forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 24/08/2021 : 13:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Idu i preko 100€, kao i Algoritmovi Gospodari prstenova s Kordejevim koricama i opcenito Tolkien. Prije nekog vremena prodao sam Algoritmovog Silmarilliona za 500 kn i cura koja ga je kupila je bila odusevljena sto ga je napokon nasla po nekoj “normalnoj cijeni”.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6288 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 24/08/2021 : 13:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PaoloRivera

Idu i preko 100€, kao i Algoritmovi Gospodari prstenova s Kordejevim koricama i opcenito Tolkien. Prije nekog vremena prodao sam Algoritmovog Silmarilliona za 500 kn i cura koja ga je kupila je bila odusevljena sto ga je napokon nasla po nekoj “normalnoj cijeni”.

Imam i sva 3 Gospodara i Hobita iz cca '99-e 2000-e :D
Algo HC, mislim da je Silmarilion najskuplji.

Jel cijenjen i Miles Vorkosigan (Ribićeve ilustracije ), onaj mekani od Alga, to nisam baš viđao da se prodaje. Imam i to komplet, plus Vorto Palabara onu zadnju knjigu.

Pitam ovako, niš od toga nebi prodao.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 24/08/2021 13:20:36
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1326 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 24/08/2021 : 14:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:
Originally posted by bonjovi4ever

quote:
Originally posted by prop_ovednik

Harry Potter je odličan, treća i četvrta knjiga su top topova. Ja nisam nikad stigao nabaviti zadnje tri algoritmove, danas je cijena toga paprena. Ispod 500 kuna po knjizi ništa.

Malo pretjeruješ, evo za primjer:

https://eknjizara.hr/atribut/autor/j-k-rowling/

Rekao bih da nisi dobro proučio taj link.
HINT: Nema ničeg za kupit.
Mi pričamo o Algoritmovim HC izdanjima koja se na FB grupama prodaju za nemale cifre i budu uvijek razgrabljena.

Istina. Zavaraju me te online knjižare gdje većine toga ima na popisu, a zapravo nema na zalihi.
Sad znam da sam se dvoumio oko kupnje ničega .
No, na njuškalu ih se zna naći po 350 kn. Trenutno oko 400 kn. Znam jer sam pred par mjeseci gledao, makar više iz znatiželje. Očuvanost su bila najsitnija oštećenja do kao nove knjige.
Naravno, ne obazirem se da li je prvo, drugo ili treće Algoritmovo izdanje.
To smatram bedastoćama, a one koji su spremni iskaširati po tisuću i više kn radi toga smatram budalama.
Zbilja je jako bitno da u knjizi piše "1. izdanje", umjesto "3. izdanje".
Dobar je još Harry Potter u odnosu na, recimo, spomenutog Tolkiena.

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6288 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 24/08/2021 : 14:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
Originally posted by prop_ovednik

Harry Potter je odličan, treća i četvrta knjiga su top topova. Ja nisam nikad stigao nabaviti zadnje tri algoritmove, danas je cijena toga paprena. Ispod 500 kuna po knjizi ništa.

Malo pretjeruješ, evo za primjer:

https://eknjizara.hr/atribut/autor/j-k-rowling/

Rekao bih da nisi dobro proučio taj link.
HINT: Nema ničeg za kupit.
Mi pričamo o Algoritmovim HC izdanjima koja se na FB grupama prodaju za nemale cifre i budu uvijek razgrabljena.

Istina. Zavaraju me te online knjižare gdje većine toga ima na popisu, a zapravo nema na zalihi.
Sad znam da sam se dvoumio oko kupnje ničega .
No, na njuškalu ih se zna naći po 350 kn. Trenutno oko 400 kn. Znam jer sam pred par mjeseci gledao, makar više iz znatiželje. Očuvanost su bila najsitnija oštećenja do kao nove knjige.
Naravno, ne obazirem se da li je prvo, drugo ili treće Algoritmovo izdanje.
To smatram bedastoćama, a one koji su spremni iskaširati po tisuću i više kn radi toga smatram budalama.
Zbilja je jako bitno da u knjizi piše "1. izdanje", umjesto "3. izdanje".
Dobar je još Harry Potter u odnosu na, recimo, spomenutog Tolkiena.

