Author |
Topic |
Strip-Agent
New Member
287 Posts
Member since 27/10/2016 |
Posted - 27/07/2022 : 17:44:08
|
Ako nikada niste kupili strip radi naslovnice, sada je vrijeme!
Scenarij: Tri poznata i jedan novi Crtež: Meni svi nepoznati
Broj originala 18.
Već dostupno na shop.strip-agent.hr
Uskoro i na ostalim prodajnim mjestima!
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/07/2022 : 18:16:50
|
Poravnati sa Libellusom, čini mi se.. U cijeni vodi Libellus sa 156:39
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 27/07/2022 18:19:02 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 27/07/2022 : 19:16:24
|
quote: Originally posted by teller
Za jedan Libellusov treba izdvojiti kao za 4 Strip-Agentova. Zanimljivo Također, CARNEVALE!!!!! |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 27/07/2022 : 19:19:36
|
Eh! još da nastave jednog lijepog dana one gigante po 240 str. Libellus gotovo stao a i Strip-agenta nema dugo u tim vodama. U Talijani nam bježe neki 5-6 brojeva. Nadam se da će netko izdati i onaj od C. Ville koji je radio desetak godina.Ovo su baš brzo sprašili do 18. |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2316 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 27/07/2022 : 20:17:03
|
Sto se tice zarade konkretno na meni, tu Strip agent uvjerljivo vodi. Sad ce po 18. put dobit od mene 39.90 kn samo za ovu ediciju, dok Libellus nikad nista nije dobio od mene |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 27/07/2022 : 20:21:32
|
quote: Originally posted by Qwertz
Za jedan Libellusov treba izdvojiti kao za 4 Strip-Agentova. Zanimljivo Također, CARNEVALE!!!!!
A na interliberu skoro cijelu ediciju uzmes za 156 kn |
|
|
Ted Miller
Average Member
734 Posts
Member since 28/10/2021 |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
1Euro
Advanced Member
12492 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 28/07/2022 : 00:07:20
|
šteta što idu kratke priče....baš bi legla neka cjelovita zimska priča od Texa. Nisam fan kratkih priča. Isto kod Zagora, kratke priče mi se ne sviđaju, tu i tamo možda neka dobra a vječina prosjek ili čak loše. Kakav je slučaj ovjde kod Texa? |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/07/2022 : 00:16:31
|
Carnevale je ovu naslovnicu radio u akrilu?
Pitam jer citam o ovoj tehnici koju bih htio raditi na tabletu skoro, za koji mjesec. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Ted Miller
Average Member
734 Posts
Posted - 28/07/2022 : 00:31:35
|
meni je super mjenjanje iz cjelovite jedan broj u kratke price drugi, ovdje se ispucaju neke zanimljive i drugacije ideje i crtezi, svatko dobije priliku, pa ispadnu neke zanimljive stvari van uobičajene šablone. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 28/07/2022 : 06:48:49
|
quote: Originally posted by emirem
Pitam jer citam o ovoj tehnici koju bih htio raditi na tabletu skoro, za koji mjesec.
Ja mislim da je ovu radio digitalno ali nisam sto posto siguran. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 28/07/2022 : 09:54:23
|
quote: Originally posted by Deers
Pitam jer citam o ovoj tehnici koju bih htio raditi na tabletu skoro, za koji mjesec.
Ja mislim da je ovu radio digitalno ali nisam sto posto siguran.
Heh, ma sigurno, ne vjerujem da oni danas crtaju kistom kao nekad. Gledao sam kako crtaju u SBE, dobar dio njih imaju digitalne ploce. Bar mogu korigirati pogreske. Mislim da i Alex Ross isto radi akril. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Ted Miller
Average Member
734 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 28/07/2022 : 10:47:03
|
quote: Originally posted by Ted Miller
ovo mi izgleda moguće da je akril, sumnjam da je digitalno išao imitirati akrilne boje
Ima opcija u programu kakvis hoces, stani-pani. Kao laik sad ne vidim razliku da li je akril ili ulje, ali ih klasicari preporucuju radi brzog susenja. Vidio sam original Tex kolor naslovnice od Laure Zuccheri i vuklo je na temperu, naravno rucni rad, klasicna metoda. Ima tu negdje slika…
Evo…
1000 eura… |
Edited by - emirem on 28/07/2022 10:50:43 |
|
|
Altairfan
Junior Member
467 Posts
Member since 12/12/2019 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13989 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 29/07/2022 : 09:32:24
|
Kupljen,... malo prelistano, odličan crtez i kolor na svim pricama.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
Member since 30/01/2008 |
Posted - 29/07/2022 : 11:29:38
|
Meni se čini da je "baza" ove naslovnice definitivno napravljena tradicionalno, vjerojatno akrilom. Prema mojem iskustvu, neki od poteza na ilustraciji (najviše vidljivo na nebu) izvedivi su iksljučivo tradicionalno - kistom. Digitalni alati mogu prilično dobro imitirati tradicionalne tehnike, ali meni svejedno djeluju sterilnije kada imitiraju ulje ili akril. Nedostaje onih slučajnosti i prirodnih poteza/mrlja kakve produciraju tradicionalne tehnike.
