forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 IMAMO LI OVDJE NOVINARE?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/07/2022 : 11:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ma mislim dobro, da me savjet traži netko koga znam uživo (konkretno s foruma) pomogao bi mu ali samo prvi savjet. Nakon toga može sano dobiti popust. Koliki, zavisi o tome koliki smo frendovi:))
Npr.svojim najbližim prijateljima ne bi naplatio ništa koliko god postupak trajao.

Si munjen? Najmanje dupla cijena za stripaše.
Kupuju se fensi šmensi stripovi a nemaju za advokata,ma nemoj.
Ne budi naivan.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/07/2022 : 16:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Tralalala subce sija, vruće je, more se ljuljuška...:)) Ajde da nešto napišem ovdje:))
Već ste svi shvatili šti sam htio reći i nadam se da većina kuži da sam u pravu. Ali evo još primjera koji to potvrđuju.
Na forumu imamo i automehaničare je li? E sad zamislite da dođete našem kolegi stripadžiji automehaničaru da vam besplatno napravi popravak auta, a imate malo veći kvar. Jel' bi to išlo? Naravno da ne bi. Napravio bi vam npr. besplatno dijagnostiku, evrntualno džabe zamijenio pregorjelu lampicu od svijetla ali gkavni kvar bi morali platiti. Dobro, neka vam i tu da popust ali rad se plaća.
Idemo dalje. Imamo li privatnih zubara na forumu? Mislim da imamo. E sad zamislite da morate popraviti tri prednja zuba.Da li bi sve išlo besplatno? Sumnjam Možda jedan zub ili popust na sva tri ali nekaj bi morali platiti.
Ajmo jiš. Jek, imamo arhitekata na forumu? Mislim da imano. Zamislite da dođete arhitektu stripadžiji da vam besplatno projektira kuću. Nena šanse. Dobili bi popust i to je to.
Znanje je roba kao i svaka druga i to se mora shvatiti. Sjetio sam se jednog dobrog primjera kad je jedan informatičar sa foruma u radnji popravio laptop za 20 min i naplatio to 200 kn. Mušterija mu je onako šeretski rekla "Kladim se da ti je ovo najlakše zarađenih 200 kn." Ovaj je z sebi totalno popizdio jer iza tih 20 minuta rada leži školovanje koje je to omogućilo. Strioadžija ima svakakvih, i dobrih i loših i ne treba miješati međusobne usluge i dobre besplatne projekte sa poslom. Uglavnom, kada Jerry napravi strip iz svog gušta i podijeli ga, to je jedna stvar. To je ljubav prema stripu i to je jedno. Ili kad meni Tex2 pokloni strip koji sam osvojio na aukcijama i trebao mu platiti 12 kuna. To je jedno, a posao je drugo.
Evo, odoh sad malo prileći, pozdrav svima i ne obazirite se na postove dežurnih hejtera (Tinton, Valter & co:))

Ako ste na moru, uživajte na plaži, a ako niste, uživajte gdje god jeste

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12627 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 26/07/2022 : 18:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ili kad meni Tex2 pokloni strip koji sam osvojio na aukcijama i trebao mu platiti 12 kuna.

Je, ali samo posle toga da si mu rekao da si več dugo bez posla, a tvoje osmjero djece nemaju šta jesti; da te nitko na forumu ne voli, ...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2022 : 19:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ako moze ko objasnit[besplatno) zasto su mladjo i tinton zakaceni?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8319 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/07/2022 : 19:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Ne može, plati i ostavi manču.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2022 : 19:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Ne može, plati i ostavi manču.

Ne zanima me toliko

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2022 : 19:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Sad si me sitija. U dma me izasa racun 103,10 . Platin 200 kn u papiru i 3 kn 20 lipa u kovanicama. Sta mislis koliko mi je vratilo?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8319 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/07/2022 : 19:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
100kn i 10 lipa?

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 26/07/2022 : 19:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
10 lipa?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2022 : 20:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

100kn i 10 lipa?

bravo

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8319 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/07/2022 : 20:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nemoj sad tih 10 lipa zaludu spiskat, pametno ih ulozi...

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/07/2022 : 21:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Nadripisarstvo?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 27/07/2022 : 00:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Neznan kako vi ostali, ali ja 12Kn za Texa nebi oprostija nikome.
Družba je družba.Služba je služba.
Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača, Tex po Tex pravni savjet.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8319 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/07/2022 : 03:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Meni su ove pizdarije sto mladjo pise i kako on to postavlja show, veze s vezom to nema... Vjerovali ili ne postoje odvjetnici koji ne naplaćuju pravni savjet, apsolutno nikome, ali tesko je to danas pojmiti u ovom kapitalistickom, pohlepnom, megalomanskom drustvu bez trunke empatije. Gadljivo je u sto smo se pretvorili, ali stoput gadljivije je kad to netko ovako srcano zastupa i opravdava.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/07/2022 : 08:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ajde mrzitelji svega kapitalističkog,pustite čovika da zarađuje!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/07/2022 : 08:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni su ove pizdarije sto mladjo pise i kako on to postavlja show, veze s vezom to nema... Vjerovali ili ne postoje odvjetnici koji ne naplaćuju pravni savjet, apsolutno nikome, ali tesko je to danas pojmiti u ovom kapitalistickom, pohlepnom, megalomanskom drustvu bez trunke empatije. Gadljivo je u sto smo se pretvorili, ali stoput gadljivije je kad to netko ovako srcano zastupa i opravdava.