+1 na dio o izdanju po redu, ali ebat ga, ljudi se iz nekog razloga pale na to.
Iskreno, ja da kupujem bi kupio i bilo koju varijanut HR HP-a, ne dira me ni HC kod knjiga, kod njih mi je bitno samo da ih mogu čitat....dok kod stripova baš i nije tako.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1490 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 24/08/2021 : 15:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by PaoloRivera

Imam i sva 3 Gospodara i Hobita iz cca '99-e 2000-e :D
Algo HC, mislim da je Silmarilion najskuplji.

Jel cijenjen i Miles Vorkosigan (Ribićeve ilustracije ), onaj mekani od Alga, to nisam baš viđao da se prodaje. Imam i to komplet, plus Vorto Palabara onu zadnju knjigu.

Pitam ovako, niš od toga nebi prodao.

Nisam primjetio da je Miles toliko tražen, čak njegove knjige još viđam po sajmovima knjiga. Primjetio sam da i algoritmove "Kronike Kraljosjeka" nije lako naći...
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 24/08/2021 : 15:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Pogledajte cijene Anotiranog Hobita, e to je tek investicija za kupiti

@bonjovi4ever nije uopće bitna godina izdanja, već samo da je Algoritmovo. Ja imam komplet HP izuzev 5 dijela koje sam kupio neko srbijansko izdanje jer je tada kako su izlazile knjige jako teško bilo doći u BiH do Algoritma, i baš sam gledao cijene Reda Feniksa ovdje kod nas - nema ispod 50€ da se na glavu nasadiš a da je dobro očuvano

Edited by - Stark on 24/08/2021 15:27:17
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
259 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 24/08/2021 : 18:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
Zamenite Algoritam srpskim izdanjem - komplet od 7+1 (Ukleto dete) knjiga u tvrdim koricama u kutiji ide za 380 hrk na sajmu

quote:
Originally posted by pcoro

quote:
Originally posted by panda

quote:

@Going: Si ti HP-a čitao, ili si kao ja npr pogledao prvi film i momentalno prekrižio franšizu?
Žena mi je luda na to jer su njoj HP knjige nešto odlično i kaže da su filmovi go racku za knjige (kao i u većini slučajeva) i baš me tlači da ga čitam....a meni se neda..

Nisam nikakav fanatik, ali kako sam bio ciljna grupa (imao sam godina kao Hari Poter kad su te knjige izlazile :) ) - solidno me dokacilo. Mislim da mozes da verujes svom utisku jer HP filmovi nisu samo adaptacija vec nesto sto je izlazilo uporedo sa knjigama (sa po 3-4 godine zakasnjenja) i nad cim je pisac imao veliku kontrolu i uticaj na izbor glumaca, rezisera, scenario... Kad se to zaletelo, doslo je i do efekta u kontra smeru - rekao bih da su filmovi imali uticaja na kasnije knjige. Duh je prenesen 100%, uz male oscilacije koje su nastajale zbog promena rezisera.

U svakom slucaju - slobodno preskoci :) Ja sa druge strane jedva cekam da mi klinac dovoljno poraste da mogu te filmove ponovo da odgledam sa njim.

Ma ne, ne, krivo, filmovi su meh, oni su više onako za prodat igračke i uzet kintu. U filmovima je stavljen naglasak na vizualno i na zaplet, puno su dramatičniji a knjige su dugačke i u njima se većinu vremena ne dešava niš posebno, samo odrastanje u školi magije i to je glavna kvaliteta knjiga. Da se ufuraš u magični svijet gdje je zapravo bitno proć ispit iz čarobnih napitaka, ili iskrast se iz škole s ekipom..

Zapleti su skoro svi glupi, tipa Voldemort se vraća i moćniji je nego ikad ali na kraju Harija uvijek spasi snaga ljubavi ili tako neka pizdarija. To obično odnese zadnjih ajmo reć 30-40k stranica knjige, znači mali dio, a u filmu je to puno važnije.

Sve se slazem, ali sve to sam i ocekivao zbog razlike dva medijuma. A ipak, kao neko ko je te knjige procitao po nekoliko puta - imao sam dojam da je filmska adaptacija najbolja moguca.

Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 24/08/2021 : 19:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Filmske adaptacije su to sto jesu, teske su za “pogodit” jer film ne funkcionira jednako kao roman, bas kao sto nije slucaj ni obrnuto. Bez obzira na to, serijal Harry Potter filmova, kao produkcijski poduhvat bez presedana u dotadasnjoj povijesti filma (nek me netko ispravi ako grijesim), uspio je od pocetka do kraja serijala odrzati konzistentan i rekao bih zavidno visok nivo kvalitete rezije.

