forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čuvanje stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

ivanl
Advanced Member

Croatia
15788 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2022 : 08:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Evo bas upravo gledam i provjeravam, Zivi mrtvaci, Alvar, Spaghetti bros, Habibi, Chabouteov omnibus, Blast, Dekice... svi glanc! Top! I nisam ih samo ja par puta procitao... stariji mi je svojedobno 'zalipija' na Walking Dead, pa je poslje odgledanih sezona serije i iscitao sve cetiri ZM 'biblije', a i zena procita ponesto, mater takoder, brat...

Biblioteke i knjiznice su nesto drugo, kum mi radi u najvecoj i najbogatijoj stripovima u St-u, Marko Marulic, svi su primjerci 'ajme meni', kupus. Ne mogu to tamo niti gledati koliko je uznemirujuc prizor! Nitko tko to posuduje, ne pazi na albume. Jbg. A i kako bi izgledali nakon par stotinu ruku??? Uostalom nisu ih oni ni platili, niti im je 'cacino', pa ni ne paze...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/05/2022 : 08:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ja pazim.Moj brat pazi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15788 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2022 : 12:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ja pazim.Moj brat pazi.

Svaka cast, ka sta i triba!
Ali, vas 2 i bice jos osan, od ijadu ostalih celjadi... jbg!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/05/2022 : 14:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Evo bas upravo gledam i provjeravam, Zivi mrtvaci, Alvar, Spaghetti bros, Habibi, Chabouteov omnibus, Blast, Dekice... svi glanc! Top! I nisam ih samo ja par puta procitao... stariji mi je svojedobno 'zalipija' na Walking Dead, pa je poslje odgledanih sezona serije i iscitao sve cetiri ZM 'biblije', a i zena procita ponesto, mater takoder, brat...

Biblioteke i knjiznice su nesto drugo, kum mi radi u najvecoj i najbogatijoj stripovima u St-u, Marko Marulic, svi su primjerci 'ajme meni', kupus. Ne mogu to tamo niti gledati koliko je uznemirujuc prizor! Nitko tko to posuduje, ne pazi na albume. Jbg. A i kako bi izgledali nakon par stotinu ruku??? Uostalom nisu ih oni ni platili, niti im je 'cacino', pa ni ne paze...

Ja ne pazin posebno, ali ono šta se radi u knjižnici je katastrofa.
Ono se sa 1000 čitanja ne da onako razvalit.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 10/05/2022 : 17:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by DiSkAcH

a kamoli npr Fibrine Mrtvace, pa to ko drži uspravno, nema šanse da su cijeli, vj se se krenu odvajat već nakon par mjeseci.

Ja ih držim vertikalno i evo godinama im nije ništa. Malo sam se u početku brinuo, al sam kasnije shvatio da me nije baš toliko briga. Šta bude, bude.

Kod mene su isto vertikalno, nisam niti razmišljao o tom odvajanju, jbga sad i o tome moram misliti.

Evo gledam ih i izgledaju svi ok, i bolje im je da su ok.

quote:
Originally posted by ivanl

Nikada neću shvatiti taj nivo sebičnosti, možda ne plaćaju iz svog džepa, ali su ih opet indirektno platili kroz nekakve poreze i prireze. Da ne govorim da ne bi trebali razmišljati da su te knjige i stripovi tu samo radi njih i da će ih nakon toga pročitati još puno ljudi. Nažalost ništa novo.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15788 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2022 : 18:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma ocaj zivi.
Sebicnost je prava rijec...
A da znas koliko mi je kum pricao slucajeva gdje likovi posude album/knjigu, tipa rasprodane Kolorke ili Libellus Zagora, recimo, pa ih ne vrate jer im fali u kolekciji, i onda kao plati kaznu/globu sto li, za izgubljenu knjigu, a eno mu je kuci na polici. Gleda ga u oci i laze, ali sto ces jbg. ne mozes mu poslati doma knjiznicnu policiju kao kod dobrog starog Stephena Kinga...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/05/2022 : 19:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

