forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ekipaaaaaaa!! Kreću TROBROJI Alan Ford, tvrdi uvez
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 44

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17823 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/12/2021 : 21:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by Bachy

quote:
Originally posted by udarnik007

Lijepo. Na žalost preskacem.
Cijena je ipak malo prevelika i
mislim da ce vrlo brzo tiraž s
500 pasti na niže a cijena na više.
Daj Bože da griješim.

+1

Ko se o mlijeko opece taj i u jogurt puse

Koga su zmije klale taj se i gustera boji

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17823 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/12/2021 : 21:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by Lord Vader89

nemoj da si ljubomoran

Ko, ja? Jedva da me zanima Alan Ford sam po sebi, kamoli Libellusovo izdanje... Čisto sam turistički u ovom topicu, gledam šta se događa.

Ko moj jaran u pekari
Nista samo razgledam

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40437 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/12/2021 : 22:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ja cu moj HC komplet 1-200 staviti na prodaju a ovo uzimati iako mi se ne svidja format. Veliko je to.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8304 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2021 : 22:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
To što je (navodno) Magnus radio table na originalno većem formatu (ko uopšte može potvrditi da je sve table radio na istom formatu, i kasniji crtači takođe?) ne znači da strip tako treba i objavljivati. Jedno osnovno pravilo stripa je da se objavljuje na formatu manjem od originala, a AF je u startu predviđen za nekakav džepni format (otuda dva kadra po strani).

Nisu ljubitelji AF-a u potrazi za artist's edition izdanjem, gde će format biti veran originalima, uz prikaz svake greške, prelepljenih i korektorisanih površina na tabli i sl. Tako se može objaviti nekakav izbor za sladokusce, a ne kompletan opus.

Fanovi AF-a su zainteresovani za korektno izdanje, hronološko, redovno i fino upakovano.

Nažalost, iako će 90% publike biti protiv prevelikog formata (koji neće nužno povećati estetiku crteža, pre će je smanjiti), izdavač će tvrdoglavo da ostane pri toj ideji. Povećanje formata donosi povećanje cene, koja je ionako kod Libellusa, zbog malog tiraža, a i želje za pristojnom zaradom po primerku - velika.

Savršeni trobroji bili bi nešto kao Vijesnikovi, nekadašnji, uz manja poboljšanja.

Na kraju, ne slažem se sa ovim:

quote:
Originally posted by ivanl

Za svakog fana Alan Forda ovo LL priopcenje bi trebalo biti radosna vijest. Bez daljnjeg...

Mislim da za većinu, koja zbog cene neće moći da priušti kupovinu, nema razloga za radovanje.

Edited by - alexts on 22/12/2021 22:22:14
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1171 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 22/12/2021 : 22:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

Onaj tko krene s ovim neće kupovati po 195kn nego po 156
Tako da će ga izaći nesto jeftinije od tih 40.000
Ali ce i doci do poskupljenja, pa bih ja tu cifru zaokruzio na 35.000kn za prvih 630 brojeva

Onaj tko si može priuštiti 165 kn za strip i tako više puta mjesečno, može platiti i 190 kn. Pogotovo ako je udaren u glavu za skupljanje. Samo se rađe kuka kako se nema i da je to preskupo jer je već pređena granica bolesti da ti je normalno plaćati otprilike 150 kn po stripu i tako njih 10-ak mjesečno, a ne po 20 kn. Ali Bože moj, tko voli nek izvoli. Nije bolest sve što boli.

Edited by - petarStripovi10 on 22/12/2021 22:28:11
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/12/2021 : 22:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

To što je (navodno) Magnus radio table na originalno većem formatu (ko uopšte može potvrditi da je sve table radio na istom formatu, i kasniji crtači takođe?) ne znači da strip tako treba i objavljivati. Jedno osnovno pravilo stripa je da se objavljuje na formatu manjem od originala, a AF je u startu predviđen za nekakav džepni format (otuda dva kadra po strani).

Nisu ljubitelji AF-a u potrazi za artist's edition izdanjem, gde će format biti veran originalima, uz prikaz svake greške, prelepljenih i korektorisanih površina na tabli i sl. Tako se može objaviti nekakav izbor za sladokusce, a ne kompletan opus.

Fanovi AF-a su zainteresovani za korektno izdanje, hronološko, redovno i fino upakovano.

Nažalost, iako će 90% publike biti protiv prevelikog formata (koji neće nužno povećati estetiku crteža, pre će je smanjiti), izdavač će tvrdoglavo da ostane pri toj ideji. Povećanje formata donosi povećanje cene, koja je ionako kod Libellusa, zbog malog tiraža, a i želje za pristojnom zaradom po primerku - velika.

Savršeni trobroji bili bi nešto kao Vijesnikovi, nekadašnji, uz manja poboljšanja.

