forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 379

anto
Advanced Member

Serbia
21450 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/02/2022 : 11:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da li se zna,kada će se pojaviti u prodaji nešto novo od čakejaca?
i zna li se šta?
pitam za ženu.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
446 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 25/02/2022 : 11:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message  Reply with Quote
Verovatno se sprema neka nova stripomanija sa 50 izdanja od kojih dva ne mogu da kupim odjednom :), a dva meseca ništa
Ali dobro, verovatno se pokazalo d aim tako bolje ide prodaja.

Doduše postoji mogućnost i da oni imaju muke sa nabavkom papira, lepkova...
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
524 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 25/02/2022 : 12:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Cijene papira su otisle u nebo, zato su svi usporili.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14178 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 25/02/2022 : 13:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PaoloRivera

Tako je, sasvim realna opcija.
Go to Top of Page

5ypo
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 09/03/2017

Posted - 25/02/2022 : 13:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 5ypo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

da li se zna,kada će se pojaviti u prodaji nešto novo od čakejaca?
i zna li se šta?
pitam za ženu.

Ti se i zena podijelili
Ti cekas Fibru, a ona CK.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21450 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/02/2022 : 15:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
e to

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11925 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/02/2022 : 17:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lex

quote:
Originally posted by going going

Je l citao neko ovaj Zivot na kocki? Moram priznati da mi je naslov u potpunosti nepoznat a cini mi se i autori.
Podrzavam da se izbaci nesto novo i do sad nevidjeno, ali bojim se da ce ovo za 2 godine da se prodaje po ceni od 500 din.

Ja sam ispratio skenirani Die kako su izlazile sveščice i uživao sam u većini brojeva.

Kieron Gillen je jedan od poznatijih gaming novinara, a odlučio je da postane pisac stripova (svaka sličnost sa muzičkim novinarima koji su postali pisci stripova je slučajna). Njegov prvenac - Phonogram (prava magija u Brit popu) mi je bio super.

Kod nas je Dibidus izdao 2 toma Gillenovog stripa Wicked x Divine što mi je slabije od Phonograma i nisam ispratio do kraja.

Die mi se zato dopada, vrlo lepa posveta pen & paper i boardgamingu, reference ka stvarnim autorima koji su inspirisali "obične" ljude da se prihvate svojih maštarija i prožive ih kroz igru... Po atmosferi i nekim zajedničkim motivima vuče na Stranger Things za nešto stariju generaciju. Osnovni trope je da se nešto iz detinjstva vraća odraslim likovima i odvlači ih u ozbiljnu avanturu. Nije remek-delo, ali je dinamično i moderno ispričana priča sa meni dragom temom.

Hvala na odgovoru!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21450 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/02/2022 : 20:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PaoloRivera

Fibra usporila najviše

Go to Top of Page

darkovski
Starting Member

16 Posts

Member since 10/01/2019

Posted - 28/02/2022 : 21:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send darkovski a Private Message  Reply with Quote
Da li Čarobna Knjiga misli izdavati Fatalnu ili Spavača od Brubakera i Phillipsa, ili Ex machinu od Brian K. Vaughan. Svašta nešto su izdavali od ovih autora.
Onako razmišljam naglas, a voleo bih da znam.

Živeli stripovi
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21450 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/02/2022 : 21:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ništa Džona Heks??

Go to Top of Page

koze123
Average Member

949 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 01/03/2022 : 16:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Da li je u pitanju greška ili je Čarobna knjiga poskupela svoja stara izdanja? Asteriksi su recimo 1700 a bili su 1500, o čemu se radi?
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 01/03/2022 : 16:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da jesu. Kakav potez, neverovatno
Ništa od sad samo preko aukcija nabavljam lupim cenu koja mi odgovara pa ako prodje prodje ako ne ima puno tržište stripova.

https://youtu.be/Ai1b2wEzSxA

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21450 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/03/2022 : 16:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Da li je u pitanju greška ili je Čarobna knjiga poskupela svoja stara izdanja? Asteriksi su recimo 1700 a bili su 1500, o čemu se radi?