Također mislim da je ova ilustracija nakon tradicionalnih tehnika prošla dodatnu digitalnu obradu, moguće i digitalno docrtavanje pojedinih detalja... Čini mi se da se pojedini oblici pahulja ponavljaju (?) U svakom slučaju, moja presuda bi bila tradicionalna ilustracija + digitalna dorada. |
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
Edited by - Milazzo on 29/07/2022 11:29:56 |
|
|
Ted Miller
Average Member
734 Posts
Posted - 29/07/2022 : 16:45:10
|
quote: Originally posted by Milazzo
Meni se čini da je "baza" ove naslovnice definitivno napravljena tradicionalno, vjerojatno akrilom. Prema mojem iskustvu, neki od poteza na ilustraciji (najviše vidljivo na nebu) izvedivi su iksljučivo tradicionalno - kistom. Digitalni alati mogu prilično dobro imitirati tradicionalne tehnike, ali meni svejedno djeluju sterilnije kada imitiraju ulje ili akril. Nedostaje onih slučajnosti i prirodnih poteza/mrlja kakve produciraju tradicionalne tehnike.
Također mislim da je ova ilustracija nakon tradicionalnih tehnika prošla dodatnu digitalnu obradu, moguće i digitalno docrtavanje pojedinih detalja... Čini mi se da se pojedini oblici pahulja ponavljaju (?) U svakom slučaju, moja presuda bi bila tradicionalna ilustracija + digitalna dorada.
upoznat sam sa oba medija jer radim i sam akrilom i digitalno, i dobro si rekao. Sto se tice digitalnog, sve je izvedivo, SVE ZIVO, jedino je mašta granica i dali baš želiš da to točno izgleda kao u nekom tradicionalno m mediju (u ovom slučaju akril) ili bi radije možda pobošljao i promjenio neke stvari na drugačiji način :) |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
Member since 30/01/2008 |
Posted - 29/07/2022 : 17:41:05
|
quote: Originally posted by Ted Miller
quote: Originally posted by Milazzo
Također mislim da je ova ilustracija nakon tradicionalnih tehnika prošla dodatnu digitalnu obradu, moguće i digitalno docrtavanje pojedinih detalja... Čini mi se da se pojedini oblici pahulja ponavljaju (?) U svakom slučaju, moja presuda bi bila tradicionalna ilustracija + digitalna dorada.
upoznat sam sa oba medija jer radim i sam akrilom i digitalno, i dobro si rekao. Sto se tice digitalnog, sve je izvedivo, SVE ZIVO, jedino je mašta granica i dali baš želiš da to točno izgleda kao u nekom tradicionalno m mediju (u ovom slučaju akril) ili bi radije možda pobošljao i promjenio neke stvari na drugačiji način :)
Skroz shvaćam što želiš reći, ali moram priznati da sam u praksi jako rijetko (ako ikada) nabasao na ilustraciju/crtež/sliku koja savršeno imitira tradicionalne tehnike. Uglavnom nedostaje "ono nešto"... taktilnost boje, tekstura, prirodnost. Teško mi je definirati.
Kada se pogleda Instagram profil Massima Carnevalea nekako mi se jasno uočava koji radovi su isključivo nastali digitalnim putem. https://www.instagram.com/sketchesnatched/?hl=hr
p.s. na temu - Kupio danas ovog Texa. Na otisnutoj naslovnici mi je dosta izraženiji dojam digitalije nego što mi je bio kada sam gledao naslovnicu na ekranu... sklizak, ali zabavan teren za analizirati
|
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2316 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 29/07/2022 : 17:52:36
|
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Sto se tice zarade konkretno na meni, tu Strip agent uvjerljivo vodi. Sad ce po 18. put dobit od mene 39.90 kn samo za ovu ediciju, dok Libellus nikad nista nije dobio od mene
Evo danas su dobili i po 18. put novce od mene na ovoj ediciji! Jedva cekam citanje |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 29/07/2022 : 21:20:47
|
Sve priče ok, zadnje dvije odlične.. Dobar kolorac, taman za plažu.. |
|
|
|
Topic |
|