forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 “Must have” biblioteke svakog stripofila
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/02/2022 : 11:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by stripnik

Treba imati sve? Poludio si Ivane.

Dao bih ja tebi da se još jednom u životu seliš. Neka bude i u puno bolje i ljepše. Kad počneš spremati stripove za selidbu prva misao bi ti bila slijedećeg većeg i ljepšeg neće biti.

Ja i te kako filtriram što ću kupovati. Pratim ovaj topic.

E da. Stripove seliš sa Bubom. Sporta radi, da spojiš dvije velike ljubavi. Pa neće valjda stripovi sa kuhinjom, namještajem u kamionu. To bi išlo u jedno 50-ak puta.
Fck, ja imam veliki podrum u kojem momentalno držim kutije za selidbu stripova. Skoro je pun. Unutra stanu još samo bicikl i romobil na punjenje baterija.

posted by ivanl[/i]

Treba imati sve, i onda problema nema...
Treba to sve i procitati, pa takoder problema nema, a najbolje sve iscitati visekratno. Pa onda nek govori bilo tko sto zeli...da je bitno ili vazno.

Vidiš koja je sve to muka? Najbolje sve rasprodat i promatrat zalaske i izlaske Sunca u Torres del Paineu
[/quote]
To sam promatrao u previse puta, sad mi je zelja ne micati se dalje od Solina!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5293 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 20/02/2022 : 11:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Najgore što se može dogoditi jednom ljubitelju stripa je to da postane “ovca” koja jede uvijek istu travu jer to tako rade i ostale ovce.
“Must have” stripovi nebi trebali postojati.
Moje stajalište je oduvijek bilo, a i ostat će takvo, a to je da svaki pravi ljubitelj stripa konzumira apsolutno sve što mu dođe pod ruku, a na polici ostavlja samo ono za što osjeća da mu hrani dušu.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5293 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 20/02/2022 : 11:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Topic bi bio zanimljiviji kada bi pisali o tome zašto netko od nas nema neki od ovih “must have” stripova u svojoj kolekciji i koji su razlozi za to:)
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/02/2022 : 11:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripnik

Treba imati sve? Poludio si Ivane.

Dao bih ja tebi da se još jednom u životu seliš. Neka bude i u puno bolje i ljepše. Kad počneš spremati stripove za selidbu prva misao bi ti bila slijedećeg većeg i ljepšeg neće biti.

Ja i te kako filtriram što ću kupovati. Pratim ovaj topic.

E da. Stripove seliš sa Bubom. Sporta radi, da spojiš dvije velike ljubavi. Pa neće valjda stripovi sa kuhinjom, namještajem u kamionu. To bi išlo u jedno 50-ak puta.
Fck, ja imam veliki podrum u kojem momentalno držim kutije za selidbu stripova. Skoro je pun. Unutra stanu još samo bicikl i romobil na punjenje baterija.

posted by ivanl[/i]

Treba imati sve, i onda problema nema...
Treba to sve i procitati, pa takoder problema nema, a najbolje sve iscitati visekratno. Pa onda nek govori bilo tko sto zeli...da je bitno ili vazno.

[/quote]

Ma dragi, oduvijek sam ti ja lud.
Sakupljam to kao i uputnice za specijaliste!
Jos nemam pravu dijagnozu 'na papiru', ali ne brinem se. Sve sam ja to odavno 'ubrao', apsorbirao, poslozio... (nesto kao stinky, cijenjeni nas clan)
Dapace, gustam, dan danas u svakom stripu, i tako ce biti do dolaska na 'cistinu na kraju puta'.
Sve i ovdje. Za sada.
Nema vremena za bolju buducnost!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/02/2022 : 11:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Najgore što se može dogoditi jednom ljubitelju stripa je to da postane “ovca” koja jede uvijek istu travu jer to tako rade i ostale ovce.
“Must have” stripovi nebi trebali postojati.
Moje stajalište je oduvijek bilo, a i ostat će takvo, a to je da svaki pravi ljubitelj stripa konzumira apsolutno sve što mu dođe pod ruku, a na polici ostavlja samo ono za što osjeća da mu hrani dušu.

