forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Prije ću kupiti...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/05/2022 : 17:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Jedna brzopotezna anketa
Naravno, uvijek ciljamo na stripove kod kojih su nam i priča i crtež po guštu, ali ima gomila primjera kod kojih jedan od tih faktora donekle "štekaje". U takvim slučajevima kojim stripovima dajete prednost?

Choices:

Stripovima kod kojih mi je prica dobra/odlicna, a crtež osrednji/loš
Stripovima kod kojih mi je crtež dobar/odlican, a prica osrednja/loša

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/05/2022 : 17:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Prva opcija svakako, priča je ipak broj 1.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38113 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/05/2022 : 17:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Naravno prva opcija, ali isli smo se vec te igrice. :)
No, nije naodmet ponoviti s vremena na vreme.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1102 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 26/05/2022 : 17:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Da me zanima prvo priča onda bih čitao knjige. Ovak crtež je ispred priče.

Slično filmovi i kazalište. Ne idem u kazalište gledati "Osvetnike" ili Mad Maxa već Krležine Glembajeve (mada mi je Vrdoljakov film jako dobar) ili rock operu Gubec-beg ili mjuzikl(?) Jalta,Jalta.
"Osvetnike" gledam u iMAX, 3D ili xD kinima ako imam prilike.

Edited by - mmihoci on 26/05/2022 17:46:12
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/05/2022 : 17:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Naravno prva opcija, ali isli smo se vec te igrice. :)
No, nije naodmet ponoviti s vremena na vreme.

Nakon ovoliko godina postojanja foruma vjerojatno je već svako slično pitanje već otprije postavljeno Ali eto, da ubijemo vrime malo... Zasigurno će izniknuti nekakva zanimljiva svađa rasprava.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/05/2022 : 18:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Crtež, naravno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15788 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/05/2022 : 18:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Crtez naravno i apsolutno. Strip je prvo i primarno vizualni medij!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 26/05/2022 : 18:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Crtež.
Kakva to kvalitetna priča može pomoći Mangiantinijevu crtežu?
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7828 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 26/05/2022 : 18:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Druga opcija, crtež.
Ali opet, ono što je nekima genijalan crtež meni je upravo suprotno.
Kod Fibrinih izdanja ima dosta primjera.

Edited by - mpavin on 26/05/2022 18:44:38
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/05/2022 : 19:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

+1

U biti sve rečeno.

Naravno da knjige treba čitati, ali neke črčkarije s dobrom pričom u formi stripa me ne zanimaju. Bolje da ta priča završi kao knjiga.

Inače, ovakvih pollova i topica je već bilo u više navrata.

I ne samo to.

Nestripični stripovi mi nemaju smisla kao stripovi ni kad su dobro nacrtani i kad je priča dobra. Pri tom mislim na neke psihološke drame u kojima debelo prevladavaju crteži faca iz bezbroj kuteva i perspektiva. Bolje da to završi kao knjiga.

Strip je po meni po prirodi medij prije svega za humor i avanturu, atraktivnu akciju. Što ne znači da treba biti praznoglav i bez poruka.

Edited by - Peyo on 26/05/2022 19:15:59
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/05/2022 : 19:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

A ono Taj argument može ići u dva smjera... Da me zanima prvenstveno crtež, onda bih gledao slike.

Šalim se, karikiram malo. Mislim da kući nemam nijedan strip koji je na polici isključivo zato što mi se crtež sviđa, a priča ne. Jedno vrijeme sam vagao onaj Magnusov omnibus od Fibre, no na kraju ga nisam uzeo i drago mi je. Crtež vanserijski, prva liga, a priče (barem one iz previewa) ni trunku zanimljive. Ne znam šta bi s takvim stripom, držao ga na polici da ga mogu listati? Jebiga, tako mogu i na internetu gledati random Magnusove ilustracije.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7279 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/05/2022 : 19:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Priča, da me zanima prvo crtež onda bih proučavao slikarstvo.

Edit:
Evo Paka me prestigao.

http://onlineimpressions.blogspot.com/

Edited by - Shaner on 26/05/2022 19:15:45
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 26/05/2022 : 19:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Dobra prica može izvući loš crtež, a sa lošom pričom nema pomoći, tako da prva opcija.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/05/2022 : 19:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Da nema stripova s dobrom pričom knjige ne biste ni čitali?

Onda vam je strip tek usputna zabava zbog koje možete svisoka pišati po klasicima stripa zbog njihovih tananijih scenarija.

Edited by - Peyo on 26/05/2022 19:19:47
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/05/2022 : 19:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Da nema stripova s dobrom pričom knjige ne biste ni čitali?

Onda vam je strip tek usputna zabava zbog koje možete svisoka pišati po klasicima stripa zbog njihovih tananijih scenarija.

Nigdi veze Volim i knjige i stripove, nijedno mi nije zamjena za ono drugo, gledam ih ko odvojene medije.
No kad si već spomenuo, i knjige i stripovi su mi zabava. Ne znam šta bi mi drugo trebali biti?

