forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Gde na letovanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 10

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/05/2022 : 21:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Pelješac.
Iznajmiš kuću ka bazu, za trećinu cijene od onih 550E dan koje si spomenija. Bilo di. Orebić, Ston, Trpanj, Trstenik...
Ako si čita Asteriksa na Korzici, krajolik ti je otprilike takav.
Dođeš sa auton, i na uru vrimena si od Korčule, Dubrovnika, Mljeta i Stona(Ako već nisi u Stonu).
Ako si avanturistički raspoložen možeš i do Lastova. Lakše ti je do Lastova doć sa Pelješca nego iz Splita.

Ostavljas reklamu i na stripovi.com ! sto je sigurno-sigurno!

Nevezano za reklamu, Južni Jadran je najlipši Jadran.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15856 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/05/2022 : 21:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pelješac.
Iznajmiš kuću ka bazu, za trećinu cijene od onih 550E dan koje si spomenija. Bilo di. Orebić, Ston, Trpanj, Trstenik...
Dođeš sa auton, i na uru vrimena si od Korčule, Dubrovnika, Mljeta i Stona(Ako već nisi u Stonu).
Ako si avanturistički raspoložen možeš i do Lastova. Lakše ti je do Lastova doć sa Pelješca nego iz Splita.

Nema mista na Jadranskoj obali i na otocima di nisan bija...
Favoriti; vanjski dio Solte, cila Korcula, Vis kompletni sa Bisevom, cila Istra, neistrazeni i ne razvikani Hvar - tipa, Velo Grablje, Trogir, itd, itd.
Volim i cili Peljesac. Jako volim Dubrovnik i Elafite, itd, itd...
Skradin sa zaledem. Krka i okolica. Previse je toga da sve nabrajan, ali Brac obozavan! Cili. Pogotovo drugu stranu.
Nakon ciloga svita uzduz i porijeko od Argentine do Japana, nema ovakvih kutaka nigdje sto ima Hrvatska! Jbg. cinjenice!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/05/2022 : 22:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pelješac.

Favoriti; vanjski dio Solte, cila Korcula, Vis kompletni sa Bisevom, cila Istra, neistrazeni i ne razvikani Hvar - tipa, Velo Grablje, Trogir, itd, itd.
Skradin sa zaledem. Krka i okolica. Previse je toga da sve nabrajan, ali Brac obozavan! Cili. Pogotovo drugu stranu.
Nakon ciloga svita uzduz i porijeko od Argentine do Japana, nema ovakvih kutaka nigdje sto ima Hrvatska! Jbg. cinjenice!

Slažen se.
Obožavan usporedbe Jadrana i Turskih hotela.
Domaći gosti su najveći pilež. Svaki k in smeta. Ako nije bučno je pretiho, ako nije gužva nema nikoga, ako je gužva je gužva, zašto je kava na Stradunu 30Kn, zašto je pivo na Peristilu 50Kn, more je preladno, more je pretoplo,...

Ajte svi u Tursku.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/05/2022 : 22:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ti zaposli Ojra nek on slusa turiste, mozda ih cak namami u neki kraci projekat i ostave vise love nego su mislili, a ti se ladis doma i citas stripove sa ves masine. Sta ima lijepse? :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15856 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/05/2022 : 22:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pelješac.

Slažen se.
Obožavan usporedbe Jadrana i Turskih hotela.
Domaći gosti su najveći pilež. Svaki k in smeta. Ako nije bučno je pretiho, ako nije gužva nema nikoga, ako je gužva je gužva, zašto je kava na Stradunu 30Kn, zašto je pivo na Peristilu 50Kn, more je preladno, more je pretoplo,...

Ajte svi u Tursku.