Imali su stvarno dobre rezisere: oskarovac Alfonso Cuaron, Chris Columbus koji je iza sebe tada vec imao filmove Sam u kuci, Gremline i Goonies, te Britanci Mike Newell i na kraju David Yates koji je odradio polovicu HP filmova i na njima izgradio vlastitu karijeru.

A tko god od filma ocekuje da ce gledati knjigu u slikama, po meni ga ne treba ni gledat…

Edited by - PaoloRivera on 24/08/2021 19:24:45
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/08/2021 : 21:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Going: Si ti HP-a čitao, ili si kao ja npr pogledao prvi film i momentalno prekrižio franšizu?
Žena mi je luda na to jer su njoj HP knjige nešto odlično i kaže da su filmovi go racku za knjige (kao i u većini slučajeva) i baš me tlači da ga čitam....a meni se neda..
BTW, draga ima komplet Algoritmovo HC izdanje koje vidim vrijedi ko omanji bubreg. Baš sam joj mislim zadnje dvije koje su joj falile kupio na IL 2019 i to sa popustom jer ih je nekom posudila zauvijek...

Ode ovaj topik sad u Haripoterovske vode!
Probao i sa filmovima vise puta, a sa prvom knjigom samo jednom kao klinac, ali ne bese uspesno druzenje.

Nevezano od toga, ljubitelji Harija Potera (a i oni koji to nisu) nabavljajte Knjige Magije velikog Nila Gejmana i citajte i javljajte utiske; ovaj strip zasluzuje da se o njemu prica ako ne moze kao koliko i o Sendmenu onda barem 50% koliko se prica o Sendmenu.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/08/2021 : 21:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Crna Orhideja
Nil Gejman / Dejv Mekin

Crna orhideja je tek drugi strip koji je napravio mladi Nil Gejman davno, davno krajem 80ih. Pre ovog stripa je napravio Violent Cases sa Dejvom Mekinom (dostupno u izdanju Makonda). Ako je verovati Karen Berger i njenom predgovoru prvom sabranom izdanju Sendmena, 1987. Nil Gejman je bio mladi britanski novinar kojeg je znala od pre par godina jer je prilozio kratku pricu za Stvorenje iz mocvare, ali su se tek upoznali uzivo u Londonu kada je ona bila u potrazi za mladim britanskim talentima. Tada joj je Nil izlozio ideje o Sendmenu, Konstantinu i mini-serijal o Crnoj Orhideji i odluka je pala prvo na Crnu Orhideju, jer je Delajno vec otpoceo svoj rad na Konstantinu, a Sendmena su koristili u Justice Society of America.

Crna Orhideja je strip o potrazi za identitetom. Crna orhideja trazi odgovore na pitanja vezana za njeno poreklo nadajuci se da ce tako pronaci i odgovor na pitanje o svojoj sustini i svrsi njenog postojanja na ovoj planeti. Da bi na kraju spoznala da je zivot jedna konstantna potraga za smislom? Dok polako sklapamo kockice mozaika zajedno sa Orhidejom njoj dolaze u pomoc onaj naucnik kome sam zaboravio ime ali koji ima licnu vezu sa orhidejom, pa uz pomoc Betmena i odsustvo pomoci od Pojzon Ajvi na kraju dolazimo do Stvorenja iz mocvare prema kome se (odnosno prema Murovom radu) vidi da Nil gaji izuzetno postovanje i uvazavanje. I bas je duhovit kraj susreta sa Stvorenjem kada se pojavljuje i Abigail.
Predgovor (kao sto smo i naucili do sada predgovor treba citati nakon procitanog stripa) nudi jos jedno lepo tumacenje stripa da je ovo Nilov meta komentar o istrosenosti superherojskog zanra i kritika upotrebe nasilja u stripovima. Slazem se s tim tumacenjem.

Dejv Mekinov crtez mi se bas svideo!

Dakle ovo je jedan izuzetno neobican strip, donekle zaboravljen dragulj u bibliografiji Nila Gejmana jer je ostao u senci Sendmena koji je malo kasnije krenuo sa izlazenjem. Ali svakako vazan strip i spada medju one naslove koji se na uspesan nacin bave analizom, dekonstrukcijom i sublimacijom superherojskog zanra i kao takav treba da bude obavezna literatura za sve strip entuzijaste zajedno sa Nadziracima, Murovim Stvorenjem iz mocvare i Miriklmenom, Milerovim Betmenom i Gejmanovim Sendmenom.