Edited by - Paka01 on 26/05/2022 19:23:09
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/05/2022 : 19:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Uzmite kao primer Chaboutea (a ima takvih još): desetak tabli bez teksta, a priča nam priču. Strip je prvo vizuelni medij, tako da bez (dobrog) crteža to ne funkcioniše kod mene. Džabe i najbolji scenario, ako mi je crtež odbojan.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/05/2022 : 19:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Uzmite kao primer Chaboutea (a ima takvih još): desetak tabli bez teksta, a priča nam priču. Strip je prvo vizuelni medij, tako da bez (dobrog) crteža to ne funkcioniše kod mene. Džabe i najbolji scenario, ako mi je crtež odbojan.

Dobra primjedba. Međutim, Chaboute (čitao sam samo Sam Samcat) ima odlične scenarije koje priča kroz crtež. To što ima vrlo malo ili nimalo teksta ne znači da je scenarij loš ili da ga nema.

S druge strane, evo naprimjer Ribićev Conan one-shot izgleda fenomenalno i crtež je prva liga, no šta osim toga nudi? Prosječnu, ne baš pamtljivu i poprilično banalnu pričicu. Meni to nažalost nije dovoljno da bi ga kupio, koliko god volio Ribićev crtež.

Edited by - Paka01 on 26/05/2022 19:28:26
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/05/2022 : 19:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by manhunter

Dobra primjedba. Međutim, Chaboute (čitao sam samo Sam Samcat) ima odlične scenarije koje priča kroz crtež. To što ima vrlo malo ili nimalo teksta ne znači da je scenarij loš ili da ga nema.

Nisam ni rekao da je scenario loš, niti da ga nema. Njegovi scenariji ipak nisu vrhunski, ali im on toliko doda na kvalitetu kroz svoj crtež.

Upravo ovo što kažeš, on priča kroz crtež. I zato glas crtežu.

Conan meni lično ne izgleda odlično vizuelno, a od priče tek ništa ne očekujem.

Edited by - manhunter on 26/05/2022 19:32:27
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/05/2022 : 19:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nigdi veze Volim i knjige i stripove, nijedno mi nije zamjena za ono drugo, gledam ih ko odvojene medije.

Ako ništa drugo odvaja ih crtež iz čega valjda slijedi zaključak o važnosti crteža za strip.

quote:
No kad si već spomenuo, i knjige i stripovi su mi zabava. Ne znam šta bi mi drugo trebali biti?

Nisu ni svi stripovi ni sve knjige zabava, nažalost često budu i smor.

Većini knjiga namjena nije zabava.

Još bih dodao kako vjerujem da mnogi koji su kliknuli za prvu opciju smatraju kao stripove s dobrom pričom one za koje bi ti rekao da nemaju dobru priču.

Edited by - Peyo on 26/05/2022 19:37:00
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/05/2022 : 19:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Uvik 1. opcija.

Priča mi je najbitnija i u stripu, filmu, seriji.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3995 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/05/2022 : 19:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Književna djela čitam zbog stila pisanja, stripove zbog crteža, a filmove gledam zbog glume. Interpretacija može svaku priču učiniti dobrom.

[Edit]

A isto tako i lošom.

Edited by - zveles on 26/05/2022 19:38:51
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/05/2022 : 19:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Realno, malo je dobrih priča u stripovima. Ako bih išao dodatno i na opciju originalnih, broj bi dramatično pao.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1596 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 26/05/2022 : 19:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Prvo priča. S time da, da se nadovežem na gornji komentar, priča u stripu nije iskazana samo kroz tekst u oblacicima, već itekako može biti prepricana i kroz am crtež, dapače može biti iskazana i kroz osrednji crtež.

No primjetio sam da imam često različite kriterije u odnosu na druge što je dobar crtež u stripu ( kao i prica). Meni osobno je dobar svaki crtež koji je primarno u funkciji price.

I još jedno nadovezivanje, čitam itekako i knjige.

Edited by - Kerempir on 26/05/2022 19:40:35
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/05/2022 : 19:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

Književna djela čitam zbog stila pisanja, stripove zbog crteža, a filmove gledam zbog glume. Interpretacija može svaku priču učiniti dobrom.

[Edit]

A isto tako i lošom.

Upravo ovo.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/05/2022 : 19:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Jasno je da je u pitanju čista subjektivnost. Dobar/odličan crtež i priča su u ovom slučaju izrazito individualne.

U mom slučaju, mogu istaknit ovo - počeja san čitat stripove ka mali zbog crteža, a nastavija san čitat stripove kroz ostatak života zbog priče.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 26/05/2022 : 19:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Jasno je da je u pitanju čista subjektivnost. Dobar/odličan crtež i priča su u ovom slučaju izrazito individualne.

U mom slučaju, mogu istaknit ovo - počeja san čitat stripove ka mali zbog crteža, a nastavija san čitat stripove kroz ostatak života zbog priče.

Koje stripove sada čitaš?

Čitaš li iste stripove kao prije ili si neke prestao čitati?
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000