Turska je odlicna! Ima Top mista. Spiza mrak, sta mi je bitna stavka. I ljudi mi se svidaju.
Inace, ne mogu svoje godisnje nazvat ljetovanjima, iz razloga sta udem svugdi i zimi i na jesen i kroz prolice.
Od litnjih direva Katalonija i Barcelona su mi mrak. Atena kao baza pa naokolo svugdi takoder top. Grci izvanredni, spiza mrak. Svidija mi se i Bokokotorski zaliv. Italija je majka. Em blizu em, fantasticna mista po ciloj cizmi. Sicilija isto, ali triba znat 'bokun' taljanskog.
Sve ima svoje. Ja obozavam Prag zimi, Amsterdam u prolice. Lisabon u jesen.
Inace se povodimo doma po tri glavna razloga, da se ima stosta povijesnog vidjeti, da je gastronomija top, i da nam uleti koji pravi koncert.
A o dalekim destinacijama Tajvan je ok, Kuba je mali raj kako je Euro kaza, to cu vizitat jos jednom. Australija je meni zakon. Japan je zanimljiv nema sta. Arabija ni slucajno. Ne kuzim potrebu da se ide u Dubai i te sheme. Bezveze. Nista mi se tu nije svidilo.
Maroko sporak. Tunis komercijalan. Bilo mi je zanimljivije u Nigeriji. Uglavnom, previse je toga... ja sam zadovoljan sa dozivljenim i prozivljenim. Bilo je toga za 3 zivota... a i jos ce...
Za sada sam prezadovoljan Zagrebom ovi misec i cetiri koncerta gori. To mi je najvise tribalo. Jos i na Nicka Masona na kraj miseca i meni dovoljno 'ljetovanja'...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 25/05/2022 22:18:00
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/05/2022 : 22:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Kako ideš na Masona i koliko stojiš? ×ja sve računam bi li se uputio sam autom ili busom, al brate skupo mi je tako.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15856 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/05/2022 : 23:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Kako ideš na Masona i koliko stojiš? ×ja sve računam bi li se uputio sam autom ili busom, al brate skupo mi je tako.

Evo u fazi san 'kuvanja' supruge. Polako se raskrabljuje. Ka puno joj je sta je bila na Grke i Maidene nikidan, (zamisli). Virujen da ce pristat. Mislin doc gori, prispavat i u sridu nazad doli.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14583 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 25/05/2022 : 23:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ti jednu ljetnu rezidenciju iman na 10 minuta pješke, ali se 10 minuta moran vozit jer ta plaža prima pase.

Psi onda uživaju :)
Mi svoje ne vodimo (iako ima od te plaže di idemo, nekih 2km takva plaža, kao neka mala uvala), ali ko bi pored djece još pazio i na njih ;) Iako bih ih baš volio jednom odvesti.

quote:

Uh, kako je ovo točno, pogotovo ovaj boldani dio

Baš nekidan odradili 3 busa (oko 120 dice) ručak u razmaku svega 45 min., nakon nekog vremena oni otišli, nas par u pol ure sve pospremili kao da nikoga nije niti bilo, satrali se. Eto 15 min. poslije dvi babe i dva dida, veli baba "kaj nemate nikoga od gostiju?". Ja je pogleda onako (onaj teleći pogled), uspijem se nekako u djeliću sekunde smirit i kažem joj "a da, nažalost nemamo još nikoga, vi ste nam eto prvi gosti ove godine".

I naravno, nije prvi put to da se takvo nešto dogodilo, a vidim da je tako i dolje kod vas.
A čudo ima tih naših bisera, baš nekad treba imat dobre živce.

Stranci su mi najbolji - Slovenci, Mađari, Francuzi.. milina radit kad njih imamo za goste.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/05/2022 : 00:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:

Ja ti jednu ljetnu rezidenciju iman na 10 minuta pješke, ali se 10 minuta moran vozit jer ta plaža prima pase.

Psi onda uživaju :)
Mi svoje ne vodimo (iako ima od te plaže di idemo, nekih 2km takva plaža, kao neka mala uvala), ali ko bi pored djece još pazio i na njih ;) Iako bih ih baš volio jednom odvesti.

Ova na trećen mistu je naša:
https://www.adriagate.com/blog/hr/vodic-kroz-plaze/top-5-plaza-za-pse-u-dalmaciji/
Super plaža, a najčešće skoro prazna. Bude obično još dvoje-troje ljudi s pasima, i dvoje-troje ljudi bez pasa, ali kojima je draže pseće društvo od ljudskog.
Ovaj moj se baš gušta kupat. A i zalipljen je na mlađega sina(9 godina), tako da pliva za njin di god ovaj ide.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 26/05/2022 00:35:24
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 26/05/2022 : 06:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajte svi u Tursku.