Na kraju, ne slažem se sa ovim:

quote:

Za svakog fana Alan Forda ovo LL priopcenje bi trebalo biti radosna vijest. Bez daljnjeg...

Mislim da za većinu, koja zbog cene neće moći da priušti kupovinu, nema razloga za radovanje.

Sve, apsolutno sve su table Alan Forda tog formata. Za one koji sjede na ušima, evo još jednom; točno ulaze u gabarite LL-ovog Zgora i Mr No-a kolorca.
Nadalje, ovo je jedino ultimativno Alan Ford izdanje ovih prostora! Ja mu želim ponovnu dobrodošlicu u Hrvatsku!
Cijena; prava sitnica!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/12/2021 : 22:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by petarStripovi10

quote:

Onaj tko krene s ovim neće kupovati po 195kn nego po 156
Tako da će ga izaći nesto jeftinije od tih 40.000
Ali ce i doci do poskupljenja, pa bih ja tu cifru zaokruzio na 35.000kn za prvih 630 brojeva

Onaj tko si može priuštiti 165 kn za strip i tako više puta mjesečno, može platiti i 190 kn. Pogotovo ako je udaren u glavu za skupljanje. Samo se rađe kuka kako se nema i da je to preskupo jer je već pređena granica bolesti da ti je normalno plaćati otprilike 150 kn po stripu i tako njih 10-ak mjesečno, a ne po 20 kn. Ali Bože moj, tko voli nek izvoli. Nije bolest sve što boli.

Samo da ta 'bolest' potraje...
Evo ja već sakupljam što više mogu 'uputnica'...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/12/2021 : 22:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Ja cu moj HC komplet 1-200 staviti na prodaju a ovo uzimati iako mi se ne svidja format. Veliko je to.

Ni slučajno! Vjeruj...
Točno u gabaritima Maestra Roberta. Baš kako je on radio originalne table. Jušto tako!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/12/2021 : 22:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Svi crtači crtaju stripove u vecem formatu nego što se na kraju u strip objave
Ako je Magnus u tom formatu radio table, znači da se one trebaju izdati u manjem formatu
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/12/2021 : 22:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

Stani u red :P
Stavio i ja svoj za prodaju:)
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/12/2021 : 23:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:

Svi crtači crtaju stripove u vecem formatu nego što se na kraju u strip objave
Ako je Magnus u tom formatu radio table, znači da se one trebaju izdati u manjem formatu

A što da te ja sad uvjeravam... ne tebe nego svih, koji nisu vidjeli originalne Magnusove table... One su 'male', baš koliko i kako će ići u ove knjige. Dvije vinjete/sličice po tabli. Rijetko, rijetko cijela tabla jedan crtež. evo u točnim mjerama; cca, 180 x 245 mm za sve originalne Magnusove table! Sve! Vidio sam ih i držao u rukama na stotine što kod nas što u Italiji... A eto, nekih baš krasnih, po meni sam i vlasnik.
Naravno, da ne bi bilo zabune pričam o originalima Alan Forda...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 22/12/2021 23:07:33
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4032 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 23/12/2021 : 00:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message
Da sljedeće tri godine izdvajam po 300 kn za nešto što već imam u sasvim zadovoljavajućem izdanju mi ne pada na pamet...
Jednostavno previše toga izlazi na mjesečnoj bazi pa mi je nekako logično odreći se nečega što već imam i kupovati ono što nemam...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/12/2021 : 01:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by sumohrvat

Da sljedeće tri godine izdvajam po 300 kn za nešto što već imam u sasvim zadovoljavajućem izdanju mi ne pada na pamet...
Jednostavno previše toga izlazi na mjesečnoj bazi pa mi je nekako logično odreći se nečega što već imam i kupovati ono što nemam...

Pošto znam da imaš Zagore u izdanju od Turske do Brazila...
Ti bi trebao biti prvi koji razumije Fordovce. A kamoli ovakvo izdanje, koje se evo na velika vrata vraća u Hrvatsku, odakle je i 'potekao', onomad davne šes'tdevete...bez obzira što je oriđiđi Italiano vero!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4032 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 23/12/2021 : 01:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message
quote:

quote:

Ti bi trebao biti prvi koji razumije Fordovce. A kamoli ovakvo izdanje, koje se evo na velika vrata vraća u Hrvatsku, odakle je i 'potekao', onomad davne šes'tdevete...bez obzira što je oriđiđi Italiano vero!

Nigdje ja nisam rekao da ne razumijem zagrižene fanove nego da jednostavno previše toga izlazi na mjesečnoj bazi za moj budžet tako da se moram nečega odreći, a lakše mi je onog što već imam nego nečega što još nisam čitao....
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/12/2021 : 01:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:

quote:

quote:

Nigdje ja nisam rekao da ne razumijem zagrižene fanove nego da jednostavno previše toga izlazi na mjesečnoj bazi za moj budžet tako da se moram nečega odreći, a lakše mi je onog što već imam nego nečega što još nisam čitao....

