Razočarenje. Promašaj. El debaclio. Kad uzmeš u ruku lijepo Bookglobeovo izdanje očekuješ fora priču ali ju ne dobiješ jer je vizuelna interpretacija Conana ali i ostalih likova promašena, a radnja ispričana na dosadan način, bez napetosti, samo ravna crta koja vodi od početka prema kraju. Time pomalo podsjeća na neku noviju, neinspiriranu Teksovu epizodu. I u pogovoru albumu se navodi da je originalna priča inspirirana westernom, otkrivanjem i osvajanjem neistraženih divljina. To je ok, ali izvedba je baš beskrvna.
Nije. Stripoteku treba platit, a opet bude crno bijelo - znači gubi se značajan segment stripa. Knjižnica je besplatna i još dobijem boju. Potičem Bookglobe da nastavi sa štancanjem ovih albuma.
Kraljica Crne obale me isto nije oduševila. Crtež mi nije loš. Nije idealan stil za Konana ali može proć. Zasmetalo me što pripovijedanje izgleda kao da nije u funkciji priče nego su stranice posložene da bi crtač može crtati samo atraktivne, pozerske kadrove.
Najočiglednija greška je kod borbe sa divovskom zmijom - zmija se pojavi na dnu stranice, onda se okreće list i prvo u oči upada druga, desna stranica koju cijelu čini kadar Konana koji je rasjekao zmiju na pola. To je prvo što čitatelj uoči, a onda se oko vraća lijevo, na stranicu prije gdje se odvija borba sa zmijom. Totalno besmisleno, nema onog wow efekta koji se htio postići.
A i inače bi scene borbi trebale biti napete ali ovdje opet nema izgradnje napetosti nego par pozerskih kadrova i kraj. Scena di se Belit vraća iz mrtvih da spasi Konana je meh, zapravo sve je to mlitavo i razočaravajuće. Tekstovi u prilogu i izgled albuma su zato sjajni