forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 215

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/02/2022 : 14:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Od Asana sam čitao Niagara holograph,

Oprosti, znam da ti je ovo nenamjerna greška, ali svejedno mi je smiješno.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 11/02/2022 : 16:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Pa nemam pojma Diskach kaže da je odlično. Moj problem sa ovim stripom je što bih verovatno očekivao nešto na foru HBO serije Chernobyl, a cenim ovde se ipak dobija nešto drugačije?

Ne, nije isto.
Ovdje frajer opisuje kako su čistili nakon katastrfoe, Chenrobyl je o samoj nesreći i svemu poslije...ali je tamo izveden niz nenormalnih poteza i žrtvovanja...da ne duljim, Japanci su to odradili kao normalan posao, smireno i sve po PS-u.
OK Izivku je dosadno, meni je super, zato me i zanimaju tuđa mišljenja. Ima hrpa teksta i opisa svega i to jako detaljno. Čovjek je doslovno napravio recenziju posla kojeg je obavljao...i to mi je fora.

Nažalost, Chernobyl je puno uzbudljiviji....da, nažalost...strašno je to što se dogodilo likvidatorima, vatrogascima i ukratko svima koji su sudjelovali, osim naravno glavonja...

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 11/02/2022 16:34:50
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 11/02/2022 : 21:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kontaš me maksimalno pcoro, Solanin je poslužio samo kao uvertira za Punpun i to počeh da čitam sinoć i ako se po jutru dan poznaje biće depra samo takva

Ajde, baš me zanima kako će ti se svidjeti. Interesantan je strip, a malo se pričalo o njemu na forumu. Ja sam ga pročitao ovlaš skeniranog, pa i ne znam šta bi pametnog rekao o njemu, puno je tu stvari natrpano..
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 11/02/2022 : 22:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Tek sam overio prvi tankobon ali ovako na prvu: pticolika stvorenja i kljunovi definitivno asociraju na Blast, a i priča deluje da će biti slično mračna i tegobna, a glavni lik je toliko detinjast i naivno se zaljubljuje da podseća na lika iz Abelarda tako da očekujem sličnu srceparajuću priču

No videćemo, stay tuned
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/02/2022 : 12:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Sergio Aragones:Groo-Najinteligentniji čovjek na svetu (CRŠ)

Grua sam upoznao u Superstrip Maxiju (ili kako se već zove ta revija),i uvek mi je bio mlak strip,ni malo mi nije bio smešan.Iako vidim da ima broje štovaoce;otprilike kao što je Jakovitijev Koko Bil popularan,čini mi se da je tako i sa Gruom.Italijanski vestern VS španskog mača&magije.
Elem,ipak ga uzeh da vidim kako će mi čučnuti u albumskoj formi sa bojom i ostalim de luxe aspektima.
Najpre moram pohvaliti izdanje koje je top u svakom pogledu - tehnikalije,dizajn,Sršenov prevod.Sve za pet.

Prijatno sam iznenađen ovim albumom,lepo mi je seo,jako dobro je sve to.
Ne znam da li je ova priča,Najinteligentniji čovjek na svetu,hronološki prvi Gru,nešto mi ne miriše da jeste.
U njoj prvi,verovatno i jedini put,imamo prilike da vidimo Grua koji je pametan,i šta sve može da izazove ta anomalija.
Gru,Konjanova parodija, nema humor koji me obara sa nogu,ali definitivno je kvalitetan.Ideja sa ženskinjama u zatvoru je vrh.
Crtež,sjajnog stila i vrlo detaljan i on mi je bolja komponenta stripa.
Željno se isčekuje naredni Gru.

4/5 (7/10)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30978 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 15/02/2022 : 10:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Ova tura u Bibliobusu je bila jedna od najboljih :-)

Eternaut, remek-djelo!!! Dugo me već jedan strip nije tako oduševio, istina da je to strip koji se dugo čita, ali fantastičan strip, 10/10

Oda Kirihitu, pročitao prvi dio u jednom dahu, odličan!!! Večeras ušima nogomet, očima Kirihito :-), zasad 10/10

Plava je najtoplija boja, solidno 7,5/10

Ostao još Tarzan 1967-1969, pa da vidim kako će mi se svidjeti nakon 25 godina Tarzan?

