš zanimljiv i upečatljiv fantasy s vrhunskim worldbuildingom.

Glavni problem mi je priča, ona mi je konfuzna (pročitao sam prva tri trejda) i nedorečena. Ne osećam jaku povezanost između događaja, nije mi "uverljiva" (koliko bi to žanr naravno dozvolio), čini mi se kao da čitam istrgnute stranice iz nekog složenijeg dela, te da sve ono što se događa na jednoj strani i nije bitno na sledećoj. Previše likova koji ne dobijaju dovoljnu minutažu da razumem uopšte zašto su tu i kuda ih priča vodi. Ne sviđa mi se ni kako ih Sana Takeda crta, crtež mi je - koliko god bio impresivan - za formu grafičke novele nepodesan i pomalo kičast. Takođe, deluje mi kao da autor želi da obuhvati publiku Politikinog zabavnika (od 7 do 77), pa je na trenutke to horor, pa onda sve nešto bajkovito, pa onda ona mačka-učiteljica koja na kraju svakog trejda priča neku priču malim mačkicama (ti delovi mi deluju za publiku 7-8 godina), itd.
Prošlo je vremena od kada sam ga čitao, tako da sam i zaboravio šta mi je sve smetalo, ali dovoljno bi bilo reći da mi otada nije palo na pamet da recimo pogledam šta se dogodilo u narednim epizodama. Jednostavno me se više nije ticalo.

I ja se prikljucujem Manny-ju. Ni meni se nije dopalo. Procitao sam prvi trejd i to jedva. Mada, nisam ljubitelj tih fantasy (s)tripova. Bas kao sto je Manny napisao, za publiku od 7-8 godina. Meni je ceo ugodjaj takav. Nekako u Harry Potter stilu a meni to nikako ne lezi.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7722 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/11/2021 : 09:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2420 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 26/11/2021 : 09:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, budimo ozbiljni! Stanimo na loptu! Dolazi SIKTC, a tu netko hvali Monstrumesu. Zla strana foruma počinje prevladavati. Jučer se hvalio Pedrosa (Pedrosa!! ), a danas se govori da je Monstrumesa zanimljiva i upečatljiva
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/11/2021 : 09:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
U mojoj knjizi postoji samo jedan zanimljiv i upečatljiv fantasy s vrhunskim worldbuildingom. Čitati neki drugi fantasy nakon Tolkiena mi je kao gledati druge krimi serije nakon Žice ili slušati drugi punk bend nakon Clasha, silaženje s konja na magarca. Ali moguće da je to preosobni dojam, don't mind me ;)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/11/2021 : 09:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Ljudi, budimo ozbiljni! Stanimo na loptu! Dolazi SIKTC, a tu netko hvali Monstrumesu. Zla strana foruma počinje prevladavati. Jučer se hvalio Pedrosa (Pedrosa!! ), a danas se govori da je Monstrumesa zanimljiva i upečatljiva

Zašto ti toliko smeta nečije suprotno mišljenje?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/11/2021 : 09:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

U mojoj knjizi postoji samo jedan zanimljiv i upečatljiv fantasy s vrhunskim worldbuildingom. Čitati neki drugi fantasy nakon Tolkiena mi je kao gledati druge krimi serije nakon Žice ili slušati drugi punk bend nakon Clasha, silaženje s konja na magarca. Ali moguće da je to preosobni dojam, don't mind me ;)

Na temelju ovoga se može zaključiti da ti zapravo nisi ljubitelj žanrovskih djela, što je zapravo siguran put za zanemarivanje mnogih sjajnih kreacija, kao što je Monstress.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/11/2021 : 10:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Na temelju ovoga se može zaključiti da ti zapravo nisi ljubitelj žanrovskih djela, što je zapravo siguran put za zanemarivanje mnogih sjajnih kreacija, kao što je Monstress.

Samo u određenim žanrovima imam taj problem. U nekim drugima mogu čitati/gledati/slušati bezbroj klonova i to me veseli. Nemam objašnjenje, tako je kako je.
(ajde ipak, objašnjenje je možda u tome da mi neki žanrovi više leže, pa sam onda tu fan žanra kao takvog, a kod žanrova koji mi manje leže sam fan samo onih djela koja nadilaze okvire žanra, odnosno onih koja su prvo napravila kalup pa ga onda razbila)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/11/2021 : 10:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pcorovi upisi su redovno duhoviti, ne treba ih uzimati smrtno ozbiljno, prije sa tongue in cheek, bar ih ja tako doživljavam
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2420 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 26/11/2021 : 10:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Naravno! Ja sam za slogu, a ne za podjele!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7722 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/11/2021 : 10:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Naravno! Ja sam za slogu, a ne za podjele!