Pazi zlikovaca usude se pitati.....ma najbolje da ti samo pošalju novce da i ne dolaze.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 27/05/2022 : 11:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ja sam apartmanski turizam u kroeijsiji prekrizio, prekrstio, odpolumjesecario, odzvjezdio i odankhio.
Ne znam sad za Grcku kak im ide,nadam se da su se oporavili od proslogodisnjih pozara, volio bih i tamo u posjetu.
Evo jucer uzeo auto u rent-a-car-u 39€ i 5€ navigaciju napravio dzir do Perge starogrckog grada, pa na vodopade Düden i onda u grad Antalyu. Ne da mi sve opisivati, ali od grada do mog hotela 20km linije sve hoteli i naroda koji ostavljaju lovu u kolicinama koju nece RH vidjeti u trezoru niti u snovima.
Koliko imamo otoka 1074? Ovdje nijedan, neka hrid koju zovu turski Maldivi, a ljudi idu tamo brodom, zanima ih, lova je vec na stolu, osigurana.
Koliko smo hotela napravili u drzavnom vlasnistvu, to ne postoji otkako su smb uniforme otisle.
Koliko su licenci podijelili Madzarima na Viru i drugdje da grade kako hoce, tko je uzeo lovu ne pitaj.
Bitno da pašteta-trägeri i konzerve sa Vltave i bratske Poljske preplavljuju Jadran, a ne ostavljaju bas puno, koliko puta u novinama pljuju po tim srednjoeuropljanima nasim clanovima iz EU kruga, kako su bijeda, ne trose nista, samo zauzimaju prostor na plazi, pokupuju najjeftiniju pivu, naruce samo kavu, pizzu i sjede po 2h za stolom. Svake godine isto trabunjanje ugostitelja.
Cendraju ne samo gosti nego i domaci. Koliko ulozis, tako ce ti se svirati, samo sto svi hoce preko noci zaraditi kruha bez motike i vozati BMW sedmicu i penisariti se po lokal cestama i bircevima.

Pita me neki dan profesorica francuskog gdje bi joj preporucio odmor u RH, eto sad sam bio i turisticki ambasador RH😁
Velim naravno na prvom mjestu Zagreb, austro-ugarska ostavstina i arhitektura (a cija drugo?) na putu do mora, Zadar, Sibenik i Split, na svoju psihicku stabilnost i Dubrovnik zbog guzvi uzrokovanoj kruzerima, na Stradunu itd, ali jednom neka se proba posjetiti,mozda joj ostane u dobrom sjecanju.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 27/05/2022 11:14:26
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6451 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 27/05/2022 : 14:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Vis je predivan npr, vidit plavu spilju, plaže, ljudi super, gazda kod kojeg smo pavali nam zavrtio tunu na gradelama ...milina!

Mljet je do jaja, ali ako ti ne paše robinzonovski turizam, onda nemoj.
Bili smo prošle godine, nema signala na mobu, nije bilo wifi signala u apartmanu, niti je TV radio, jako malo ljudi jer nema puno smještaja, nacionalni park, bicikle, popločena plažica ispred apartmana....baš ludilo.
Draga, more i knjige, prvi GO di sam se baš stvarno odmorio od svega.
Moram priznat da sam prva 2 dana bio mrvu nadrkan kada sam skužio da smo došli na ''pusti otok'' bez ičega, ali sam se brzo priviknuo i skužio sve prednosti i da mi to sve zapravo jako paše. ;)

Inače jako volim i Lošinj, tamo sam bio već i previše puta, i to na plažama za koje turisti ne znaju...nema boljeg.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/05/2022 : 15:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
na ovoj temi sve neki kapitalisti

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 27/05/2022 : 15:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

Ima nas i radnicke klase ovdje, jos se ne damo. 😁
Hej, tko nema nekih poroka moze usparati, pa bar za jednom u godini otici kao covjek na odmor, zasto uopce radimo?
Kupim jedne Camel, imam tri tjedna, ne idem po kaficima, ionako nisam taj tip ionako u tudjini nema nekih prijatelja,samo kolege, pa usparas.
Ne idem u kazalista, patyje, koktele, ne kupujem novu robu, na snizenjima, ponekad nesto direkt po novoj cijeni, to je rijetko. Kino samo kad je neki blockbuster i slicno. Stripovi sad samo lovim propustene i tu i tamo neki biser, maksimalno 200€ na stripove godisnje.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/05/2022 : 16:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

He he, jos se sjecam srednje i kako sam sedmicu dana prezivio uz 100 kuna (doslovno). Stopirao sa kolegom, prosli celu Istru pa gore do Crikve i sve do Cresa. Kupili jednu Jamnicku i strucu kruha dnevno, spavali na plazi ili nekom sumarku... ali coek je skoro "umro", imao cir na zelucu, nije rekao prije... eh, mladost ludost.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 27/05/2022 : 19:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

He he, jos se sjecam srednje i kako sam sedmicu dana prezivio uz 100 kuna (doslovno). Stopirao sa kolegom, prosli celu Istru pa gore do Crikve i sve do Cresa. Kupili jednu Jamnicku i strucu kruha dnevno, spavali na plazi ili nekom sumarku... ali coek je skoro "umro", imao cir na zelucu, nije rekao prije... eh, mladost ludost.

