Author |
Topic |
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 16/01/2022 : 09:27:11
|
Bouncer je unatoc, 'sikiri u glavi' vaznog lika, a mozda i bas zato, odlican serijal. Lud, koliko brz, a toliko i zanimljiv serijal. Uostalom zna se kakvu 'kutiju' Jodorowsky nosi na ramenima, i sto iz nje proizlazi... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/01/2022 : 19:58:41
|
quote: Originally posted by mike
Bouncer je meni za klasu-dve bolji od Pogrebnika. Koji uopce nije los, ali nije ni nista posebno.
bas tako |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 16/01/2022 : 20:25:35
|
Pogrebnik klasa za Bouncera.
Uopste ne vidim hajp oko Bouncera i Deadwood Dicka npr...preterano u svemu u losem smislu... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 17/01/2022 : 01:51:31
|
Deadwood Dick je Westercina i stripcina uopce... Malo sto se tako dobro novo pojavilo kao taj strip. Odlican kako radnjom tako crtezom. Vozi 190 na sat! Nesto kao i Macan-Kordejev Marsal Bass, koji je takoder izvanredan. (A Kordej je toliko tu 'raspistoljen' da mu niko 'soli na rep" ne moze staviti) |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Posted - 17/01/2022 : 11:46:56
|
quote: Originally posted by john connor
Uopste ne vidim hajp oko Bouncera i Deadwood Dicka npr...preterano u svemu u losem smislu...
Amin. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/01/2022 : 13:14:14
|
Bouncer razvikan? Albumi su kod nas prošli prosječno i to uglavnom kod Jodo fanova i nisam primjetio da ga itko baš često spomene (osim Diskača). Sa Deadwood Dickom smo se svi sprdali prilikom najave zbog glupog naziva a poučeni prethodnim iskustvima nitko nije očekivao da Bonelli može napraviti 18+ vestern i to bez gubitka stripovskog (šašavog) narativa. Hajp također nije postojao ali istina je da se dobar glas jako brzo proširio. Dovoljno govori da ga je i Kordej nahvalio a bogme ne mogu baš zamisliti nekog novokvadratovca da čita boneličare a kamoli da istakne neki naslov kao vrhunsko ostvarenje.
Od novijih stripova eventualno bi se kod Pogrebnika moglo reći da ima hajpa ali kad se Durango i Pogrebnik scenaristički usporede- to je nebo i zemlja. Durango se čita više kao sinopsis ideja preuzetih iz filmova a takav ostaje vjerojatno do zadnjeg broja dok je Pogrebnik scenaristički puno moderniji i doslovno se konzumira kao film. Meni se ovisno o raspoloženju sviđaju oba pristupa ali bojim se da će mi jednog od njih vrijeme jednostavno pregaziti. Kao što mi se dogodilo i sa Cisko Kidom. |
Bok, kako si.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 17/01/2022 : 15:54:39
|
Je, 'pregazilo' ga je vrijem, scenaristicki. Istina. Ali kad hocu odmoriti oci samo uzmem Cisco Kida. Ah, taj Jose Luis Salinas... kakvi divni strip crtezi... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12534 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6267 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 17/01/2022 : 16:36:01
|
Meni svi redom super, Comanche, Bouncer, Pogrebnik, Durango, Deadwood, Bass....od svih sam samo Blueberry-a prodao i odustao jer nije išlo. No o tome sam već pisao...ne zamarajte se, čitajte i skupljajte što vas veseli i prst u uvo. ;)
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6267 Posts
Posted - 18/01/2022 : 05:49:44
|
quote: Originally posted by ivanl
Huh, Bluba moras opet probati...
Ma ne fala, to sam sada bio uzeo ova prva 3 integrala od ČK i neće me pa neće. Ako me 9 epizoda nije uvuklu u taj svijet, nema smisla da se silim. Jednostavno mi ne leži taj starinski način pisanja, a i da budem iskren nije me Gir oduševio. On mi je jedan od naj crtača uopće, ali ovdje mi je skoro neprepoznatljiv. Prodalo se bez ikakvih problema začas po nabavnoj cijeni, e to mu je plus...kao i Golfu. |
Edited by - DiSkAcH on 18/01/2022 05:51:25 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 18/01/2022 : 08:48:11
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by ivanl
Huh, Bluba moras opet probati...
Ma ne fala, to sam sada bio uzeo ova prva 3 integrala od ČK i neće me pa neće. Ako me 9 epizoda nije uvuklu u taj svijet, nema smisla da se silim. Jednostavno mi ne leži taj starinski način pisanja, a i da budem iskren nije me Gir oduševio. On mi je jedan od naj crtača uopće, ali ovdje mi je skoro neprepoznatljiv. Prodalo se bez ikakvih problema začas po nabavnoj cijeni, e to mu je plus...kao i Golfu.