Svaka cast Darkvudu na hrabrosti za odabir ovog naslova! Steta sto ovaj strip jos uvek stoji nerasprodat (a objavljen je 2015.) s obzirom na popularnost imena Nila Gejmana.

Od mene ocena 8/10
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21149 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/11/2021 : 20:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Đunđi Ito:Gjo (Darkwood)

Još jedan Itov bizarni horor,ovog puta počinje sa morskim stvorenjima koja izlaze na obalu,hodajući na nogama i šireći nesnosni smrad,a pratimo mladi par Tadašija i Kaori koji će se naći u tom vrtlogu čudovišnih događanja.
Prilično atmosferičan i neobičan,kako to samo Japanci mogu da naprave,horor,koji se čita jako brzo,pa ako vam je Uzumaki legao,nema ni ovde greške.
Prvi tankabon mi je bolji,i nije mi se baš svidelo u kom je to pravcu otišlo.Mada,meni ni Uzumaki nije ostavio neki jači utisak.
3/5

edit:imaju i dve bonus pričice;prva mi je bzvz,a druga,sa pukotinama u obliku ljudskih tela nešto najbolje što sam pročitao od ovog autora.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/12/2021 22:16:34
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21149 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/12/2021 : 12:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Tobin&Fereira:Hladan kao led,prvi tom (Darkwood)
Tobin&Fereira:Hladan kao led,drugi tom - Trulo seme (Darkwood)
Tobin&Fereira:Hladan kao led,treći tom - Oglodane kosti (Darkwood)

Horor triologija Hladan kao led me je uglavno razočarala.Nije da sam imao neka velika očekivanja (mada su mi pročitani zaviri bili korektni),ali sam nanjušio da je u pitanju horor koji nije moj đir.A i generalno,sa godinama sve manje volim ovu tematiku.

Priča o Deklanu Tomasu,tipu sposobnom da zalazi u ludilo drugih osoba,te da ih od iste boljke izleči,i njegove devojke Ris,i njihovoj borbi sa Okretnim Džekom i Baštovanom,svojevrsnim "demonima ludila" je za moj ukus previše apstraktna.

Iako je ideja zanimljiva,Fereirov crtež sjajan i savršeno paše toj nekoj umobolnoj atmosferi,a i ni samoj priči se nema šta zameriti,jednostavno,kako rekoh,sve to mi je previše ludo za moje poimanje dobrog horora.

Samo izdanje je primer savršenog mekokoričenog stripa.

2.5/5

Edited by - anto on 03/12/2021 15:24:13
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/12/2021 : 21:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

PANIŠER Garta Enisa u izdanju Darkvuda

Stoje mi na polici ova 4 Panisera vec duze vreme, kupovao sam ih kako su izlazili, keca sam odmah i procitao po objavljivanju, ali onda sam stao rekoh, aj nek se nakupi par knjiga pa cu se baciti na citanje. I taman pre neki dan uzeo da procitam ova 4 kao pripremu pred nabavku knjiga #5 Crne udovice i #6 Veli Fordz, Veli Fordz.
Kakva je ovo stripcina! Kada sam krenuo da citam nisam mogao da se zaustavim dok nisam progutao sve 4 knjige za 3 dana. Stripcina!
Jeste da Enis u trenucima preteruje i ubacuje Panisera u neke skoro pa potpuno nemoguce situacije i u par navrata Frenk ima vise srece nego pameti jer mu se spletom okolnosti desi nesto (ili neko) sto mu pomogne da se izvuce iz bezizlazne situacije, ali nema veze strip sve vreme vozi ubitacnim tempom! Brutalnostima i ludostima nikad kraja, ja nisam gadljiv na to ali ne preporucujem strip osetljivijima na nasilje u medijima. Takodje mi se svidja sto Enis ne stedi nikoga u stripu, vrlo otvoreno kritikuje americke generale, prikazuje CIU kako izvodi sulude teroristicke napade i intervencije u drugim zemljama, ali ne stedi ni Irce, Italijane, Ruse, a bogami ni nas Balkan, ali se najvise usredsredio na Rumune, Moldavce i Albance.
Isto tako smatram da je jako dobra odluka da se prikaze jedan stariji i iskusniji Paniser koji ima oko 54, 55 godina i mnogo toga je vec pregurao na svojim plecima. Isto tako i stariji Nik Fjuri.

