Author |
Topic |
|
Jason Fly
Starting Member
78 Posts
Member since 29/12/2018 |
Posted - 29/12/2018 : 20:52:04
|
Predstavljamo vam proslavljenu Tardijevu heroinu Adèle Blanc-Sec. Obdarena neovisnom i osebujnom osobnošću Adèle nas vodi u središte tajanstvenog svijeta (u kojemu Pariz zauzima istaknuto mjesto) čudovišta i drugih zagonetnih bića, nudeći nam uzbudljive pustolovine.
Omnibus sadrži:
Adèle i zvijer U sumrak Belle Époque oživljeni i telepatski kontrolirani pretpotopni pterodaktil terorizira Pariz, vlasti su uznemirene i zbunjene, a misteriozna Adèle Blanc-Sec kuje planove kako se okoristiti ovom apsurdnom zbrkom.
Demon s Eiffelova tornja Priča započinje tamo gdje je prethodna stala, no zaplet je još jezovitiji i neobičniji od prethodnoga te uključuje neobičnu skulpturu asirskog demona Pazuzua, urnebesno lošu kazališnu predstavu o posljednjim danima Babilona kojoj je zagarantiran fantastičan uspjeh i fanatičnu sektu štovatelja drevnoga božanstva čija je nakana kugom, s vrha Effelova tornja, izazvati kraj svijeta kakvog poznajemo.
Ludi učenjak Humorno i napeto poigravanje motivom ludog znanstvenika karakterističnim za filmove “B” produkcije iz prve polovice 20. stoljeća suprotstavlja Adèle naučniku koji svojim kolegama preotima odmrznutoga i oživljenoga pračovjeka kako bi uz pomoć njega stvorio nepobjedivu vojsku koja će ovladati svijetom.
Scenarij i crtež: Jacques Tardi A4, 144 stranice, kolor, HC Cijena: 159kn
U prodaji u Snk i na https://shop.strip-agent.hr/proizvod/neobicne-pustolovine-adele-blanc-sec-omnibus-1/
|
Edited by - Jason Fly on 29/12/2018 21:06:44
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
Member since 10/06/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10349 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 16/01/2019 : 00:03:59
|
quote: Originally posted by corto33
Imam u izdanju Fantagraphicsa prve četiri epizode i meni je ovo odlično.
Koliko pamtim meni su prvi albumi od ovog serijala bili dobri, ali završni mi se nisu baš svidjeli. Kao što sam i napisao kome se svidio Ipak i ovdje vjerojatno će voljeti i ovo.
U svakom slučaju isplati se pročitati. |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 16/01/2019 : 01:06:48
|
Danas stiglo. Na prvo prelistavanje, sve je kako treba. Dobro odštampano, font u Tardijevom stilu. Doduše unutra nema naslovnica, nema dodatnog materijala. Tiraž je 400 primeraka. Jaki za tvoju informaciju papir nije mat.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/01/2019 : 08:30:14
|
quote: Originally posted by Peyo
Koliko pamtim meni su prvi albumi od ovog serijala bili dobri, ali završni mi se nisu baš svidjeli. Kao što sam i napisao kome se svidio Ipak i ovdje vjerojatno će voljeti i ovo.
U svakom slučaju isplati se pročitati.
Jooooj, ovo boldano me brine.
Posto mi je Ipak i ovdje bio tezak smor. Nisam ga cak ni procitao do kraja, iako sam se natjerao da nastavljam sa citanjem (sto je trajalo danima). Na kraju sam ga ipak vratio nekoliko stranica prije kraja. Na svu srecu samo sam ga isposudio a ne kupio. Wheeew, barem nesto.
Nista, znaci mozda je bolje procitati negdje na netu ili posuditi...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 16/01/2019 08:31:29 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10349 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 16/01/2019 : 09:34:59
|
Poli, možda i nisam napravio najsretniju usporedbu budući da ima dosta vremena otkada sam čitao. Ipak prije kupnje zaviri na webu.
Početni albumi su neka varijanta laganijeg zabavnog horror/krimića koji sa svakim albumom biva sve konfuzniji i zamršeniji.
Mislim da je rasplet mogao biti bolji, ali vjerujem da će se mnogima svidjeti baš ovakav kakav jest.
|
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Posted - 16/01/2019 : 12:13:30
|
quote: Originally posted by JAH WOBBLE
Danas stiglo. Na prvo prelistavanje, sve je kako treba. Dobro odštampano, font u Tardijevom stilu. Doduše unutra nema naslovnica, nema dodatnog materijala. Tiraž je 400 primeraka. Jaki za tvoju informaciju papir nije mat.
Hvala.Kad vidim uživo onda ću odlučiti što raditi... |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
Posted - 16/01/2019 : 12:46:20
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by JAH WOBBLE
Hvala.Kad vidim uživo onda ću odlučiti što raditi...
Ma sta imas odlucivati, ja sam mislio da je ono boldano vec presudno za tebe?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 16/01/2019 : 14:39:44
|
quote: Originally posted by Poli
Aha, nada umire posljednja. Je, valja prvo sam pogledati. ;)
Opipati ... opipati a ne pogledati. Stavit papir među prste i frk, frk, frk po njemu sa dva prsta. Onako kako se radi sa novčanicama i odjevnim predmetima ... a vjerojatno i sa još nećim |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 16/01/2019 : 15:01:47
|
Misliš: u gaćama? Pa neki i gurnu ruke u gaće da znaju a šta to plaćaju ... ;o)))))))))))
Zapravo: ne znam ... morati će vjerovati na riječ ponuđaću. Sam je i rekao da: "Možda i nije mat ali možda nije ni puno sjaj" |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
|
|
Unngenant
Junior Member
Serbia
397 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 11/04/2022 : 11:54:24
|
Sa Tardijem nekako imam čudan odnos u pojavi njegovih stripova...i to bukvalno u svemu od načina kako crta, priče a i kako je prikazuje u stripovima (od fabule pa do tehničke količine teksta u oblačićima).
Ironije i to velike po meni je da mi se i dalje najviše sviđa njegov Na nišanu snajpera koji je izdao FP. Nekako tu je bio najkoncizniji i možda najudaljeniji od toga kakav je autor pogotovo u smislu tog iskrivljenog prikazivanja karaktera u stripu.
Adele ima bukvalno sve što mi negde smeta kod njega. Radnja, misterija, je zanosvana na tim francuskim komičnim obrtajima, likove koje crta nije mi baš najugodniji stil. Sve to mi nekako i maskira neke veoma dobre stvari, poput atmosfere Pariza koja po meni je stvarno baš super prikazana, i ceo taj omaž nekim sitnim stvarima (popularnim pričama - o kojim recimo priča Kolorka Fantomasov gnjev, tada popularnim pulp pričama).
Prepostavljam da ovo će se svideti ljudima kojima imaju ukus za ovakve stvari i recimo koji vole Tardijeve radove.
3/5 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/04/2022 : 21:13:11
|
quote: Originally posted by Unngenant
Sa Tardijem nekako imam čudan odnos u pojavi njegovih stripova...i to bukvalno u svemu od načina kako crta, priče a i kako je prikazuje u stripovima (od fabule pa do tehničke količine teksta u oblačićima).
Ironije i to velike po meni je da mi se i dalje najviše sviđa njegov Na nišanu snajpera koji je izdao FP. Nekako tu je bio najkoncizniji i možda najudaljeniji od toga kakav je autor pogotovo u smislu tog iskrivljenog prikazivanja karaktera u stripu.
+1 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
|
Topic |
|