Lijepo receno!
Ali cuj, u stadu je uvijek toplo, mada i dobro smrdi...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5293 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 20/02/2022 : 12:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Evo, manje više, svatko tko slaže neku “must have” listu na ovom topicu, na listu stavlja Mausa, strip koji je dobio Pulitzerovu nagradu, strip koji će svaki svjetski strip kritičar etiketirati kao “must have” naslov, a vjerovatno i barem 95% članova ovog foruma ima isto takvo mišljenje.
Ja ga nemam u svojoj kolekciji iako sam ga nabavljao dva puta, pročitao dva puta, pa prodavao dva puta na stripovi.com aukcijama…
Zašto, ako se radi o stripu sa tako kultnim statusom?
Ne znam…ako zanemarim taj kultni status koji Maus ima u svijetu stripa, nakon čitanja istog je kod mene prevelik osjećaj da se radi o djelu autora amatera koji u strip nije uspio utkati emocije koje bi autor kroz sebe trebao prenjeti na čitatelja, već je jednostavno iskoristio pogodnost da je Židov, Židov koji iako nema talenta za pripovjedanje i crtanje, ipak priča i crta o holokaustu, a svoj crtački hendikep uspješno prikriva prikazujući likove kao životinje koje se ne razlikuju jedna od druge ako se radi o istoj vrsti životinja, pa na kraju ipak postiže svjetsku slavu na račun jednog jedinog stripa koji je uradio u životu.
Više energije i emocija u stripu osjetim u žvrljotinama koje autori amateri s vremena na vrijeme znaju okačiti na ovaj forum, pa sam jednostavno odlučio NE imati Mausa u svojoj kolekciji pošto sam konstatirao da mi čitanje istog više ne predstavlja apsolutno nikakvo zadovoljstvo.
Jel to kardinalna greška za jednog ljubitelja stripa?
Moram li na svoje police uvrstiti Mausa i po treći puta???
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/02/2022 : 12:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Topic bi bio zanimljiviji kada bi pisali o tome zašto netko od nas nema neki od ovih “must have” stripova u svojoj kolekciji i koji su razlozi za to:)

Što bi uopće must have trebalo značiti?

Da ako netko to nema u svojoj kolekciji da nema pojma?

Ili bi se to trebalo imati u kolekciji kao dokaz poznavanja što je kvalitetno pa makar se uopće više nikada ne čitalo.

Must have je za svakoga ono što on želi imati u kolekciji.

Ovaj topic nema baš smisla jer već postoji sticky topic od 50 najboljih naslova po izboru forumaša.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47165 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/02/2022 : 12:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Evo, manje više, svatko tko slaže neku “must have” listu na ovom topicu, na listu stavlja Mausa, strip koji je dobio Pulitzerovu nagradu, strip koji će svaki svjetski strip kritičar etiketirati kao “must have” naslov, a vjerovatno i barem 95% članova ovog foruma ima isto takvo mišljenje.
Ja ga nemam u svojoj kolekciji iako sam ga nabavljao dva puta, pročitao dva puta, pa prodavao dva puta na stripovi.com aukcijama…
Zašto, ako se radi o stripu sa tako kultnim statusom?
Ne znam…ako zanemarim taj kultni status koji Maus ima u svijetu stripa, nakon čitanja istog je kod mene prevelik osjećaj da se radi o djelu autora amatera koji u strip nije uspio utkati emocije koje bi autor kroz sebe trebao prenjeti na čitatelja, već je jednostavno iskoristio pogodnost da je Židov, Židov koji iako nema talenta za pripovjedanje i crtanje, ipak priča i crta o holokaustu, a svoj crtački hendikep uspješno prikriva prikazujući likove kao životinje koje se ne razlikuju jedna od druge ako se radi o istoj vrsti životinja, pa na kraju ipak postiže svjetsku slavu na račun jednog jedinog stripa koji je uradio u životu.
Više energije i emocija u stripu osjetim u žvrljotinama koje autori amateri s vremena na vrijeme znaju okačiti na ovaj forum, pa sam jednostavno odlučio NE imati Mausa u svojoj kolekciji pošto sam konstatirao da mi čitanje istog više ne predstavlja apsolutno nikakvo zadovoljstvo.
Jel to kardinalna greška za jednog ljubitelja stripa?
Moram li na svoje police uvrstiti Mausa i po treći puta???