Rodjen je malo remek delo, prazacetak Panisera i verujem da cemo se vratiti ovoj prici u Veli Fordzu sa nekim objasnjenjima za sam kraj. Brutalna napeta i iskrena ratna prica bez ulepsavanja. Kao film Vod Olivera Stouna ali jos brutalnije. 10/10

U pocetku bese... je bas to sto mu ime kaze, novi pocetak serijala, Panisera pokusava CIA da iskoristi u svoje svrhe ali on odbija i krece ludilo i rokanje. 10/10

Irci iz kuhinje Vidim da mnogi kritikuju ovu epizodu ali meni je bila odlicna sem one pucnjave na onom teretnjaku/muzeju. Ima dosta sporednih likova kojima svima pokusava da se da na vaznosti pa je mozda to malo zbunjujuce i iritirajuce ali mi nije smetalo. Najdojmljiviji lik je deda bivsi kasapin za Irce. 9/10

Majcica Rusija Opasna misija iza linja neprijatelja, kritika i CIE i Ruskog KGBa, svidja mi se sto Frenk na kraju nije dozvolio da pobede ni Rusi ni Ameri, vec da pobedi ,,covecanstvo" (odnosno resenje koje je za dobrobit celog covecanstva i za dobrobit jedne male uplasene devojcice) koliko god je uopste moguce Pansiera nazvati covekoljupcem. Nacin na koji su se izvukli iz bezizlazne situacije je podjednako genijalan koliko je i nezvodljiv i nemoguc, ali mi se opet svideo. Samo mi zao onoliko mrtvih ruskih vojnika ni zbog cega, koji su zrtvovani ko topovsko meso za Frenka. Prvo pojavljivanje zajebanog Nika Fjurija, Enisova interpretacija njegovog lika mi je bila bas dobra, tako da se izuzetno radujem citanju mini serijala Furi: Svi moji ratovi koji imam u izdanju Fibre. 9,5/10

Gore je dole, crno je belo Bas brutalna i vazna prica, vraca se Niki Kavela a i pokvareni Roulins. A tu je i seksi O`Brajenova! Jako dobar lik. Odlicna prica! 10/10

Trgovci robljem E ovo mi je mozda najslabija epizoda, a moguce i najmucnija, pesimistican kraj. Trgovina zenama, prisilna prostitucija, ogromna korupcija u policiji, odsustvo zelje obicnog coveka i americkog sistema da na bilo koji nacin pomogne tim jadnicama. Jedino Paniser i jedna socijalna radnica uz dva postena pandura (zene i crnca homoseksualca) zele da ucine ispravnu stvar. Ali i kad ucine ispravnu stvar za mnoge nema nade u bolje sutra. Bas pesimistican kraj i bas je ocrneo Rumune u ovoj prici Enis. 8/10

Barakuda! Kakva prelepa ludnica! Ova prica ima sve, ludilo radnju, genijalne likove, fatalnu zensku, seks, bahate i pohlepne korporativne tipove, neo-noir zaplet smesten u Majami, pracen fenomenalnim crtezom Gorana Parlova. Pomalo me je epizoda podsetila na treci album Tylera Crossa koji se takodje odigrava u Majamiju. Mozda i najbolja prica celog serijala! 10/10

Covek stena Vracaju se par jako bitnih i markatnih likova iz prethodnih prica i vreme je da se svode racuni. Paniser u Avganistanu. Lepo je predvideo Enis i slom amerikanaca u Avganistanu 15 godina unapred, spomenuvsi kako su Britanci vec jednom (a sad nameravaju i po drugi put pomagajuci Amerima) da izgube rat u Avganistanu, Rusi su izgubili rat... Bas je nesrecna zemlja taj Avganistan. Lepo su se sredili racuni sa raznim bitnim likovima, tako da me bas interesuje sta nas ocekuje u nastavku serijala 10/10

Od mene najveca preporuka za Panisera! Jedva cekam da nabavim dve nedavno izasle DW knjige i da onda objave i preostale dve Paniser knjige u 2022. Stvarno sjajan stip i jedan od najboljih runova jednog eminentnog scenariste na vec postojecem dugogodisnjem liku/serijalu.

Edited by - going going on 19/12/2021 21:10:15
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4609 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 19/12/2021 : 22:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Al se dele desetke šakom i kapom :)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/12/2021 : 22:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Kako ide ona... Cacanska skola? :D ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/12/2021 : 22:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Ovo nije desetka kao desetka-remek-delo-strip mi je promenio pogled na zivot-desetka, nego ona au sto je ovo ludo i previse zabavno i krvavo - desetka.
Razumete?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/12/2021 : 23:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Zabrinjavaš me gg.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/12/2021 : 01:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Zabrinjavaš me gg.