ovo još nisam čuo.
da neko poskupi stara izdanja.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3327 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 01/03/2022 : 16:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Moja odluka da uvek kupujem odmah sve šta mi treba kao da će sutra apokalipsa i kraj izdavaštva je bio odličan potez.
Čekamo da čujemo ljude iz kuće. Koliko se razumem, skok cena papira ne znači i skok cena skladišnih prostora.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/03/2022 : 16:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
opusteno ljudi, sve ce da poskupi
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5020 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 01/03/2022 : 16:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ako frilenseri mogu retroaktivno da plaćaju zdravstveno osiguranje onda možemo i mi stripove
Go to Top of Page

koze123
Average Member

949 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 01/03/2022 : 16:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Skroz je ok da sve novo što izlazi poskupi - svesni smo situacije sa papirom pa i situacije u svetu koja sigurno utiče na ekonimiju. Ali kada se jednom formira cena znači da su svi parametri uzeti u obzir još tada i da je cena formirana sa profitom na umu. Moguće je da je u pitanju neka greška.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14178 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 01/03/2022 : 16:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 01/03/2022 : 17:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

pa, realno, sve se svodi na ovo.
Sve će da poskupi.

No, možda treba pojasniti.
Kolaps na tržištu papira nije samo u ceni, već i nabavljivosti papira, ceni transporta robe i svemu što može da padne na pamet. Da, možda najviše u nabavljivosti, jer cena jeste posledica toga. Stanje je poredivo sa našom '93, ali na planetarnom nivou.
Elem, nije greška a sve se svodi na sledeće pitanje: Da li biste više voleli da poskupe stari i novi stripovi 14% (koliko je prosečno poskupljenje, izdanje gore-dole), ili samo novi stripovi - ali 30%? Ovime se sva izdanja dovode na isti nivo.
Da li bi bilo lepše/bolje za sve da do toga nije došlo? Naravno.
Da li mora? Mora.
Da li su ranije izdavači (ne govorim samo o strip izdavačima) korigovali cene starih izdanja? Jesu.
Da li će i drugi izdavači (opet, izdavači kao generalni termin) korigovati cene? Nego šta nego da hoće. Neko novih za 25-30-40%, neko linearno na ovaj način, pa maksimalno amortizuješ poskupljenje. Ali sve se svodi na to da je svako poskupljenje najnepopularniji potez kojem izdavači pribegavaju što ređe. A izdanja ČK su baš dugo bila na najnižem mogućem cenovnom rangu. Pa i sada su, ako se bolje pogleda.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 01/03/2022 : 17:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Svako izdanje Carobne knjige je retroaktivno poskupelo, sve cene na sajtu su promenjene.

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 01/03/2022 : 17:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Pa da, to sam i napisao. Korekcija je oko 14% na sva izdanja. Alternativa tome bi bila više nego duplo od toga poskupljenje novih izdanja, što bi bilo još nepopularnije.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17212 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/03/2022 : 18:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Razumljiva mi je odluka o poskupljenju, ali mi nije razumljiva odluka o korištenju riječi korekcija u ovom značenju. Stvari treba nazvati pravim imenom. Korekcija cijena je manipulativni izraz i potpuno je neprihvatljiv.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 01/03/2022 : 18:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Hm, pa sad... ja nešto i ne vidim manipulaciju i nisam to napisao sa tom namerom. Jednostavno mi je okej termin, a čak sam i više puta pomenuo termin poskupljenje.
Okej, drago mi je da si mi skrenuo pažnju, da ga nadalje izbegavam kada je reč o ovome. Primljeno k znanju.

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 01/03/2022 : 18:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Skroz je ok da sve novo što izlazi poskupi - svesni smo situacije sa papirom pa i situacije u svetu koja sigurno utiče na ekonimiju. Ali kada se jednom formira cena znači da su svi parametri uzeti u obzir još tada i da je cena formirana sa profitom na umu. Moguće je da je u pitanju neka greška.

Jednom kada se formira cena, više se nikada ne menja? To važi samo kod stripova, ili u ekonomiji generalno?

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17212 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/03/2022 : 23:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Hm, pa sad... ja nešto i ne vidim manipulaciju i nisam to napisao sa tom namerom. Jednostavno mi je okej termin, a čak sam i više puta pomenuo termin poskupljenje.
Okej, drago mi je da si mi skrenuo pažnju, da ga nadalje izbegavam kada je reč o ovome. Primljeno k znanju.

Ja sam jednom to oštro zamjerio predsjedniku sindikata da ne priča o korekciji plata i racionalizaciji mreže škola. Korekcija je nešto pozitivno, a poskupljenje to nije. Korekciju u ovom značenju su izmislili oni koji žele da manipulišu, tako da nije u redu.

Problem je što postoji realna opasnost da uskoro bude i novih poskupljenja.
Go to Top of Page
Page: of 379 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000