Nikada neću shvatiti taj nivo sebičnosti

Ljudi su stoka i to je to.
Mene uvati susramlje kad vidim šta ljudi naprave s kokicama i čokoladicama od poda i sjedala u kinu. I to pritom ne govorim o nekom ogromnom kinu tipa Cinestar (mada ni tamo ne bi bilo u redu, naravno), već o lokalnom malom kinu u mjestu od 1000 stanovnika. Jebo ih život, pa njihovo je koliko i moje i od svakog drugog mještana.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 10/05/2022 : 19:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Obišao sam puno biblioteka po Beogradu, i u svakoj su stripovi jako dobro očuvani. Što dalje implicira: ili da ljudi jako pažljivo rukuju stripovima, ili da ih uopšte ne posuđuju / ne čitaju. Sve mislim da je ovo drugo u pitanju.

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 10/05/2022 : 21:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by stripofil

Nikada neću shvatiti taj nivo sebičnosti

Ljudi su stoka i to je to.
Mene uvati susramlje kad vidim šta ljudi naprave s kokicama i čokoladicama od poda i sjedala u kinu. I to pritom ne govorim o nekom ogromnom kinu tipa Cinestar (mada ni tamo ne bi bilo u redu, naravno), već o lokalnom malom kinu u mjestu od 1000 stanovnika. Jebo ih život, pa njihovo je koliko i moje i od svakog drugog mještana.

Nažalost. Nekako se nadam i dalje da su normalni, pristojni i kulturni ipak u većini, a da su ovi samo glasniji, ali sve sam manje uvjeren u to.

Uvijek se sjetim kada je lik par auta ispred mene dok je čekao zeleno na semaforu odlučio isprazniti pepeljaru, samo je otvorio vrata, istresao hrpu čikova i nastavio dalje. Da sam znao gdje živi bio bi mu besplatno prebacio te čikove doma ispred vrata.

Kad smo "ispred vrata", ni to vjerojatno ne bi imalo utjecaja. Gledam zgradu do mene, pogasili su svu rasvjetu da se ne bi potrošilo 100kn više mjesečno, umjesto da su ubacili ledice, ali dobro i sada im je mrkli mrak navečer i naravno skupljaju se klinci i rade ono što klinci rade. Nedavno su razbili bocu točno ispred ulaza u portun. Kako koji stanar naiđe samo uredno preskoči bocu i uđe ili izađe iz portuna. Netko drugi će to pokupiti...

Edited by - stripofil on 10/05/2022 21:32:56
Go to Top of Page

Svirepi Macak
Starting Member

Croatia
78 Posts

Member since 30/01/2021

Posted - 11/05/2022 : 21:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Svirepi Macak a Private Message  Reply with Quote
Dugo želim odgovor kolekcionara, kupiti otvorenu novu policu ili onu sa staklom?

"Kada sam gladan, onda sam zao."
Garfield
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2145 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 11/05/2022 : 23:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ja sam za zatvorene police.Uvlače manje prašine, manje mirisa. Al, je skuplje.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 11/05/2022 23:24:23
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/05/2022 : 23:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Otvorena polica, ljepša je
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 12/05/2022 : 06:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ja sam isto za zatvorene. Bolje zbog ovog što je Borg već napisao. ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 12/05/2022 : 13:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Ma te sa staklom su zakon. Vec imam police, obicne i nemam toliko raskosnu kolekciju da bi ih mijenjao, ali cu svakako u buducnosti uzeti police sa staklenim vratima. Stripovi se vide a zasticeni su od vanjskih faktora u dobroj mjeri. Dobro bi bilo ipak da ima malo nekog lufta da zrak moze koliko toliko ulaziti.