Pa daj izreklamiraj jednog od tih odvjetnika, ljudi su primorani trošiti tisuće eura na odvjetnike. Pretpostavljam da si Diskachu dao broj, ali i nama ostalima bi dobro došao.
Iako mi zvuči dosta pohlepno i neempatično za besplatno davati samo pravni savjet. Ako može đabe i ostatak odvjetničke usluge, to bi mi puno više odgovaralo.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/07/2022 : 08:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što je najbolje, ja sam gotovo jedini branio njegovu ideju da se pravni savjet ne mora dati za besplatno.

Nema ti tu zakulisnih priča ili neke dublje priče od ovoga što možeš čitati na forumu. Ako te jako zanima, nije besplatno, ali plati mi pivu ovih dana u Splitu i ja ću ti sve izdivanit.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8319 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/07/2022 : 09:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Pa daj izreklamiraj jednog od tih odvjetnika, ljudi su primorani trošiti tisuće eura na odvjetnike. Pretpostavljam da si Diskachu dao broj, ali i nama ostalima bi dobro došao.
Iako mi zvuči dosta pohlepno i neempatično za besplatno davati samo pravni savjet. Ako može đabe i ostatak odvjetničke usluge, to bi mi puno više odgovaralo.

Tintone, sereš i bezobrazan ti je ton. Ne radi se o tisućama eura, pravni savjet je 500kn + pdv, sve dalje se plaća. Prvo, ti ljudi reklamu ne trebaju niti žele iz jasnih razloga, drugo htio sam, ali zamoljen sam da to ne učinim. Uopće me nije briga što mladjo ne bi htio to napravit besplatno, ali kad piše kako to nitko neće napravit, kad vuće kretenske paralele, uspoređuje neusporedivo i drobi sranja... sere mi se i samo reagiram činjenicama s kojima sam upoznat.

Što se tice diskacha, onu temu sam otkrio kasno, odnosno tek preko ove pa pretpostavljam da je rijesio sto je trebao. Diskach, ako nisi javi mi se na PM.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4969 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 27/07/2022 : 09:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Jako zabavna rasprava o tome postoji li praksa da odvjetnici išta rade bez naknade.

Podsjetite me što ono znači "pro bono" i u kontekstu koje profesije se taj izraz gotovo isključivo koristi? :)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/07/2022 : 09:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Možda mi je ton bezobrazan, ali nije mi ok da se ljude koji naplaćuju tih 500 kuna proziva neempatičnima (ponovno, ovdje se ne radi o mladji nego o ljudima koji imaju kompetencije za davati pravni savjet), samo jer postoje ljudi koji naplaćuju ostatak svojih usluga upravo u tisućama eura, ali eto tih 500 kuna oproste.

Jasno je zašto ljudi ne trebaju reklamu za nešto što rade besplatno, kao što je jasno da je i ne žele jer bi zahtjeva za pravni savjet imali više nego što ih mogu kvalitetno ispuniti.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/07/2022 : 09:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Jako zabavna rasprava o tome postoji li praksa da odvjetnici išta rade bez naknade.

Podsjetite me što ono znači "pro bono" i u kontekstu koje profesije se taj izraz gotovo isključivo koristi? :)

Mašio si ceo fudbal. To uopće nije rasprava ovdje. Rasprava je što i kome odvjetnici trebaju/imaju pravo naplaćivati.

'Pro bono' se u pravilu odnosi na ljude koji odvjetnika ne mogu priuštiti, ne na prijatelje. I na kompletnu uslugu zastupanja, ne na pravni savjet.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 27/07/2022 : 10:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kralju

Go kneel and weep
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/07/2022 : 10:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Možda mi je ton bezobrazan, ali nije mi ok da se ljude koji naplaćuju tih 500 kuna proziva neempatičnima (ponovno, ovdje se ne radi o mladji nego o ljudima koji imaju kompetencije za davati pravni savjet),

Samo i jedino odvjetnici (osobe koje su upisane u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, nakon što su ispunile propisane uvjete) ovlašteni su u Republici Hrvatskoj davati pravne savjete uz naplatu. Za osobu koja bi davala pravne pravne savjete uz naplatu, a nije odvjetnik, moglo bi se postaviti pitanje kaznene odgovornosti, odnosno počinjenja kaznenog djela nadripisarstva. I time se štite građani, jer kako je rekao Tinton, da bi se bavio pružanjem pravne pomoći i to naplaćivao, moraš imati određene kompetencije. Za osobu koja je završila pravni studij, nakon vježbenistva položila pravosudni ispit, pa još provela određeno vrijeme u odvjetništvu (kao odvjetnički vježbenik s položenim pravosudnim ispitom) ili u pravosuđu (sudski ili državnoodvjetnički savjetnik) odnosno na drugim pravnim poslovima, pa nakon toga postala odvjetnik, pretpostavlja se da te kompetencije ima.

Onaj tko nije prošao cijeli ovaj put, pravni savjet može i smije dati samo besplatno.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8319 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/07/2022 : 10:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Kralju

Mislis da nije tako? Pizze od 800kn, sendvici s tri fete sunke i sira od 50kn. Nekidan sam 4 juice votke platio 248kn, iste cetiri kod mene kostaju 68kn. Da, pohlepa i samo pohlepa, muzi stoku... Sto je previse je previse.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/07/2022 : 10:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ali dragi moj Tonto...bilo bi loše kad bi svugdje pizza koštala 500 kuna...
Ako se neko hoće grbačiti pa platiti picu 500,zašto ne onda i 1000 ili 2000kn.
Pa evo i ti si napisa da si platija preskupo 4 votka đusa pa te pitam zašto?
Problembsu dućani i poskupljenje svega od par kuna pa malo po malo dođeš na tisuću kuna vise mjesećno troška za spizu.
Kafići restorani i noćni kl.me zaboli i da su sto puta skuplji..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000