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 15/02/2022 : 14:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Kyle Starks - Rock Candy Mountains

Rad Kylea Starksa sam poznavao samo kroz Sexcastle kojeg je svojdobno recenzirao Paka. Bio mi je fora ali nije me raspametio. Nedavno sam pročitao i Rock Candy Mountains i to me baš oduševilo! Radnja prati avanture hoboa Jacksona koji se potuca vlakovima po posljeratnoj Americi u potrazi za mitskim .. pa, Rock Candy Mountainsima. Društvo mu pravi hobo početnik, a love ga FBI i vrag osobno. Priča je puna pretjerane, crtićke akcije i humora - ima masu cool onelinera koji su bili zakon u Sexcastleu, ali ovdje je to dodatno nadograđeno i odličnim likovima za koje se vežeš, radnjom koja vuče, bojom koja je značajno digla crtež i dobro istraženim i prikazanim svijetom hoboa, beskućnika, skitnica, njihovim kodeksom, načinom ponašanja..

Strip izgleda jako jednostavno nacrtan i napisan ali je nevjerovatno funkcionalan i tečan i koliko god blesav, dira u srce. Zadnje dvije stranice, nakon velikog finala su... SUZO, DOĐI NA OKO!!

Na pogovoru je Starks napisao da mu za izradu ovog stripa dao otkaz na poslu i uz podršku supruge pokušao napraviti strip od kojeg će moći živjeti i da je dao sve od sebe u to i ne mogu, a da mi ne bude drago da je čovjek uspio na ovako grandiozan način
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 16/02/2022 : 19:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Bul i Bil 13: Bilov dnevnik (Roba)

Pošto sam u humorističnom BD fazonu, reših da overim još jedan BD klasik pa se odlučih za Stripzona skanlaciju Bila i Bula, 13. po redu. Ne znam da li su gegovi iz ovog broja ikada objavljivani u papirnom obliku kod nas. Kao i većina B&B albuma, i ovaj sadrži 44 jednostranična gega. I moram priznati, mnogo više mi se svideo od nulte epizode, gde je crtač još uvek tražio svoj stil, ovde je crtački na mnogo višem nivou a i geg koncept zaista paše. Slično kao i kod Krcka, reč je o univerzalnoj avanturi prožetoj humorom za sve generacije, ali za razliku od Krcka, ipak mi se čini da su dečak Bul i njegov koker Bil ipak strip namenjen pre svega mlađoj publici - humor je, da se tako izrazim, nevin i čist. I uglavnom nije da padneš na dupe od smeha, već više onaj tip humora koji ti izmami osmeh. Autor se u par priča dotiče tema koje se tiču odraslih (emancipacija žena, recimo) ali i nekih sada-već-zastarelih stereotipa (Kinezi jedu pse). Sve u svemu, širok raspon situacija u kojima se nalaze glavni junaci - nekada je glavni lik dečak, nekada pas, najčešće obojica, a neretko dečakov otac i majka. Nekada su sporedni likovi druge životinje - psi, ptičice, kornjača... Taman toliko epizodica da ne bude ni premalo, ni previše. Šteta što ovo nisam čitao (imao dostupno) kao klinac, jer bi me bolje ''radilo'', ali sam umesto toga gutao sličan strip iz Zabavnika, Garfilda.

Trenutna pozicija na listi: 15 /od 24/ (1976. god.)

Edited by - Jocko on 16/02/2022 19:44:25
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/02/2022 : 21:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Ursula

Napisali i nacrtali: Fabio Moon & Gabriel Ba

Priča o dečaku i devojčici koji naivno veruju da ljubav na prvi pogled može da traje večno, ali ispričana na jedan bajkovit način sa pregršt simbolike.

Kratak strip je u pitanju pa ne bih previše dužio, ali za ljubav se često kaže da zna biti slepa ali ovo je tip stripa gde srce nosi naočare jer je.. kratkovido
A ako ni to nije dovoljno za preporuku onda ću još samo reći da se dva lika u ovom delu zovu Boris i Miroslav

Nemojte da vas crtež odbije da date šansu ovom stripu, jer ovo je kratko ali slatko štivo. Moraću da bacim pogled na još neke radove ludih brazilaca
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3280 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 17/02/2022 : 21:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Probaj njihov Two Brothers, Dark Horse izdao.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/02/2022 : 22:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Vidim izivko je već pisao o De:Tales pa pošto im je to raniji rad prvo ću to overiti pa nakon toga se bacam na Two Brothers. Tnx
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
504 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 17/02/2022 : 22:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
Prvi na listi njihovih radova je Izletnik/Daytripper. Izdali su ga Fibra i Darkvud.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/02/2022 : 22:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Da ima boga Daytripper bi bio na svim mogućim listama. Čitao ga već par puta, vrhunski strip
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/02/2022 : 20:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

