forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6287 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 20/12/2021 : 10:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ma joj Peyo, nemoj biti jedan od tih ljudi(ne napdam te, samo komentiram ;)).
Ako netko ima problema u glavi, imat će ih, čitao/gleda/igrao nešto nasilno ili ne.
Ennisov Punisher mi je jedan od najdražih amera, odlična zabava za razbibrigu.
To ako neki od nas to vole čitat/igrat/gledat ne znači da bi takov nešto ikada bili u stanju napraviti.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/12/2021 : 10:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Ma joj Peyo, nemoj biti jedan od tih ljudi(ne napdam te, samo komentiram ;)).
Ako netko ima problema u glavi, imat će ih, čitao/gleda/igrao nešto nasilno ili ne.
Ennisov Punisher mi je jedan od najdražih amera, odlična zabava za razbibrigu.
To ako neki od nas to vole čitat/igrat/gledat ne znači da bi takov nešto ikada bili u stanju napraviti.

Nisam na tako niskoj razini razmišljanja da mislim da će ovo proizvesti od čitatelja killer brainless zombije. Pogotovo ne od starijih čitatelja, niti mislim da ovo treba zabraniti.

Ono što me brine je kako će to ovakvi sadržaji kroz sve medije i igrice djelovati na razvoj mlađih uzrasta. Nije sav svijet sadržan u mobitelu, niti se život treba sastojati isključivo od sebičnog zadovoljenja vlastitih potreba, a ostale ko j... neka crknu ako ne služe mojim potrebama.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/12/2021 : 11:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ali Peyo, valjda ne mislis da svi koji "stuju Enissovog Punishera" to rade samo zbog obilja nasilja. Nije li to zapravo podcjenjivanje citatelja? Ono, ako se stave sada gnusne stvari unutra, psovke, nasilje, krv i jetra, da ce to napraviti dobar strip i privuci kupce na veliko?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4971 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/12/2021 : 11:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Vrijeme Božića je, pa logično da se pojavljuju Ghosts of discussion past :)
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/12/2021 : 11:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ali Peyo, valjda ne mislis da svi koji "stuju Enissovog Punishera" to rade samo zbog obilja nasilja. Nije li to zapravo podcjenjivanje citatelja? Ono, ako se stave sada gnusne stvari unutra, psovke, nasilje, krv i jetra, da ce to napraviti dobar strip i privuci kupce na veliko?

Bingo

quote:
Originally posted by vukozec

Vrijeme Božića je, pa logično da se pojavljuju Ghosts of discussion past :)

Bingo - odjavljujem se od daljnje rasprave.
Ne bih se ni uvlačio da me nije gg svojim (izbrisanim) komentarom uvukao.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7313 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 20/12/2021 : 11:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Sid, don't you blame the movies. Movies don't create psychos, movies make psychos more creative.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/12/2021 : 11:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Peyo nemaš ti majicu "Punisher", bez tog ne možeš dokučiti dubinu ovog klasičnog "američkog smeća".
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/12/2021 : 11:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by going going

quote:

Zabrinjavaš me gg.

Sto peyo?

Čini mi se da si izbrisao dio komentara koji me je zabrinuo.

Rekao bih da je u današnjem svijetu sve manje empatije, a ovakva literatura i guštanje mlađarije u stilu samo da je gore, gnjusnije i krvavije mi nisu dragi. A vidim da se tako nešto provlači i kroz filmove i video igrice i dr. i onda nije ni čudo da uz lakoću nabave oružja osobe nesređene u glavi proizvode svakakve krvave orgije.

Ti mi se činiš fini dečko i bez obzira što je riječ o nacrtanoj fikciji ne treba zaboraviti da se takve stvari događaju i u stvarnosti i da ljudima uzrokuju velike patnje. Morbidni psihopate ne bi trebali biti ničiji idoli bez obzira da li su "pravednici" ili oni drugi. Jer onda među njima i nema neke razlike.