Ja sam svoje pakovao u vrece za zamrzivac, ali ne znam..nekako ruzno izgleda i skinuo sam to. Sada su samo slozeni i po vrhu sam stavio bijeli ubrus. Ne vidi se a mozda ce dodatno zastiti od prasine, mada ja to briskam kao neki retard svako dan-dva
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 12/05/2022 : 13:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Zatvorene. Štiti od svih vanjskih utjecaja a ako su još i staklene izgledaju puno ljepše i elegantnije.
Go to Top of Page

karuro
New Member

119 Posts

Member since 29/06/2019

Posted - 12/05/2022 : 18:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send karuro a Private Message  Reply with Quote
Ja sam drzao sve fibre uspravno, ali sam primjetio da su se mrtvacima i propovjedniku spustile stranice skroz do police. I ne samo da se odvojio malo hrbat sa gornje strane zbog toga, vec su se stranice popigale od tezine na doljnjem dijelu kako su vec doticale policu. Od tada sve stripove iznad 300 strana drzim polegnute
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 13/05/2022 : 00:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
E to jeste problem stvarno i moj najveci strah ali ne vidim neko idealno rjesenje. Strah me da ce nakon odredjenog vremena moj svaki deblji strip biti "odvaljen". Svaki deblji je vec malo popustio gore od kicme. Kazu da ne valja ni slagati tako jedan na drugi, da mu pod tezinom ode kicma.
Jebem li ga...nema se tu sta puno uraditi. Mozda da prednji donji dio stripa potklocam nekim kartoncicem i da drzi listove od spustanja.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/05/2022 : 00:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Iluvatar
Jebem li ga...nema se tu sta puno uraditi. Mozda da prednji donji dio stripa potklocam nekim kartoncicem i da drzi listove od spustanja.

To nije loša ideja.Staviti komad stiropora ispod prednjeg dijela.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/05/2022 : 00:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Ok, idu onda sad sve debeljuce u horizontalu, nema druge.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/05/2022 : 00:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Svirepi Macak

Dugo želim odgovor kolekcionara, kupiti otvorenu novu policu ili onu sa staklom?

Sa staklom, manje prašine, manje prčkanja po stripovima kad ti dođu gosti. Trebalo bi nabaviti one sa ključem.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 15/05/2022 : 07:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Pa po ovome što je karuro napisao, neće vam ni kartončići/stiropor pomoći jer se savijaju tj ''drobe'' i same stranice u njegovom slučaju.
To moram priznat nisam još vidio ni u knjižnici, ali ima smisla.
Ugl, ja svoje od 200+ stranica držim položene i nema tih problema. Znam, nije lijepo za vidjet, ali BMK. ;)

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2022 : 09:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Kartoncic/stiropor bi se trebao stavljati ispod stranica, unutar korica, tako da pridržava samo unutrašnji dio stripa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 15/05/2022 : 12:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Kartoncic/stiropor bi se trebao stavljati ispod stranica, unutar korica, tako da pridržava samo unutrašnji dio stripa

Ma kužim ja to, ne znam da li si shvatio što se desilo čovjeku.
Prvo su se stranice (papir)spustile do ''poda'' u odnosu na korica, a zatim su se još krenule savijati drobiti jer su propadale još ''dublje''.
Kad malo razmislim ovo se najvj desilo jer strip nije bio dovljno stisnut sa strana, ali opet preteški su da stoje uspravno, mislim da je pitanje vremena kada će se krenut odvajati.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/05/2022 : 21:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Pa stisnuti ce ga drugi stripovi sa strane
Ako se lijepo poslažu jedan do drugoga...
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 15/05/2022 : 22:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:
Originally posted by supermark

Ma kužim ja to, ne znam da li si shvatio što se desilo čovjeku.
Prvo su se stranice (papir)spustile do ''poda'' u odnosu na korica, a zatim su se još krenule savijati drobiti jer su propadale još ''dublje''.
Kad malo razmislim ovo se najvj desilo jer strip nije bio dovljno stisnut sa strana, ali opet preteški su da stoje uspravno, mislim da je pitanje vremena kada će se krenut odvajati.

Neki su stripovi jednostavno preteški....

Ja osobno izbjegavam te debele integrale i u kolekciji nemam gotovo ni jednog.

Uvijek mi je bolja opcija više albuma nego jedan integral, i što se tiče čuvanja a i čitanja.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000