KONAN - Ksutal, grad sumraka (Makondo)

Bek/Subic

Pre dve veceri procitah Bekovog i Subicevog francuskog Konana i jos uvek sam pod utiskom! Prvo vizuelno izuzetno upecatljivo delo zahvaljujuci majstorskom Subicu ali i koloristkinji, Djuliji Brusko, koja je odabrala odgovarajucu i upecatljivu paletu boja koja doprinosi i naglasava suorovost Konanovog i Natalinog ocajnickog marsa kroz pustinju, misterioznoj i jezivoj atmosferi ulaska i istrazivanja grada Ksutala, seksipilu Natale i Talide i hororu cudovista Toga.
Posto do sada nisam imao priliku da se susretnem s ovom Konanovom pricom ni u originalnoj prici, ni u adaptaciji Roja Tomasa (jos uvek sam pocetnik i povremeni gost u Konanovom svetu), nisam znao sta me ocekuje pa me je prijatno iznenadila povezanost Hauardove poetike sa Lavkraftovim Ktulu mitosom i naglasak na horor atmosferi umesto fantasy elementima.

Preporucujem i odlicnu recenziju koju je napisao nas novi kolega forumas Momak s prasnjavog puta:

quote:
Originally posted by Dusty Road Boy

Pozdrav svima. Pratim forum već dugo, a sada odlučih da se priključim i podelim moju recenziju Ksutala:

https://dustyroadboy.blogspot.com/2022/02/konan-od-kimerije-ksutal-grad-sumraka.html

Makondovo izdanje je mozda i njihovo najbolje, AMD se bas potrudio -odlicno uvezeno, odstampano i stegnuto. Lep tekstualni prikaz na kraju (ne znam da li je taj dodatak prisutan i u fr izdanju ili samo nasem? ali svakako bih zeleo jos takvih tekstova) i fini crtacki dodaci uz meni bas interesantnu ilustraciju Bruna Brindizija, crtaca koji nam je svima poznat po svom angazmanu na Dilanu Dogu. A tu je i ilustracija Lija Bermeha kog znamo sa stranica Dzokera i Ukletog viteza. Jedina zamerka Makondovom izdanju je cena koja je po meni pomalo jaca - 1700 din promo period, dok su drugi stripovi iz iste ove francuske edicije kod Bukgloba dostupni po promotivnoj ceni od 1200 dinara.
Makondovci su najavili i Tarzana od istih autora (Bek i Subic) kom se takodje bas radujem i jos dva Konana iz ove edicije - Kci ledenog diva koja je po misljenju forumasa i najbolja od onih 4 koje je objavio Bukgloub i Konana koji tek treba da izadje a kog crta jos jedna domaca faca/legenda Rajko Milosevic Gera (Skalpirani).

9,5/10

----------------------------

SILAS COREY 1 & 2 (Fibra)
Nury • Alary

Bas me je iznenadio ovako mali broj poruka na odgovarajucem topiku za jedan Nuryev strip.
Bas slab odziv citaoca u komentarisanju, sto ne mora da znaci da je slab odziv i sto se tice prodaje, ali cim se sad Silas nudi za 50% to i nije najbolji znak.
Steta jer je Silas stvarno odlican akcijski laksi BD kao sto je u topiku za drugi deo Silasa napisao kolega vukozec:
quote:
Originally posted by vukozec

Meni je Silas vrh, ajmo reći lakših, akcijskih BD-a u Fibrinom katalogu. To je žanrovski strip, dakle slijedi zadanu šablonu, namjerno stavlja kvačice pored žanrovskih klišeja ("egzotični" lakaj, femme(s) fatale(s), cinični (anti)junak...), no vidljiva je potpuna vještina žongliranja sa tim uopćenim motivima, što onda rezultira dinamičnim stripom koji klizi ko po loju. Ritam stripa je fenomenalan, Akcijski strip sa velikim A.