Pa razumimo se...
Meni je odvajanje nečeg što sam prodao/darovao zbog sindroma Martina Mystere-a, prokleto žao.
Ali odoljevam usprkos ultra-turbo-soničnoj-komprimiranoj/mega produkciji ovih prostora unatoč...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 23/12/2021 01:35:03
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1923 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 23/12/2021 : 08:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message
quote:

quote:

Stani u red :P
Stavio i ja svoj za prodaju:)

Javite na PM koliko trazite.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 23/12/2021 : 08:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message
quote:

Kakav sadomazohizam.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47269 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/12/2021 : 09:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by legaz

quote:

Kakav sadomazohizam.

death cult

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6206 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 23/12/2021 : 09:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:

Na osnovu čega zaključuješ što fanovi AF žele? Korektnih, kronoloških i fino upakovanih izdanja imaš koliko hoćeš, i većina njih je jako, jako dobrih i jeftinih.

Veći format od onog koji je do sada bio objavljivan na našim prostorima je već redovita pojava u Italiji, ima više izdanja koja su išla na veći format i sve je to sasvim normalno i korektno.

Zašto nema razloga za radovanje? Jer netko nekoga tjera da kupi ovo izdanje AF , jel to jedino izdanje koje postoji pa su kupci prisiljen kupvati ili ovo ili ništa?

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15792 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/12/2021 : 10:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

quote:

Na osnovu čega zaključuješ što fanovi AF žele? Korektnih, kronoloških i fino upakovanih izdanja imaš koliko hoćeš, i većina njih je jako, jako dobrih i jeftinih.

Veći format od onog koji je do sada bio objavljivan na našim prostorima je već redovita pojava u Italiji, ima više izdanja koja su išla na veći format i sve je to sasvim normalno i korektno.

Zašto nema razloga za radovanje? Jer netko nekoga tjera da kupi ovo izdanje AF , jel to jedino izdanje koje postoji pa su kupci prisiljen kupvati ili ovo ili ništa?

Jasno i tocno kazano!
Samo mu jos nisi kazao koliko se radujes ovom izdanju isto kao i ja, i kao mnogi drugi, koji se i nemaju potrebu eksponirati ovdje, vec kupuju u miru za sebe i svoj gust.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5100 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 23/12/2021 : 10:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Teško je reći... CPG, primjerice, onaj Kolorni AF naziva
"kolekcionarskim primjerkom"... Znamo kakav je to uvez, kakav je to papir, SC forma... (kupujem i to izdanje samo radi kolekcije ali nisam najsretniji).
Ispada da svatko može na korice pisati što god hoće.
Stvarnost?
Moje je mišljenje je da isključivo HC izdanja spadaju u kolekcionarska jer SC-kiosk izdanje po svojoj prirodi spada u "obični strip" te se kao takav bazično i objavljuje u mnogo većim nakladama za razliku od "ograničenih" kolekcionarskih naklada.

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 23/12/2021 : 11:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message
Svi vec stavili Strip Agent na prodaju, a na kraju kad propadne cijeli ovaj Libellusov poduhvat nakon 15 brojeva
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6410 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2021 : 11:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Moraju li se radovati i oni koji ne namjeravaju kupiti? Ili se oni trebaju radovati zato što nisu prisiljeni kupiti?
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 23/12/2021 : 11:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

quote:
Originally posted by Bachy

quote:
Originally posted by udarnik007

Lijepo. Na žalost preskacem.
Cijena je ipak malo prevelika i
mislim da ce vrlo brzo tiraž s
500 pasti na niže a cijena na više.
Daj Bože da griješim.

+1

Ko se o mlijeko opece taj i u jogurt puse

Koga su zmije klale taj se i gustera boji

Narodne mudrosti...
Fan sam Alan Forda. Na žalost, uz cijenu
mi se ne sviđa i format tako da se
poklopilo više faktora zbog kojih ovo
izdanje neću ispratiti.
Pitanje je i kakav papir će biti unutra.
Drago mi je zbog ljudi koje ovakvo
izdanje veseli, vjerujem da ih ima.
Meni je pomalo žao što je Alana uzeo
Libellus no, što je tu je...
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6206 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 23/12/2021 : 11:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

Moraju li se radovati i oni koji ne namjeravaju kupiti? Ili se oni trebaju radovati zato što nisu prisiljeni kupiti?

Ne znam, zato i pitam. Generalno, uvijek je dobro kad se ljudi raduju.

Bond.James Bond.

Edited by - Aco on 23/12/2021 11:34:21
Go to Top of Page
Page: of 44 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000