Onda ti je krajnje vrijeme da priznaš Pedrosu kao vrhunskog autora.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7722 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/11/2021 : 10:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Samo u određenim žanrovima imam taj problem. U nekim drugima mogu čitati/gledati/slušati bezbroj klonova i to me veseli. Nemam objašnjenje, tako je kako je.
(ajde ipak, objašnjenje je možda u tome da mi neki žanrovi više leže, pa sam onda tu fan žanra kao takvog, a kod žanrova koji mi manje leže sam fan samo onih djela koja nadilaze okvire žanra, odnosno onih koja su prvo napravila kalup pa ga onda razbila)

I ja sam na ovom tragu. S tim da Tolkiena pamtim kao dosadnjikavog, ali zato razmišljam o ponovnom čitanju Harryja Pottera.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/11/2021 : 10:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

pcorovi upisi su redovno duhoviti, ne treba ih uzimati smrtno ozbiljno, prije sa tongue in cheek, bar ih ja tako doživljavam

Povremeni humor je u redu, ali ako određena osoba stalno ima takav vid komunikacije, onda za dugoročnu posljedicu može imati da ga se ignorira u svakoj ozbiljnijoj raspravi. Meni se to dogodilo s nemalim brojem forumaša.

Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2420 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 26/11/2021 : 10:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ovo su najave, tu se možemo zafrkavati, a kad izađu stripovi, onda možemo ozbiljno raspravljati o njima na za to predviđenim topicima i donijeti konačan sud foruma.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/11/2021 : 11:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zanimljivo, hvala na odgovoru Ja sam Monstress zapravo isto čitao do kraja trećeg trejda (doduše u skenovima, al ajde) i nisam ga ponavljao od tada. Imam ono Imageovo deluxe izdanje, a čekam da izađe i druga knjiga pa ću onda obrnuti cijeli serijal ispočetka. Uglavnom, slažem se da je Monstress u stvari miks raznoraznih pristupa fantasyju, no meni se to sviđa. Crtež je, istina, poprilično kičast, no opet mi nekako paše jer nije statičan, lijep mi je za promatrati. Btw, mačka učiteljica je vrh Meni su ti popratni tekstovi baš super šema za produbiti znanje o svijetu u kojem se događa radnja, sviđa mi se takav pristup. No opet, jasno mi je da to tebi možda nije napeto.

quote:

Tako sam i ja nekad mislio, međutim ne sviđa mi se gledati stvari na taj način. Koliko god popularan bio Tolkienov fantasy, to je tek jedan od raznih pristupa tom žanru i ne mogu ga uspoređivati s nekim drugim pristupima, iako se radi o istom žanru. Primejra radi, svijet Conana koji je osmislio Robert E. Howard malo toga ima zajedničkoga sa Tolkienovim svijetom, makar oba spadaju u fantasy žanr (ako sword & sorcery gledamo kao podžanr fantasyja) i ne mogu reći da mi je jedan bolji ili lošiji od drugoga, prerazličiti su. Također, isto tako mi je bezveze kad se recimo ASOIAF Georga R.R. Martina uspoređuje s Tolkienom jer, osim što oba autora pišu fantasy, njihovi stilovi i pristupi tom žanru su skroz različiti.

Usput, The Clash je živa dosada

EDIT:
Kad već spominjemo fantasy u stripu, svakako preporučam da bacite oko na prošlogodišnji The Last God. Vrlo dobro štivo!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 26/11/2021 11:10:30
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/11/2021 : 12:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Također, isto tako mi je bezveze kad se recimo ASOIAF Georga R.R. Martina uspoređuje s Tolkienom jer, osim što oba autora pišu fantasy, njihovi stilovi i pristupi tom žanru su skroz različiti.

Da, jedan pristup je zanimljiv i upečatljiv, a drugi je eksploatacijski i populistički

quote:

Usput, The Clash je živa dosada

"Add Paka01 to ignorelist"
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1840 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/11/2021 : 12:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ili čitati/gledati drame nakon Shakespearea. Ili slušati muziku nakon Mozarta. Uzaludan posao, svakako! Znam, probao sam. Nema mnogo poente.