Nedovoljno ga se spominje ovdje.

quote:
Originally posted by mr murdoc

Vremenski period 1 sv rata, spijunaza, politika, avantura , akcija, i naravno ljubavna prica..paket koji tesko moze da omasi.
Silas Corey je amalgam avanturistickog antijunaka i brilijantnog detektiva koji sarmantno sece kroz mreze zavjera, spletki , politicke i moralne korupcije i svih nebrojnih blagodeti ljudskog drustva.
Ima u njemu pomalo Vidocqa, pomalo Arsène Lupina no to naravno njegovom karakteru i daje dozu potrebne privlacnosti.
Silasov sidekick Nam me opet posjeca na legendarnog Catoa iz filma Pink-Panther
Bilo kako bilo, ovaj je strip jedna velika doza uzivancije i sa lakocom Silasa mogu zamisliti u puno vise avantura od ove sa uzitkom procitane.
#

Ne znam sta bih jos dodao osim da se u potpunosti slazem s ova dva gornja posta. Silas nije remek delo ili strip koji ce vas oduvati s nogu, ali je iskreno zabavan, smekerski, klasicni lagani spijunsko-akcioni triler smesten u zanimljivo istorijsko razdoblje.
Crtez mi je lepo legao a jos vise kolor.
Preporucujem!

8/10

A pogotovo je steta propustiti ovaj strip na vise nego finom popustu od 50%. Ocigledno je to prokletstvo francuza objavljenih van edicije Kolorka. Ne znam objasnjenje za to ali evo i ovo izdanje se godinama ne rasprodaje za razliku od nekih drugih Nuryevih stripova u Kolorci koji su ili vec doziveli drugo izdanje, ili su rasprodati, ili su verovatno pri isteku zaliha. Nury se dokazao kao odlican i vrlo pouzdan scenarista koji lezi publici, pa je zato moje cudjenje jos vece. Mozda zbog toga sto je Silas i na vecem formatu od Kolorki (sto se meni licno dopada, volim ovaj puni francuski format) Isto cudjenje vazi i za Gospodjicu Nedirku koja je istog formata kao Kolorke a opet se godinama slabo prodavala (dok su drugi stripovi istih autora odavno rasprodati).
U svakom slucaju Silas za sada imao samo dva ciklusa, proverio sam na Bedeteci, tako da su svi nastavci dostupni u izdanju Fibre i sa zadovoljstvom cu procitati i drugi deo.
Nabavio sam i prva dva dela Coseyovog Jonathana koji je istog formata kao i Silas i bas se radujem citanju jer sam za Coseya utvrdio da mi bas odgovara!

Drugi diptih Silasa Coreya nastavlja avanturu istom snagom kao i prvi diptih, mozda cak i jace.
Silas mora da zadje iza neprijateljske linije ,,undercover" i pronadje naslednika bogatstva zle oportune gospodje Zarkof, ali tamo ne pronalazi ono po sta je otisao.
Ima par naivnih akcionih sekvenci Silas, gde se prelako otarasi neprijatelja u pucacini, ali mogu da predjem preko toga, jer onaj neakcijski deo je toliko zanimljiv i lepo ispripovedan da citanje ni u jednom trenutku ne biva zamorno ili ne pomislimo: uf nemoguce je kroz sta je sve prosao Silas.
Uglavnom voleo bih da vidim jos novih avantura Silasa i strip je kao stvoren da bude predlozak za film.

8,5/10

*Vidim da nije spomenuto ovde pa rekoh ajde da spomenem iako nije vazna zamerka ni na koj nacin, samo je na zadnjoj korici dva put odstampana poslednja recenica sizea: No postoji nešto što ne znaju: majka Zarkoff ima zakonskog nasljednika i upravo je na Silasu Coreyu da mu uđe u trag!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/02/2022 : 20:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Ajde jedno brzo kviz pitanje: da li možete sa sigurnošću reći ko je ovde muško, a ko žensko?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12507 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/02/2022 : 21:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nemoguće je utvrditi. Danas u naprednim zapadnim zemljama imaš pun kurac žena s penisom.
Svaki muškarac može reći da se osjeća ženom i automatski je žena. Nebitno što je biološki i pravno muškarac.

Zašto pitaš?

Have mercy
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30978 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 25/02/2022 : 21:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Uzeo u Bibliobusu prva 2 Maršala Bassa od Fibre, ugodno iznenađen, crtež fantastičan i malo neobičan scenarij za western, ali ugodno za čitanje! Preporuka!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/02/2022 : 23:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
@izivko; Zanimalo me jer ne mogu baš reći da sam se često u stripu susretao sa dečacima / muškarcima koji su nacrtani sa blago nagnutom glavom u stranu, šiškama koje padaju preko čela, velikim očima, dugom kosom koja pada preko ramena.. :/
Go to Top of Page

nonchalant
New Member

171 Posts

Member since 12/11/2020

Posted - 26/02/2022 : 00:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nonchalant a Private Message  Reply with Quote
@naker, je l' ovo Children of The Sea?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/02/2022 : 00:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@izivko; Zanimalo me jer ne mogu baš reći da sam se često u stripu susretao sa dečacima / muškarcima koji su nacrtani sa blago nagnutom glavom u stranu, šiškama koje padaju preko čela, velikim očima, dugom kosom koja pada preko ramena.. :/