Pih...
Vi Slovenci ste uvik bili elita.
Sa 100Kn san u srednjoj moga ljetovat misec i po dana.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15856 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/05/2022 : 20:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

Zato smo se i borili!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15856 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/05/2022 : 20:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pih...

U srednjoj bi samo navecer popija Jure i Fante, (tkz. Fhantasy) za 100 kn. To su bili tekuci problemi. A di je jos stotka za dimljene probleme... eh, koja vrimena, pa u 'Tristaca' i gori-doli, Omis-Trogir... cilo regularno lito, je u stvari bilo nenormalno ljetovanje. Dan, noc.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/05/2022 : 23:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa i ja bi, da moram samo preci cestu i imam gdje spavati.

A ovako je trebalo prvo doci tamo i ipak nesto pojesti. Na neko vrijeme sam vec pomislio da cemo ostati u nekoj pustosi usred Istre, niko satima ne ustavlja, ja napisao Cres na karton sa robidama iz sumarka uz cestu.

Znao sam onda jos stopirati ali par puta je bas zagustio... jednom nas neki tip vozio po autoputu kod naseg mora kada su nas Hrvati izbacili iz drzave, to jest njih na par godina (vrijeme Oluje a ovi "kolegi" sa tonom trave) i tako on prođe rascep i mi mu kazemo da je falio, trebali bi se voziti jos ne znam koliko km daleko, a on obrne auto i vraca se po preticajnoj traki, neko nam ide nasuprot, ja pogledam kolegicu i vec htio reci da smo mrtvi, kad ipak prezivimo, onaj nas nije nasadio, on napusti autoput i ladno nas istovari, kao nista... ne znam na cemu je bio.
Ali najjaci je bio neki lik koji je cak zivio tu u mom naselju, malo mlađi od mene, pokupio nas dvoje koje smo se vracali sa onog 100kn ljetovanja, i kaze da nije spavao vec 3 dana i da ide samo nesto pokupiti doma i vraca se u Zrce... pogled covjeka na x-u, jedva se drzi, a njegova "katr'ca" je jurila 170 na sat po autoputu, preticavao je po desnoj strani, par puta se skoro zakantao ispred... ja sjedio na prednjom sjedalu i vrata su podrhtavala, isto hauba, onda na preticajnoj kaze da je umoran i da mu ja drzim volan, on mora malo da odmori... kad me taj nije strefio... mozda jedan od najjezivijih trenutaka. Na srecu dosla je pumpa i rekao je da mora natociti te ako mu damo nesto para, je je, evo nas... mi utekli i zamolili nekog Hrvata (japi) na parkingu ako nas moze primiti u kola da smo skoro umrli i trebamo se vratiti doma.

Bolje da klinac ne ide mojim stopama.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15856 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/05/2022 : 00:16:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
To ti je to...
Jos da mi dica produ sedminu onoga sto sam ja, popizdio bi, izbezumio bi se kao roditelj!
A najbolje je nista ni ne znat...
Kad posteno pogledam, ja ustvari nisam ni stao, pa je bolje da ni oni nista ne znaju.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/05/2022 : 00:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Renky

@corto33
Ako ideš na Pelješac, most će biti otvoren početkom sedmog miseca ili tako nekako... i već si na Pelješcu, kašnjenje pristupnih cesta tu ne igra ulogu... mada i tu postoje alternative ( dio starih cesta ) kojima se izbjegava Neum.

Ma ni Neum nije veliki problem ako izbjegneš one najgore ure vikendima.
Ne razumin, kako misliš da je već na Pelješcu bez pristupnih cesta?

Pa dođe trajektom u Trpanj... jel' na Pelješcu?
Priđe priko mosta i na Pelješcu je.
Gradi li se uopće neka nova cesta od mosta do Orebića ili Trpnja?
Priko mosta pa na zapadnu stranu i nema neke veze sa pristupnim cestama a čvor će biti gotov krajem sedmog kad i most puštaju... ipak ne početkom sedmog, kako san gori napisa, nego krajem.
Ali da se isplati odlazak na Pelješac... isplati se.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/05/2022 : 00:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ovi "kolegi" sa tonom trave)

Elita, kažen ti...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15856 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/05/2022 : 01:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

@corto33
Ako ideš na Pelješac, most će biti otvoren početkom sedmog miseca ili tako nekako... i već si na Pelješcu, kašnjenje pristupnih cesta tu ne igra ulogu... mada i tu postoje alternative ( dio starih cesta ) kojima se izbjegava Neum.

