forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA Kolorka182 Povratak na Aldebaran
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/11/2021 : 22:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Konami je odlučio ukinuti PES kakav je do sada postojao i staviti nešto sasvim novo. Pes 2021 je po meni savršena igra, a Konami je odlučio sam sebi pucati u nogu i eksperimentirati s novim. Rezultat je za sada katastrofalan. Leo? Leo je napravio sasvim suprotno od Konamija. Drži se provjerenog. Povratak na Aldeberan - 9/10

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1093 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 06/11/2021 : 10:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Nisam baš fan kad se stvari razvlače samo zato što se dobro prodaju. Volim kad je u startu zamišljeno s početkom i krajem. Leov ciklus polako postaje europski pandan Sagi.

Edited by - Chui on 06/11/2021 10:25:11
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7337 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/11/2021 : 13:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Nisam baš fan kad se stvari razvlače samo zato što se dobro prodaju. Volim kad je u startu zamišljeno s početkom i krajem. Leov ciklus polako postaje europski pandan Sagi.

Vaughan je odavno rekao da točno zna kako će Saga završiti.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3296 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 06/11/2021 : 14:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Zna li i hoće li to biti u ovoj ili drugoj polovini XXI veka?
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1093 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 06/11/2021 : 14:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

a između početka i kraja će trajati kolko tržište bude iskalo
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21180 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/11/2021 : 15:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ha,ha,ha....
baš tako chui!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 06/11/2021 : 16:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Malo je neukusno šporkavat ovaj topic s Sagom i Vaughanom...

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1093 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 06/11/2021 : 17:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro oba stripa su namijenjena primarno mladima tipa 15-20 godina pa onda onima koji se tako osjećaju, i oba su vrlo dobri SFovi. I prve knjige Leovog ciklusa su mi odlične kao i prva knjiga Sage, svaki naravno na svoj način s obzirom da su im je estetika totalno suprotna, al zato sam i napisao za Leov ciklus Europski pandan ovo Američkom.

Edited by - Chui on 06/11/2021 17:33:35
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4412 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 06/11/2021 : 18:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Digitaliizrani crtez kod Sage mi je onako prosjecan do dobar, ali kod Lea su stvarno likovi drveni i ukoceni i s manjkom ikakvih emocija. Obzirom na radnju Saga je svakako superiornija.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/11/2021 : 18:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je i dan danas skroz nejasno kako je Fiona Staples osvojila sve one puste Eisnere za Sagu.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6299 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 06/11/2021 : 18:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Skoro pa +1 na don drapera, ali moram priznat da su meni oba crteža super.
Oba crtača imaju bujnu maštu i to mi je super kod oba serijala, ali da Saga mi je pričom bolja.
U voe tri knjige koje Fibra objavila Saga mi je supernapeta, dok mi je Leo u početku odličan, ali kako serijal ide dalje, ipak mi je slabije (i dalje jako dobro!) od Sage.
A i osim SF-a, ova dva serijala nemaju veze jedan sa drugim.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1979 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 07/11/2021 : 11:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Obozavam Leove radove ali ovo mi je bilo ultra dosadno, toliko da me je mrzelo da napisem i koju rec o tome. Apsolutno nepotreban nastavak.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4361 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 19/11/2021 : 11:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Priznajem da sam okrenuvši prvu stranicu pomislio kako ću mrziti ovaj strip, međutim- uživao sam.
Svi klasični Leovi elementi su tu, maštoviti svijet, bizarne životinje, ksenofobija i jaki ženski likovi. Jedino suptilne erotike/ljubavnih zapleta ima manje nego smo to navikli u prijašnjim nastavcima što je u svjetovima Aldebarana uvijek bio jedan od češćih pokretača radnje. Neobičan mi je bio i raspored kadrova po stranici- izgleda da Leo s godinama sve crta/piše direkt iz glave pa to povremeno djeluje malo šlampavo ali ok, to su već finese.
Crtež standardno glup, boje su mi na trenutke izgledale pretjerane ali u konačnici je sve to skupa funkcioniralo bez greške, stoga unatoč svim manama i razvlačenju kod mene će Leo uvijek biti dobrodošao.
Nategnutih 8/10

Bok, kako si.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31184 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 20/11/2021 : 19:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Da li je ovo četvrta knjiga nakon Aldebarana/Betelgeusea i Antaresa?

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
506 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 20/11/2021 : 20:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
Praktično peta.

Između su Preživeli, koje je isto izdala Fibra.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21180 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/11/2021 : 22:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
peta knjiga,i teoretski i praktično.
Neptun će biti šesta.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31184 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 21/11/2021 : 14:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Hvala!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21180 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/02/2022 : 23:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ljudi,kakva su ovo baljezganja?
pročitah prvi album i načeh drugi;ako zanemarimo što me je u startu malo nervirao Leov crtež koji ovako digitalno obojen postaje još ukočeniji nego što je bio,a što mu je bila najveća mana,i što kreće malo previše sapunjarski,vrlo brzo se upada u "leovu zarazu" i strip vozi za sve pare.
Toliko da sam namerno batalio čitanje da ga ne progutam u dahu i malo odložio zadovoljstvo čitajući ga svaki drugi dan po album.
Ne znam na šta će ispasti do kraja,ali za sada definitivno "Leo rulz!!!!".