Normalno da ne moraš. Ja san ga isto pročita dvaput. Sumnjan da ću i treči. Ili možda za 5+ godina.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/02/2022 : 12:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ja sam Mausa pročitao dvaput u razmaku od nekoliko godina posudivši ga od frenda i rekoh to mi je sasvim dosta, ne treba mi u kolekciji kao dokaz da sam ga pročitao.

Ipak ga imam u kolekciji jer sam ga dobio od prijatelja koji si je kupio luksuzno izdanje (2 knjige + kutija) i kojeg je živcirao takav moj stav.

Edited by - Peyo on 20/02/2022 12:43:34
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1298 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 20/02/2022 : 13:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message  Reply with Quote
https://en.wikipedia.org/wiki/Art_Spiegelman
strip amater

"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40286 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/02/2022 : 15:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
“Must have” znaci da bi se trebao naci na polici ako si istinski stripofil. Jebes biblioteku koja nema nesto od Dostojevskog i Andrica. Tako nesto i sa stripovima mora postojati. Maus je to.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13128 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 20/02/2022 : 15:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Kako mi se kaka svaki put kad počnu ove nazdravičarske teme o nezaobilaznim stripovima, i onda se tu utrpava Maus. A meni nikad, znači slovkam n-i-k-a-d, nije došlo da uopće otvorim tog Mausa. To ne bih čitao ni da sam vakser. Evo, pa plačite. Čovjek sam, i ništa ljudsko nije mi strano. Osim Mausa, eto, to mi je strano.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 20/02/2022 : 15:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

“Must have” znaci da bi se trebao naci na polici ako si istinski stripofil. Jebes biblioteku koja nema nesto od Dostojevskog i Andrica. Tako nesto i sa stripovima mora postojati. Maus je to.

A gdje ti je Zagor?
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 20/02/2022 : 15:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

A gdje ti je Zagor?

U klonji, kad zafali vc papira.

Da ne bi ova tema prešla u pljuvanje onog šta drugi vole, ili hvaljenje ličnih afiniteta...

Svako ko hoće nekom da posudi strip za čitanje valjda zna tu osobu toliko da zna kakve filmove ili knjige voli i tako može skontati šta da mu ponudi. Daš mu tri stripa različitog stila, i sačekaš utiske.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/02/2022 : 15:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Zagor je pored Dostojevskoga.

Klasici idu jedan pored drugog.

I kada mu dođu veleuvaženi gosti pokaže im se vrlovrijedna biblioteka uz napomenu:

Noćas mi se čita kvalitetno štivo. Dvojim da li da to bude Zagor ili Karamazovi?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 20/02/2022 : 16:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Zagor je pored Dostojevskoga.

Klasici idu jedan pored drugog.

I kada mu dođu veleuvaženi gosti pokaže im se vrlovrijedna biblioteka uz napomenu:

Noćas mi se čita kvalitetno štivo. Dvojim da li da to bude Zagor ili Karamazovi?

Karamazovi mogu samo biti tu da drže Zagora.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13128 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 20/02/2022 : 16:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
čekaj, a zašto bi se uopće htjelo nekome nametnuti da čita nekakav strip??
kao ono, pozoveš tipa u goste i onda mu uvaljuješ kako si naj naj, jer eto, čitaš stripove. i to ne bilo kakve, nego nezaobilazne, kultne, must have...
stripofilska ludost je golema. srećom sam to shvatio na vrijeme i napravio eidetsku redukciju stripofila.
bolje vam je da si pozovete ekipu za belu i cugate pivo. kako je rekao Pascal: to će vam slomiti lažni ponos.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25298 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/02/2022 : 16:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Toliko knjiga imam, a još više sam ih pročitao, pa na policama nemam Dostojevskog. Ni Tolstoja, kad smo već tu. Zašto bih stavio Rat i mr na policu, ukoliko mi se knjiga nije uopšte nije dopala? Da bih pokazao da se razumem u klasike i da čitam kvalitetne stvari? Neskromno mislim da čitam kvalitetne stvari, ali nemam potrebe da nekome nešto dokazujem.