Znam da se ovo mnogima koji uživaju u ovakvoj literaturi neće svidjeti ali tako ja to doživljavam.

I opet imam isto pitanje za tebe: zašto ti je Punisher problematičan, a jedan Torpedo nije? Kako se Torpedo (ne) uklapa u tvoju priču o manjku empatije?

A "osobe nesređene u glavi" neće krenuti ubijati zbog nasilja u medijima, već zbog onoga što ih je dovelo do toga da budu "nesređeni u glavi".

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/12/2021 : 11:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Vidis, prvo majica, a onda ti se rasprostrije sasvim novi krasni svijet... ;)

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4971 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/12/2021 : 11:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
zerocalcare nosi majicu na punishera pa mu je (punisheru) sve oprošteno :)
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/12/2021 : 11:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

Punisher - usiljeno nasilje i krv, isforsirano i bezvezno psovanje u gotovo svakoj tabli koje je valjda svrha samom sebi, samo "trči i pucaj" kroz cijeli strip, i sve to u krug i ponavljanje - predvidljivo, zamorno i zaboravljivo ali koga to veseli samo nek izvoli - ali daleko je to od desetke.

To i kažem...ovaj moj dojam je takav, jer sam čitao bez majice. Sa majicom bi to bila sasvim druga dimenzija.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10890 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/12/2021 : 11:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
sta sta sta, peyo ga opet moralise
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/12/2021 : 12:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

sta sta sta, peyo ga opet moralise

Dabogda ti djeca čitala Ennisa.

Za tebe je već kasno, tebe (i mene) je već Torpedo sredio .
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6287 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 20/12/2021 : 12:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Da...Torpedo prvo izmlati ženu, pa ju siluje, pa se popiša po njoj.
Ali to je strip i zabava, ''bjeg od stvarnog života''... ;)

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10890 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/12/2021 : 12:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

mda, pa ne valja im paniser jer on sredjuje takve
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/12/2021 : 12:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Priznaješ da i njega čitaš ?

Popišao se na ženu? Nije mi to u sjećanju?

P.S. Za tebe i Mr Grmojaida, Torpedo mi nije idol. On je odvratni debil.

Edited by - Peyo on 20/12/2021 12:29:52
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 20/12/2021 : 12:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote

Ne mogu da odolim, ovo je jače od mene

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 20/12/2021 : 13:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Svatko ima svoj ukus i nekome se Punisher MAX moze svidati ili ne i to je sasvim u redu. Ja sam ga dozivio kao kritiku krvoprolica, a ne slavljenje, i mislim da je to autorova prava namjera, ali naravno da ga svatko moze interpretirati kako mu pase, to se moze sa svime.

Osobno mislim da ce malo koji film, a pogotovo strip, proizvesti ubojicu od nekog tko to nije sam po sebi. Neki su to uspijevali kroz povijest, ali ne ovakvi eksplicitno “odvratni”. Mislim da ovakav sadrzaj u svakoj normalnoj osobi moze pobuditi samo gađenje. “Nenormalne” u teoriji moze isprovocirati i ako ga krivo pogledas.

Sadrzaji koji promicu ideologije koje poticu mrznju prema jasno odredenim ciljanim skupinama mogu dovesti do nasilja, poput Plodova gnjeva ili Trijumfa volje, ali to uvijek ide kroz manipulaciju koju nisam primijetio u Punisheru, i najcesce bez ikakvog eksplicitnog pokazivanja nasilja.

Edited by - PaoloRivera on 20/12/2021 13:04:26
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6287 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 20/12/2021 : 13:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Priznaješ da i njega čitaš ?

Popišao se na ženu? Nije mi to u sjećanju?

P.S. Za tebe i Mr Grmojaida, Torpedo mi nije idol. On je odvratni debil.

