forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 IMAMO LI OVDJE NOVINARE?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19703 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/07/2022 : 20:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Jel' čitaš ti sebe?

Zato što pravni fakultet može završiti svatko, uvjetno rečeno. Položiti pravosudni ispit ne može svatko, što zbog uvjeta

I onda još spomeneš kvote? Kao da ne postoje kvote za upis na pravo?
Naravno da je upitno koliko je pravosudni ispit kvalitetna provjera znanja, ali to vrijedi i za ispite na fakultetu, a pravosudni ispit je makar univerzalan - što se za ispite na fakultetu ne može reći.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19703 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/07/2022 : 20:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Što se ove tribine tiče, sada ne mogu pročitati svih 40 stranica, ali malo sam prošao i vidim mnogo kritika pravosudnog ispita kakav je sada. Ne vidim toliko kritiku samog koncepta i pozive na potpuno ukidanje.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 27/07/2022 : 20:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Kvote za upis na pravo u Hrvatskoj su dovoljno velike da ima dovoljno mjesta za sve zainteresirane, bar je tako bilo 2013. kada sam ja bio na pravu, a uvjeti za završetak studija su kudikamo ostavrljiviji za sve od uvjeta za polaganje ispita.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 27/07/2022 : 20:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Što se ove tribine tiče, sada ne mogu pročitati svih 40 stranica, ali malo sam prošao i vidim mnogo kritika pravosudnog ispita kakav je sada. Ne vidim toliko kritiku samog koncepta i pozive na potpuno ukidanje.

Ali se iz kritka da isčitati stvarna namjena ispita, a ona sasvim sigurno nije provjera znanja i "zaštita potrošača".

Go kneel and weep
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19703 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/07/2022 : 20:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by tinton

Ali se iz kritka da isčitati stvarna namjena ispita, a ona sasvim sigurno nije provjera znanja i "zaštita potrošača".

Ali on se može reformirati s tom namjenom, ne moraš ga u potpunosti ukidati.

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/07/2022 : 20:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Pravosudni je nužan (ne i dovoljan!) uvjet ne samo za odvjetničko zanimanje, već i za postajanje sudskim savjetnikom, sucem, državnoodvjetničkim savjetnikom, zamjenikom državnog odvjetnika, javnobilježničkim savjetnikom i javnobilježničkim prisjednikom, javnim bilježnikom, pravnikom koji zastupa pravnu osobu u građanskim i trgovačkim parnicama...

Edited by - VALTER on 27/07/2022 20:47:32
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4319 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/07/2022 : 11:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Iako se već cijela priča smirila ego ne pušta stvar na miru nego mladjo smisli nekoliko potpuno promašenih primjera da opravda svoje prenagle reakcije. A kakti chilla na moru...
Štareći...

Nego, mene zanima ima li Tonto položen stručni ispit za posluživanje/sommeliera i ako ima smije li u tom slučaju naplaćivati savjete gostima što popiti?
Npr. dođe Englez u birtiju - What do you recommend today dear Tonto? Becherowka or peulinkowac?
Tonto - hehe možda nemam iskustvo završavanja najtežeg faksa ali ti stručni savjet mogu naplatiti jer se znanje plaća!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8310 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/07/2022 : 11:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pitalo me jucer sto je specijalitet kuce, ja umra od smija... karlovacko bez case, kazem.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/07/2022 : 12:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ahahaahaha
kako se osramotio mlađo:)))))))))
kakvi likovi su moderatori ovdje, to je ono nadrealno. sve to treba potjerati usranom motkom i razriješiti dužnosti.

ps - ja bih to uradio i pro bono. mislim, potjerao manhuntera, mlađu sa moderatorske pozicije.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 28/07/2022 : 13:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bonjovi4ever

Pretpostavljam da imamo.
Uglavnom, trebam savjet po pitanju objave jednog članka.
Članak je jedan od onih koji će napraviti veliku pomutnju, pa tek da znam koje su posljedice

Sitno sam se bavio medijskim pravom, dosta rubno al mogu ti reći da budeš jako jako oprezan. Ako se radi o RH. Mi smo dosta prepisali od švicarskog zakona o medijima koji je jedan od najrestriktivnijih u demokratskom svijetu (radi bankarske tajne i pranja para). Tako da dobro odvaži svaku rečenicu, jako jako uvijeno moraš pisat.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4969 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/07/2022 : 13:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
U nas medijske kuće masovno tuže vlastite novinare. Čudno je da itko išta smije napisati.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/07/2022 : 13:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

U nas medijske kuće masovno tuže vlastite novinare. Čudno je da itko išta smije napisati.

zato imaš Bujicu, pa se možeš obavijestiti o pravom stanju stvari. nema emisije da nema nešto ekskluzivno.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47180 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/07/2022 : 13:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

to je sve super dok novinari ne pocnu visit s mostova

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4319 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 29/07/2022 : 18:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Pitalo me jucer sto je specijalitet kuce, ja umra od smija... karlovacko bez case, kazem.

Hahaha a kad te pitaju za autentičnu turističku atrakciju pošalješ ih na zidić ispred dućana

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38122 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/07/2022 : 20:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Novinari samo na papiru, ionako ne smiju nista bitno objaviti, politikanstvo drzi uzde.
Slicno su htjeli i kod nas ali se opekli. To jest, jos se prze jer fasisti ne daju vlast iz ruku pa postavljaju nove inkvizitore za direktore i uzimaju referendum (sve se prolongira na jesen) da se zaustavi bilo kakvo ciscenje nesposobnih i politicki nastavljenih na vodstvene polozaje.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 29/07/2022 20:41:46
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/07/2022 : 20:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Kome objavljivati?
Forumasima?
Veliki vic

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000