A nista... tu se onda nista ne moze... Ja ni ne mogu izracunati kolike sam pute Blueberry-a iscitao u svim mogucim strip revijama na ovim prostorima kroz protekle godine zivota. A nedavno jos jednom i cijeli pojedinacni Bookglobe-ov albumski opus i nije mi dosta. Opet cu za neko vrijeme u buducnosti. Za mene je to Western No.1. |
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 18/01/2022 : 09:37:31
|
quote: Originally posted by DiSkAcH ne zamarajte se, čitajte i skupljajte što vas veseli i prst u uvo. ;)
Ovo je poenta svega. Da svi ovako razmišljaju, svijet bi bio mnogo lakše i ljepše mjesto za život. |
HOKA-HEY |
Edited by - SPQRoma on 18/01/2022 09:37:52 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 18/01/2022 : 11:38:49
|
I puno dosadniji. Nije to nikakva poanta nego rezignacija. Forum je tu da se raspravlja, inače ga se može ugasiti. Ali sad smo već ušli u off dubiozu |
Bok, kako si.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 18/01/2022 : 15:00:11
|
quote: Originally posted by SPQRoma
quote: Originally posted by DiSkAcH ne zamarajte se, čitajte i skupljajte što vas veseli i prst u uvo. ;)
Ovo je poenta svega. Da svi ovako razmišljaju, svijet bi bio mnogo lakše i ljepše mjesto za život.
skroz omašena lopta - suština je baš u raspravljanju, svađanju, prepiranju, suprostavljanju mišljenja, vređanjima i tako tome. Inače bi i forum i život bili dosadni do bola. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 18/01/2022 : 15:01:08
|
quote: Originally posted by john connor
Uopste ne vidim hajp oko Bouncera i Deadwood Dicka npr...preterano u svemu u losem smislu...
ti ne vidiš hajp oko Bounsera i Dika,ja oko Pogrebnika,Diskać_neznalica oko Bluba...
quote: Originally posted by DiSkAcH
Meni svi redom super, Comanche, Bouncer, Pogrebnik, Durango, Deadwood, Bass....od svih sam samo Blueberry-a prodao i odustao jer nije išlo.
Blub nije samo najbolji vestern,nego jedan od najboljih stripova uopšte - ja prosto ne mogu da verujem da si ti ovo napisao,ej bre,Diskać,tip koji ima sjajan ukus.Nabavi svega ti 6. i 7. knjigu,i bićeš mi zahvalan do kraja života. |
Edited by - anto on 18/01/2022 15:04:03 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 18/01/2022 : 15:53:48
|
Pod maksimom; o ukusima se ne raspravlja, krije se najgora moguca klopka i floskula... dapace, dogma. Bas se,treba i mora raspravljati! Uvijek i svugdje. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6267 Posts
Posted - 19/01/2022 : 09:57:15
|
Ma ko kaže da se ne raspravlja, ja sam ne volim baš kad netko kaže za nešto da je npr sranje, a nekome je to super. Može se i normalno raspravljati bez vrijeđanja. ;)
A Borovnicu ću onda evo samo zato što je Anto dosadan probat pročitat ali iz knjižnice ili sken. Kada? Kad stignem. :D |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3522 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 19/01/2022 : 10:08:14
|
Na preporuku njuške kojoj je svaki BD strip super ;) Ajde dobro! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Posted - 19/01/2022 : 13:31:11
|
Stvarno mi je misterija da neko kome su svideli drugi westerni, Blub nije. To mi je kao da neko uživa u svim živim špageti vesternima a onda kaže da mu filmovi Leonea nisu legli. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3522 Posts
Posted - 19/01/2022 : 14:17:06
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Stvarno mi je misterija da neko kome su svideli drugi westerni, Blub nije. To mi je kao da neko uživa u svim živim špageti vesternima a onda kaže da mu filmovi Leonea nisu legli.
Prije da je obrnuto ;)
Svida ti se Leone, ali ti nije legel npr. Hisseinov Une corde un colt ili neki drugi biser iz spageti kolekcije. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Posted - 19/01/2022 : 14:50:24
|
quote: Originally posted by BeaGea
Stvarno mi je misterija da neko kome su svideli drugi westerni, Blub nije. To mi je kao da neko uživa u svim živim špageti vesternima a onda kaže da mu filmovi Leonea nisu legli.
Prije da je obrnuto ;)
Svida ti se Leone, ali ti nije legel npr. Hisseinov Une corde un colt ili neki drugi biser iz spageti kolekcije.
Bluberi je u ovoj metafori Leone, jer je klasik, i najbolji serijal iz žanra. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3522 Posts
Posted - 19/01/2022 : 15:12:25
|
quote: Originally posted by BeaGea
Prije da je obrnuto ;)
Svida ti se Leone, ali ti nije legel npr. Hisseinov Une corde un colt ili neki drugi biser iz spageti kolekcije.
Bluberi je u ovoj metafori Leone, jer je klasik, i najbolji serijal iz žanra.
Klasik je, ali najbolji vestern strip nije sigurno. Pogotovo ne s današnje točke gledišta, pregazilo ga je malo vrijeme (način na koji je pisan, s puno "nepotrebnog" opsivanja). Kaj je očekivano za vrijeme u kojem je pisan jer tad ljudi nisu imali iste predodžbe o Divljem zapadu pa se autor trudil to dodatno opisati riječima. U usporedbi s Leonovim filmovima koji su bezvremenski i pitki, poglavito "Bilo jednom na Divljem Zapadu", Blub nije pitak i fluidan strip a i dosta je zahtjevan za praćenje priče. Novim generacijama redom ne odgovara Blub jer je "dosadan" (objašnjava ono kaj je mlađim generacijama već viđeno (na filmovima) i poznato (iz drugih serijala)) za čitanje, to je barem lako isčitati iz pisanja na forumu. Neka djela (ma koliko bila klasici) ipak teže prežive test vremena. I ne samo djela ;) |
|
|
Topic |
|