Ali to bi kreiralo jedan vrlo siromašan umetnički svet. Zato postoji potreba za raznovrsnošću. Tolkien je jedan od najboljih u tom žanru, ali nije jedini, i postoje razne vrste fantastike. Što se tiče worldbuildinga Alexis Kennedy i momci iz Illwintera su sjajni, ali oni rade video-igre. (Ok, Kennedyjev rad je teže definisati.) U književnoj fantastici postoji Gormenghast, koji je nešto sasvim drugačije od Gospodara Prstenova. Ako je nekon Tolkien kao pisac dosadan (a meni je sve osim toga) onda bi ga/je Gormenghast verovatno doveo do ludila. Zgrada je praktično čitav svet. Gaiman je bazirao veći deo svog pristupa na radu Jamesa Brancha Cabella i, posebno, njegovom romanu Jurgen, gde se mešaju likovi iz klasične mitologije, istorije, i fikcije. Dečije knjige poput The Phantom Tollbooth i Die unendliche Geschichte su opet nešto sasvim treće. Ili beše četvrto? (Kažem "dečije", ali to ne znači da nisu sjajne.) Peto, Tim Powers piše "tajne istorije", čiji je worldbuilding vrlo detaljno proučen naš svet, sa dodacima gde ima mesta za njih. Pa čak i Hronike Thomasa Covenanta i Pesma leda i vatre su rađeni pod očiglednim uticajem Tolkiena, ali dovoljno su dobre da mogu da se razmatraju za sebe. Palp pisci? Howard, Leiber, pa i Moorcock? Opet nešto drugačije.

Dojam je svakako "preosobni" jer govori mnogo o tebi, ali ništa o žanrovima po sebi. Mislim, ne samo o tebi, već svakom ko daje takve sudove.

E sad, problem sa Monstress je što strip nije toliko svež i originalan koliko se čini ljudima na Zapadu na prvi pogled. Ima tu puno moderne japanske i dalekoistočne fantastike, viđene još u Final Fantasy. A takvih romana na Istoku ima koliko hoćete. Ali ja sam pročitao samo prvi tom, pa ne znam kako se razvija radnja.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.

Edited by - ridiculus on 26/11/2021 12:13:00
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/11/2021 : 12:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ako ćemo spominjati worldbuilding u igricama, treba svakako spomenuti i ekipu iz Bethesde, odnosno njihov The Elder Scrolls serijal koji je meni osobno jedan od najdražih fantasy svjetova, nevjerojatno detaljan i zanimljiv, a tu je i Blizzard sa svojim hitovima...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Odoakar
Average Member

533 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 26/11/2021 : 12:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
To možda vrijedi za Morrowind, sve iza toga je upitne kvalitete (posebno Skyrim koji je po meni najprecjenjenija igra ikad).

Inače što se tiče fantasya u književnosti, Tolkien će uvijek biti vrh, no meni najdraži je vjerojatno Brandon Sanderson, njegov Stormlight Archives serijal je stvarno nešto posebno, no cijeli taj Cosmere svijet je iznimno detaljno osmišljen (vrijedi pročitati Mistborn serijal, a i Warbreaker je fantastična knjiga).

Ima tu još dobrih stvari, po meni su i Malazan Book of Fallen od Ericksona i Wheel of Times od Jordana su klasici kojima GRR Martin ne može ni prismrditi.

Edited by - Odoakar on 26/11/2021 12:52:47
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1840 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/11/2021 : 12:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Volim i ja The Elder Scrolls, ali takvih svetova ima više. Možda mi je Glorantha najbolji, izmišljen za potrebe stonih igara, i jedan od najmagičnijih. (Iskorišćen u igri King of Dragon Pass.)

S druge strane, ono što je Kennedy radio za Fallen London je bilo genijalno. 7 imaginarnih boja*, koje postoje samo u tom, drugom svetu? Pauci koji izlaze iz Parabole, sveta iza ogledala, i kradu oči spavačima? Mesingana ambasada, predstavništvo Pakla na Zemlji?

Ali njegove "igre" su obično teško igrive, i dragocene su zbog takvih bljeskova imaginacije i književnog stila.

Za mene je još uvek Beskrajna priča ultimativna bajka. Mada, The Phantom Tollbooth je blizu (i ranije napisan), ali ima "nesreću" da sam ga čitao relativno skoro, dok je Endeova priča sa mnom od moje 20-e godine. Mada, likovi poput Mathemagiciana i Faintly Macabre su nezaboravni...

Izvinjavam se za ovo skretanje sa teme. Nastavite!

*moguće samo u pisanoj reči

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page
Page: of 1096 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.37 seconds. Snitz Forums 2000