Ma ni Neum nije veliki problem ako izbjegneš one najgore ure vikendima.
Ne razumin, kako misliš da je već na Pelješcu bez pristupnih cesta?

Priko mosta pa na zapadnu stranu i nema neke veze sa pristupnim cestama a čvor će biti gotov krajem sedmog kad i most puštaju... ipak ne početkom sedmog, kako san gori napisa, nego krajem.
Ali da se isplati odlazak na Pelješac... isplati se.

Nema dugo prosa san kraj njega, to jest ispod njega na putu do Dubrovnika. Sta jest, zaista ga je lipo vidit. Most jel...
Koliko znan, da ce u 7-8 misec bit full pusten u promet i operativan. Ja jedva cekan proc njim, i ne gledat vise Neum, (Bezum), i je mu dobro ime dano, te zauvik ostavit taj granicni prijelaz iza sebe i da nikad tu vise ne proden.
(Stat u Stonu naravno u Kapetanovu kucu na ekstra obid kod kraljice Lidije), to se podrazumjeva na najbolji crni rizot u svemiru i okolici, bolji cak i od onog sta ga moja stara sprema.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/05/2022 : 12:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda san krivo razumija, ali meni se činilo da Corto pita za most jer ne želi ovisit o trajektu. A ne ovisi o trajektu ni s moston ni bez njega
quote:

Ma to stoji.
Sad će bit 2-3 godine da nisan vozija po Pelješcu, ali koliko znan od Brijeste prema Trpnju i Orebiću se ne radi neka bitna cesta. Tamo je najzafrkaniji onaj dio kad se posli Janjine pribaciš na Južnu stranu prema Trsteniku. Prema Istoku znan da je u planu zaobilaznica oko Stona, a neznan kako misle riješit usko grlo kroz Ponikve.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/05/2022 : 13:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Ja sam apartmanski turizam u kroeijsiji prekrizio, prekrstio, odpolumjesecario, odzvjezdio i odankhio.
Ne znam sad za Grcku kak im ide,nadam se da su se oporavili od proslogodisnjih pozara, volio bih i tamo u posjetu.
Evo jucer uzeo auto u rent-a-car-u 39€ i 5€ navigaciju napravio dzir do Perge starogrckog grada, pa na vodopade Düden i onda u grad Antalyu. Ne da mi sve opisivati, ali od grada do mog hotela 20km linije sve hoteli i naroda koji ostavljaju lovu u kolicinama koju nece RH vidjeti u trezoru niti u snovima.
Koliko imamo otoka 1074? Ovdje nijedan, neka hrid koju zovu turski Maldivi, a ljudi idu tamo brodom, zanima ih, lova je vec na stolu, osigurana.
Koliko smo hotela napravili u drzavnom vlasnistvu, to ne postoji otkako su smb uniforme otisle.
Koliko su licenci podijelili Madzarima na Viru i drugdje da grade kako hoce, tko je uzeo lovu ne pitaj.
Bitno da pašteta-trägeri i konzerve sa Vltave i bratske Poljske preplavljuju Jadran, a ne ostavljaju bas puno, koliko puta u novinama pljuju po tim srednjoeuropljanima nasim clanovima iz EU kruga, kako su bijeda, ne trose nista, samo zauzimaju prostor na plazi, pokupuju najjeftiniju pivu, naruce samo kavu, pizzu i sjede po 2h za stolom. Svake godine isto trabunjanje ugostitelja.
Cendraju ne samo gosti nego i domaci. Koliko ulozis, tako ce ti se svirati, samo sto svi hoce preko noci zaraditi kruha bez motike i vozati BMW sedmicu i penisariti se po lokal cestama i bircevima.

Pita me neki dan profesorica francuskog gdje bi joj preporucio odmor u RH, eto sad sam bio i turisticki ambasador RH😁
Velim naravno na prvom mjestu Zagreb, austro-ugarska ostavstina i arhitektura (a cija drugo?) na putu do mora, Zadar, Sibenik i Split, na svoju psihicku stabilnost i Dubrovnik zbog guzvi uzrokovanoj kruzerima, na Stradunu itd, ali jednom neka se proba posjetiti,mozda joj ostane u dobrom sjecanju.

Tek je explozija turizma pokazala koliko je narod proklet i pohlepan .
U svjetskom vrhu.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 10  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000