Tako i sa stripovima. Naravno da ima toliko naslova za koje velika većina misli da su remek dela i da bi trebalo da se kupe i imaju u kolekciji. Ali isto tako ukoliko se nekome više sviđa Habibi od Mausa, šta će mu Maus na polici onda? Ukoliko neko čita samo Bonellija, plus fra-bel klasike, šta će mu na policama neki od legendarnih naslova superherojskog stripa?

Razumem tvoju ideju za pokretanjem topica, ali "must have" strip ne postoji, pogotovo ne ovako kako si formulisao, da možeš nekome da preporučiš tih desetak naslova, koje "svako" treba da pročita. Pri tome se implicira da ti naslovi treba svima da se svide, pošto su, jelte, must have.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/02/2022 : 16:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao da je Malnarov Bracek čitao Pascala.

Veliki umovi slično razmišljaju.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 20/02/2022 : 16:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky
Kako mi se kaka svaki put kad počnu ove nazdravičarske teme o nezaobilaznim stripovima, i onda se tu utrpava Maus. A meni nikad, znači slovkam n-i-k-a-d, nije došlo da uopće otvorim tog Mausa. To ne bih čitao ni da sam vakser. Evo, pa plačite. Čovjek sam, i ništa ljudsko nije mi strano. Osim Mausa, eto, to mi je strano.

Slažem se sa tobom u potpunosti što se tiče Mausa.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 20/02/2022 : 16:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
A kad smo već kod "must have", jedino čega se ja nikad ne bih odrekao, i moj "must have" broj 1 su prvih 75 epizoda Alan Forda.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 20/02/2022 : 17:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

A kad smo već kod "must have", jedino čega se ja nikad ne bih odrekao, i moj "must have" broj 1 su prvih 75 epizoda Alan Forda.

To je to, dok Magnus crta, i dok Bunker još nije totalno izgubio kompas
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1750 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 20/02/2022 : 17:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Tema je itekako izazovna iako se u većini rečenog slažem s manhunterom.
Kada ja nekome preporučam strip, pitam ga što voli... je li to SF, western, akcija, horor, Marvel, DC, Bonelli, humor...?

Ja imam od svega pomalo:
- od Bonellija volim ove nove kratke serijale: Gea, Lilith, Cassidy, Damian, Siročad, Skriveno Lice, od dužih serijala volim Mister Noa, Texa, Kena Parkera, Priče s Divljeg Zapada... čak mi ni Lazarus Ledd nije loš...

- od francuzera volim puno toga ali na prva mjesta bih stavio: Asterixa, Lucya Lukea, Blueberryja, Comanche, Riđobradog, Astera Blistoka, Thorgala, XIII, Blast... ovdje je popis poduži...

- kod Amera volim Marvela, i to Špidermana i ostalu plejadu ovih novijih junaka nastalih po okriljem Marvel Max edicija Jessicu Jones pogotovo. Kad se maknemo od superherojštine onda preporučujem Skalpirane, Živi mrtvaci, Posljednji muškarac na svijetru, 100 metaka, Invincible

- kod Japanaca na prvom mjestu su mi Tezuka i Taniguchi i to mahom izdanja koja izdaje Fibra

Volim ljudima govoriti da imaju na biranje zbilja sve što im srce poželi, izbor je čak i veći nego što se filmova tiče.

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/02/2022 : 17:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Kao što je Edvin već rekao, niti je Spiegelman amater, niti je Maus njegov jedini strip. Tako da ti ta teorija nema smisla.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47165 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/02/2022 : 17:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ja neman ništa od njih. Dostojevski još i nekako al Andrić nikako.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000