Naravno da da. Iako mi ovo što sam spomenuo malo smeta, nisam baš neki fan nasilja prema ženama. Ali to je strip, to je fikcija pa zanemarim.
Mislim da je to napravio čak više puta.
A Torpedo je u globalu odličan klasik i imam sve 3 fibrine knjige.
A idol, ako bolje razmislim mi nije nijedan lik iz stripa.
Idol će mi prije biti neka stvarna osoba čijim postignućima se divim.

Edited by - DiSkAcH on 20/12/2021 13:16:23
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/12/2021 : 13:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PaoloRivera

Svatko ima svoj ukus i nekome se Punisher MAX moze svidati ili ne i to je sasvim u redu. Ja sam ga dozivio kao kritiku krvoprolica, a ne slavljenje, i mislim da je to autorova prava namjera, ali naravno da ga svatko moze interpretirati kako mu pase, to se moze sa svime.

Osobno mislim da ce malo koji film, a pogotovo strip, proizvesti ubojicu od nekog tko to nije sam po sebi. Neki su to uspijevali kroz povijest, ali ne ovakvi eksplicitno “odvratni”. Mislim da ovakav sadrzaj u svakoj normalnoj osobi moze pobuditi samo gađenje. “Nenormalne” u teoriji moze isprovocirati i ako ga krivo pogledas.

Sadrzaji koji promicu ideologije koje poticu mrznju prema jasno odredenim ciljanim skupinama mogu dovesti do nasilja, poput Plodova gnjeva ili Trijumfa volje, ali to uvijek ide kroz manipulaciju koju nisam primijetio u Punisheru, i najcesce bez ikakvog eksplicitnog pokazivanja nasilja.

Bas tako, jer drukcije bismo zakljucili da prije stripova i igrica nije bilo sadista, ubojica itd.

A prije ce na mrznju, sadizam, krvoprolice utjecati politika, crkva i sve plejade degenericnih nacionalista i sovinista, koji pazi to, uvijek nađu svoj put u politiku i glupe ovce ih izvole i zavole.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 20/12/2021 : 13:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Iako nije baš ovdje mjesto...

Torpedo je meni strip bez priče i poruke, tanak i predvidljiv scenarij koji se ponavlja. Pun najprimitivnijih seksističkih ispada, totalna negacija dostojanstva i osobnosti žene - mizogenija na kvadrat u kojem nisam mogao ni najmanje uživati.

A najgore je to što s tim usiljenim silovanjima i nasiljem nad ženama nije mi bio ni provokativan jer je sve neprirodno i nakaradno u njemu.

Sam crtač Alex Toth nije dugo izdržao kao crtač jer nije htio crtati serijal tako pun besmislenog nasilja i seksa pa je već nakon dvije epizode odustao. Pa kad je to njemu to bilo previše....

Iako sam svjestan da Torpedo pripada klasicima, meni ne treba na polici.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 20/12/2021 : 14:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote

Da pročitamo šta Enis ima da kaže na tu temu:

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
259 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 20/12/2021 : 15:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111
Torpedo je meni strip bez priče i poruke, tanak i predvidljiv scenarij koji se ponavlja. Pun najprimitivnijih seksističkih ispada, totalna negacija dostojanstva i osobnosti žene - mizogenija na kvadrat u kojem nisam mogao ni najmanje uživati.

Koliko si godina imao kad si prvi put citao Torpeda? Meni je kao osnovcu to bio najbolji strip na svetu (dok nisam procitao Ludacu svetog srca/Presveto srce), a kao srednjoskolcu u top10. Jesam li ja bolestan ili to mogu da pripisem uzrastu :) ?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/12/2021 : 15:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ti samo preventivno zakljucaj sve nozeve i testere po kuci.

Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2824 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 20/12/2021 : 16:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by naker

Al se dele desetke šakom i kapom :)

Ovo nije desetka kao desetka-remek-delo-strip mi je promenio pogled na zivot-desetka, nego ona au sto je ovo ludo i previse zabavno i krvavo - desetka.
Razumete?

Tako je, isto i kod mene, i Punisher i Propovednik 10 ko kuca, i ako znam i ja da nisu remek dela!
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000