Griffith?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 26/02/2022 : 09:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Recimo, mada po meni tu su crte lica jasnije izražene pa se može pogoditi o kom polu se radi, a ovde da nije u tekstu naznačeno da su u pitanju muškarci ne bih nikada provalio

@nonchalant yep, sinoć završio drugi tom
Go to Top of Page

nonchalant
New Member

171 Posts

Member since 12/11/2020

Posted - 26/02/2022 : 12:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nonchalant a Private Message  Reply with Quote
quote:

Recimo, mada po meni tu su crte lica jasnije izražene pa se može pogoditi o kom polu se radi, a ovde da nije u tekstu naznačeno da su u pitanju muškarci ne bih nikada provalio

@nonchalant yep, sinoć završio drugi tom

neki dan šaltam onu Sethovu top500 listu i setim se tog naslova...kakvi su utisci za sad?
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 26/02/2022 : 13:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Dobro osmišljena priča i misterija gde ne mogu da provalim u kom smeru će se radnja dalje kretati pa me tera da čitam dalje. Autor odlično crta morski svet, ali uvrnuto mi je što su muškarci često prikazani previše ženstveno. Kao što se iz naslova može zaključiti mesto dešavanja je more pa nadam se da volite biologiju jer autor često spominje morski svet i ulazi u detalje prilikom opisa pa imam osećaj kao da čitam neku enciklopediju o ribama.

Mislim da je ovo tip stripa koji bi se svideo jednom čoveku od deset ali je njemu ovo verovatno nešto najbolje ikada, kao npr Sethu koji tako visoko rangira ovu mangu

Tek sam prešao preko dva toma od pet ukupno pa zadržavam pravo da promenim mišljenje kada saznam kako će se ovaj strip završiti
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 01/03/2022 : 14:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

De:Tales

Napisali i nacrtali: Fabio Moon & Gabriel Ba

Zbirka koja sakuplja nekoliko kratkih priča čuvenih brazilskih blizanaca. Neke su autobiografske, neke su o ljubavi, životu, inspiraciji, sanjarenju itd. Posebno se izdvaja ona gde je jedna priča urađena kao dve verzije, jednu je nacrtao jedan blizanac, a drugu drugi. Vide se razlike, ali opet sve je to praktički isto u neku ruku, samo posmatrano iz druge perspektive. Koji mindfuck

Meni lično deluje da se ovaj duo bolje snalazi kada radi grafičke novele negoli kratke forme, ali bilo je zanimljivo ispratiti koliko je ovo crtački korak unapred u odnosu na Ursulu. Na ovu zbirku gledam prevashodno kao vizuelni doživljaj
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12507 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 01/03/2022 : 22:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Black Widow - Heimkehr (Panini 2006, 144 str. / Homecoming 1-6, 2004.) (Morgan & Sienkiewicz & Parlov)

Natasha Romanova ruska je super-agentica koja je prebjegla na Zapad. Nakon dugogodišnje službe uživala bi u mirovini.
Ali stiže je njena prošlost. Na tragu joj je plaćeni ubojica. Dio je plana koji ima za cilj ukloniti bivše sovjetske agentice. Tko stoji iza svega toga?

Priča je baš po mom ukusu. Zanimljiva je, napeta i puna akcije.

A crtež je grom gromova, ovo je po meni vrh strip umjetnosti! Nema dalje.
Uvodno poglavlje je Sienkiewicz crtao svojim prepoznatljivim nervoznim, oštrim stilom i to poglavlje je vizualno najbolje. Ostatak je radio na Goranov layout manje grubim stilom.
Velika preporuka.

- Hey, kontaš se u motore?
- Moraš kad živiš ovdje. Da vidim.

- Podcijenio me. Kao i većina muškaraca. Tko te poslao?

- Samo ćeš posmatrati? E, ja neću.

- Ne pustite li ju odmah, dajem vam riječ da više nikad nećete hodati.

- Da vas povezem?
- Jako ste ljubazni.

- Ne bulji mi u guzicu!

- Ako hoćeš upecati ribu, moraš imati mamac.

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 215 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.86 seconds. Snitz Forums 2000