Sto peyo?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21149 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/12/2021 : 08:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by naker

Ovo nije desetka kao desetka-remek-delo-strip mi je promenio pogled na zivot-desetka, nego ona au sto je ovo ludo i previse zabavno i krvavo - desetka.
Razumete?

tako je goinže,samo cepaj sjajne ocene,nek crknu ovi što kad treba da daju najvišu ocenu,ko da iz oka daju.
i ja volim da dam tu desetku/pet_plus za,kako si fenomenalno rekao,strip koji mi nije promenio pogled na život,ali mi je pružio vrhunsku zabavu.

Edited by - anto on 20/12/2021 08:19:48
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/12/2021 : 08:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Punisher - usiljeno nasilje i krv, isforsirano i bezvezno psovanje u gotovo svakoj tabli koje je valjda svrha samom sebi, samo "trči i pucaj" kroz cijeli strip, i sve to u krug i ponavljanje - predvidljivo, zamorno i zaboravljivo ali koga to veseli samo nek izvoli - ali daleko je to od desetke.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/12/2021 : 09:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pravda za Frenka! Samo cepaj dalje gg, i mene je osamutio i opsovao kada sam ga prvi put citao i bas razmisljam... ima da krenem ispocetka sad kad sam procitao ovih 7 knjiga (Fibrinih).
Sigurno jedan od stripova koji ima svoje dragoceno mesto na polici, a i Punisherova majica mi je najdraza (od ovih Fibrinih sa svakogodisnjeg Interlibera).

Mislim, znam sad da nema tu dubinu ko Zagor, ni takve crtacke velikane, a kamoli svetski status ko svima poznati dumski suh sa secerom, ali jebiga, nekima je i sirotinja draga. ;P

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 20/12/2021 : 09:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Istina je da je ovo vjerojatno najbrutalniji strip koji sam citao sto se tice eksplicitnosti nasilja, ali to je i dalje samo graphic violence pa me
to previse ne uzbuduje. E sad, to je jedna vrsta sadrzaja koja nece svakome jednako sjesti, naravno. I meni je sve to bilo pretjerano, ali Ennis zna voditi pricu tako da taj manir nasilja postane od sekundarne vaznosti. Meni je ovo bilo dobro zbog zanimljivih zapleta… to jest, prve dvije Fibrine knjige koje sam citao. Moja presuda je bila ovakva: dovoljno je dobro da ostane u kolekciji, ali nemam potrebu kupovati dalje od toga. Ionako me ustvari najvise zanimalo kako se uklopio Nick Fury
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/12/2021 : 10:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Nemaju ni svi čitatelji "dubinu", tako da samo cepaj.

Obavezno čitati u majici...XXL za "velike" i "duboke" čitatelje koji znaju toliko da svaki strip usporede sa Zagorom.

Vjerujem da je bolji i od Kapetana Mikija....osim ako imaš majicu Kapetana Mikija.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 20/12/2021 : 10:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Ennisov Punisher na prvo čitanje me isto oduvao.
Zasitio sam se sada pomalo Ennisa pa sam na drugo čitanje jedva završio neke epizode.
Spašava ga pomalo Parlov kao što je već i prije Manfredija na MV.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/12/2021 : 10:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by Peyo

Zabrinjavaš me gg.

Sto peyo?

Čini mi se da si izbrisao dio komentara koji me je zabrinuo.

Rekao bih da je u današnjem svijetu sve manje empatije, a ovakva literatura i guštanje mlađarije u stilu samo da je gore, gnjusnije i krvavije mi nisu dragi. A vidim da se tako nešto provlači i kroz filmove i video igrice i dr. i onda nije ni čudo da uz lakoću nabave oružja osobe nesređene u glavi proizvode svakakve krvave orgije.

Ti mi se činiš fini dečko i bez obzira što je riječ o nacrtanoj fikciji ne treba zaboraviti da se takve stvari događaju i u stvarnosti i da ljudima uzrokuju velike patnje. Morbidni psihopate ne bi trebali biti ničiji idoli bez obzira da li su "pravednici" ili oni drugi. Jer onda među njima i nema neke razlike.

Znam da se ovo mnogima koji uživaju u ovakvoj literaturi neće svidjeti ali tako ja to doživljavam.
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000