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6299 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 04/02/2022 : 08:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ljudi,kakva su ovo baljezganja?
pročitah prvi album i načeh drugi;ako zanemarimo što me je u startu malo nervirao Leov crtež koji ovako digitalno obojen postaje još ukočeniji nego što je bio,a što mu je bila najveća mana,i što kreće malo previše sapunjarski,vrlo brzo se upada u "leovu zarazu" i strip vozi za sve pare.
Toliko da sam namerno batalio čitanje da ga ne progutam u dahu i malo odložio zadovoljstvo čitajući ga svaki drugi dan po album.
Ne znam na šta će ispasti do kraja,ali za sada definitivno "Leo rulz!!!!".

Klasični si nemač pojma.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 04/02/2022 08:20:19
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21180 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2022 : 19:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Peti ciklus Leovih svetova Aldebarana je,kao i prethodni,pitak,zabavan,zanimljiv,zarazan...Mogao bih da čitam ovakve stvari dan i noć.Isto kao i kad se moja žena zalepi za neke tevenovele (ne znam šta je sad aktuelno,mislim opet neki turci),pa ne mogu ni špaknom da je odvojim od televizora.

Svi likovi ranijih albuma su tu,na Aldebaranu,i kreću u najveću avanturu ikad.Možda mi je strip startovao nešto slabije (u samom početku),a i crtež mi je delovao još statičnije nego pre,ali sve brzo dolazi na svoje,miks esefa,akcije,drame,ima tu i politike,ovog,onog.Leo radi svoj posao kako samo on zna.
U drugom albumu opet je brazilac na svom terenu - novi svet,nova flora i fauna,intrige i misterije,i u novom,neistraženom svetu,i na Aldebaranu.
Mada,već ovde mi malo smeta,što likovi nisu bolje razrađeni,što im se ne posvećuje ona pažnja kao u ranijim albumima;moglo se to bolje uraditi.Odnos između dve glavne junakinje je morao biti bolje iskorišćen.A i nijedne faking romanse,da ne poveruješ.

E sad,ono gde sam ja koliko-toliko razočaran,je treći,završni album.Ajde što je kraj maksimalno sladunjav,nego što sam mislio da će se iskoristiti potencijal koji je Leo "obezbedio" u ranijim ciklusima - u vezi mantrise,drugih rasa i njihov odnos prema ljudima.U stvari,ovo drugo je nešto kao i urađeno,ali ni izbliza sa kvalitetom kako je moglo,a mantrisa,meni omiljeni elemenat,nije se ni pomenuo.Slabašna završnica,prosto rečeno.

Uglavnom,volim Lea,i uživao sam na kraju krajeva u Povratku na Aldebaran,ali moraće malo Luiz De Oliveira malo više da se potrudi u Neptunu,ako želi da mu držim sliku na zidu.

A i gde su sise (osim malo onih na 182.stranici)??

zbog_ranijih_zasluga_poklonjena
4.5/5 (8/10)

Edited by - anto on 16/02/2022 19:52:29
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 20/03/2022 : 23:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Jebemu, mislio sam i ja malo biti kritičniji prema ovom integralu, ali sad na drugo čitanje i dalje je ovaj vražji Leo jako zarazan. Svakako ispod nivoa prethodnih ciklusa, ali i dalje dovoljno dobro da se Aldebaran mora pratiti.

Dosta je tu stvari koji bodu u oči u ovom integralu, najviše naravno Leov crtež s pretjerano digitaliziranim bojama i onim kezavim osmjesima koji su toliko postali iritantni, zatim nepojavljivanje Mantrise te slabašno ukrštanje Kim s Manon koje je trebalo biti puno bolje.

Ali ta vražja intriga je i dalje tu, Leo i dalje uspijeva zainteresirati čitatelje svojom zaraznom pričom i svakako čekamo što će se dalje događati. Ali bi mu možda bilo bolje da to nekako i privede kraju, neće vječno živjeti. Jedino ako možda nije popio Mantrisinu pilulu. :)

8,5/10
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21180 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/03/2022 : 20:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
a dok se čeka na Neptun i Evropu,bilo bi lepo da nam neko podari Keniju/Namibiju/Amazoniju.Keniju u manjem tiražu zbog onih koji je poseduju u DW izdanju.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3296 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 21/03/2022 : 22:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Taj neko bi komotno mogla i Fibra da bude. Nećemo se buniti.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21180 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/03/2022 : 22:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
hehehehe...to se podrazumeva.
ili barem da markos najavi da će ih raditi;odmah će u tu priču uskočiti i ČArobna.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/03/2022 : 08:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
muceni darkwood smo godinama prozivali zbog kenije (i skarbeka), bas me zanima koji je sledeci veselnik koji ce to da radi
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000